• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Corona zamanı komşu ikrami

Merhabalar. Bir konuda düşüncelerinizi merak ediyorum. Malum virus karantina süreci vs. Çocuklarda olduğu için dikkat ediyoruz oldukça. Bu süreçte kimseye gitmedim. Çocukları hava almak için cikariyorum enerjilerini atıyorlar izin günlerinde dönüşte yıkıyorum kıyafetler makinaya vs. Kendim çıktığım zaman elimde dezenfektan marketten aldiklarimi yıkıyorum komple.

Şimdi dikkat ediyoruz elimizden geldiğince. Komsularimda aynı şekilde dikkatli insanlar. Ancak geçen haftalarda birisi değişik bir yemek yapmış kokmustur diye getirdi. Şaşırdım birşey diyemedim teşekkür edip aldım. Çokta titiz insandır normalde ama yiyemedik döktüm malasef. Ertesi gün anlaşmış gibi başka bir komşum yine ikram getirdi. Aynı şekilde aldım doktum.:KK43::KK43: bugün tekrar bir ikram geldi yine döktümm:olamaz: yani içim almıyor bir de sinirleniyorum niye getiriyolar boşuna döküp günaha giriyorum diye ama tabi yüzlerine birşey diyemiyorum :KK43:

Dün coxuklari dışarı çıkardım mesela başka bir çocuklu kadın çocuklarına yedirdiginden benimkilerde uzattı neredeyse ucacaktim almasınlar diye. Yani bu konuda ne dusunuyorsunuz. Yiyeceklerden virüs bulaşır mı sizce ya da kırmadan nasıl anlatılır bilemedim
En başından beri yedik te yedirdikte birşey olmadı şükür.. Herkes evde ve dikkatli biz yedik valla🤣

Ah ahh.. çöpten yemek yiyenler var dünya da ne üzücü ki henüz o duruma düşmediğimiz.icin bilmiyoruz o duyguyu lütfen ne olursa olsun nimeti dökerken bu gelsin aklınıza :KK43:

O yüzden çok vicdan azabı çekiyorum zaten konuyu açıp sorma sebebim buydu. Çünkü herkes başka birşey söylüyor. Almayacağım artık bir şekilde söyleyeceğim mecbur

O yüzden çok vicdan azabı çekiyorum zaten konuyu açıp sorma sebebim buydu. Çünkü herkes başka birşey söylüyor. Almayacağım artık bir şekilde söyleyeceğim mecbur
En kötü alip bir yere toplayin ne bileyim plastik bir kaba sokaga koyun görülmeyen bir köşesine dışarıdaki hayvanlar nasiplensin

Bir gün balkonda güneşte bekletip ertesi gün sirkeli suya koyup yıkayıp kullaniyorm. Virüs sonrası böyle oldum eskiden pazardan aldığım poşetle atardım dolaba. Su an mesela dışarda cafe de vs yemek yemeyi düşünemiyorum
Ben marketten aldigim gibi posetle dolaba koyuyorum. Bir sey olmadi simdiye kadar. Sirkelemedim de, yikayip kullandim. Cok rahat bir insan da degilimdir ama bilmiyorum bana biraz abarti gibi geldi yaptiklariniz.

Su an ekmek mayaladim kahvaltı için 😁 evde ekmek yapanlardanim. Gerçi ev halkı ev ekmeğinin tadını aldı fırından istemiyorlar virüs gecsede artık evde yaparım heralde
:))) süper maşallah. O zaman almasanız da kırılırlar. En iyisi alın harika olmuş deyip poşete koyup sokak hayvanlarına bırakın

Not: şahsi fikrim ailecek abarttığınız ve hayatınızı zorlaştırdığınız yönünde

hastanelere sağlık çalışanlarına kamyon kamyon yemekler gönderildi gönüllüler tarafından risk olsa onlar yemezdi göndermeyin derdi

Yemek yerken ayni zamanda ellerinizi burnunuza gozunuze sokmuyorsaniz hayir bulasmaz. Koronavirus ailesi sicaga duyarlidir ve pismis yemekte yasayamaz, ayni zamanda mide asidinde de hayatta kalamaz. Viruslerin de cogalabilmesi icin belirli sartlari olusturmasi gerekiyor. Zaten gunluk sicaklik ve gunesten gelen UV isinlar virusun yapisini zarara ugratiyor. Ayni zamanda viruslerin konak hucreye gecmek icin belirli bir sayida olmasi gerekiyor yoksa size gecse dahi cogalamaz, immun sisteminiz tarafindan yok edilir. O yuzden yuzeyden insana bulasmasi cok kolay bir sey degil.

Getirilen kaptan vs rahatsiz oluyorsaniz yemegi kendi tabaginiza alip diger tabagi makineye atarsiniz. Su ve sabun ile dis yapisi bozulan bir virusten bahsediyoruz o sebeple el yikama gibi bir secenek varken dokundugunuz her yuzeye nukleer atik muamelesi yapmak yalnizca psikolojinizi bozar. Bu virus daha uzun sure bizimle, isin icinde bir insan olarak bunu soyleyebiliyorum, ve sonsuza kadar izole bir sekilde yasayamazsiniz. Virusun bize, bizim viruse alismamiz gerekiyor.

Virüs gıdayla bulaşmıyormuş sonucda solunum yoluyla yayılan bir hastalık..Yemek direk miğdeye gittiği için bir sorun olmaz diyor uzmanlar ama içinizin rahat etmesi için ben 200 derece fırında 5 dk ısıtıyorum

Annem de Ramazan'da komşudan gelen şeyi yedirtmedi (koronadan bağımsız olarak yabancıdan geleni yemiyor,bunu da söylemiyo ve her seferinde günaha giriyoruz maalesef.) Ama tabak boş gitmesin die börek yapıp yollamıştım.Umarım onlar yemiştir çünkü çok leziz olmuştu :))

Korona gıdadan bulaşmaz..Ama misal ben dışardan yemek ısmarlamıyorum. Çünkü gelen kuryeden,paketten ya da paradan bulaşabilir..Gelen yemeği kendi tabağınıza alıp ellerinizi sabunlarsanız risk baya azalacaktır die düşünüyorum.

Bu dönem ben de ikram edilen yiyeceklerden yemeyi doğru bulmuyorum.

Arkadaşlar herkes ye allah ye demiş ama bulaş riski var bende bir sağlık personeliyim ve bu durum malesef böyle. Tmm yemekten kesinlikle bulaşmıyor bu net bilgi ama yemeği getirenin tabağından elinden bulaşıyor ve biz bilmiyoruz o komşu ellerini ne sıklıkla yıkıyor market poşetlerini ne yaptı ve daha birsürü şey. O yuzden yemeyin kimsenin getirdiği şeyi en azından bir süre ama dökmeyinde hayvanlar çok mutlu olurlar bence bu ikramlara :) yada soyle bir secenek olabilir biz biliyoruz ki korona çok yüksek sıcaklık ve çok düşük sıcaklıkta yaşamıyor. O yemek önce buzlukta dondurulup şoklanır sonra kontrollü çözdürmeyle yenilir o zaman birşey olmayabilir yafa yuksek isida bir sure pisirmek tekrardan sorunu cozer ama buda o yemekten zevk almanıza izin verir mi sanmam .en iyisi yememek

Yemeği tencereye veya tavaya alıp kaynatabilrisiniz. Kuru bir şeyse fırında ısıtabilirsiniz. Keşke atmasaydınız ama yapacak bir şey yok. Bundan sonra atmayın bence.

Televizyonlar yemekten bulaşmayacağını bas bas bağırıyor. İnsanlar restaurantta yiyorlar. Biz bile bazen dışardan sipariş ediyoruz. Yani ölmedik şuana kadar. Tabiki biz de dikkatliyiz sonuçta bizimki de patlıcan değil ama bu işi takıntı haline getirmedik.
Böyle kişilere düşünüp, incelik ederek yemeğinden bir tabak götürenlerde kabahat. İsraf konusuna hiç girmiyorum bile. Çok ayıp.

Ya o cöpe dokulen yemeklere ben cok uzuldum nolur dokmeyin.
Biz bitek annemin komsusuna soyledik cunku evde anneannem var ve gunduzde gelip gidiyorlar genel uyari olsun diye cok tedbirsizler kandilde lokma getirmisti almadik bir daha gelip gitmedi
Ama ben komsunun getirdigini yedim disaridan simit yedim
Virusle karsilasmaktan korkmuyorum virusu solunum yollarima veya gozume iletip cok uremesinden korkuyorum
Kolay bulasiyor ama zayif bence cabuk yokoluyor hic icinize sinmiyorsa firinda isitin

Verdiği tabaktaki yemeği fırın kağıdı yada borcamla fırında 5 dakika ısıtıp tabağı ve elinizi dezenfekte edip rahatlıkla yiyebilirsiniz bence

Bu dönemde olmamalı bunlar ama Çok yazık olmuş fırında yada mikrodalgads ısıtıp yiyebilirdiniz hiçbirşey olmazdı bence

Back
X