Coronasavar

Bence bırbırımıze bulaştıralım djjddj bagısıklıgımızı kazanalım kazanamayadabiliriz
Ama en azından dışarı çıkarım kafasındayım

Okullar için konuşmuyorum ama burada kafeler barlar vs açıldığı an herkes evinden dışarı hücum edecek. Zaten şu an bile zor duruyor veya durmuyor insanlar.

Hayat normal akışına 5-6 ay sonra dönemez eğer tedbirler bu seviyede kalırsa. Ekonomik olarak da mümkün değil. Bir berber, bir kafe sahibi 5 ay daha kapalı tutamaz işyerini. Eninde sonunda, 1 ay olmasa da 2 ay sonra iyi kötü normalleşeceğiz mecburen.

Teorik öyle ama pratik öyle olmayacak.
4 senedir ekonominin aşağı ivmesi, 2 senedir de süren gizli kriz sebebiyle ilk batanlardan biri biziz, esnaflarız yani.
Daha doğrusu batmak yerine ani kararla devretmeyi seçtik, iyi ki öyle olmuş.
2 seneyi aşkın zamandır tüm iş kollarında araştırma yapıyoruz, elimizi attığımız 3 ay sonra geçerliliğini yitiriyor.

Ticaret yapan adam bitti, otomotiv, gıda, eğlence, mal ürün, hizmet hepsi ya.
Hedef kitlesi a grubu olanlar ayakta kaldı, diğerleri silindi gitti.

Zaten böyle bir sürecin üzerine ha Haziran ha Eylül inan farketmiyor.
2 kiracımız dükkandan çıktı, birine ulaşamıyoruz, diş polikliniğinde olan yer kapandı, birkaçından hiç ses yok, bir tek markette olan işe devam ediyor.
Halbuki 2 ay kira almamayı, sürecin devamına göre de yarı ya da 3 te 1 teklifle gideceğiz, o da kazansın biz de.
Boşaltmak inanılmaz zararlı, mal kaybı gibi bir şey şuan.

Keza hayat devam etse bile ben ne çocuklarıma bir cafe restorana gidebilirim, ne okula gönderirim.
Tatile dahi gidemem, ancak ev kiralarım dezenfekte ettiririm ve oradan çıkmam.
Biz çocuklular hayata normal adapte olamayacağız kökü kazınmadan.

Bekleyip göreceğiz demekten başka bir şey diyemiyorum
Keşke haftaya salsalar bizi

Bekleyip göreceğiz demekten başka bir şey diyemiyorum
Keşke haftaya salsalar bizi
Ya ben zaten hala şeyi anlamıyorum, tamam evimizde oturalım da evde oturmanın mantığı kimseyle görüşmeyelim, değil mi?
Görüşmedikten sonra dışarı çıkabilirim, dağ bayır deniz, insan populasyonundan uzak olan her aktiviteyi yapabilirim, bisiklet binip, dağda kamp yapabilirim.

Yapardım yani, çocuksuz olsam gerçekten yapardım, sizleri hakikaten bir salsalar...

2 kiracımız dükkandan çıktı, birine ulaşamıyoruz, diş polikliniğinde olan yer kapandı, birkaçından hiç ses yok, bir tek markette olan işe devam ediyor.
Bu arada Allah bereket versin, daha çok kazanın ama bana babamın teknesi yüzünden zengin muamelesi yapan arkadaşlar (isim vermiyorum mesela Yabanelma ) film'i de listene ekler misiniz? Kadın gayrimenkul zengini çıktı

Ama en zenginimiz 3nity tabii. Katyasından dadısına... Şoförü, uşağı ve bahçıvanı da varmış diyorlar, bir giydiğini bir daha giymez, en ünlü markalar evine koleksiyon gönderir de öyle alışveriş yapar diyorlar.

Ben sanırım fazla rahatım. İşin ekonomik kısmına girmiyorum bizim çok bi variyetimiz yok eşimle, babamların biraz var; o da 2-3 ay kadar kiracılarını aradı kira almayacağını, suistimal etmeyeceklerine inandığını ve bu zor zamanda üzerine düşeni yapmak istediğini söyledi; almıyor kira şu an. Zaten piyasadan ucuz alırdı, tok adam. Emekli maaşıyla döndürür üç ayı biraz ödün veriverir.

Ben kursu bekliyorum açıkçası, konuştuk "Nisandan sonrası için bakacağız" dedi hocam, 1 ayı geçireceğiz bu şekilde kesin de, yavaştan riskli dönemden sonra normale tamamıyla dönmesek de, uyuma geçeriz diye düşünüyorum. Evdeki temizlik işlerinde bile büyük değişime gitmedim şahsen, her zaman yaptığımız yetiyor. Zaten kıl başakla beraberim adam sudan çıkmaz. İşten geliyor kıyafetleri havalandırmaya atıyor balkona, diğer güne giyecekse, giymeyecekse sepet. Bizim çamaşır yıkama biraz daha arttı, balkon havalandırma alanı klasik, gerisi zaten bilindik el yıkamalar.
Bi de burası ısınmaya başladı yavaştan. Eğer sıcaklık olayı doğruysa, iç kesimlerden önce biz atlayacağız zaten eşikten.

Ben o yorumu yeni okudum biri birkaçı derken gözüm şaşı oldu
Allah bereket versin.
Bize de tekne, gayrı menkul, Katya muhabbeti yapmak düşüyor ne yaparsın

Ha hemen düzelteyim, bizim değil kayınpederin

Bunlarda anlamadığım bir düzen olduğundan, kocamın aklı kemale erdiğinden beri tüm işlerini o yönetiyor, alınacak satılacak falan filan.
Faturalarına kadar eşim öder, muhasebecisi, asistanı gibi bir şey, hayatı babayı daha zengin etmeye kurulu, ben de işin içindeyim
Ama mal yok
Bir evimiz bir arabamız var vallahi başka bir şey yok

Bana ne, benim de babamın ama zenginlik yaftası benim üzerimde
Sen de aramızdasın artık. Havuz başında konken günleri yapalım, uzun ağızlıklara takılmış sigalarımızı üflerken pis fakirler diye kahkahalar atalım.

Hayır herkesin mi babaları variyetli burada anlamadım ki.
Babamın durumu idare eder, kayınpederimin kirasını biz ödüyoruz, sağolsun taş üstüne taş koymamış 70 yıllık ömründe.

Lyanna Mormont biz de miras bekliyoz sendeniz, fasfakırız. Babamın daha dedemden paylaşılmayan da var, anamların da. Madem herkes mal beyanı yaptı; bilirsin Night olarak atlamazsam olmazdı.
Ama bizim ruhumuz fakır orası ayrı. Parayla para yok gibi yaşıyoruz o kadar umurumuz değil.
Birinde "Biz zengin miyiz la?" dedim, "Yok canım öyle şey" dedim sonra. Bir teyzem "Kızım sen niye bu evde oturuyorsun baban gayrimenkul zenginiyken" demişti. Ama bence değiliz.

Hayır herkesin mi babaları variyetli burada anlamadım ki.
Babamın durumu idare eder, kayınpederimin kirasını biz ödüyoruz, sağolsun taş üstüne taş koymamış 70 yıllık ömründe.
Ayol benimki de zengin değil. 30 yıllık devlet memuru doktor. Bir evi bir arabası bir teknesi var. Çok şükür dar gelirli değil ama zengin de değil yani. Münir Özkul'la Hulusi Kentmen arasında.

Bundan sonra çıkarıp tapuları mı koyacağız şlak diye

Ekonomik olarak şanslılar şu dönemde sadece devlet memurları, 40 sene önceki mantığa dönüp ‘memuriyet iyidir’ akımına geleceğiz hepimiz

Herkes mayıs ayı diyor ama işin içinde can korkusu olunca, aynı rahatlık ve mutlulukla hayata devam edebileceğimizi zannetmiyorum, umarım ben yanılırım.

Şu beladan kurtulduğumuz gün tüm dünya ile aynı anda sokaklara dökülüp kutlasak, yeniyıl kutlamalarından farklı olarak aynı anda zıplayıp deprem yaratsak falan

Son düzenleme:
Ayol benimki de zengin değil. 30 yıllık devlet memuru doktor. Bir evi bir arabası bir teknesi var. Çok şükür dar gelirli değil ama zengin de değil yani. Münir Özkul'la Hulusi Kentmen arasında.
O tekneden bahsetmeyecektin, artık bu açıklamalar için çok geç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…