- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.575
- 598
Yilan milan demis, cok utandım yuzum kizardi.Ne sanacak?
Görmek yetenektir kuzum ve şu dünyada her şey "Göreceli" ve her insan (Bence) bu dünyada bir amaç için var, kendi yeteneği ve bir zincirdeki halka gibi. Karma mıdır kelebek etkisi midir o hesap. Herkes görür. Kimi sembolizm biliyordur görür, kimi renk biliyordur görür ki resmin en güzel yanı "Renk bilmek gerekmediği, zaten ruhumuzda olduğu" :) Ondan.
Müzikteki notalar gibidir renkler. Evrensellik budur.
Akademik olarak bakanlar ise, orantısızlığı görür. Kadın bozuk, resim boyama hatalı, fırça izleri, ayrıntısız özensiz çalışma, renkler çiğ, olgunlaşmamış ve 9 kare tekniğine göre kız ölü alana girmek üzere hata. Eller gizlenmiş, el çizimi yok, renkler tam yedirilmemiş vb. çok hata. Bu teknik kısım. Benim istediğim de eksik olduğum da bu. Bunu da bir gün tamamlarsam, huzura ereceğim.
Hocamın yorumunu söyleyeyim, kendisi yurt dışı sergiler de dahil 39 sergi açmış, Utku Varlık'ın arkadaşı. Bana dediği "Fikren benden çok yukarıdasınız, ben size erişemem, bunu parlatmalıyız, üslup deyip geçemeyiz. Tekniken çok yetersiz ve tembelsiniz. Kendinize yetişebilmenizi çok dilerim" vb. Bana whtsptan çizimler yolluyor kendisi daha başına geçemedim.
Ve bu kısım da yaşanmışlıktır işte.
Resimdeki kız orantısız "Her telden"
Boyama hatalı "Rengini belli etmez"
Fırça izleri "İz bırakan olaylar"
Özensiz çalışma "Her fedakar, kendi için zamanda diğerlerine davrandığından daha tembeldir"
Renkler tam yedirilmemiş "Aceleci-sabırsız"
Eller gizlenmiş "İşte resimdeki yapamadığı şey"
Kız ölü alana girmek üzere "Kız yaşlanıyor artık"
Bu da ressamı anlatır.
Bu yüzden iyi ressamlar, kendileri hakkında sır fısıldamayı en zoru gören gözlere bırakmayı isteyen anlatıcılar.
Da vinci severim.
Kendisini iyi gizler.
Van Gogh abime ise bayılırım, kendisini öyle bir açar ki, atomlarında ararsınız. :)
"Yıldızlı gece"
Resim güzeldir, sevin vallah. Çok duygusalız biz
Yilan milan demis, cok utandım yuzum kizardi.
Bi şey yazacaktım terbiyem müsade etmedi. Ülen benim de yüzüm kızardı ya la
Azcık ar galmış olm bizlerde de yaşasıın yaşasııın.
Donsuzlar görün bakın. Biz aklandık ar ettik arrr.
Ben bu ar kelimesindeki vurguya bayılıyorum ya, anneannem çok güzel söylüyor bana
Senin de hosuna gidiyor ki dönüyorsun buraya. Hic mana bulma. Donsuz yapamıyorsun. Donla da yapamıyorsun.Ben bu bölümdeki diğer başlıklara bakıyorum arada. Kapı köşesine sinmiş ali rıza bey gibi masum muhabbetleri okuyorum bir süre.
Sonra kendimi tekrar olmaktan korkutuğum yerde; don muhabbetinin içinde buluyorum.
Yıldızlı Gece benim çok sevdiğim bir tablo.
Anlat desen anlatamam hikayesini ve dile döksem belki çok çiğ kalacak birbirinden çok farklı duygular hissediyorum ona bakarken.
Ama "sence"sini çok merak ettim. Sen ne görüyorsun o resimde?
Niye ama ben djdjdjdkHadi hadiii
Niye ama ben djdjdjdk
O resimde gerçeğinden çekinen bir adam var ama bir yıldızlı gece gibi devri için aydınlık bir adam.
Resimlerinde yaşadığı, bulunduğu gördüğü yerleri ve figürleri yapıyor. Hayal gücünü uzak tutmaya çalışıyor bence çünkü hayalleri çok derin. O kadar derin ki resmine bakar ve ona inanır gerçeği karışır diye korkuyor. Bu yüzden sadece doğa resimlerine yöneliyor olgunlukta ve döneminden farklı olarak kendini atomlarında fısıldıyor. Yıldızlar yuvarlak dönmekte ve titreşmekte enerjiler, nasıl görüyor doğayı değil mi? O göz, o manzarayı öyle görüyorsa, neler görüyordur başka yerlere bakınca neler.
Sebebi bence bu. Yıldızlı gece, onun gerçek otoportresi, ölümsüz ruhu.
Yıldızların o dönük çizilmesi içine dönme gibi gelmişti bana.
Benim olmayan ama okuduğum bir yorumda da ay, güneş ve 11 yıldız, tevratta da kuranda da geven yusuf kissasinda hz yusuf un rüyasına gönderme diye.
Vaizlik de yaptığı için sanırım bu yoeum
Peçetinin içinde ne var?Sen küçüksün ablaların öyle diyorsa öylesindir. Şimdi o peçeteleri çöpe atıp ellerini yıkıyorsun evlat. ajdalkdja.
Peçetinin içinde ne var?
Ergen peçetesi resmi çiz çözümlicem dkdkd
Senin de hosuna gidiyor ki dönüyorsun buraya. Hic mana bulma. Donsuz yapamıyorsun. Donla da yapamıyorsun.
Itiraf edelim hepimiz birbirimize muptela olduk
O resimde gerçeğinden çekinen bir adam var ama bir yıldızlı gece gibi devri için aydınlık bir adam.
Resimlerinde yaşadığı, bulunduğu gördüğü yerleri ve figürleri yapıyor. Hayal gücünü uzak tutmaya çalışıyor bence çünkü hayalleri çok derin. O kadar derin ki resmine bakar ve ona inanır gerçeği karışır diye korkuyor. Bu yüzden sadece doğa resimlerine yöneliyor olgunlukta ve döneminden farklı olarak kendini atomlarında fısıldıyor. Yıldızlar yuvarlak dönmekte ve titreşmekte enerjiler, nasıl görüyor doğayı değil mi? O göz, o manzarayı öyle görüyorsa, neler görüyordur başka yerlere bakınca neler.
Sebebi bence bu. Yıldızlı gece, onun gerçek otoportresi, ölümsüz ruhu.
İlave edeyim: Yıldızlardan biri kendisi. Evrenle birlikte kendini arkadaş fotoğrafı (Diğer yıldızlar) arasına sıkıştırmış biri Van Gogh. Çünkü yalnızlıktan esasen korkan biri.
Benim çözümlemem bu.
Est. Ben resimlere bakarım pek kitaplarını okumam açıkçası.
Frida filmini izledim ama. Van Gogh belgeseli vardı onu izlemedim henüz.
Da Vinci Baba'nın anatomi çizimlerine bakarım açarım arada "Adamsıııııın" diye bağırır kapatırım.
Bende resim bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?