- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.993
- 548
Çok isterdim en az 4 dili su gibi konuşabilmek.
Grammer ın bir önemi yok aslında çalışma hayatında kullanılan bir dil olmadıktan sonra, konuşma dili farklı bir boyut.
Ama yeteneğim de yok maalesef.
Bu işin yetenek olduğuna eşimin yiğeninden gözümle görerek artık inanıyorum.
Tanıdığımda 10 yaşındaydı, ing şarkı dinlerdi, sonra ergenlikte yabancı diziler falan filan.
Kore dizilerine merak saldı, bir şekilde başlangıç seviyesi de olsa öğrendi.
İng ise geçen sene üni giriş sınavında ülke çapında derece yaptı kız!!!
Şaka gibi, gayet devlet okulunda haftada 2 saat yabancı dil gören, hiçbir kursa gitmeyen, dil üzerine düşünmeyen bu kız derece yaptı, biraz grammer da sıkıntı yaşasa da şuan anadile yakın bir bilgisi var.
Bazen takılır ing anlatır ‘yenge anlıyorsun değil mi’ diye, nasıl beyin öyle çalışıp anadilden kendini daha iyi ifade edebileceği bir dili öğrenebilir, aklım almıyor.
Şurada kültürel konuşmalar yapıyoruz biz, seviye çıtamızı yükseltiyoruz.
Cünup cünup gelmiş bir de laf edii
Vay be. Annem ve akrabalarım Türkiye'de okula gitmediği için konuşma/yazma farkı çok bariz bizde.
Hiç Türkiyede okumamış akrabalarım beni anlamıyordu
Yok, bilakis dil yok matematik de yok akshsjsksjBende ani seyi matematik üzerine düsünerim. Benim matematigim felaket. En küçük hesabi bile hesap makinesi ile yapan birisiyim (emin olmadina eheheh). Bende matematigi güçlü olan insanlara hayranlikla bakiyorum.
Yani banada dil ve matematik cidden yetenek gibi geliyor. Ve pratik, özelikle dil ile. Bende mesela inglizceyi daha çok diziler ile sökmüstüm. Burda televizyonda diziler alt yazili yayinlaniyor. Yani inglizceyi duyuyorsun. Ona ragmen mesela lisede sinifta birçok arkadasim, inglizce ödevini bana yaptirtmaya çalisiyordu. Onlarda ayni tv'yi izliyordu ama.
Yani biraz yetenek birazda pratik gibi. Seninde matematigin iyi mi?
Vay şansıma tüküreyim, analar neler doğuruyorGece uzun, yıkandığıma değmez bacım daha dur. 1-0
Vay şansıma tüküreyim, analar neler doğuruyor
Annem hırs yapıp sürekli sözlükle dolaşmış yabancı dil öğrenmek için. Çok da güzel öğrenmiş ama anadolunun bağrından kopup geldiği için genel dile hakim değilDogru anlamazlar. Avrupaya göç edenlerin çogu birde köyleinden göç edenlerden olusuyor. Yani hiç dogru düzgün okul yüzünü görmemis insanlar. Onlarda bir sonraki nesile ne Türkçesi vereceklerdi ki? Adamlar kitap bile okumuyordu.
O konuda biraz sansliyim, annemler iyi kötü liseyi bitirmis insanlardi. Yinede Türkiyedeki kuzenlerim çok defa hunharca gülmüslerdir "bekle bekle, sen onu nasil telafüz ediyorsun? HAHAHAH" tarzi. Eh napalim kardes, elimizden bu kadar geliyor.
Bu arada ben matematikçiyim ama hesap kitap işlerinde en ufak sayıları bile hesap makinesinden toplarımBende ani seyi matematik üzerine düsünerim. Benim matematigim felaket. En küçük hesabi bile hesap makinesi ile yapan birisiyim (emin olmadina eheheh). Bende matematigi güçlü olan insanlara hayranlikla bakiyorum.
Yani banada dil ve matematik cidden yetenek gibi geliyor. Ve pratik, özelikle dil ile. Bende mesela inglizceyi daha çok diziler ile sökmüstüm. Burda televizyonda diziler alt yazili yayinlaniyor. Yani inglizceyi duyuyorsun. Ona ragmen mesela lisede sinifta birçok arkadasim, inglizce ödevini bana yaptirtmaya çalisiyordu. Onlarda ayni tv'yi izliyordu ama.
Yani biraz yetenek birazda pratik gibi. Seninde matematigin iyi mi?
Ben İspanyolca ve birkaç dil daha var, hepsini güzel konuşabilmek isterdim.
Dile yeteneğim var, ezberim de gerçekten iyi, ama o sabır yok.
İngilizceyi nasıl öğrendiğimi bilmiyorum mesela. Devlet okullarında okudum, özel ders falan almadım, bir şekilde lisede üni.de şakır şakır konuşuyordum. Üni.de dil sınavını geçtim, Erasmus'a gittim, 11 dersim vardı hiçbiri alttan kalmadı hatta ortalamam bile düşmedi
Bazen düşünüyorum ulan ben nasıl öğrendim diye
Ama mesela çok severim İngilizce konuşmayı. Kendi kendime düşünürken İngilizce düşünürüm bazen, evde sesli şekilde İngilizce konuşurum kendi kendime.
Ben de aynı çıkarımlarda bulunuyorum.Yaa erotik falan değil be bu ispanyollarda çıplak merakı var
Ona katılıyorum bir yerden yeterrrrr diyorsunBen de aynı çıkarımlarda bulunuyorum.
İspanyol yapımı ne izlesem ve okusam resmen hayatları seks üzerine kurulu.
Onların meta yüklemesi cinsel zevk olmuş.
Bir yerden sonra bana çok zorlama hatta eğreti geliyor, sıkılıyorum.
Göt meme görmekten gına geldi.
Biz tek tük zor görüyoruz, sen skor tutuyorsun.Baktım bana sataşan yok, kendime bari sataşayım dedim "Ooo film anlayalım oo oo" filan hiç yok. Hayal gırıklığna uğradım.
Komşusu açken tok yatan bizden değildir!!1!!!11!!Film işini erteledik sebiştim geldim. Abdestsizim dokunanı yakarım. Ona göre dilinizi şey edin. Halı biter parke devri açılır, zeytin biter zeytinyağlı dolma gelir, kırbaç kelepçe biter gıdıklamalar gelir akıllı olun.
Yani evet temel ihtiyaç diyoruz da yemek yemek gibi bir şey de değil, sabah ayrı akşam ayrı öğlen başka partner falan.Ona katılıyorum bir yerden yeterrrrr diyorsun
Bir gün şu postu göndermek bana da nasip olur umarımFilm işini erteledik sebiştim geldim. Abdestsizim dokunanı yakarım. Ona göre dilinizi şey edin. Halı biter parke devri açılır, zeytin biter zeytinyağlı dolma gelir, kırbaç kelepçe biter gıdıklamalar gelir akıllı olun.
Yok, bilakis dil yok matematik de yok akshsjsksj
Hesap makinesi bile zor kullanırım, rakamlar bana çince gibi görünüyor.
Ben oldum olası görsel ve işitsel bir insandım.
Daha doğrusu güdü ve yansımalar daha ilgi çekici benim için.
Mantıksal olarak da sayısal bilimler bana uzak, her seferinde nasıl bir şey doğru olabilir ki?
Zaman mekan insan faktörü girdiğinde değişkenlik olmalı bana göre, tam sosyal bilimler insanıyım.
Bir gün şu postu göndermek bana da nasip olur umarım
İspanyolca'ya gidiyordum bir ara mesela, adam ne dese anında kapıyorum, atıyorum hafızaya, beyin bedavaLisede manyak bir almanca hocamız vardı, haftada 24 evet tam tamına 24 saat almanca dersim vardı!
Kendisi de o disiplinle yaşamış bir kadın olarak, bize öğretilerinin ne denli önemli olduğunu ancak 20 li yaşlarımda anladım.
Derdi ki, bir dili öğrendiğinizi rüyanızda anlarsınız.
Eğer rüyalarda o dille konuşuyor, bazen istemsizce günlük hayatınıza taşıyorsanız artık çok yönlü bir insan olmaya başlamışsınızdır.
Ve başlamıştım, üniye gidene kadar almanca dilinde rüyalar görüp, kitaplar okumaya başlamıştım, sıfır yetenek ile.
Kütüğe versen o eğitimi dile gelir zaten
Seninki apayrı bir durum, dil yeteneği heba edilmemesi gereken bir özellik.
Gözümle yiğenimizde görmesem gerçekten inanmazdım ama böyle bir yeteneğin varsa bırakma, üzerine git.
Şuan iyi bir fırsat, yarım bıraktığın dillerden online olarak ya da kendin araştırarak öğrenebilirsin zaten, beyninin o bölümü hap gibi yutmaya hazır bir dili.
Gerçekten lütuf gibi bir şey ya bu durum, kıymetini bil mutlaka.
Değilim, ucundan döndüm psikolojinin.Psikolog yada sosyologmusun? Sende o 6.his varmi? Olaylara, insanlara ve his etiklerine daha duyarli olman gibi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?