- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.575
- 598
İspanyolca'ya gidiyordum bir ara mesela, adam ne dese anında kapıyorum, atıyorum hafızaya, beyin bedava
Millet kelime kelime cümle kurarken ben hocayla ikili diyaloga giriyordum çünkü benimsiyorum kuralı hemen.
Ama ne zaman ki iş o kahrolası fiil çekimlerine geldi, sayfalara baktııım baktıım baktııım. Dedim adios
Evde kapalıyken dil öğrenmeye yine bir karar verdim ama İspanyolca temel varken totomu sıkıp fiillere mi çalışayım yoksa grameri daha kolay dillerden birine mi bakayım ona karar veremedim.
İngilizcem niye bu kadar iyi sanıyorsunDil dile değecek aga.
https://giphy.com/ne62BmUdeNEru
Pr.Aa sergime şeyi sen yaparsın, ne deniyordu kız o tanıtım işine, elit bi adı vardı onun, dilimin ucunda.
Hatırlıyor musun...Piar piar heh. Sende vardır imajmakerlikfilmdelisi . Bana bi el atarsın zevkin iyiydi hatırlıyorum. Bir elbiseye ilan-ı aşk etmiş şiir yazmıştın buralarda.
Her sigara içmek istediğinde o şekilde üzerine atlayacağını söyleseydin belki vazgeçerdi.Beyim yarından itibaren sigarayı bırakmamıza karar verdi. Kendi bırakıyor benim adıma da karar verdi. Ben de dedim üstüne atlayayım belki kararından vazgeçer. Vazgeçmedi. Acaba doğru atlayamadım mı bilemedim.
Beyim yarından itibaren sigarayı bırakmamıza karar verdi. Kendi bırakıyor benim adıma da karar verdi. Ben de dedim üstüne atlayayım belki kararından vazgeçer. Vazgeçmedi. Acaba doğru atlayamadım mı bilemedim.
Her sigara içmek istediğinde o şekilde üzerine atlayacağını söyleseydin belki vazgeçerdi.
Tabi tek tük içmiyorsan
Boğmalı atlarsan olmaz, seksili atla ikna edersin benceğğ.
Yarın uyandığımda evde sigara olmadığı gerçeği beni ürkütüyor anlıyor musunuz? Beyim diyor ki virüsü kaparsak ciğerler az temizken kapalım diyor. Doğru diyor ama böyle dükü düşmüş Johnny sins gibi hissediyorum kendimi. Öyle buruk, öyle amaçsız. Hayır yani 6 yıldır ilk kez sevişme başlatan olmuşum insan bir şaşırır, o şokla unutur kararını. Yok, etki etmedi. Göbeğimde birikmiş yağlar yüzünden muhtemelen. O eski fit idrak olsaydı sabaha bir karton sigara alırdı tabi. Hayat be, ne hallere düşürdü beni. Bir sigara için kocama bedenimi verdim.
Yani bilimsel olarak söyleyebilirim ki sigarayı bıraktıktan sonra 1 sene sonra hücrelerinden siliniyor ve tamamen izlerinin gitmesi çok uzunca yıllar alıyor.Ben tabi burnum yere düşse almayacak idrak, yalvaracak değilim git sigara al diye. Hem zayıf olan, iradesiz olan niye ben olayım. O pes edecek. Öte yandan korona var. Ayrıca tam hayın planım nihayete ereceken oğlan uyandı. Zar zor uyuttum tam günah yuvasına gidecektim "çabuk yastığa dön dedim sana" diyerek yeniden uyandı velet. Dük bana küsmüş haberim yok o arada. Sonra nerede kaldı sigara. Sigara demişken, kocamdan çok seviyor olabilirim namıssızı. Napcam lan ben aha panik oldum iyice.
Sana, acına destek olmak için ben de bırakmaya çalışacağım gülüm ve biliyorsun ki sana içmiyorum deyip gizlice içmeye devam edeceğim. Ah ah.. Ben neler için sebiştim neler için ah.. Akşam yemeği için sebiştim, banyoyu sen temizle diye sebiştim, oğlanı bu gece sen uyutursan söz deyip göz kırpıp dilimlen garip gurup hareketler yaparaktan girdim kanına. Bu evde devrim böyle böyle yaşandı... Bak zeytinler halılar, ejderyalar, kelepçeynen gırbaçlar, nasıl biliyolla işlerini; idrakım sen bilemiyon bence. Sana bi ders lazım. Özelden vercem ben sana... Ders ve arada bir iki dal... Sigara.
Sen de mi sebiştin bu geceYarın uyandığımda evde sigara olmadığı gerçeği beni ürkütüyor anlıyor musunuz? Beyim diyor ki virüsü kaparsak ciğerler az temizken kapalım diyor. Doğru diyor ama böyle dükü düşmüş Johnny sins gibi hissediyorum kendimi. Öyle buruk, öyle amaçsız. Hayır yani 6 yıldır ilk kez sevişme başlatan olmuşum insan bir şaşırır, o şokla unutur kararını. Yok, etki etmedi. Göbeğimde birikmiş yağlar yüzünden muhtemelen. O eski fit idrak olsaydı sabaha bir karton sigara alırdı tabi. Hayat be, ne hallere düşürdü beni. Bir sigara için kocama bedenimi verdim.
Yani bilimsel olarak söyleyebilirim ki sigarayı bıraktıktan sonra 1 sene sonra hücrelerinden siliniyor ve tamamen izlerinin gitmesi çok uzunca yıllar alıyor.
İçmeyeceğimiz 3 5 ay bu mantığa ters.
Ama bırakmak iyi bir eylem ve geçerli sebep de var, lakin hayatımdaki çoğu insandan fazla sevdiğim şey sigaradır.
Aç susuz yaşayabilirim, sigarasız asla.
O açıdan baktığımda ise bunu bir dayatma olarak algılıyorum ve bünyen her anlamda hazır olmadan yapılan durum, ters tepki verecektir.
Yarardan çok zararı dokunabilir.
Biz kaldık bi huzura ermeyen...Sen de mi sebiştin bu gece
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?