Coronasavar

Evet bunlar core egzersizi ama başlangıç için hepsi uygun değil.
Modifiye etmek gerekiyor biraz :)
Ama dene hepsini, yapabildiklerinden başla :)

Bu arada sen fizyoterapist miydin? Bir şey sorabilir miyim? Sağlıkçı kıstıran yaşlı teyzeler gibi asdfg

Benim dizimde eklem daralması var ama bu ortaya çıktıktan sonra bir spor salonuna gitmedim hiç. O yüzden yapıp yapamayacaklarıma pek hakim değilim. Dizimi zorlamadığım sürece her şeyi yapabilir miyim?

Squat ve bisiklet çalışma.
Basamak indirip çıkarıp zıplatiyorlar falan, onlar da yok.
Dizini 90 dereceden fazla bükmeyeceksin,
Tekrarlayan ve ağırlık taşıyan diz hareketlerinden kaçınacaksın
Bir de vücudunu düzgün kullanmayı öğrenirsen, mesela çömelip kalkmak yasak ama kalça ve govde kaslarını iyi kullanmayı öğrenirsen iş değişir :) gibi.
Tecrübeli biri ile çalışmaya bak

A Arya_Stark01
Sonuna kadar sağlıksız besleniyorum
Merak etme
Eki Görüntüle 2615017

Ben seni çok sevdim ya. Birlik beraberlik demek budur iste! Beraber abur cubur yemek! #EvdeKal degil, #AburCuburYe olmali!

Ama sunuda söyleyim, paylastigin seyler çok iyi. Benin spor koçum var ve oda bana hep bu hareketleri yaptiriyordu. Insan ölüyor fakat iyi geliyor kaslara, zaman ile vücüdün daha esnek hale geliyor.

Coronadan sonra vücüdüm ne halde olur bilmiyorum, tekrar spora o zaman baslarim :)

Teşekkür ederim
Bir dönem evde spor yapıyordum ama dizlerimi zorlamayacağım diye yapacak çok fazla hareket kalmıyordu.
Spor salonuna gitmeye çok üşeniyorum ya. Hem hazırlık hem gidiş hem dönüş inanılmaz eziyet geliyor gözüme. Zaten şimdi gidemem de.

Bir de doktorun bana yasakladığı çoğu şeyi yapıyorum aslında
Asansöre binmiyorum, merdiven kullanırım genelde.
Topuklu giyme dedi, giyiyorum.
Dansa gitme demişti, uzun bir süre gittim. Ama dans çok iyi gelmişti bence. Hiç ağrım olmuyordu o dönem. Baldırlarım çok hafif kas yapmıştı, ondan mı diye düşündüm ama bilmiyorum.

O zaman evde ufaktan başlayayım, kendimi zorlamayacak şekilde takılayım yine. Alışırsam salona gitmeyi de gözüm alır belki.

Spor hocası yoksa aramızda, inşallah topa tutulmam ama bence evde daha güvendesin

Ben sanırım adil biri değilim bu konuda.
Adam dışarıda çalışır, ben evde birkaç bir şey yaparım; gelir gerekirse yemeğini kendi koyar. Yemek yaparken herkese yaparım ama sofra her zaman hazırlamam. Elleri işlesin. Ben de resim yaparım. Yorucu değil neden? Çünkü sevdiğim şeyi yapıyorum. Adam yorgun gelir, neden, para ve pc içinde programlar hep eşimde. Para işi zordur, emanet olunca. Bir hata, bir eksik demek adının lekesi demek. Babam da muhasebeciydi; şükür ki adı çıkanlardan değil. Adını duyan düğme ilikliyor nasıl bir izlenim bıraktıysa.

Ben evde babamın iş yaptığına az şahit oldum ama oldum. Muhasebe müd. adam gelir evde bezelye, bilmem ne ayıklardı annem pişirsin diye. Annem bir ameliyat geçirdi, o zaman bu zaman babam evin her yerinde. Emeklilikte daha da her yerde, oturur köşesine şiir yazar, resim yapar, kalkar ev işlerine. Ya da bahçeye kaçar full toprak içinde duvar yapar inşaat amelesi gibi, taşlarını kendi kırar kendi dizer, ağaçlarını kendi eker, kendi gübreler...
Bu adam 70 yaşında. Muhasebeciyken de işledi hep. Kalktı kendi suyunu kendi aldı, kendi gömleğini kendisi gitti sepete attı, bardağını kendisi götürdü.

Olay bu İdrak, eşinden ev işi istemesen dahi yorgunluk ve adalet anlayışınca, her insan, her birey bi zahmet kendi götünü toplasın. Hizmetçi olayı budur. Bu eşe saygıdır. Senin adam bunu bari yapsın, ortalıkta döküntülerini koymasın da temizlediğin eve yoksa bile sana saygısı olsun.

Yiyorum abur cubur da, ise dönmem gerektiğinde
Bugün yediğim cikolatalar tırmalayacak.

Ali G'nin filmi geldi aklıma ya, saygı dedim de, "Sayıgı" diyordu bi sahnede; respect yerine başka bir şey.
Ne filmdi ya ergenliğimin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…