Coronasavar

Ciddi bir şey sorucam cidden ulvi bir sevgi mi yağdı hemen üstüne
Ne bileyim bu kim falan demedin mi
Ben olsam ağlardım oturup da
Ağladım zaten, hamileliğimi de kabullenemedim.
Doğunca da işte küçük canlı sevimlidir, bir gün gelip alacaklar herhalde hissiyle sorumluluğumu yerine getirdim.
Zamanla sevdik seviştik ama
Sevgi emektir şekerimmm

Ne zaman ikinci doğdu, anne o zaman oldum ben.
Hala derim tek çocuğum olsaydı anneliği yaşayamayacaktım diye.
İğrenç günler geçirdim, insanlıktan çıktım, biri daha anne demeden, yürüyemeden iki tane emzikli vardı kucağımda ama alnımın akıyla çıkıyorum
İkinciden annelik öğrenip, ilkini büyüttüm yani.

Çıplak uyusam ahfhah zaten en azından bir eşofman giymeyi akıl ederdim herhalde, yoksa oraya kadar gidemeyebilirdim, karşıda inşaat vardı

Allah korusun valla korkutma beni
Doğurmıycam ben.
Dilenciye falan başka kapıya dersin ya, çocuk diyene öyle cevap veriyordum ben, tahtalara falan vuruyordum.
Şuan ters psikoloji uyguluyorum evrene, çok istiyorum 3. Yü diyorum ki olmuyor

Arşivlerde olma sebebin sevdiceğinin fotoğraflarına bakmak mı
Anılara bakmak bugün sevgilimle sokakta buluştuk, dokunamamak çok acı bende sürekli sarılıp, güldüğümüz fotoğraflara bakıyorum. Arkadaşlarımla beraber olduğum fotoğraflara falan...
Kınamıyorum asla

Kaç gündü bakmadım bin sayfayı geçmiş ys bee.
Benim yetişmem mümkünatsız zaten akşama kadar tek başıma bebe baktığım için. Bugün bir de o uyanıkken bakınayım dedim, bir sinirle telefonu elimden alıp oyuncak sepetine attı bacaksız.
Son bir kaç sayfaya baktım da herkes iyi gibi

Ciddi bir şey sorucam cidden ulvi bir sevgi mi yağdı hemen üstüne
Ne bileyim bu kim falan demedin mi
Ben olsam ağlardım oturup da

Ben ilk günlerden sadece yorgunluk ve endise hatirliyorum. Yani öyle havalara uçup, pamuklarin üstüne basmiyorsun. Hele 3-4üncü günden sonra uykusuzluk ve hormonlar seni öyle bir moda sokuyor ki..

Cünkü dedigin gibi, bebegi tanimiyorsun. Niye agliyor? Acaba halen açmi? Krampi var? Alerjisimi var? Niye kilo almiyor? Gibi gibi sorularin var. Ilk basta zaten bebek bir görev. Yemegini yedir, bezini degistir, yatirmaya çalis (ki çogu zaman hemende yatmiyor). Arada sira azicik sevebiliyorsun fakat fazla zamanda kalmiyor, yedirmektende, bez degistirmektende.

Kizim mesela bez degistirmekten nefret ederdi. O çiplak hisi, soguk bez. Bagira bagira aglardi. Sanki biri onu dövmüs gibisine. Ve o zamanda acemiydik, sip sak bezde degismiyordu. Nasil stres sana anlatamam, aglamasini durdurmak istiyorsun, sonra elin ayagina dolasiyor, aglama dahada siddetleniyor... Oysa benim ne hayallerim vardi, kizima güya masaj yapip, rahatlatacaktim. Masaj için yagda almistim oysa :)

Böyle ilk 5-6 ay felan anneden ziyada, bir abla gibi his etmistim kizimin. Zaman ile daha benimsedim, daha sevdim. Nelerden hoslanip, hoslanmadigini anladim. Ve artik kendiside gülerek sevgisini gösterebiliyordu. Hani o "aglarsa hemen anliyorsun niye" olayi var ya. O iste 6-7 aydan sonra geliyor. Ilk zamanlar alisma zamani, bebegin en tatli zaman 4-5 aydan sonra geliyor, baze seyler düzene girdiginde.

Seni biliyorum fkkfdkfkxk
Ulvi yağan başka şeylerdi fjdjdkd
Geçen sene daha kötü ne olabilir ki derken şimdi bu seneye bak. kocam bey demişti bak bu kadar ağlama çok büyük felaket gelecek başımıza diye, coronadan beni sorumlu tutuyor

Ben kediye köpeğe çok sabırlıyım, çok sevgi doluyum. Sorumlulukları falan hiç batmıyor. Yolda gördüğüm kediye köpeğe, her türlü hayvana atlarım direkt. Ama insan yavrusu konusuna çok mesafeliyim, o sevgi, o sabır, o ilgi hiçbir şekilde yok.

İsteyen herkesin olsun ama benim değil, ı-ıh

Böyle diyen herkes doğurdu

Doğurmamışsna tüpleri bağlamıyorlardı benim zamanımda çok uğraşmıştım çünkü
Tüp bağlatmak değil -ki yapsalar yaptırırım- ama aldırma konusunda etik bir kaygım yok diyeyim
Çocuk istemememin sebebi sorumluluk, bu dünyaya çocuk gelmez, aman da maddiyat değil. Çok net bir şekilde sevmiyorum. 30 yaşındayım, 15 yaşındayken de sevmezdim 30 yaşına geldim hala sevmiyorum. Çocuksuz birçok evli arkadaşım da olduğu için çocuk yapmama kararını uygulayabilen insanları kendime örnek alıyorum

Çocuk istememin sebebini anlatmışım bir yerde; çok zorlu bir karar olmuştu bah bi:

Şimdi de sanki ateş beni çağırıyoo, ikinciye

Ben ilkini aldırdım.
Ama hayat işte olacağı varsa oluyor ve o çocuk sana bir şekilde geliyor. Bir yerde de vicdan devreye giriyor, işler karışıp çirkinleşiyor
O büyük büyük konuştuklarımın tamamını afiyetle yedim.
Ha ama akıllandım mı yok, çok param olsa ikinci ve üçüncüyü falan yapardım. Öyle de bir zeka düşüşü oldu bende anne olunca

Yok yok o bir bağımlılık.
Bir tane olduğu zaman tekrar bez kokusu duymak istiyor insan kafa gittiği için, üstüne falan işesin istiyor.
28 yaşıma kadar bebeğe dokunamayan ben, şuan tüm bebekli organizasyonlarda zannedersin ki bebe benim.
Milletin bebesinin doğumgünü, diş buğdayı, mevlüt falan, bebek hep benim kucağımda ve ben de ortada yerimi almış milletle foto çektiriyorum.

Manyaklık ya cidden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…