- 8 Mart 2015
- 25.150
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.393
- 798
Ağladım zaten, hamileliğimi de kabullenemedim.Ciddi bir şey sorucam cidden ulvi bir sevgi mi yağdı hemen üstüne
Ne bileyim bu kim falan demedin mi
Ben olsam ağlardım oturup da
Dilenciye falan başka kapıya dersin ya, çocuk diyene öyle cevap veriyordum ben, tahtalara falan vuruyordum.Çıplak uyusam ahfhah zaten en azından bir eşofman giymeyi akıl ederdim herhalde, yoksa oraya kadar gidemeyebilirdim, karşıda inşaat vardı
Allah korusun valla korkutma beni
Doğurmıycam ben.
Anılara bakmakArşivlerde olma sebebin sevdiceğinin fotoğraflarına bakmak mı
Kınamıyorum aslaSen O musun yoksa?
Hani şu çocuğumuz kendini yerden yere atarken, dilinin erişebildiği her yeri ve yerleri yalarken, yada kıyafet mağazasında çılgınlar gibi reyonların arasında koşturan, o da yetmedi bütün kabinlerin perdelerini tek tek açan, o Da yetmedi kasaya gittiğimizde soyguna kalkışan çocuğun anasını kınayan kadın.
Hayır ne var ara sıra kontrolü kaybediyorsak?
Ciddi bir şey sorucam cidden ulvi bir sevgi mi yağdı hemen üstüne
Hı evet bana çok ulvi bir sevgi yağmıştı meselaCiddi bir şey sorucam cidden ulvi bir sevgi mi yağdı hemen üstüne
Seni biliyorum fkkfdkfkxkHı evet bana çok ulvi bir sevgi yağmıştı mesela
Geçen sene daha kötü ne olabilir ki derken şimdi bu seneye bak. kocam bey demişti bak bu kadar ağlama çok büyük felaket gelecek başımıza diye, coronadan beni sorumlu tutuyorSeni biliyorum fkkfdkfkxk
Ulvi yağan başka şeylerdi fjdjdkd
Ben kediye köpeğe çok sabırlıyım, çok sevgi doluyum. Sorumlulukları falan hiç batmıyor. Yolda gördüğüm kediye köpeğe, her türlü hayvana atlarım direkt. Ama insan yavrusu konusuna çok mesafeliyim, o sevgi, o sabır, o ilgi hiçbir şekilde yok.
İsteyen herkesin olsun ama benim değil, ı-ıh
O konuda net görüşlerim var da şimdi söylemeyeyimBöyle diyen herkes doğurdu
Ay ben de aynı böyleyim şu an. İlki de korunurken oldu deme nolur?Dilenciye falan başka kapıya dersin ya, çocuk diyene öyle cevap veriyordum ben, tahtalara falan vuruyordum.
Şuan ters psikoloji uyguluyorum evrene, çok istiyorum 3. Yü diyorum ki olmuyor
Doğurmamışsna tüpleri bağlamıyorlardı benim zamanımda çok uğraşmıştım çünküO konuda net görüşlerim var da şimdi söylemeyeyim
Tüp bağlatmak değil -ki yapsalar yaptırırım- ama aldırma konusunda etik bir kaygım yok diyeyimDoğurmamışsna tüpleri bağlamıyorlardı benim zamanımda çok uğraşmıştım çünkü
Tüp bağlatmak değil -ki yapsalar yaptırırım- ama aldırma konusunda etik bir kaygım yok diyeyim
Çocuk istemememin sebebi sorumluluk, bu dünyaya çocuk gelmez, aman da maddiyat değil. Çok net bir şekilde sevmiyorum. 30 yaşındayım, 15 yaşındayken de sevmezdim 30 yaşına geldim hala sevmiyorum. Çocuksuz birçok evli arkadaşım da olduğu için çocuk yapmama kararını uygulayabilen insanları kendime örnek alıyorum
Teşekkür ederim.
Ya anne baba evet çok önemli, beni samimi bulmayabilirler, buna inanmak gerçekten güç olabilir ama iki sebep ile yaptım ben çocuğu:
1) İyi, bilinçli bir insanım (Öyleyim diye düşünüyorum); biz gibilerin nesli azalıyor, düşün düşün çocuk yapmaya korkar olduk; cahil cühela doldu ortalık. Belki dünyanın kaderini değiştirmeye yardımcı biri olacak çocuğum, öyle yetiştiririm, öyle eğitirim elimden geldiğince. Ben de yardım filan gördüğüme dokunurum, belki çocuğum da bazılarının hayatına ilaç olur; doğurayım.
2)Bizden nasıl bi şey çıkar acaba? Tipim fena değil, baba da fena değil, bi çocuğumuz olsa kime benzer yüzü nasıl olur? Eğleniriz de, büyür de şükür maddi durum da iyi... Cahil tarafım söylemiş bunu muhtemelen, çocukla eğlenceden çok eziyet yaşandığını gördüm bizzat, öyle anlatıldığı gibi olmuyormuşAma yine de eğlenceli, konuşmaya başladığı dönem hatta biz baya eğlendik şahsen :)
Neyse ne diyordum; bu sebeplerle çocuk yaptım ama önce kendim düşündüm; eşime bile güvenmedim, "Ben altından kalkabilir miyim bu işin?" dedim. Bunu ne için diyorum, dünyanın binbir türlü hali var, ben eşimle bugün iyi olabilirim, yarın öbür gün boşanmayacağımızın garantisi yok. Çocuk fikrini tartarken, eşimi sıfır sayarak tarttım. Tek başıma olsam doyurabilir miyim, evi döndürebilir miyim, yetebilir miyim?... Bence, her kadın önce bu sorgudan geçmeli çünkü erkekler bir yere kadar önemli çocuğun hayatında. Ana rahminde başlıyor anne-çocuk önemi. Babalık sonradan. Hani bu demek değil "Gadınlar siz bakın çocuğunuza, erkekler bu iş için yaradılmamış" asla... Adam da elbette evladına bakacak, altını alacak, üstünü giydirecek, biberonunu tutacak, beşiğin başında bekleyip uykudan verecek ve hepsi... Bunlar bir lütuf değil, babalık gereği olması gereken zaten ve inşallah oğullarımız da böyle bireyler olurlar. Demek istediğim, çocuk kadının kararıdır, kadın vücudundan vererek başlayacağı için burada bir tık yükte fazla ve önemlidir. Çocuk kararımı, yetiştirme fikrimi hep öncelik "Anne" olarak baktım tarttım. En önemlisi sizsiniz, sizin nasıl hissettiğiniz.
Ben hala düşünemiyorum ikinci çocuğu, kesinlikle hayır diyordum hatta geçtiğimiz aylara kadar (Oğlum 2 buçuk yaşına geliyor şimdi) ama belkiye dönecek gibi, o güven geliyor gibi. Çocuğum da zor çocuktu, kolaylaşıyor gibi... Hayırlısı. Çok şahsi bir karar, ne diyebiliriz ki :) Kvnize takmayın, eskiler öyle ayarsız oluyor biraz. Size bi kötülüğü yoksa bir iki der, susar. Onlar da torun sevecek dertleri o, naapsınlar, sizi filan görmez gözleri; doğurun doğurun verin kucaklarına hafize ana gibi yavrujuklarımm ehi ehi sevsinler. Hayın babanneler :)))
Geleceğin kv adayı olarak; babaannelere çok yüklenmeyin eğer bi pislikleri yoksa da diyeyim ekleyeyim. Valla oğlumu alan yaşadı hea, reklamımı da yapayım çocuğuma; kısmetini şimdiden açayım
Ben ilkini aldırdım.Tüp bağlatmak değil -ki yapsalar yaptırırım- ama aldırma konusunda etik bir kaygım yok diyeyim
Çocuk istemememin sebebi sorumluluk, bu dünyaya çocuk gelmez, aman da maddiyat değil. Çok net bir şekilde sevmiyorum. 30 yaşındayım, 15 yaşındayken de sevmezdim 30 yaşına geldim hala sevmiyorum. Çocuksuz birçok evli arkadaşım da olduğu için çocuk yapmama kararını uygulayabilen insanları kendime örnek alıyorum
Tabisi.Ay ben de aynı böyleyim şu an. İlki de korunurken oldu deme nolur?
Yok yok o bir bağımlılık.Ben ilkini aldırdım.
Ama hayat işte olacağı varsa oluyor ve o çocuk sana bir şekilde geliyor. Bir yerde de vicdan devreye giriyor, işler karışıp çirkinleşiyor
O büyük büyük konuştuklarımın tamamını afiyetle yedim.
Ha ama akıllandım mı yok, çok param olsa ikinci ve üçüncüyü falan yapardım. Öyle de bir zeka düşüşü oldu bende anne olunca
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?