Cennet kokulu falan diyolar ya dkkdkd hayır biz de bebek gördük biz de bebek olduk bildiğin bok ve kusmuk kokuyorAma çocuk dünyanın en güzel şeyi
Sağol aryacım.
20 yaşındayken neyse de 30 yaşındayken artık çekemiyorum. Ne yazık ki çocuk istememen bile kabul edilebilir bir şey değil. Bunu en çok yapan da senin dediğin gibi kadınlar, özellikle de anneler. Sosyal hayatımızda hatta BDVde bile görüyoruz bunu yani, kadın kendi anne olunca otomatik olarak kalan herkes de eninde sonunda çocuk isteyecek oluyor.
Çocuğunu sevmeyen annelerin itirafları gibi bir yazı dizisi vardı bir ara. 9 yaşında olduğu hlde hala çocuğunu sevmeyip alışamayanlar, hala pişman olanlar vs.Kendi hayatı bitti seninki de bitsin istiyor çünkü.
Sen böyle salına salına takıntısız gezince gözüne batıyor
Yani bence çocuk isteyerek yapılan bir şey değil, nasıl istenir hala aklım almıyor.
Olunca elbet seviyorsun zaten el mahkum, yaptıysan çekiyorsun gibi.
Bardağı kırdıysan temizlemek gibi bir şey
Mum duruşu da gitti, hayallerim yıkıldı.
Ne istediysem şu hayatta olmadı.
Martta bebemi kreşe verip özgürlüğüme koşar adımlar atacaktım olmadı, spora başlayacaktım o da olmadı.
Hele mum duruşu...
Neydi günahım aceba...
Ben ennn çok çocuk yapmak istemeyenlerin sorumluluk almak istemeyen sorumsuz insanlar olarak genellenmesine sinir oluyorum. İsteyerek yapanlar dünyanın en sorumluluk sahibi insanları çünkü, ayy minnak parmakları tombik yanakları diye bodoslama atlayan yok çünkü hiç. Ama istemiyorum diyen soromlolok ostomoyor. Gayet de aşşırı sorumluluk sahibi olduğum için bir işe girişmeden önce 5848373 defa düşünüyorum altından kalkabilir miyim diye. Niye? Çünkü başladığım işi yarım bırakmayı, elime yüzüme bulaştırmayı asla sevmem. Yapacaksam en iyisini yapmak isterim.Büyük konuşmuyorum diye mesajımın başına yazayım da sonra evren işleri karıştırmasın
Ben mesela çocuk istemiyorum. Erkek arkadaşımla da konuştuk bu konuyu. Bunu konuşmak için erken ikimizin de fikri değişebilir ama bende istemiyorum dedi. Onun istememe sebebi "ben bu dünyaya çocuk getirmek istemiyorum" artı maddiyat. Benimki ise onun sebebi + hamilelik fikri bile benim midemi bulandırıyor, içimde bir canlı büyütüp emzirmek istemiyorum.
Tabii bu işin son kısmını herkese söyleyemiyorum çünkü biraz psikolojik sebepler orası. Ama maddiyat ve dünyanın kötülüğünden bahsedince sanki çocuk yapanlara cephe almışız gibi üzerimize geliniyor.
Sen o koşullar altında uygun görmüşsün yapmışsın ama benim gtüm yemiyor belki. Sen beni eleştirme hakkına sahipsen ben ortaya kendi fikrimi koyduğumda neden üzerine alınıp saldırıya geçiyorsun ki.
Bu yüzden genel olarak büyük konuşmak istemiyorum diyip geçerim ben bu konuları.
Shahajaj
O iş öyle değil.
Hiç çocuk, tamam.
Gayet de mantıklı, benim zamanında istediğim bir durum.
Ama tek, hayır.
İkincisi olmadan öbüründeki eksikliği hiçbir zaman göremeyeceksin, bu anlatılabilir bir şey değil.
Ha illa şimdi mi, yoo.
İlla aynı koca mı, ona da yok
Hatta doğurmaya bile gerek yok ama kızının kuzeni bilmem nesi yakını yok ise, kardeş gerçekten yoldaş.
Yok ayol ne takacağım. Herkesin çocuğunu Allah bağışlasın, isteyen herkese versin ama ben hakkımı istememekten yana kullanıyorumBende bu hatta ters etki yapti, "niye insan bunu kendine yapar" moduna düsmüstümCünkü ahtapot gibi annelik, tüm hayatini sariyor. Bu herkesin isteyecegi, idare edebilcegi birsey degil.
Türk toplumu bir yana, Jennifer Annistonda bu baskidan yakinmisti. Düsünebiliyormusun, hollywood yildizi bir kadin. Sen yolundan sapma Lyannacim, bazen irritede olsan. Takma insanlari. Hani simdi "little women" yada "pride and prejudice"e baktigimizda "vay be, kadinlar ne kadar acinasi durumdaydilar" diyoruz ya. Umarim bir 50 yil sonrada bu konular içinde ayni sey deriz. Kadin düsünce tarzinda ve toplumdaki degerinde ciddi degisiklikler olur.
Ya ben ya ben ?Normalde sokağa çıkmayan ben bile deli gibi dışarı çıkmak istiyorum. Markete gitmek için kavga ediyoruz sen değil ben gideceğim diye
15 yaşımdan beri üzerimde köpek sorumluluğu var.Ben ennn çok çocuk yapmak istemeyenlerin sorumluluk almak istemeyen sorumsuz insanlar olarak genellenmesine sinir oluyorum. İsteyerek yapanlar dünyanın en sorumluluk sahibi insanları çünkü, ayy minnak parmakları tombik yanakları diye bodoslama atlayan yok çünkü hiç. Ama istemiyorum diyen soromlolok ostomoyor. Gayet de aşşırı sorumluluk sahibi olduğum için bir işe girişmeden önce 5848373 defa düşünüyorum altından kalkabilir miyim diye. Niye? Çünkü başladığım işi yarım bırakmayı, elime yüzüme bulaştırmayı asla sevmem. Yapacaksam en iyisini yapmak isterim.
Ya ben bebek tükürüğünden falan irrite olurum. İstemem yani elalemin bebeğinin tükürüğü salyası değsin. Ona bile "ayy bebek salyası buu nesini sevmiyorsun" diyen oldu. Ablacım niye sevmek zorunda olayım ya.Cennet kokulu falan diyolar ya dkkdkd hayır biz de bebek gördük biz de bebek olduk bildiğin bok ve kusmuk kokuyor
Ben ilk zamanlar sevmedim ve kafayı yediğimi düşünüyorlardıÇocuğunu sevmeyen annelerin itirafları gibi bir yazı dizisi vardı bir ara. 9 yaşında olduğu hlde hala çocuğunu sevmeyip alışamayanlar, hala pişman olanlar vs.
Yani bence her anne elbet sevmiyor.
Çok var çocuğunu kocaman olduğu halde sevmeyen anne.
Sadece özellikle bizimki gibi herkesin anne olmak zorunda olduğu, "ben doğurdum sen de doğurursun" denilen toplumlarda çocuğunu sevmemek kabul edilebilir değil. O yüzden kimse bunu çaktırmıyor. Lohusa depresyonu bile yeni yeni kabul görmeye başladı, çocuğunu sevmeyen, çocuk sahibi olmaktan pişman olan bir kadının bunu söylemesi mümkün değil. O yüzden o "olunca elbet seviyorsun" olayına katılmıyorum ben. Sevmeyebilirsin çünkü herkeste annelik sevgisi yok.
En iyisini yapmak da bol bol pratikle oluyor nevercımYapacaksam en iyisini yapmak isterim.
Yokuspokus bebeğim sen ikinciyi mi yoksa ikinciye giden yolu mu istiyorsun önce buna karar ver
Ikinci bahane, sevişmek şahane derken, kendini kolik bir bebe ile daha bulursan ağlama buralarda :))
Aaa o konuda elime su dökemezsin çok iyi yaparım pilavıEn iyisini yapmak da bol bol pratikle oluyor nevercımAshfh konu çok ciddileşti az seviyeyi düşüreyim dedim.
Yokuspokus neredesin ayol, gaza gelp çocuk yapmaya mı gittin
Aaa o konuda elime su dökemezsin çok iyi yaparım pilavı
Cok dogru dusunuyorsun gayette fazla sorumluluk bilincinde oldugundan bu dusunceler bu belli ...Ben ennn çok çocuk yapmak istemeyenlerin sorumluluk almak istemeyen sorumsuz insanlar olarak genellenmesine sinir oluyorum. İsteyerek yapanlar dünyanın en sorumluluk sahibi insanları çünkü, ayy minnak parmakları tombik yanakları diye bodoslama atlayan yok çünkü hiç. Ama istemiyorum diyen soromlolok ostomoyor. Gayet de aşşırı sorumluluk sahibi olduğum için bir işe girişmeden önce 5848373 defa düşünüyorum altından kalkabilir miyim diye. Niye? Çünkü başladığım işi yarım bırakmayı, elime yüzüme bulaştırmayı asla sevmem. Yapacaksam en iyisini yapmak isterim.
Yok ben millet diyor diye asla çocuk yapacal biri değilim. Zaten öyle çocuk yap diyen de yok. Sadece hani “illa olacak, bugün olmazsa yarın” düşüncesi beni deli ediyor. Belki hiç istemeyeceğiz veya isteyeceğiz ama olmayacak. Bu ihtimal benim için her zaman var ve inan eşim de ben de hiç takmıyoruz. Çocuksuz olmaya karar verirsek de mutlu oluruz biz. Ama insanların bunu idrak edememesi garip geliyor sadece. Bazıları korunma ihtimalini bile düşünmüyor. Yeni evliysen korunmazsın hemen bebek olmalı ilk çocuktan sonra korunursun taaa ki ikinciyi yapana kadarOnları filmdelisi ile tanıştırmak istiyorum
Ben ennn çok çocuk yapmak istemeyenlerin sorumluluk almak istemeyen sorumsuz insanlar olarak genellenmesine sinir oluyorum. İsteyerek yapanlar dünyanın en sorumluluk sahibi insanları çünkü, ayy minnak parmakları tombik yanakları diye bodoslama atlayan yok çünkü hiç. Ama istemiyorum diyen soromlolok ostomoyor. Gayet de aşşırı sorumluluk sahibi olduğum için bir işe girişmeden önce 5848373 defa düşünüyorum altından kalkabilir miyim diye. Niye? Çünkü başladığım işi yarım bırakmayı, elime yüzüme bulaştırmayı asla sevmem. Yapacaksam en iyisini yapmak isterim.
Sırf bunlar yüzünden insan depresyona giriyor zaten. Hani o ulvi hisler, hani o bahsedilen koku, hani canımı veririm hissiyatı? Bir de gelip ayyy ne güzel, şimdi anladın di mi diyorlardı ben de hemen çemkiriyordum. Kıskandınız huzurumu, nesi güzel bunun, hiç kötü yönlerini söylemediniz, bu nasıl hayat, ben bakamam çocuk falan biriniz alın türevi saçmalıklar. Herkes bana manyak gözüyle bakıyordu hey gidi günlerCennet kokulu falan diyolar ya dkkdkd hayır biz de bebek gördük biz de bebek olduk bildiğin bok ve kusmuk kokuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?