Coronasavar

Bende bu hatta ters etki yapti, "niye insan bunu kendine yapar" moduna düsmüstüm Cünkü ahtapot gibi annelik, tüm hayatini sariyor. Bu herkesin isteyecegi, idare edebilcegi birsey degil.

Türk toplumu bir yana, Jennifer Annistonda bu baskidan yakinmisti. Düsünebiliyormusun, hollywood yildizi bir kadin. Sen yolundan sapma Lyannacim, bazen irritede olsan. Takma insanlari. Hani simdi "little women" yada "pride and prejudice"e baktigimizda "vay be, kadinlar ne kadar acinasi durumdaydilar" diyoruz ya. Umarim bir 50 yil sonrada bu konular içinde ayni sey deriz. Kadin düsünce tarzinda ve toplumdaki degerinde ciddi degisiklikler olur.

Çocuğunu sevmeyen annelerin itirafları gibi bir yazı dizisi vardı bir ara. 9 yaşında olduğu hlde hala çocuğunu sevmeyip alışamayanlar, hala pişman olanlar vs.
Yani bence her anne elbet sevmiyor.
Çok var çocuğunu kocaman olduğu halde sevmeyen anne.

Sadece özellikle bizimki gibi herkesin anne olmak zorunda olduğu, "ben doğurdum sen de doğurursun" denilen toplumlarda çocuğunu sevmemek kabul edilebilir değil. O yüzden kimse bunu çaktırmıyor. Lohusa depresyonu bile yeni yeni kabul görmeye başladı, çocuğunu sevmeyen, çocuk sahibi olmaktan pişman olan bir kadının bunu söylemesi mümkün değil. O yüzden o "olunca elbet seviyorsun" olayına katılmıyorum ben. Sevmeyebilirsin çünkü herkeste annelik sevgisi yok.

corona biter de sağ kalırsak sana özel mum duruşu yapcam

Ben ennn çok çocuk yapmak istemeyenlerin sorumluluk almak istemeyen sorumsuz insanlar olarak genellenmesine sinir oluyorum. İsteyerek yapanlar dünyanın en sorumluluk sahibi insanları çünkü, ayy minnak parmakları tombik yanakları diye bodoslama atlayan yok çünkü hiç. Ama istemiyorum diyen soromlolok ostomoyor. Gayet de aşşırı sorumluluk sahibi olduğum için bir işe girişmeden önce 5848373 defa düşünüyorum altından kalkabilir miyim diye. Niye? Çünkü başladığım işi yarım bırakmayı, elime yüzüme bulaştırmayı asla sevmem. Yapacaksam en iyisini yapmak isterim.

Kizimin kuzen var, ona adeta taptigi. Kizim ondan 5 yas küçük.

Benden geçti yaa filmdelisi. Tekrar ayni dertlere baslayamam ben. Yok bez degismesi, yok doydumu doymadimi? Sonra sert gidalarda acaba bogazina kaçacakm? Aa emekledi..Nooo o dolabi açma noo agzina almaaaa

Ay düsündükçe sicak basiyor. Sen istersen 3üncü yap ama, gelip severiz

Yok ayol ne takacağım. Herkesin çocuğunu Allah bağışlasın, isteyen herkese versin ama ben hakkımı istememekten yana kullanıyorum

Normalde sokağa çıkmayan ben bile deli gibi dışarı çıkmak istiyorum. Markete gitmek için kavga ediyoruz sen değil ben gideceğim diye
Ya ben ya ben ?
Doldum tastim sistimmm sinirlerm cok bozuk

Allah bugunumuzu aratmasin sukur saglikliyim sevdklerim iyi ... ama ruhum cok aci cekiyor bazi anlar

15 yaşımdan beri üzerimde köpek sorumluluğu var.
Sorumsuz diyenleri böyle alalım, Türkiye gibi bir ülkede iki köpek sorumluluğu verelim

Cennet kokulu falan diyolar ya dkkdkd hayır biz de bebek gördük biz de bebek olduk bildiğin bok ve kusmuk kokuyor
Ya ben bebek tükürüğünden falan irrite olurum. İstemem yani elalemin bebeğinin tükürüğü salyası değsin. Ona bile "ayy bebek salyası buu nesini sevmiyorsun" diyen oldu. Ablacım niye sevmek zorunda olayım ya.
Yeminle çok mağduruz

Ben ilk zamanlar sevmedim ve kafayı yediğimi düşünüyorlardı
Olunca elbet seviyorsun çünkü emek veriyorsun, aksi hayat akışına sekte vurur.
O emeği vermekten bıkmak, hayatını bitirmek, bambaşka bir insan olmak gerçekten kolay değil.
Ben ilk çocuğuma hala tepkiliyim mesela, kendi de aşırı aşırı zor olarak bunu katmerliyor, hala uyumadı, 2 saat oldu kolumu cımcırıyor:)

Büyüyünce hayal ediyorum, 1 ay aramasa aramam gibi
Senin hayvanlara gösterdiğin merhamet, bende de aşırı mevcut.

Ve öyle gördüm hep, kapıma nasıl yuvasız üşüyen bir canlı bırakılsa, canım yapmak için emek gösterirsem, o mantıkla aştım durumu.
Ama büyük çaba gerektiriyor işte, gerçekten öyle.
Benim annelik tarifim hep odur, bir kedi köpeğe kuşa vs beslerken, severken ne hissediyorsanız annelik daha fazlası değil, en azından benim için öyle.
Çünkü o hayvana da ben ağlayıp sarılabilecek kadar çok sevip, bağlanabiliyorum.

Yokuspokus bebeğim sen ikinciyi mi yoksa ikinciye giden yolu mu istiyorsun önce buna karar ver
Ikinci bahane, sevişmek şahane derken, kendini kolik bir bebe ile daha bulursan ağlama buralarda :))

Anaum qabusum.
Kolikler sonradan uslanıyolla ama, biriyle baş ettim ikinci kasmaz bence. Uyh ne günlerdi abbauv.

Cok dogru dusunuyorsun gayette fazla sorumluluk bilincinde oldugundan bu dusunceler bu belli ...
Topluma bakarsak konusmaya bile degmez onlsr konusur sen yasarsin tek basinaa hatta esin bile olaylarn bi yerinde kaliyor genelde gordugum ve yasadgm bu olay ufak bebekli bi anne icin yuzde 80 filan annede bitiyor ... zaten hamilelik dogum lohusalik apayri bi boyut...

1 tane cocugm var 3.5 yil sonra dusunduk hamile kaldm 4. Yili doldurmamiza yakndi kucagma aldigimda ... oyle hemen evlenip evlilige alismadan da yapmadik yani o halde bilr gercekten cok cokkkk cok fazla agir sorumluluk ... 2.yi bile istememe sebeplerim yasadgm o ilk 1 yilki zorlu gun ve geceler yalnizlik hissim ... tabi bu herkesn esi ayni olmaz benmki o sene baska iste calisiyodu 11 den ince gelemiyordu eve acikcasi destek olamiyordu olmuyordu ...

Haa bir klise evet ama gercekki evlat canindan can yasanmasi gereken en tatli guzel duygulardan biri ... ama bu zorlugunu degistirmiyor ustesinden de geliniyor sadece bu hep boyle kalacak zannettiigin duygularin hep boyle kalmayacagini sureklo telkin etmek gerek ... cnku yassrken hc hayat normale donmeyecek saniyorsun

Ne yazdim be dertliyim ortadan daldim konusmaniza

Iste buna bir mutlu evlilik derim ben. Birçok çift sadece toplum dayatmasindan dolayi degil, ortak nokta paylasmadiklarindan dolayida bebek yaparlar. Bunun örnekleri bdv'de çok görülüyor. Adam esi için zaman ayirmaz, hep oyun oynar yada nette. Bebegede bakmaz, ev iside yapmaz. Odun iste.

Bebekten öncede odundu ve kadin ondan dolayi kendine bir arkadas arayarak bebek yapti aslinda. Birçok aslinda yüzeysel mutlu gibi görünen fakat derinden çok mutsuz çiftler bebek yapiyorlar.

Dünyanın en saçma suçlamalarından biri bu. Bildiğin suçluyorlar ya, durduramıyoruz
Tamam kardeş belki ben gerçekten sorumsuzum, sorumluluk almak istemiyorum da bundan sana ne?
Almıyorsam kendi yapmadığım çocuğun sorumluluğunu almıyorum. Rahatıma düşkünsem bizzat benim kendi totomun rahatlığı o. Seni ilgilendiren kısmı neresi?
Sanırsın sorumluluk almak üzerine madalya sözü verilmiş o cümleyi kuranlara, madalyayı alamayınca hırs yapıp çocuk yapmayanlara "sırımsızsın" diyorlar

Cennet kokulu falan diyolar ya dkkdkd hayır biz de bebek gördük biz de bebek olduk bildiğin bok ve kusmuk kokuyor
Sırf bunlar yüzünden insan depresyona giriyor zaten. Hani o ulvi hisler, hani o bahsedilen koku, hani canımı veririm hissiyatı? Bir de gelip ayyy ne güzel, şimdi anladın di mi diyorlardı ben de hemen çemkiriyordum. Kıskandınız huzurumu, nesi güzel bunun, hiç kötü yönlerini söylemediniz, bu nasıl hayat, ben bakamam çocuk falan biriniz alın türevi saçmalıklar. Herkes bana manyak gözüyle bakıyordu hey gidi günler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…