- 20 Kasım 2018
- 15.062
- 56.802
- 598
- 35
Olm benim param bana kadar, corona patlamasaydı ev almak üzereydim. İnşallah bir bitsin yine ev alacağım. Üstelik ev fiyatlarının ucuzlayacağı ve akbaba gibi çökeceğim yönünde umutlarım var.Asıl ben tekalifi milliye emirleri çıkarmayalım kendim için
Sen bagıs yapabilirsinnn asla hayır demem zengin üyeler el atın bana
Yok behcet cim aramızda lafı mı olur.Simit yoluna gitti Niyazi deriz.
Sana da Niyazi diyeceğiz ama alınmıyorsun inşallah?
O hangi film ayol?
Ya şunu biri bana açıklasın. Haberlere baktım ama çok net bir şey fark etmedim. Zamanında Atatürk'ün çıkardığı kanuna atıfta bulundu diyor ama konuşmanın tam içeriği neydi? Ciddili soru.Asıl ben tekalifi milliye emirleri çıkarmayalım kendim için
Sen bagıs yapabilirsinnn asla hayır demem zengin üyeler el atın bana
Cebim fakir oldugu kadar hayllerim de fakirOlm benim param bana kadar, corona patlamasaydı ev almak üzereydim. İnşallah bir bitsin yine ev alacağım. Üstelik ev fiyatlarının ucuzlayacağı ve akbaba gibi çökeceğim yönünde umutlarım var.
Ben çeksem nereye koyayım o kadar parayı diye düşündüğüm için çekmiyorum
Inşallah sadece parayı aliyorlardir.
Külçeler iyi yatırım olmuştu onlar giderse üzülürüm
Aferim evladım, anan baban seni çok iyi yetiştirmiş. Oğlum olsa alırdım. (dikkat: cinsiyetçi bir latife)Loreth annemiz önemli soru soruyor bu tekalifi milli emirleri atfının içeriği neydi
Erdoğan'dan 'Tekalif-i Milliye' emirleri vurgusuYa şunu biri bana açıklasın. Haberlere baktım ama çok net bir şey fark etmedim. Zamanında Atatürk'ün çıkardığı kanuna atıfta bulundu diyor ama konuşmanın tam içeriği neydi? Ciddili soru.
Not: Zengin değiliz ama bankada üç beş birikmişimiz ve bir yıllık geri ödememiz var. O yüzden yusuf yusuf olmalı mıyım ona bakacağım.
Fakirsin ondan.Gülmedim.
İfşa oldum, artık yolda bunu duyarsanız direkt aa Lyanna dersiniz hemen değiştirmem lazım
Siz deyin sizden gizlim saklım yok başkaları demesin
Millet derken benden bahsetmiyor kesin. Ben bazı anlamakta zorlananlar arasındayım.Erdoğan'dan 'Tekalif-i Milliye' emirleri vurgusu
Milli birliği ve dayanışmayı pekeştirmek adına başlatılan kampanyaları eleştirenlere Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Tekalif-i Milliye' emirleri ile yanıt verdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı'nın ardından kameralar karşısına geçti ve koronavirüs gündemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Birçok konuya değinen Erdoğan'ın gündeminde başlatılan yardım kampanyalarını eleştirenler vardı.
TEKALİF-İ MİLLİYE İLE YANIT VERDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan kampanyaları eleştirenlere Tekalif-i Milliye emirlerini hatırlatarak şu açıklamayı yaptı:
"Türkiye Cumhuriyeti devleti kurum ve imkanlarıyla 83 milyon vatandaşının istisnasız tamamının yanındadır. Milletimizin devlete olan birliği ile dayanışma için şükranlarımı sunuyorum.
Türk milleti Gazi Mustafa Kemal imzasıyla yayınlayan 'tekalifi milliye' emirleriyle varını yoğunu ortaya koymuş millettir.
Tekalifi milliyenin 10 maddelerini hatırlatıyorum:
1- Her ilçede bir tane Tekâlif-i Milliye Komisyonu kurulacak.
2- Halk, elindeki silah ve cephaneyi 3 gün içinde orduya teslim edecek.
3- Her aile bir askeri giydirecek.
4- Yiyecek ve giyecek maddelerinin %40'ına el konacak ve bunların karşılığı daha sonra geri ödenecek.
5- Ticaret adamlarının elindeki her türlü giyim eşyasının %40'ına el konacak ve bunların karşılığı daha sonra geri ödenecek.
6- Her türlü makineli aracın %40'ına el konacak.
7- Halkın elindeki binek hayvanlarının ve taşıt araçlarının %20'sine el konacak.
8- Sahipsiz bütün mallara el konacak.
9- Tüm demirci, dökümcü, nalbant, terzi ve marangoz gibi iş sahipleri ordunun emrinde çalışacak.
10- Halkın elindeki araçlar bir defa olmak üzere 100 km'lik mesafeye ücretsiz askeri ulaşım sağlayacak.
BUGÜN DE YAPTIĞIMIZ BUDUR
Bugün de yaptığımız işte budur. Devletimiz milletiyle elele vererek ülkenin tüm imkanları salgın döneminin yol açtığı sıkıntılar ve tehditlerle mücadele için harekete geçirmiştir. Her ne kadar bazı kafalar bu dayanışma kültürünü anlamakta zorlanıyor olsa da hamdolsun millet üzerine düşen görevleri bihakkın yerine getirmektedir.
Sadece imkana değil aynı zamanda morale ve kararlılığa sahibiz. Her türlü ihtimali göz önünde bulundurarak kararlarımızı alıyor harekete geçiyoruz. Alınan tedbirler, özellikle bu sebeple çalışmaya ara veren işletmelerimizi istihdamı korumaları şartıyla kısa çalışma ödeneğinden vergi ötelemesine ve krediye kadar her türlü araçla destekliyoruz. İstihdamın sürmesi en büyük kriterimizdir."
Değiştiririm hemen, nereden bileceksin.İşte böyle avlanır kalkan balığı
Alırım anakterini Mayk.
Ben de zil sesim olarak onu yapmiycim, başka bi müsük lazım. O istediğim yere kadar çalmiyör.
Siyaset yabmayın. Ben paramın peşindeyimMillet derken benden bahsetmiyor kesin. Ben bazı anlamakta zorlananlar arasındayım.Bir de ekonomik gücü dibe vurmuş, savaş dönemindeki bir ülkeyle, günümüz Türkiye'sini birbirine mi benzetti ben anlamadım. Ay siyaset yapmayayım şimdi... Töğbest...
Ayrıca onda gonulluk esası da yoktu el konuldu mecburiyetten aklıma direkt acaba?Millet derken benden bahsetmiyor kesin. Ben bazı anlamakta zorlananlar arasındayım.Bir de ekonomik gücü dibe vurmuş, savaş dönemindeki bir ülkeyle, günümüz Türkiye'sini birbirine mi benzetti ben anlamadım. Ay siyaset yapmayayım şimdi... Töğbest...
Ben konuşmayı yarım kulak dinledim ama anladığım para istemeye kılıf bulması.Ya şunu biri bana açıklasın. Haberlere baktım ama çok net bir şey fark etmedim. Zamanında Atatürk'ün çıkardığı kanuna atıfta bulundu diyor ama konuşmanın tam içeriği neydi? Ciddili soru.
Not: Zengin değiliz ama bankada üç beş birikmişimiz ve bir yıllık geri ödememiz var. O yüzden yusuf yusuf olmalı mıyım ona bakacağım.
O parayla bana bilerzik al 5 i bir yerde al takayım sonra bu durum bitince ben sana verırım kamufle etmiş oluruzSiyaset yabmayın. Ben paramın peşindeyim
Değiştiririm hemen, nereden bileceksin.
Belki şu an telefonum "seni çöpe atacağım poşete yazık" falan diye çalıyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?