Coronasavar

Ben saka yapiyorum bazen, kizim Harvarda gidecek, harvarda diye de. Bir saat uzakliktaki üniversite yurdunda kalmasi düsüncesi bile benim gözlerimi doldurtuyor. Nasil olur yaa, öyle yurtta birakacazmi? diye hayal bile edemiyorum

Ama mecburen annelik kalbimi gömecem ve kizim için daha iyi olan, özgürlügünü kesf etmesini saglayacam. Esin kizinin sevgili olaylarina nasil bakiyor?

Aramızda jenerasyon farkı var seninle resmen, okuyunca onu anlamadım
7 koca yaş boru değil tabi.Ama jenerasyondan mı büyüdüğümüz ortamların farklı olmasından mı bilemem. =)Sosyal hayattan izole bir çiftlikte büyüdüm, ekonomik durum çok yerinde değildi, çok oyuncağımız yoktu filan, o yüzden olanlar da ekstra kıymetliydi.

Kitaplar dünyasına girişim benim de erken oldu bu arada, babam çok önem verirdi o konuya. O zamanlar Doğan Kardeş diye bir dergi vardı, adamın doğru düzgün parası yoktu ama o dergiye aboneydik mesela. Ayşegül kitaplarının resimlerine bayılırdım. Okuyup da çarpıldığım ilk kitap, ilkokul 3'te hasta olup evde yatarken okuduğum Esrarlı Ada'dır ama. O kadar etkilenmiştim ki, hayatımda bundan daha büyülü bir şey görmemişim gibi. Sonra Jules Verne'ün başka kitaplarını da buldu, getirdi rahmetli babacığım bana.

Kitap okşama eylemini gözlerimden kalpler fışkırarak okudum. Hala yaptığım bir şeydir.

Ben başka bir şehirde okudum üniversiteyi, babamda götürmüştü beni, en son dönecekken ağladı, gel beraber dönelim, yine hazırlanırsın, diye bayağı aklımı celmeye çalışmıştı benim

Söz konusu kızım olunca sinir olacağı kesin ama normalde görüyor, bizde yaşadık sonuçta bu durumları, kız kardeşi babasıyla konuşması için eşime anlatmıştı ilk erkek arkadaşını, içten içe sinir olsa da gayet anlayışlı yaklaştı ilk süreçte.

Ben de hala yaparım, en sevdiğim boş zaman aktivitesi kitabevine gidip kitapları okşamaktır. Almasam bile mutlaka dokunurum, birkaç satır okur bırakırım. Ortaokul ve lisede her sene istisnasız üye olduğum iki kol bilim kolu ve kütüphanecilik kolu çok güzel kocaman kütüphanemiz vardı bizim lisede, orda görevli olurduk ayy bütün öğle arası harika geçerdi o kitapların arasında.

Benim annemde bizim kitap okumamiza çok önem verirdi. Buranin dilini bilmezdi fakat her hafta bizi kütüphaneye götürürdü. En büyük korkusu bizim buranin dilini konusamamazdi. Simdi aksansiz ve çok güzel bir sekilde buranin dilini konusuyoruz, yerlilerden daha iyi gramerimiz var.

Ve bende halen kitabi oksarim. Bu e-book olayi hiç benlik degil ondan dolayi. Evet doga için iyi birsey degil paperbackler felan ama napim ya

Yabancı dile ve edebiyata yatkınlığı olurmuş ikizler burcunun

Ya e-book olayı benim de hiç hoşuma gitmiyor. Zaten kitaba aşık insanlar genelde onun dokusuna, kokusuna da aşık oluyorlar. E-kitap aynı romantik hisleri vermiyor sonuçta. İşim gereği e-kitaplarla çok içli dışlıyım,o yüzden bir readera ihtiyacım var ama kişisel zevklerim söz konusu olduğunda yüzüne bakmam o dört köşe ekranın.

Kağıt baskının dünyaya verdiği zarar telafi edilebilir, sonuçta hem kağıt geri dönüşümü olan bir ürün, hem de ağaçlandırma yapılması mümkün bir şey. Ben baskı geleneğini asla değişmemesi gerektiğini düşünüyorum.

Benim esimde ayni seyleri yasar heralde. Ama biz ilk sevgiliye hayati ilk basta biraz dar etmek istiyoruz, bad boys filmindeki gibi.

Ben sol/ekolojik görüslü bir insanim fakat tezzatlik olarak pek ekolojik davranmam. Yani isigi açik birakirim, yarim saat banyo alirim felan filan iste. Zaten oy verme nedenim o, eger bir yasa olursa mecbur kalirim diye

Ama yine içime su serptin Lorethçim. Bu karantina zamaninda bir kaç kitap siparis ettim de :)

Ya ben yerine koyabileceğimiz bazı kaynakları sömürebileceğimizi düşünüyorum, elbette makul ölçülerde. Gidelim de mis gibi ormanları baltadan geçirelim demiyorum ki doğa sever bir insanım. Ama baskı işi devam etmeli ve bunun için ağaçlandırma yapılmalı kafasındayım. Ama yerine koyamayacağımız şeyleri de kaynak bellemişiz; örneğin hayvanlar. Bu konuya girmek istememekle birlikte, değiştirmemiz gereken öncelikli şey bu bence. =(

O beğeni ata ata gelirken ben de onunla birlikte fashback yapıyorum şunu da konuştuk, evet bu çok komikti diye, çünkü çok boş zamanım var, mesajları tekrar tekrar okuyup güleceğim dolayısıyla.
Foto mu paylaşsam ben de. filmdelisi gelene kadar silsem falan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…