Coronasavar

Lanet gelmesin attım birkaç ay önce ilaçların hepsini. Nasılsa artık kullanmayacağım diye. Bileydim atmazdım.

Balkon iyi fikir, duş sürekli giriyorum kısmen işe yarıyor ama bana gece saatleri geliyorlar zaten.

Bana da gelir öyle, yıldızları seyredince iyi geliyor. Benim evcil bi yıldızım var, mutfak penceremden selamlaşır bakışırız. İsmi Güney. :)) Kendisi güney batı tarafta fazla parlıyor eşek sıpası.

Heh ben
Biraz once diğer başlığa yazıyordum
2 gün önce hayatımda ilk defa çarpıntım oldu.
Yani sanırım bunun adı çarpıntı.
30-40 saniyebkadar, kalp hizim 150nin ustune cikti. Nefes almaya calistigimda ciğerimde batma ve sıkışma hissi oldu.
Sonra da aynı hızla normale döndü.
Fiziksel semptom veriyorum artık
Neyim var diye düşünmedim bile.
Kesin kısılıp kalmaktan

Ben gökyüzünde güneş hariç bir gordugumu bir daha bulamıyorum. Takdir ettim şu an.

Çarpıntı daha uzun sürebiliyor, arada olur bana da. Böyle tık tık yavaşlatamıyorsun kalbini falan.

Benim bünye baskı altında olmaya, baskılanmaya dayanamıyor turuncu. Seninki de öyle olabilir. Mevzu inan dışarı çıkmak değil ki ben öyle çılgınlar gibi gezen bir tip değilim, evcil insanım. Ama bu belirsizlik, baskı altında kalma hissi beni mahvetti. Desem ki saldım, o da değil. Gayet rutin koşturma devam ediyor. Kaşımı bıyığımı bike alıyorum düzenli olarak sjsjs.

Çocukken de böyleydim. Hatta ergenlikte bir gün sağolsun babam zorbalık yaptı bir konuda. Anam kriz geçirdim. Engelledi beni bir konuda ki o an elzem, olmasa öleceğim bir mevzu değildi. Ancak nasıl anlatsam bilmiyorum hani bir önüme tabanca koysa ve kafana sıkmayacaksın emrediyorum dese, ben o an ölmeyi özgürlük diye düşünebilirim. Öyle bir ruh hastalığı. Şimdi de kendimi sıkışmış, baskılanmış, nefes alamaz hissediyorum.

Çarpıntı çok fena ilk kez olduysa şoka girmen normal.

Hayali arkadaş gibi bir şey sanırım evcil yıldız iyiymiş :)

Sinirimi alıyor kız, arada sataşıyorum "Parlıyorsun orada durmuş, ışığın bilmem kaç bin yıl öteden geliyor dünya sana güzel len" diye. Yatmadan bakarım arada duruyor mu yerinde diye. Buzdolabından kaçamak bir şeyler yerken beni seyrediyor. : p

Hayat sana güzel ya, kafan hep bi milyon sjjsnss.

Ben kaçtım arkadaşlar. Kalbim fırlayacak bir duşa girem kaynar suyla beynimi eritem de uyuyam. Hepinizi seviyorum, gümbür gümbür döneceğim normal halime kavuşur isem. Şimdilik kaçtım. İyi geceler.

Az önce arkadaşlarımla konuşuyordum, bu yazdıklarına çok benzer şeyler söylediler.
Ve onlara ‘tek çocukla iki çocuk farkı, benim düşünmeye, hissetmeye zamanım yok’ dedim ama işin aslı öyle değil.

Zihnime kazıdım ben ilk vaka ile ‘uyursan ölürsün’ repliğini, ‘çıkarsan ölürsün en güvenli bölgen ve hayatta kalma alanın sadece evin’ diye kodladım.
Nasıl yaptım, bilemiyorum ama fazla iyiyim.
Olmaması gerektiği kadar iyiyim, bu da beni artık endişelendirmeye başladı.
Sen, kk üyeleri, ailem, arkadaşlarım sapır sapır belirsizlik, baskılanma vs şeylerle boğuşurken ben nasıl iyiyim, acaba tümden asıl sıyıran ben miyim diye öz eleştiri yapmama sebep oluyor.

Sevmediğim kocam bile gözümde değerlenmeye başladı, stockholm sendromunu farklı türde mi yaşıyorum acaba, normal olan senin gibi bedenen ve ruhen tepki vermek mi?

Bir önerim yok Yazdiklarina karsi birsey diyemiyorum

Cocugu biraz esine itele ve kendine bak canim. Sabah biraz daha fazla uyu. Sadece 1 saat daha fazla olsa bile yeter. Yada 1 saat ortaliktan yok ol ve bir kahve ve kitap keyfi yap. Kendini ne rahatlar, en çok sen bilirsin.

Bende de bi saçma rahatlama var kaç gündür, baskılamıyorum da. İyiyim ilginçtir ki; relaks bi moddayım. Adam sinirime dahi dokunmuyor. Günler sonra ilk defa az önce sıkıldım bi iç sıkıntısı geldi resim istediğim gibi olmadı diye ama böyle bi "Dünyanın anasını satmışım" halindeyim.

Ben de iyiyim. Gündemi takip bile etmiyorum doğru düzgün. Kendim dışında hiçbir şey üzerinde kontrolüm yok bu süreçte. Hayatımı çok karıştırdı corona, vermem gereken kararlar, atmam gereken adımlar var ama hepsi şu an belirsiz bir süre askıya alındı. Ama kabullendim.

Hastalığın kendisinden zaten korkmuyorum.

Öyle aman bu günler de geçecek napayım modunda takılıyorum.

Çarpıntı daha uzun sürebiliyor, arada olur bana da. Böyle tık tık yavaşlatamıyorsun kalbini falan.

Ailemde kalp rahatsızlığı yok, bende de bugune kadar panik atak vs olmadı hic
Ne olduğunu bilmiyorum. Tek.bildigim.göğüs kafesimi zorlayan kalp atisim

Beni belirsizlik yoruyor

Böyle... anlattıkça daha kalıcı oluyor sanki. O yüzden bu konunun üstünü falan örtmeliyim sanırım :)

Ben aşırı evci bir tipimdir. Haftalarca evden çıkmasam neden çıkmadım demem ama bir ay daha bugün doldu benim için ve birkaç gün önce sinir krizi geçirdim. Gerçekten bir ergenmişcesine kendimi koltuğa atıp ağladım, ayaklarımı vura vura tepindim. Annemle kavga ettim. Hızımı alamadım babamla tartıştım şimdi küsüz.
Normal bu süreçte böyle şeyler hissetmek.

Aha tam olarak bu:)
Acaba bir evre mi ki, iyiliğimden bile şüphe eder oldum, arkadaşlarım o kadar kötü durumlar ki anlatamam.
Depresyon mu dersin ağlama krizleri mi kaygı bozuklukları her şey nüksetti.

Ulan i am legend gerçek olacak herhalde diye bir tırstım.
Akılcı yaklaşım, olması gereken senin bakış açın.
Benim o kadar umrumda değil ki, cehalet mutluluktur şeklinde dolanıyorum, sanki hiç hayat yokmuş, olmamış gibi.

Hiçbir şeyi özlemiyorum desem abartmam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…