Coronasavar


Isveç ortaklı bir şirket
Yabancı ortak acik açık bizim türkiye merkezli yapmamızın sebebi kuralların esnekliği dedi.
(Burada calisanlarin canını hiçe saymak da dahil)
Eşim de o zaman yanlış eleman ise aldınız, türkiye kuralları esnek ama insani vicdanlı dedi,
Kendi bildiğini okudu.
Şimdi de iş biz sana şu kadar maaş veriyoruz ama işler durdu verim alamıyoruz oldu
Yani yapacak bir şey yok, çıkarırlarsa da bizi öldürmez ama yeni iş bulamayacağı için, benim is yerimde su an sirtimiza yuk oldugu icin zora gireriz. Su surecte yiginla insan issiz kalacak zaten. Biraz beklenen bir şey, hayırlısı.
 

Sevgilim 2 dk önce "dışarıda işine devam edenler var. Sence biz mal gibi evi mi seçtik yoksa bilinçli her birey şu an bunu mu yapıyor" dedi.
Dedim bebeyim senin ağzın dilin ne söylüyor? İş geldi de "canım karantinadayım" deyip geri mi çevirdin?

İşlerin durması çok normal değil mi yani şu dönem?
Durmasa bile evden çalışılabilen bir işleri varsa neden gidip şirkette dikilsin bu insanlar?
Adam gerginlikten nereye çatacağını şaşırmış herhalde.
 

İş ayarlanacak illaki, bu hal hep böyle kalmayacak ama vicdani yük insan bilen insanın içinde yara gibi kalır, kendine hesabından rahat geçebildikten sonra, gerisi mühim olmamalı. Toparlarsınız illaki, bu hal hep böyle kalmayacak; kimileri işini devam ettirirken adını kaybedecek. Adınız dürüstlük ve vicdanın yanında anılsın da, gerisi gelir. Hayırlısı hakkınızda.
 
Ya işlerin durması normal de insanların evınde çocuğu var kendine ait standartları var
Hani tam sokağa çıkma yasağı olmadan bile böyle
 
Siz nasıl enerjiksiniz ya
Ben de ağlama isteği var daha mutlu olunda bana da geçsin bu
Erkekleri otoparka scooter binmeye yollayıp, evi süpürdüm bağır çağır şarkı söyleyerek.
Şimdi çayımı aldım ohhh mis gibi balkonda keyif
Mutluluk demiştin değil mi, bak 1 saate öğle uykusuna yatacak pipililer ve ben en az 1 saat yalnız oturup kahve içeceğim.
Allahım ne büyük mutluluk, 4 gözle o anı bekliyorum.
 
Ya çok üzüldüm turuncu loreth ne bileyim işte diğer kişilerin eşlerine
Kendim için dua etmem ama sizin için edicem
Her şey iyi olur umarım
Film senın içinde
Gangsta falan
İ
 
Yine vahim değil durum, sağlık sistemi çöken ülkeleri gördükten sonra bunca dikkatsizliğe, cahillik ve gevşekliğe karşın şansımızın yaver gittiğini düşünüyorum. Yaza doğru daha iyi olacaktır; sağlık sistemi ayakta kalsın gerektiğinde donanımlı bir destek alabilelim, geçeriz bu sıkıntıdan.
 
Ya çok üzüldüm turuncu loreth ne bileyim işte diğer kişilerin eşlerine
Kendim için dua etmem ama sizin için edicem
Her şey iyi olur umarım
Film senın içinde
Gangsta falan
İ
Yafrım biz 2 senedir işsiz güçsüz bir ev olduğumuzdan, işi olanlara yer ayır duanda, boşuna hakkını benimle doldurma
Dünyadaki krizle ilk biz battık zaten.
 

Cüneyt özdemir den çok haz etmiyorum ama amerika ve dünyada corona yi anlatan 2 çekimi var 45er dakikalık. Tavsiye ederim
Amerika da 6.5 milyon kişi işsizlik yardımına başvurmuş
Sayının 30 milyon olması bekleniyor.
Türkiye gerçekten bir şekilde dayanıyor.
Yönetimin iyiliğinden ziyade insanların vicdanı var.
Babam herkese tam maaş ödemeye devam ediyor, iş yerini kapattı
Işsizlik ödeneği bekliyor.
Ama sinirliydi dün, çalışanlardan biri bayram ikramiyesini erken alabilir miyiz diye sormuş
 
Ya çok üzüldüm turuncu loreth ne bileyim işte diğer kişilerin eşlerine
Kendim için dua etmem ama sizin için edicem
Her şey iyi olur umarım
Film senın içinde
Gangsta falan
İ
Benimkinin başı kel mi ona da et
Hazirandan sonrası muallak onlar için de
 
Bizim dün ulaşamadığımız gerizekalı kiracımızdan asistanıyla haber geldi, kiranın yarısını yatırmış, diğer kalanı da toplayıp ay sonuna yetiştirecekmiş.

Hakikaten gerizekalı, çünkü telefonlarımıza çıksa 2 ay almayacağımızı, diğer aylarda da bu durum düzelene kadar yarısını talep edeceğimizi söyleyecektik.

Birileri kaybediyorsa kendi aptallığından, bu süreçte tüm vatandaşlar olarak yardımcı olmaya çalışıyoruz birbirimize.
Eğer babam birini işten çıkaracaksa ‘bayram ikramiyesi’ soran aptalla başkasın
 

Ayy uzun uzun yazmışsın teşekkür ederim
120 liralık ojeyi görene kadar her şey çok iyiydi

Ben de uzun uzun vakit harcamayı seviyorum ama kendim yaparsam. Kuaförde hem çok sıkılıyorum hem güvenemiyorum.
Evde tırnak olayına saatler harcayabilirim. Oje sürmeyi çok seviyorum, sık sık değiştirmeyi de seviyorum. 3 hafta aynı ojeyle sıkılırım sanırım.
Ama normal ojeler de çok çabuk soyuluyor ya da matlaşıyor. Ya da kurumuş gibi görünüp kurumuyor ve gece yastık izi çıkıyor
Sen sıkılmıyor musun 3 hafta aynı renkle?




Kışın da mı şort giyiyorsun, o derece mı ya

Bacak kılının enerji emmesi diye bir olay gerçekten var bence. Ben bacağımda kıl görünce hayatımda her şey kötüymüş gibi geliyor, hayata adapte olamıyorum.
 

Vicdanlı ve survivor. Abi açlık sınırının altında 4 kişilik, 5 kişilik aileyi bir şekilde doyurmayı başaran(!) bir muhasebesi var bu ülkenin. Babam muhasebeci, der ki "Bu ülke kolay kolay dağılmaz, yarı aç yatar yine şükreder öyle bir yetinme muhasebesiyle yaşıyorlar" ... Kira almıyor babam da 3 ay kira istemiyorum dedi, hiçbir kiracısından para almıyor şu an. Kendi emekli maaşıyla döndürüyor evi. "İhtiyacım yok başkasını ağlatacak paraya" dedi çıktı.
Umarım suistimal edilmez bu davranışı ki kiracılarının bir kısmı turizm ile uğraşanlardı. Bu seneki halleri malum. Babam da kıyamayacak biliyorum, hayırlısı artık. Geçecek bir şekilde, açlıktan ölmeyiz ya, kimse kimsenin açlıktan ölmesini, soğuktan donmasını izlemez.

Ben şükür ve kabul mode on'dayım ondan yani tuhaf gelebilir size anlarım.
Şükür modunu açtım; "Şükür kirada değiliz, şükür yaz geliyor ısınma derdi bitti, şükür de şükür" yani. Boğazdan geçecek de karın doyuracak, tamam. Şu sıra böyle oluverecek napalım? Şükür.
 

Ya bide is yerim ile sorunlarim var. Ihbar sürem için izin günlerimi kullanmami istiyorlar. Iste sendika ile görüstüm, öyle haklari felan yokmus.

Diger is yerime 4 mayista baslayacam sözde fakat oda belli degil, Coronadan dolayi.

Niyese artik geceleri uyuyamiyorum ve sabahlari sanirim vücüdüm tükendiginden dolayi uyuyor. Bilmiyorum, artik gün isiginde daha iyi uyuyorum gibi geliyor bana.
 

Niye? Cünkü Türkiye 3.cü dünya ülkesi ya, tabiki is dönecek. Türkiyede zaten is haklari, insan haklari ortada. En ucuz sey insan emegidir Türkiyede. Ve yurtdisi firmalarda bunu biliyor ne yazikki.

Yoksa kendi ülkelerinde o kadar sert çekemezler. Hak hukuk adalet var orda çünkü.

Neyse fazla siyasete girmek istemiyorum. Artik sana zengin sponsorumuz demeyecezmi simdi? deyip güldüreyim seni :)

Ama cidden umarim hersey yoluna girer Turuncu, ailen ile beraber bu dönemi fazla sikintiya girmeden atlatabilirsiniz
 

Esim de evden çıkarken rizik endişesi taşıyanın rizki kesilir, takılmıyorum dedi.
Biz kiradayız, Kendi evimiz satıldı, onun parası var. Dün akşam yeniden ev ne zaman alırız diye konuştuk, cünkü üstüne kredi çekmemiz gerekecek
Ise güce guvenip 2 ay once kalkışsaydık, Bugün o zaman zora düşerdik.
Allah başımızdan eksik etmesin, kötü sonuçlansa da ikimizin de ailesi destek cikar. Ac acikta kalmadikca da sorun yok :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…