Coronasavar

Kendine de iş çıkarıyorsun, yapman gerekmediği halde kendin istediğin için iş yapıp sonra "iş bitmiyor, kendime vakit ayıramıyorum" diyorsun. Biliyorum.

Yemek yapmak şart ondan kaçış yok. Her yemek yaptığımda ocak, tezgah temizliği yapıyorum bundan da feragat edemem. Ütü hassas noktam onu iptal edemem ajsmsms. Her gün ev süpürürüm ve dahi banyoyu temizlerim. Bunlar günlük hep yaptıklarım. Arada dolap içi düzenleme, toz alma yer silme de oluyor. Temiz ve düzenli bir insanım efem. Dağınık evde oturmam, oturamam. Okulda da defterlerim kitaplarım temiz ve düzenli idi. Bekarken odam keza her daim düzenli idi. Sonradan böyle olmadım yani :)

Benimkilerin de ödü kopuyor
Geçen mide bulantim var dedin annemlerle goruntulu telefonda konuşurken, hep bir ağızdan aaaaaaaa sakin, hamileyim deme bilmem ne bagiriyorlar telefondan
Ya önce insan bir şey mi dokundu, nane limon içtin mi falan der
Ya ne hamileliği zaten reglim dedim, derin bir sessizlik.
Sonra da annem ne edepsiz babasının yanında nasıl konusuyor diye üste çıktı.
Ellerinde olsa kocamla boşatıp
Oh şimdi daha doğuramaz diye rahat edecekler.

Yo dostum yok titiz değil temizim ben. Silme kısmında çok aktif değilim ahajsj.

Annemin genç versiyonusun, sana ileride olacağı söyleyeyim; gelin gelecek "Annaağ ne yemeq yaptın? Muah balım benim yaağ 3 çeşit yapmış." yiyecek ve onun yıkadığı bulaşığı beğenmeyeceğin için iş yaptırmayacaksın.
Gelin gelecek "Anaeağ, çeqirdek var mı çitleyelim" , Cennet mahallesi Penpe gibi evinde yenilip içilecek ve sen sürekli bir yerleri süpürüp siliyor olacaksın. Bunu yaşamamak için koy gtüne rahvan gitsin.
Bak benim evde sabah beyaz çorap giysen, öğlene kömür karası.
Ele güne karşı utanmam da kalmadı anam.

Yani haklılar ama şimdi

Ayh yok hiç uğraşamam valla
Akşam yemek yaptım yedik, bulaşıkları ıslattım. Dizi izliycem dedim, mutfağı sabah topladım. Ölmedim, bulaşıklar da ölmedi.
Ev işi için kendi hayatımdan çalamam. Ev temizlemeye, toparlamaya gelmedim dünyaya diye düşünüyorum.

Eltine diyorsun da sen de az çamaşır sulu değilmişsin (çamaşır suyu hariç, anladın demek istediğimi)

Amma ve lakin ki herkesin hayatına kimse karışamaz. Sen böyle rahat ediyorsan kimseye de bir şey demek düşmez.

Hayır Idrakyollariiltihabi böyle olmasına rağmen eltisine çamaşır sulu diyorsa merak ettim ben o eltiyi Derzleri falan kazıyıp yenisini döküyor herhalde her gün

Yani haklılar ama şimdi
Benim annem ikincisi çocukta da böyle.
Benim ve daha çok eşimin çocuk istediğini bildiği için, alttan alta bu devirde çocuk büyütmenin ne kadar zor olduğundan bahseder, her biraya geldiğimizde.
Tekken bana da önemli olan erkeğin değil kadının istemesi aklını kullan diyor
Kendisi ben düşeyim diye çok uğraşmış, aldırmaya kıyamamis ama biraz daha cabalasaymıs sakat kalacakmişım, son anda kurtulmuşum

Ailem sebişmem ve üremem için niye bu kadar tezahüratta diye bazen korkuyorum olm, anlayamazsınız.
Benim yumurtalıklarda tee ergenliğimden beri problem var. Yumurtalıklarım bile üremeye karşı ahfha

Babamdan tut dayıma, yengeme, halama, enişteme falan bütün aile biliyor. Bayağı benim üreme sistemimi masaya yatırıp değerlendiriyoruz falan ahfha

Allah'tan bu konulardan utanan veya gocunan biri değilim, yoksa kafayı yerdim herhalde

Kız kendi kendine ediyor yahu.
Idrakyollariiltihabi annemin gençliğine benziyorsun bak o dizleri kolları ararsın. Kadın tenisçi dirseği oldu, tetik parmak oldu ve ömründe ne tenis oynamış kadın, ne de kiralık katil. Temizlikten. Şimdi eskisi gibi yapamıyor diye kuduruyor. Eve yardımcı gelir beğenmez yanında girişir. Olm bir kere de otur evin hanımı ol hanımı diyorum kadına. İki kızın var, bırak... Yok. Anam yüzünden pis oldum piss... Tiskindim dünya temizliğinden.
Kendini eskitme de gülüm, yap yine ama eskitme.

Ohaaaa niye kendisini o kadar yoruyor üzüldüm

Benimki asla bu konulara girmez, yap veya yapma demez. Olursa sever

Hayattaki tüm şansını kullanmışsın yabancığım
Benim annem de kardeşime hamile kaldıgı zaman baya baya her gun ağlıyordu

Hayattaki tüm şansını kullanmışsın yabancığım
Benim annem de kardeşime hamile kaldıgı zaman baya baya her gun ağlıyordu
Bizim ki ağlamanın ötesine geçmiş, düşmem için yaptığı şeyleri anlatıyordu önceden, dedim anacım ne yapıyorsun vakti zamanında bu kadar da istenmediğimi bilmeme gerek yok

Mesajın yarısını yazamamışım sarhoştum kardeş sjsjs
Malımı biliyorum

Bilmiyorum yani ben hayatım boyunca öyle titiz, tertipli, temizlik avcısı biri olmadım, olamadım.

Mesela dışarıda mis gibi hava varken pazar günümü eve gömmek bana aşırı gereksiz geliyor. Ev işi bir şekilde yapılıyor, zaten nankör iş devamlı devamlı yapıyorsun. Ama o güneşli pazar gününü kaçırınca kendi hayatımdan, gençliğimden, vaktimden yiyorum. Yani ocağım bir gün lekeli olsun ne olacak?
Ki zaten her dakika temizlik yapılan bir ev kirlenmiyor, temiz ev tekrar temizleniyor. Toz bile tutmaz ki her gün silinen ev.

Ohaaaa niye kendisini o kadar yoruyor üzüldüm

Alışmış, öyle alışmış içi rahat edemez. Tezgahta bir tek kaşık kalamaz akşamdan; sabaha o mutfak ışıldayarak karşılamak zorunda.
Kesinlikle bulaşık makinası yıkanıp bittiği an (Ki tava çizilir, şu şöyle olur diye de bulaşık makinesine koymaz bir şey), yerleşecek. Bekleyemez.
Çamaşırlar bekleyemez.
Ütü bekleyemez, önce işler bitecek ki annem dinlenmeyi hak edecek. Buna kodlanmış.
Her gün kitabını-gazetesini okur, kahvesi saatlidir o saatte içilir, yemekler belli saatlerde ve birlikte yenir, kahvaltı asla aksamaz ve öyle sadece peynir, domates de olmaz, yanına bir şeyler yapacak.
Ne olur ne olmaz fırında çay saatine bir şeyi mutlaka taze olacak.

Misafire bayılır ayılır, bir o kadar da temizlik yapar durur, o tuvaletler banyolar kaç kere ilaçlanırdı ben bekarken zehirleneceksin derdik artık.
Şimdi eskisi kadar yapmıyor canı gitti; kollar bilekler parmaklar eski gücünde değil. Eskiden cart cart o halıları bir yıkardı abbav. Kadın elemini kederini öyle atıyordu herhalde, Kadir vardı ya temizlik programındaki aha onun dişi versiyonuydu annem gençken. Koltukları kabartır, babam işten gelir "Orayı temizledim kabarttım oturma" adamı oturtmaz evinde filan.

İşte mecbur artık kalmadı o eski halleri... Şeker çıktı, tenisçi dirseği, tetik parmak, kulunçlar, dizinde sıvı bitmiş ameliyat demişti doktor Corona girdi araya vs.

Kiz bu nasil bir ergenlik dönemidir? Benim odam bildigin bomba patlamis gibiydi. Halen düzenli bir insan degilim ama bu sekildede mutluyum.

Annemde temizlik manyagi, öyle anneden ben nasil çiktim halen bilmiyorum. Ancak annem genel manada mutsuz yada huzursuz diyeyim. Öyle oturup, birsey yapmamayi bilmyor. Relax olmayi bilmiyor.

Ondan dolayi, daginik fakat mutlu olmayi tercih ederim :)

Konuşmalardan mısır unu çekti canım resmen avuçla yicem
Kabak içlerini sote gibi bir şey yapacağım uydurmasyon onun içine azıcık mısır unu atsam yakışır mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…