- 20 Kasım 2018
- 14.872
- 56.270
- 598
- 35
Kesinlikle olay bu gangsta. Kendine zaman ayırmayı, hak edilecek bir şey olarak görmek.Ütü bekleyemez, önce işler bitecek ki annem dinlenmeyi hak edecek. Buna kodlanmış.
Biz her şeye mısır unu atıyoruz hiç yakışmadıgını görmedimKonuşmalardan mısır unu çekti canım resmen avuçla yicem
Kabak içlerini sote gibi bir şey yapacağım uydurmasyon onun içine azıcık mısır unu atsam yakışır mı?
Alışmış, öyle alışmış içi rahat edemez. Tezgahta bir tek kaşık kalamaz akşamdan; sabaha o mutfak ışıldayarak karşılamak zorunda.
Kesinlikle bulaşık makinası yıkanıp bittiği an (Ki tava çizilir, şu şöyle olur diye de bulaşık makinesine koymaz bir şey), yerleşecek. Bekleyemez.
Çamaşırlar bekleyemez.
Ütü bekleyemez, önce işler bitecek ki annem dinlenmeyi hak edecek. Buna kodlanmış.
Her gün kitabını-gazetesini okur, kahvesi saatlidir o saatte içilir, yemekler belli saatlerde ve birlikte yenir, kahvaltı asla aksamaz ve öyle sadece peynir, domates de olmaz, yanına bir şeyler yapacak.
Ne olur ne olmaz fırında çay saatine bir şeyi mutlaka taze olacak.
Misafire bayılır ayılır, bir o kadar da temizlik yapar durur, o tuvaletler banyolar kaç kere ilaçlanırdı ben bekarken zehirleneceksin derdik artık.
Şimdi eskisi kadar yapmıyor canı gitti; kollar bilekler parmaklar eski gücünde değil. Eskiden cart cart o halıları bir yıkardı abbav. Kadın elemini kederini öyle atıyordu herhalde, Kadir vardı ya temizlik programındaki aha onun dişi versiyonuydu annem gençken. Koltukları kabartır, babam işten gelir "Orayı temizledim kabarttım oturma" adamı oturtmaz evinde filan.
İşte mecbur artık kalmadı o eski halleri... Şeker çıktı, tenisçi dirseği, tetik parmak, kulunçlar, dizinde sıvı bitmiş ameliyat demişti doktor Corona girdi araya vs.
Bu arada Kadir sırf temizlik gösteriyor diye bembeyaz koltuklar almış. Kirlenmesin diye de evde kimse koltuğa oturamazmış, yer minderlerinde otururlarmışKadir vardı ya temizlik programındaki aha onun dişi versiyonuydu annem gençken. Koltukları kabartır, babam işten gelir "Orayı temizledim kabarttım oturma" adamı oturtmaz evinde filan.
İdolüm gangsta evim oldugunda ben de öyle olacam genelde de öyleyim
Üşenirim zaten ya
Olur bence, kabak içini kavurup yoğurtla yerdik mmmKonuşmalardan mısır unu çekti canım resmen avuçla yicem
Kabak içlerini sote gibi bir şey yapacağım uydurmasyon onun içine azıcık mısır unu atsam yakışır mı?
Bu arada Kadir sırf temizlik gösteriyor diye bembeyaz koltuklar almış. Kirlenmesin diye de evde kimse koltuğa oturamazmış, yer minderlerinde otururlarmış
Yürü be gangstaBen kadar olma yine de, çok da kendini bitirme.
Ben "Mikrop kapmayalım, tamam" mantığında bir insanım, büyük temizlikler yaparım, gerisi süpürme ve tuvalet yıkama filandır; vaktinde okuduğum bölümde deterjan kimyası da aldık, insan kendi kendini zehirlemekle kalmıyor, doğa da zehirleniyor şaka maka. Yani esasen bu şey temizlik değil kimyasal kirlenme oluyor. İşin ciddilisi, ben biraz bu açıdan da düşünüyorum.
Yürü be gangsta
Ben de hiiiç uğraşamam valla öyle her gün her gün. İki günde bir yerleri süpürüyorum. 2 haftada bir de mutfak banyo yer sil süpür toz al genel temizlik bitti gitti. Koronadan önce bu işlemleri yardımcı abla yapıyordu tabi.
E ama öyle. Ne yapıyoruz evin içinde sanki allah aşkına? Toz dediğimiz şeyin çoğu derimiz zaten. Vücudumuzdayken iyi yere düşünce ooowGaz verme, verme gaz, dayanamam.
Kesinlikle olay bu gangsta. Kendine zaman ayırmayı, hak edilecek bir şey olarak görmek.
E ama öyle. Ne yapıyoruz evin içinde sanki allah aşkına? Toz dediğimiz şeyin çoğu derimiz zaten. Vücudumuzdayken iyi yere düşünce ooowMikrop oluşturabilecek yerleri daha sık temizlerim bitti gitti yeter yani.
Ayh yok hiç uğraşamam valla
Akşam yemek yaptım yedik, bulaşıkları ıslattım. Dizi izliycem dedim, mutfağı sabah topladım. Ölmedim, bulaşıklar da ölmedi.
Ev işi için kendi hayatımdan çalamam. Ev temizlemeye, toparlamaya gelmedim dünyaya diye düşünüyorum.
Eltine diyorsun da sen de az çamaşır sulu değilmişsin(çamaşır suyu hariç, anladın demek istediğimi)
Amma ve lakin ki herkesin hayatına kimse karışamaz. Sen böyle rahat ediyorsan kimseye de bir şey demek düşmez.
Ben kadar olma yine de, çok da kendini bitirme.
Ben "Mikrop kapmayalım, tamam" mantığında bir insanım, büyük temizlikler yaparım, gerisi süpürme ve tuvalet yıkama filandır; vaktinde okuduğum bölümde deterjan kimyası da aldık, insan kendi kendini zehirlemekle kalmıyor, doğa da zehirleniyor şaka maka. Yani esasen bu şey temizlik değil kimyasal kirlenme oluyor. İşin ciddilisi, ben biraz bu açıdan da düşünüyorum.
HayırIdrakyollariiltihabi böyle olmasına rağmen eltisine çamaşır sulu diyorsa merak ettim ben o eltiyi Derzleri falan kazıyıp yenisini döküyor herhalde her gün
Kiz bu nasil bir ergenlik dönemidir? Benim odam bildigin bomba patlamis gibiydi. Halen düzenli bir insan degilim ama bu sekildede mutluyum.
Annemde temizlik manyagi, öyle anneden ben nasil çiktim halen bilmiyorum. Ancak annem genel manada mutsuz yada huzursuz diyeyim. Öyle oturup, birsey yapmamayi bilmyor. Relax olmayi bilmiyor.
Ondan dolayi, daginik fakat mutlu olmayi tercih ederim :)
Hemen üşenmeden bir karşılaştırma yazısı yazayım. Çünkü elime göre ben pis ve dağınık bir insanım. Düşün kendisi ne halde :)
Eltim her gün ev süpürür siler ben haftada bir silerim her gün süpürürüm.
Eltim her gün her yerin tozunu alır ben üç günde bir toz alırım.
Eltim haftada bir cam siler ben ayda bazen bir buçuk ayda bir silerim.
Eltim mutfak dolaplarını ayda bir döküp siler. Ben 4 ayda bir silerim.
Eltim her Allahın günü balkon yıkar ben üç günde bir yıkarım.
Eltim her gün üç çeşit yemek ve tatlı yapar ben en son ne zaman tatlı yaptım hatırlamıyorum. Bir çeşitle de gün Geçiririz.
Liste uzar gider. Eltimin tek aktivitesi temizlik, alışveriş ve yemektir. Ben kendim için zaman ayırırım.
Lakin temelde benzer noktalar var. Ben de düzenli ve temizim, titiz olmasam da. Ancak zaman zaman saldığım olur. O hiçbir durumda Salmaz. Hastalık ve ölümde dahi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?