Coronasavar

Bu benim annem kiz. Sen benim ablammisin yoksa?

Yani hepsi hepsi tam annem. Ondada eski temizlik manyakligi kalmadi, fiziksel sikayetlerden dolayi. Tabi arada yine hortlar, duramaz :)

Kadir vardı ya temizlik programındaki aha onun dişi versiyonuydu annem gençken. Koltukları kabartır, babam işten gelir "Orayı temizledim kabarttım oturma" adamı oturtmaz evinde filan.
Bu arada Kadir sırf temizlik gösteriyor diye bembeyaz koltuklar almış. Kirlenmesin diye de evde kimse koltuğa oturamazmış, yer minderlerinde otururlarmış

İtiraf edıyorum birazcık da pisim hahaha çamaşır yıkamaya üşendiğim için bazı çamaşırlarımı
Sevgilim yıkıyor hopp makineye atıyor işte

İdolüm gangsta evim oldugunda ben de öyle olacam genelde de öyleyim
Üşenirim zaten ya

Ben kadar olma yine de, çok da kendini bitirme.
Ben "Mikrop kapmayalım, tamam" mantığında bir insanım, büyük temizlikler yaparım, gerisi süpürme ve tuvalet yıkama filandır; vaktinde okuduğum bölümde deterjan kimyası da aldık, insan kendi kendini zehirlemekle kalmıyor, doğa da zehirleniyor şaka maka. Yani esasen bu şey temizlik değil kimyasal kirlenme oluyor. İşin ciddilisi, ben biraz bu açıdan da düşünüyorum.

Ben de bir kız kardeş var
Çıldırırsınız
Asla başkasının yaptığı yeme yemez
Asla yatagın içine girmez kirlenir diye hahahah kendi pikesiyle yatak örtüsünün üstünde yatar

asla yatagına oturamazsınız
Çarşaflarını her duş aldıgında değiştirir

Bu arada Kadir sırf temizlik gösteriyor diye bembeyaz koltuklar almış. Kirlenmesin diye de evde kimse koltuğa oturamazmış, yer minderlerinde otururlarmış

Şimdi geçti onlar, annemin kadife koltukları vardı girintili çıkıntılı hani eski tip olur ya; bezi parmağına dolar oraların aralarını siler, ben silerim "Olmamış" hoayda sil baştan. Beze limon kolonyası dökerdik öyle silerdik, neymiş efenim her yer mis kokacakmış. Bir ara da pronto ahşap temizleyicisi ile aşk yaşıyordu. Öyle bir değişikti.

Yürü be gangsta
Ben de hiiiç uğraşamam valla öyle her gün her gün. İki günde bir yerleri süpürüyorum. 2 haftada bir de mutfak banyo yer sil süpür toz al genel temizlik bitti gitti. Koronadan önce bu işlemleri yardımcı abla yapıyordu tabi.

Gaz verme, verme gaz, dayanamam.

Kesinlikle olay bu gangsta. Kendine zaman ayırmayı, hak edilecek bir şey olarak görmek.

Sonra hastalanıyor insan. Üzülüyorum cidden.
Annem bu kadar olmasaydı, ben de bu kadar uç bir boşvermişlik yaşamazdım belki.
Cidden, hiç utanmam da yok. Baya oluyor, bir arkadaşla dışarıdaydık "Gel akşam yemeğini bizde yiyelim" dedim. Olar dedi. Eve girdik mutfakta evyede bulaşıklar. "Onlara bakma lazım değil, şuradan bi tencere çıkarayım ben, hadi geç içeri sen" dedim, gülüyor, koydum makarna yaptım, tavuk kızarttım; iki sos döktüm tamam yav. Bulaşıklar da duruverdi.
"Yıkayalım" der ille, derim "Ben birlikte vakit geçirelim diye çağırdım, kokacak değiller, yarın koyarım makineye" .. Raadım abi napim.

İdrak krize girecek okudukça "Pislerin içinde kaldım" diye

Bu biraz fıtratla alakalı aslında. Ben o bulaşığı orada bırakırsam izlediğim diziye, okuduğum kitaba odaklanmam. Dolayısıyla rahat edemem. Bana zulüm olur :) kendime tırnak içinde kaliteli zaman ayırabilmem için bulunduğum ortamın düzenli olması lazım.

Bu sadece ev işi ile alakalı da değil. Mesela ders çalışacak isem defterler düzenli, kalemler temiz ve düzenli, kitaplar aynı hizada dizili olması lazım. Resim mi yapıcam, öyle alelade ortamda yapamam. Kalemler dizilmiş, masa üstü düzenli mümkünse silgi bile temiz ve yeni olmalı.

Çünlü dağınık ortamda rahat edemiyorum. He bu insanların özellikle eşimin ve oğlumun rahatlığa alışma konusunda çok haklısınız. Onu düzeltmeye uğraşıyorum.

Mesela şimdi oğlumu halasına gönderdim ve uzandım. Eşim her an beni bir şey yaparken gördüğü için uzanmam batıyor adama. "çocuğu gönderiyorsun bizde virüs olsa onakra Bulaşacak" dedi. Ben de olur göndermem o zaman uzanıp dinlendiğimde çocukla ilgilenecek yanıma gelmesine müsaade etmeyeceksin. Yapmıyorsan apartman ahalisine komple korona bulaşsın umurumda değil dedim. Hadi bir çay koy da içelim dedi. Çayın yerini biliyorsun buyur yap dedim. Triplendi gitti. Çünkü alışmış yapılacak bir şey varsa idrak tamam ben yaparım siz ellemeyin diyecek. Dün koltuğun ahşap ayağı gevşemişti onu tamir ediyordum beyim görünce ben yaparım dedi de yaptı. Öyle bir minnetsizlik.

Ancak bu kolay değişebilecek bir şey değil. Bir ay yanık tedavisi gördüm ki 8 yaşındaydım. Ben kendim giderim hastaneye diyordum te o zaman. Çocukken dişçiye tek giderdim. Değişmez bu durum. Rahat bir insan değilim ama keyif yapmayı severim. Kendime de zaman ayırırım. He rşey mükemmel olduğunda :))

Evet ondan dolayi çogu seyleri sirke+karbonat ile temizliyorum. Camasirda asla yumusatici kullanmiyorum, yerine sirke kullaniyorum. Kisacasi sirke, hayat kurtariyor.

Hayır Idrakyollariiltihabi böyle olmasına rağmen eltisine çamaşır sulu diyorsa merak ettim ben o eltiyi Derzleri falan kazıyıp yenisini döküyor herhalde her gün

Hemen üşenmeden bir karşılaştırma yazısı yazayım. Çünkü elime göre ben pis ve dağınık bir insanım. Düşün kendisi ne halde :)

Eltim her gün ev süpürür siler ben haftada bir silerim her gün süpürürüm.

Eltim her gün her yerin tozunu alır ben üç günde bir toz alırım.

Eltim haftada bir cam siler ben ayda bazen bir buçuk ayda bir silerim.

Eltim mutfak dolaplarını ayda bir döküp siler. Ben 4 ayda bir silerim.

Eltim her Allahın günü balkon yıkar ben üç günde bir yıkarım.

Eltim her gün üç çeşit yemek ve tatlı yapar ben en son ne zaman tatlı yaptım hatırlamıyorum. Bir çeşitle de gün Geçiririz.

Liste uzar gider. Eltimin tek aktivitesi temizlik, alışveriş ve yemektir. Ben kendim için zaman ayırırım.

Lakin temelde benzer noktalar var. Ben de düzenli ve temizim, titiz olmasam da. Ancak zaman zaman saldığım olur. O hiçbir durumda Salmaz. Hastalık ve ölümde dahi :)

Yav ben gözünüzde nasıl canlandım acaba shsjjs. Ben temizlik delisi değilim yahu. Canım bir şey yapmak istemediğinde yapmam. Bendeki durum biraz da sıpadan dolayı oldu. O kadar yapışık bir çocuktu ki hala biraz öyle. Iş yaparken yalnız kalabiliyordum ancak. Ki sessiz yalnız ortam benim için yaşamsal ihtiyaç. O an ne yaptığımın önemi yok, yanımda kimse olmasın kafi. Bulaşık yıkarken yorulmuyor dinleniyorum bu yüzden. İlgi bekleyen, konuşan kimse olmuyor mis gibi.

Şimdilerde sıpa biraz büyüdü de kendimi yatağa atıp "ben biraz telefona bakıcam sen de istersen babanla otur ya da arabalarınla oyna" dediğimde zor da olsa anlıyor. Ancak ben o yatağa uzandığımda mutfakta bulaşık varsa rahat edemiyorum. Kafam orada kalıyor jajajs.

Benim için aksini yapmak rahatsızlık veren bir durum olur. Ergenlikte odamı haftada bir döker temizlerdim. Banyo yaptıysam kirli nevresimde yatmaz değiştirirdim. Ama daha çok kendi vücudumun bakımına temizliğine takıntılı idim. Tek tüy olmayacak vücutta, kaşlar her daim muntazam olacak vs. Şimdi eve yöneldim ajajks

Eltinin ogullari varmi? Simdiden ilerdeki gelinlerine acidim. Hayati sadece temizlik ve evlatlarindan ibaret olan kaynana...

Eltinin kesinlikle özel sorunlari var ki hayatini bu sekilde insa etti. Yaptigi temizlik yapmak degil, kendine deger vermemektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…