Coronasavar

He bu arada tüm ev ahalisinin donlarını ütüler ki üç çocuğu var ikisi erkek. Şükür ben hiç Don ütülemedim aajsjms.

Şöyle ki, eltim 22 yaşında evlenmiş. Kayınvalidem ve görümcem tarafından epey manipule edilmiş. Görümcelerim üniversite okuyup çalışıp para kazandıkları için ona çalışmadığı için köle olması gerektiği fikrini aşılamışlar. Kadın bunu kabullenmiş, buna inanmış. Artık aksine inanması mümkün değil.

Ben bu apartmana ilk geldiğimde çok sorun yaşadık. Zira ben herkes kendi evinin işini yapsın yatağa düşmediği sürece kaynananın evinin işini yapmam, her gün yanına gitmem, topluca ayin gibi temizlik aktivitelerine katılmam dedim. Tabi eltim epey mücadele etti ben yıllarca salak mıydım yaptım bilmem ne diye. O senin sorunun dedim. Bir müddet sonra eltim kayınvalidenin emirlerini uygulamamaya, dışarı çıktığında haber vermemeye, sürekli oraya gitmemeye, hayır demeyi öğrenmeye başladı. Bu sefer kaynana tarafı bana düşman oldu senin yüzünden değişti düzen bozuldu diye ahsjsjs.

Ben eltime üzülüyorum aslında. Hayatsız çünkü. Iyi niyetle konuştuğumda ya da kendimi korumaya çalıştığımda beni üniversite okuyup onu küçümsemeklr suçladı. Sen değişmezsin nasıl istiyorsan öyle yaşa dedim saldım. Kadın ev işi yapınca çocuklarına hizmet edince kendini değerli hissediyor.

Yok yok, biz tamamen farkli dünyalarin insanlariyiz

Ben annemlerde bir bardak bile kaldirmazdim. Annem herseyi tek basina hal etmeyi sevdigi için, bizi ne mutfaga ne baska yere sokardi. Hali ile zaman ile artik evin kirlendigini, daginikligini bile fark etmiyordum.

Ondan dolayi sanirim hiç rahatsiz olmuyorum dolu tezgahtan. Ne olacak, yarin toplarim mantigindayim. Yani tüm gün kiz ile yemek yapmak ile felan geçmis. Zaten yorulmusum, çayimi içip keyif yapacam. O tezgahta yarina kalsin mantigindayim.

Ama iste bu huy, karakterdir. Baze seyleri törpüleyebilirsin ama herseyi degil. Simdi bende eskisinden daha az daginim mesela. Daha çabuk ortayi toparliyorum. Daginikligi fark ediyorum. Ancak iste her zaman rahatsizlik duymuyorum.

Ayni sey senin içinde geçerli. Kendine zaman yaratmaya çalisiyorsun bak ogluna "ben simdi telefona bakacam" diyerek, ama o tezgah daima seni rahatsiz edecek. Olacak iste o kadar.

Bazen insan kendi huylarinida kabul edecek. Bu senin huyun fakat daima iyi olmadiginin farkindasin ve kendine zaman ayiriyorsun. Bu çok iyi birsey.

Hastasın sen

Hadi itiraf edeyim, bazen toz alırken "aman orayı kim görecek" diye tembel usulü sadece görünen yerleri alıp geçtiğim oluyor
İdrak bizi engelleyecek şimdi. Noldu resmin gitti idrak?

Ergenlikte odayı haftada bir döküp temizlemek mi?
30 yaşındayım yapmıyorum

Yok yok yukarıda arya da demiş, farklı dünyaların insanlarıyız kesinlikle.

Evet ben kendimi kabul ettim. Yani anladım ki bir dürten olmasa da ben düzeni seviyorum. Ya da insanların yaptıklarını beğenmeyip kendim yapmak istiyorum.

Ancak bir süredir kahve yapıp yayılmayı bazen hiçbir şey yapmamak gerektiğini öğreniyorum. Mesel ev işi değil, ben hep dizi izlersem, hep foruma girersem rahatsız oluyor ve bir şeyler öğrenip üretmeye çalışıyorum. Aklımda n eşle yaradı bu yaptığım, zaman boşa geçti, ne oldu ki şimdi düşüncesi hasıl oluyor. Dün mesela çok dizi izledim diye rahatsız oldum bugün kalemlerimi düzenleyip bir şeyler karaladım.

Bu anlamda rahat değilim evet. Öylece boş boş oturmak bana göre değil. Eğer tüm günü yabancı dizi izleyerek geçirdiysem vicdan azabı çekiyorum. Beynim öldü diye üzülüyorum ajakaks.

Benim oğlan başak. Ben oğlak burcuyum. Beyim olacak pis de yay.

Bu his bende de var. Bugün katma değeri olan hiçbir şey yapmadım hissi. Ama burda geyik yaparken öyle hissetmiyorum bence birbirimizden bir şeyler öğrenebiliyoruz. Halı sehpa bacağı gibi şeyler .

Cünkü baska sekilde deger görmüyorda ondan. Sanirim ailesi arkasinda degil, yada onlardada kizlar köle statüsünde. Senin gibi olmaya çalismis fakat senin ile ayni donanim ve aileye sahip olmadigi için tam uygulayamadi.

Cok üzücü aslinda, öyle kayip giden bir hayat. Bir 20 yil sonrada o nefret ettigi kv'deye kendisi dönüsecek. Kisir döngü. Yanliz gelini, senin gibi ise, olaylar olaylar :)

Ancak o degilde, sen aile apartmanindami yasiyorsun?

Evet kendi isteğimle geldim ahsjsjs. İki yıl başka bir semtte oturdum sonra buraya taşındım. Adrenalin seviyorum demek ki ajsjjs

Bu his bende de var. Bugün katma değeri olan hiçbir şey yapmadım hissi. Ama burda geyik yaparken öyle hissetmiyorum bence birbirimizden bir şeyler öğrenebiliyoruz. Halı sehpa bacağı gibi şeyler .

Ahajsj burayı gömmeyelim şimdi, mesele aslında hep aynı şeyi yapmak. Rahatsız eden o. İlla ki arada geyik yapma, gülme ihtiyacı da oluyor ancak hep yapınca aha yaşlandım vakit geçti bir şey yapamadım rahatsızlığı oluyor.

Aileyle alakası yok yahu. Benim annem "itaat edeceğin kocan olur inşallah" diye dua ederdi. Öyle pipiye tapan öyle kadını Değersiz gören biridir. Ancak ben onun gibi olmadım. Bu biraz kendine değer vermenle alakalı. Kendine gerçekten değer verip, başkaları tarafından değerli görüldüğüne inanıyorsan kendini adama, hizmet etme isteğin olmuyor.

Esimde senin gibidir. Bos durmaktan rahatsiz fakat sen kalemlerin ile ograsirken, o rahatsizligini benden çikartir. Aksam film keyfi yapmis oldugumuzda, film bittiginden biraz sonra birden yüzü asilir, kizar ve pismanligini dile getirir. O film aksami mok olur yani :)

Benim fitratim ise tembel iste. Ben seviyorum geç uyanmayi, baze günler hiiçbirsey yapmamayi. Buda iste sanirim hem büyütülme sekli, hem insanin genetik durumu.

Mesela benim kizim sürekli her yeri toplama derdinde. Elinde gelse bez ile gezecek :) Bunlari tabiki ben ögretmedim, ama bak daha 3 yasinda ve fitratinda bu var.

Benim eşim de senin gibi. Kola içer bardağı kalorifer peteğinin üstüne koyar ve görmesem orada öylece kalır. Bazen annemlere kalmaya giderim eve bir gelirim yemek yediği masa duruyor öylece. Birkaç kere carladım da biraz dikkat etmeye başladı.

Önceden banyo yapardı kirli kıyafetlerini banyoda öylece bırakırdı. "senin bir tarafına sokarım onları" şeklinde sert çıkışlar yapınca alıp sepete atıyor.

Gangsta diyor ya sal yapma alışırlar. Yahu ben salamam ki, salarak öğretebilmek için önce rahat pis bir insan olmak lazım ahshjs. Yani pis ve dağınık bir insana sorumluluk vermeye çalışırken benim de onun gibi olmam lazım ki zor.

Bak beş dakika önce çemkirdim kendisine. Oğlan hep benim yanıma geliyor onun yanına gitmiyor. Darlanıyorum ben de. Ya bu senin de çocuğun bi beni salın dedim, gelmiyor dedi. Ben olsam mesela niye çocuğum benimle olmak istemiyor, sorun ne, onunla daha çok zaman geçirmeliyim diye uğraşırım. Adamın umurunda değil.

Bazen zor da olsa sofrayı öyle bırakıyorum. Üç gün kalsa adamın umurunda olmaz ki. En sonunda ben rahatsız olup topluyorum.

Beyine söylediğin laflari kınıyorum. Yay burcu en asil duygularin insanidir ahshss
Bugün de sürekli burç muhabbetine denk geliyorum. Eşim ve kızlarım olmak üzere evde toplam 3 yay var. En asil duyguların insanı diyeni bir kenara ayıracağım şuan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…