Bipolar değil de, insanın kendisi zaten tehlikeli bir mahlukat. Tedavide olan, kendini bilen ve gayret eden insandan korkmak çok boşuna; esasen teşhis edilmemişinden korkacaksın ki bipolardan ziyade daha tehlikeli ve gizli neler oluyor Allah korusun. Bipoların da çeşitleri var, ama kendine getirebileceğin bir teşhis değil canım benim bu. Benim mix epizot tip bir bipolar, duygu durumum çok çabuk değişir ve uygun anda müdahale edilmezse sanrıya kayar ki içgörü edindim baya oluyor 13 seneyi buldu, kendimde tuhaflığı çabuk hissederim ve "İğnemi olmam lazım bu sene" derim. Hatta son iğneme tek başıma gittimdi. Benimki hasta olduğumu bile unutmuş halde. :)) Bazen derim bu kadar sırtlanmasam da acaba çekse, kendine daha çeki düzen verse miydi diye.
Her insanda olan şeyler duygu dalgalanmaları, ama bipolarda durum ciddidir ve sende böyle bir şey olsaydı ortaya çıkardı; buraya bir video atayım biraz daha aşikar olsun:
Benim gerçeklik algım, normal insanınkinden farklı, bu nasıl anlatılır bilmiyorum ama, şimdi sizin "Normal sınırı"nız belli, benim o yok. O kısım içgörüye tabi. Yani "Normal sınırlar bunlar olmalı hmm, insanlar bunu bu şekilde yorumluyor hmm o zaman sen de bu aralıkta kalacaksın, çıkarsan normal değil" diye içgörü geliştiriyorsun. Zaman, mekan, kim olduğun vb. bunları şaşmazsın değil mi? Ben şaşabilirim, şaşmamak için sizlere bakmam lazım. Atıyorum işte sen arabaların yoldan geçişini görürsün trafik dersin, ben ziftin kokusunu alır yolu yapan ustaların seceresine dalarım filan. Böyle saçma haller. Değilsindir yani. :)
Benimle olmak heyecanlandırmıştır seniSen sus senin de mütişli balkonun var. Nasıl heyecanlanmıştım o balkonda kahvaltı yaparken hey yavrum bee
Yok o heyecanı geceden atmıştım. Bu tamamen balkonun heyecanıydı.Benimle olmak heyecanlandırmıştır seni
Ay geçen bi peçeli ablamız maskeli insan fotoğrafı paylaşmış bi de bunu eleştirin gibisinden şeyler yazarak. Seninki de o hesaba dönecek, herkes doğru yolu bulmuş.
Ben okb tedavisi gördüğüm dönem başka buhranlarım da vardı. Ben anlattım, doktor dinledi vs bir liste yaptı bana manas destanı gibi. Koyduğu teşhisler vardı, bunları araştır dedi.
Okb, depresyon, anksiyete, bipolar bozukluk falan bir sürü şey vardı. Kullandığım ilaçlardan birinin prospektüsünde şizofreni ve bipolar bozukuk tedavisinde kullanılır yazıyordu. Adını hatırlayamadım şimdi, z ile başlıyor olabilir.
1,5-2 sene falan kullandım, doktor kontrolünde bıraktım sonra.
O zamanlar bipoların ömürlük bir şey olduğunu idrak edememiştim ama hala merak ediyorum bu doktor bana ne etti diye
Doktorun olmayanları saysaymış daha kolaymışOkb, depresyon, anksiyete, bipolar bozukluk falan bir sürü şey vardı
Doktorun ilginçmiş gerçekten. Biz hepsini yapalım biri değilse diğeridir demiş sanki.Ben okb tedavisi gördüğüm dönem başka buhranlarım da vardı. Ben anlattım, doktor dinledi vs bir liste yaptı bana manas destanı gibi. Koyduğu teşhisler vardı, bunları araştır dedi.
Okb, depresyon, anksiyete, bipolar bozukluk falan bir sürü şey vardı. Kullandığım ilaçlardan birinin prospektüsünde şizofreni ve bipolar bozukuk tedavisinde kullanılır yazıyordu. Adını hatırlayamadım şimdi, z ile başlıyor olabilir.
1,5-2 sene falan kullandım, doktor kontrolünde bıraktım sonra.
O zamanlar bipoların ömürlük bir şey olduğunu idrak edememiştim ama hala merak ediyorum bu doktor bana ne etti diye
Ben yemek yapmaya gidiyorum, aksiyon olursa haber edin.
Gözlerimlen inanamadım sen yemek mi yapacaksın.Ben yemek yapmaya gidiyorum, aksiyon olursa haber edin.
Yok patlıcan oturtmayi estraven sever. Ozel ilgi alani.Ne yemeği yapacaksın? Patlıcan oturtma?
Olm bu muhabbeti daha once yabtik hala mi ogrenmedin ahshhsGözlerimlen inanamadım sen yemek mi yapacaksın.
Bipoların direkt bipolar ilacıdır denilecek tek tür ilacı var zaten gerisi şizofreni hastaları ile epilepsi hastaları için kullanılan ilaçlarla ortak (Estraven bahsettiğim iğne, şizofreni hastaları ile ortak iğneler) z...xa filan olabilir deli iştah yapıyor o ilaç, işte bana ani kilo aldıranlardan biri. Bipolar geçmiyor zaten, ilaçla baskılanarak tedavi ediliyor bir de yaş ilerledikçe hormonların daha kontrolü kolay hale getiriyor.
Doktorun karar verememiş bir buket halinde getirmiş teşhisi. :))
Şöyan evim parlıyor, içimdeki temizlik aşkını dizginleyemiyorum. Az evvel işim bitti oturdum boyama yapıyorum beyim olacak patlıcan "bir şey yapmadan otur. Sadece otur" dedi. Şimdi napsam diye düşünüyorum iş kalmadı. Akşama bir şeyler pişirmem lazım ama yarım saat önce yemek yedik. Biri beni durdursun.
Doktorun olmayanları saysaymış daha kolaymış
Hepsini kesin teşhis olarak mı söyledi, ihtimal olarak mı? Bayağı ya tutarsa yapmış gibi.
Doktorun ilginçmiş gerçekten. Biz hepsini yapalım biri değilse diğeridir demiş sanki.
Benimki kendi de doktor olduğu için işler kolay gidiyor, ben fark etmeden psikiyatrist arkadaşları fark edip kliniğe yönlendirmişti birlikteyken geçirdiği ilk atağında. Şanslı olduğumuz tek nokta bu galiba, tuhaf tıbbi yaklaşımlar görmüyoruz en azından.
Seni durdurmak mümkün değil benceŞöyan evim parlıyor, içimdeki temizlik aşkını dizginleyemiyorum. Az evvel işim bitti oturdum boyama yapıyorum beyim olacak patlıcan "bir şey yapmadan otur. Sadece otur" dedi. Şimdi napsam diye düşünüyorum iş kalmadı. Akşama bir şeyler pişirmem lazım ama yarım saat önce yemek yedik. Biri beni durdursun.
Ay yok ağız alışkanlığı. Çocuksu bir şekilde şaapmıştımAhfha hemen çemkirmeyi doğru yerde cümle içinde kullanmışsın, aferim çekirge.
Annenlere de sevgiline yaptığın gibi dudak büzüp çocuk taklidi yaparak "çemkirmediysen" bu sefer doğru olmuş.
Repeat after me
Bizde de karşı sitenin havuzu var benim evimden görülecek şekilde ama neyse ki doldurmadılarGece gidip işerdim yoksa
Bize gel?Şöyan evim parlıyor, içimdeki temizlik aşkını dizginleyemiyorum. Az evvel işim bitti oturdum boyama yapıyorum beyim olacak patlıcan "bir şey yapmadan otur. Sadece otur" dedi. Şimdi napsam diye düşünüyorum iş kalmadı. Akşama bir şeyler pişirmem lazım ama yarım saat önce yemek yedik. Biri beni durdursun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?