Coronasavar

Ben okb tedavisi gördüğüm dönem başka buhranlarım da vardı. Ben anlattım, doktor dinledi vs bir liste yaptı bana manas destanı gibi. Koyduğu teşhisler vardı, bunları araştır dedi.
Okb, depresyon, anksiyete, bipolar bozukluk falan bir sürü şey vardı. Kullandığım ilaçlardan birinin prospektüsünde şizofreni ve bipolar bozukuk tedavisinde kullanılır yazıyordu. Adını hatırlayamadım şimdi, z ile başlıyor olabilir.
1,5-2 sene falan kullandım, doktor kontrolünde bıraktım sonra.
O zamanlar bipoların ömürlük bir şey olduğunu idrak edememiştim ama hala merak ediyorum bu doktor bana ne etti diye

Ay geçen bi peçeli ablamız maskeli insan fotoğrafı paylaşmış bi de bunu eleştirin gibisinden şeyler yazarak. Seninki de o hesaba dönecek, herkes doğru yolu bulmuş.

Ay yok ben kendimi zor tutuyorum kayışı koparmamak için.
Geçen gün sevgilimle görüştüm zorunlu bir durum sebebiyle. Marketten de bir şeyler almıştık. Baktım bu her şeyi siliyor, "seni geçtim artık" dedi.
Dedim "ben silmiyorum ki eve alınanları", şok oldu "e virüs var" falan dedi.
"Boşuna siliyorsun. bu devam ettirilebilir bir şey değil, bir yerden sonra bıkacaksın. Ben kendimden bıktığım için tedavi oldum, tekrar o günlere dönmeye niyetim yok" dedim.
Gerçekten sürdürülebilir bir şey değil bu. Virüs geçsin geçmesin, bir süre sonra salacak herkes bence. Ya da topluca okb tedavisi görmek gerekecek :/

Bipoların direkt bipolar ilacıdır denilecek tek tür ilacı var zaten gerisi şizofreni hastaları ile epilepsi hastaları için kullanılan ilaçlarla ortak ( Estraven bahsettiğim iğne, şizofreni hastaları ile ortak iğneler) z...xa filan olabilir deli iştah yapıyor o ilaç, işte bana ani kilo aldıranlardan biri. Bipolar geçmiyor zaten, ilaçla baskılanarak tedavi ediliyor bir de yaş ilerledikçe hormonların daha kontrolü kolay hale getiriyor.

Doktorun karar verememiş bir buket halinde getirmiş teşhisi. :))

Doktorun ilginçmiş gerçekten. Biz hepsini yapalım biri değilse diğeridir demiş sanki.
Benimki kendi de doktor olduğu için işler kolay gidiyor, ben fark etmeden psikiyatrist arkadaşları fark edip kliniğe yönlendirmişti birlikteyken geçirdiği ilk atağında. Şanslı olduğumuz tek nokta bu galiba, tuhaf tıbbi yaklaşımlar görmüyoruz en azından.

Şöyan evim parlıyor, içimdeki temizlik aşkını dizginleyemiyorum. Az evvel işim bitti oturdum boyama yapıyorum beyim olacak patlıcan "bir şey yapmadan otur. Sadece otur" dedi. Şimdi napsam diye düşünüyorum iş kalmadı. Akşama bir şeyler pişirmem lazım ama yarım saat önce yemek yedik. Biri beni durdursun.

Baktım ismine, oydu sanırım kullandığım, tanıdık geldi ismi. Bir de ris... olanı kullandım, görünce onu da hatırladım. Hatta ikisinden biri iyi gelmemişti, o yüzden değiştirmişti. Hangisini önce kullandım hatırlamıyorum 8-9 sene olmuştur çünkü.
Ben de çok kilo almıştım. 41 kiloydum doktora gittiğimde, zayıflıktan ölecektim neredeyse. Hiç uyumadan ve yemeden tutunuyordum hayata. 54-55'e çıkmıştım ilaçlardan sonra.

Doktor bir sürü teşhis koymuştu ama hepsi doğru gibiydi
Bipoları da duygu durumum sürekli değiştiği için mi koydu bilmiyorum. Ama çok ani değişimler yaşıyordum, bipolarda daha uzun sürüyor sanırım dönemler.
Ben depresif ağırlıklı durumdaydım ama ani mani atakları gibi değişik bir duruma giriyordum ama girip hemen geri çıkıyordum. Adamın da kafası karışmış olabilir bu nasıl iş diye

Gerçekten bipolar olsam belli olurdu sanırım. Ama o ani değişimleri hala yaşıyorum. Sadece eskisi gibi şiddetli değil ve kendimi daha rahat kontrol edebiliyorum.

Ben canavar gtü kesmeye gidiyom; kçlarına şemsiyemle dürtme zamanım geldi, ondan ötürü durduramam.
Bu saatlerde bir şeyleri dürtmezsem, birkaç kıç tekmelezmesem akşama kocamı dürtüyorum iyi olmüyör.

Doktorun olmayanları saysaymış daha kolaymış
Hepsini kesin teşhis olarak mı söyledi, ihtimal olarak mı? Bayağı ya tutarsa yapmış gibi.

Kesin olarak anladım ben. Çünkü kağıdı elime verip "Durumun bu. Bunları şu siteden araştır, kendini ve durumunu tanı" demişti. Nasıl ya falan olmuştum zaten.
Hatta şimdi hatırladım, sosyal fobi de vardı teşhislerin arasında asdfgh
Anamı, babamı, sevgilimi falan çağırıp konuştu.
Ama gerçekten çok garip günlerdi. Hiç kendimi bilmiyordum. Okula da ara vermek zorunda kalmıştım, çok kötüydüm çünkü.

Zaten 10 tane ilaç kullanmışımdır o dönem. Aynı anda kaç ilaç kullanıyordum hatırlamıyorum ama bir başlayınca iç iç bitmiyordu.
Şu anki manyaklıklarımın sebebi o ilaçların bıraktığı hasar bile olabilir.

Seni durdurmak mümkün değil bence
İş kalmadıysa tadını çıkar işte.

Ay yok ağız alışkanlığı. Çocuksu bir şekilde şaapmıştım

Bize gel?
Yapılacak işler yüzünden ya bileklerimi keseceğim ya kocamı.
Ama dedim size, ya hamile kalirim ya boşanırım diye
Hızla ikinciye gidiyoruz.
Evde sürekli bir şey yapıyorum, adam temizlik yapıyor diye minnet edeyim istiyor.
Çocukları babamın evinden mi getirdim ben?
Her şeyi ben ne yapacaksam sana ne lüzum var? Diyince de
vay efendim, ben ne demek istiyormuşum
13 yılı devirdik, 10 kere kavga etmedik . Şimdi aynı evin içinde köşe kapmaca oynarız artık corona bitene kadar.

Telefondan minik bahçemi gösteriyordum kuzenimle kardeşime. Komşu amca laf attı ne ektin diye (bunlar meraklı aile sürekli naber yeni gelin diyor karısı da ), üst komşu teyze çilek ektiğimi duyunca dur ben sana fide getireyim dedi camdan fide verip gitti. Uzun zamandır böyle mutlu olmamıştım ya çok tatlılar. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…