Benim de var bir doktor. Daha olaylar bu kadar büyümeden kısa süre önce bir ülkeye biletim vardı, orada korona görüldüğünü duyunca çocuğa yazmıştım, "sence gitmesem mi , sınırlar kapatılır bir ülkeden diğerine geçemem belki. Tehlikeli midir?" Diye.
Bana dedi ki "yok yaaaağwww. Amma abartiyorlar. Normal bir göğüs enfeksiyonundan farkı yok. Sen risk grubunda bile degilsin. Bir şey olmaz. Kendine dikkat et- hijyene önem ver yeter. Eğlenmene bak"
Neyse ki adamı dinlemedim. Çünkü kısa süre sonra hem gideceğim ülkeler sınır kapılarini kapattı,hem ohal ilan etti... Bu bana 'bisi olmaz yaağw ne abarttilar' diyen çocuğun ülkesinde bugün 250'den fazla ölü var...
Yaaaaani doktor olması işin ciddiyetini anlamasına yetmiyor.
Ben de onun yerinde olsam bu stresli zamanlarda sevgilimle olmak isterdim, ben de 'olurum senin uğruna / oleceksek birlikte ölelim' temalı filmlerle dizilerle Büyümüş,arabesk kulturde yetişmiş biri olarak sevgilimin 'ayyy virüslündür istemem' demesine alınırdım.
Çok insani bir şey. Haklı da olsa haksız da olsa insanin kalbi kirilabilir böyle şeylere.
Ama doğru yanlış denen de bir şey var.
Bu kadar hızlı yayılan bir virüs varken risk grubundan biriyle buluşmak akıl karı mi? Ona bir sey olmaz,size bir şey olmaz belki. Çünkü gencsiniz. Bir basketbolcu duymuştum Corona testi pozitif çıkmış. Adam demiş ki 'su an maça bile çıkabilirim. Kendimi çok iyi hissediyorum. Nasıl pozitif çıktım inanın bilmiyorum'
Yani bazı insanlarda hiç etki bile etmeyebiliyormus bu virüs. Ya siz de öyle olursanız? Ah sağlıklıyim diye gezerseniz ya ananenize, komşunuza bulastirirsaniz???
Böyle zamanlarda yapılacak olan hareket bellidir o da gitmememk