Covid -19 pozitif ve 4 aylık bebeğim

Cilekliekler7

Hakediyorum her milimini bu dik gülüşün..
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2020
968
1.691
63
Arkadaşlar merhaba, eşim 4 gün önce Covid-19 pozitif çıktı. Ben negatiftim. Bugün bende de semptomlar başladı. Daha önce sağlık personelleriyle görüştüğümde pozitif çıkarsam emzirmeyi bırakmam söylenmişti. Bi başkası anne sütüyle virüsün geçmediğini söyledi. Kafam karıştı. Yeni test yaptırdığım için şuan tekrar test yapmıyorlar. Oyüzden bırakıp bırakmama konusunda tereddütlüyüm Pozitif olup da bebeğini emzirmeye devam eden var mı?

😭😭😭of of ben de bundan korkuyorum.Eşim çalışıyor ben idari izindeyim ayrı yatıyoruz hamile halimle korona olurum diye.Bebek gelecek 2 haftaya hala ayrı yatarsak soğukluk girecek.Şimdi bile eskisi gibi değiliz artık😢Ama ya sizin yaşadığınızı yaşarsam.Bu covid evlilliğimi de sarstı.Küfür edesim var ya

😭😭😭of of ben de bundan korkuyorum.Eşim çalışıyor ben idari izindeyim ayrı yatıyoruz hamile halimle korona olurum diye.Bebek gelecek 2 haftaya hala ayrı yatarsak soğukluk girecek.Şimdi bile eskisi gibi değiliz artık😢Ama ya sizin yaşadığınızı yaşarsam.Bu covid evlilliğimi de sarstı.Küfür edesim var ya
Gerçekten öyle zor ki.. Eşim ayrı odada günlerdir dışarı çıkmadı. Bende çocuga yaklaşmamaya çalışıyorum ama sürekli kucak istiyo çok üzülüyorum. Çocuga bakıcam diye dinlenemiyorum da. Yanımıza yardım etmesi için birini de çağıramıyoruz malum. İnsan çok çaresiz kalıyo.

Anne sütü antikor sağlıyor diye haber çıktı Tv'de. Benim arkadaşım da emziriyor. Çift maske ile devam ediyorlar hayatlarına. Bebeğini de emzirmeyi kesmedi, gayet sagliklilar. İlaç kullanmayı istemedi emzirdigi icin
Ben de maskeyle emzirdim bugün ama belirti çıkana kadar her an maske takmıyodum. Belirtilerim de ağır değil şimdilik. Ama Evde pozitif biri var sonuçta başka ne olabilir ki 🤦‍♀️

Arkadaşlar merhaba, eşim 4 gün önce Covid-19 pozitif çıktı. Ben negatiftim. Bugün bende de semptomlar başladı. Daha önce sağlık personelleriyle görüştüğümde pozitif çıkarsam emzirmeyi bırakmam söylenmişti. Bi başkası anne sütüyle virüsün geçmediğini söyledi. Kafam karıştı. Yeni test yaptırdığım için şuan tekrar test yapmıyorlar. Oyüzden bırakıp bırakmama konusunda tereddütlüyüm Pozitif olup da bebeğini emzirmeye devam eden var mı?
semptomunuz varsa test negatif bile olsa kendinizi pozitif gibi kabul etmeniz gerekir. bebeğinizi tamamen kendinizden ayırmanın mümkün değil. o yuzden hiç endişelenmeyin. cift maske takarak çocuğunuzu emzirmeye devam edin. ayni ortamda olduğunuz için bulaşma riski zaten yüksek. en azından sizin sutunuzdeki antikorlar bebeğiniz için koruyucu olur. dünya Sağlık örgütü ne olursa olsun emzirmeye devam etmeyi oneriyor. eger size ilac baslanırsa da başlanan ilac hidroksiklorokinse(plaquanil) yine emzirmeye devam edebilirsiniz. başlanan ilac favipiravir olursa yeni bir ilac olduğu ve onunla ilgili yeterli veri olmadığı için risk almamak adına anne sutune ara verilebilir

Son düzenleme:
Gerçekten öyle zor ki.. Eşim ayrı odada günlerdir dışarı çıkmadı. Bende çocuga yaklaşmamaya çalışıyorum ama sürekli kucak istiyo çok üzülüyorum. Çocuga bakıcam diye dinlenemiyorum da. Yanımıza yardım etmesi için birini de çağıramıyoruz malum. İnsan çok çaresiz kalıyo.
Ilac kullanmayacaksaniz alternatif tibbi kullanin kardesim pozitifti annemgil limon soda gripin hapini kullandilar test yaptirdilar karaantina bitimi negatif ciktilar şükür birseyleri de yok annem sık sık sirkeli su ile gargara yapti
Bir arkadasta sirkeli su ile evini temizler heryere sık sık sıkar

Ilac kullanmayacaksaniz alternatif tibbi kullanin kardesim pozitifti annemgil limon soda gripin hapini kullandilar test yaptirdilar karaantina bitimi negatif ciktilar şükür birseyleri de yok annem sık sık sirkeli su ile gargara yapti
Bir arkadasta sirkeli su ile evini temizler heryere sık sık sıkar
Biz de takviye c vitamini aldık kullanıyoruz. Sürekli sirkeli çorbalar yapıyorum. İnşallah işe yarar.

Tekrar test yapmıyorlar mi? Ama pozitifseniz tedavi görmeniz gerekir. Aile hekiminizle konuşabiliyor musunuz? Onlara sormanız daha sağlıklı olur

Emzirmeye devam edin zaten bebekle ilgilenmeye devam edeceksiniz bu süreçte eğer sizden başka bakanı yoksa bezi,banyosu,agladiginda kucağı alması derken geçecekse yine geçer o yüzden bırakmayın önleminizi alin maske eldiven vs.
Anne sütü faydalıymış bu dönemde belki de bebeğe bulaşmıştır çoktan aynı evin içindesiniz ama korkmayın en kolay bebekler ve çocuklar atlatıyor içinizi ferah tutun kısa sürede iyilesmeniz dilegiyle

Tekrar test yapmıyorlar mi? Ama pozitifseniz tedavi görmeniz gerekir. Aile hekiminizle konuşabiliyor musunuz? Onlara sormanız daha sağlıklı olur
Halk sağlığında arkadaşım var ona sordum. Daha yeni yapıldığı için semptomlar da çok ciddi olmadığından bikaç gün sonra hala devam ederse ozaman yapıyolarmış. Emzireceğim için ilaç kullanamıyorum zaten.

Emzirmeye devam edin zaten bebekle ilgilenmeye devam edeceksiniz bu süreçte eğer sizden başka bakanı yoksa bezi,banyosu,agladiginda kucağı alması derken geçecekse yine geçer o yüzden bırakmayın önleminizi alin maske eldiven vs.
Anne sütü faydalıymış bu dönemde belki de bebeğe bulaşmıştır çoktan aynı evin içindesiniz ama korkmayın en kolay bebekler ve çocuklar atlatıyor içinizi ferah tutun kısa sürede iyilesmeniz dilegiyle
Teşekkür ederim ben de öyle düşünüyorum. Hatta bebeğimin taşıyıcı olduğunu bana da ondan bulaştığını bile düşünüyorum. Çünkü kaynak kayınpederim ve ben hiç bulaşacak kadar temas etmedim ama bebeğim hep kucaklarındaydı.

Bu yorumuma begenmedim atanlar neyin kafasını yaşamış biri açıklasın

Bu yorumuma begenmedim atanlar neyin kafasını yaşamış biri açıklasın
Ben bişey atmadım yorumunuza, ama benim tahminim
1- Bebekli kadın covid olma ihtimalim çok fazla, emzirmelimiyim diye konu açmış. Siz de ya ben de senin gibi olursam, çok korkuyorum diyerek ateşe körükle gitmişsiniz. Onu daha fazla endişelendiriyorsunuz diye yani...
2- üç beş ay ayrı uyumak zorunda kaldığınız için evliliğim temelden sarılacak diye düşünüp panik yapmanız.

Sizi de bayanı da evlatlarınızı da korusun Rabbim.

Geçmiş olsun. Dünyada bu virüsü yaşayıp atlatan çok anne bebek var. Dünya Sağlık Örgütü’nün talimatlarını takip edin.
Yüksek etkili el cilt dezenfektanı edinin. Bebeğe dokunmadan önce ellerinizi kollarınızı yıkayıp dezenfekte olun. Süt pompa makineniz varsa en mantıklısı olur bu süreçte. Bir de biri yardımcı olursa size daha iyi. Covid testiniz negative çıkana kadar sıkı bir dezenfekte ve çift maske kullanımıyla bu günleri atlatırsınız. İçinizi ferah tutun. Geçip gidecek elbet. Bebişinize ve size sağlıklı dolu günler🍀

Back
X