Covid 19 ve Polyannacılık

jeehan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2017
2.452
1.792
133
Selam Hanımlar,

Babam Covid pozitif çıktı diye konu açmıştım. Evde ayrı bi odaya aldık, kendimizde izole ettik.

3 gündür 112'yi araya araya ilaçlar anca geldi. (Feci bi yoğunluk var, geröekten sağlık çalışanlarına da bize de allah sabır versin) Malesef bizde de belirtiler var grip gibiyiz ve öksürüyoruz. Durumumuz ağır değil grip gibiyiz. iett ya da taksiyle gitmek riskli olduğu için hastaneye test için gidemiyoruz. Defalarca aradım ama yoğunluktan dolayı gelen yok. Bu şekilde nasıl olacak :/ Ağır olmadığımız için tamam ama ya virüsü atlatamazsak??

İşyerinde vermek için rapor almamız lazım sağlık ocağı açmıyor, ilçe sağlık müdürlüğü açmıyor, il sağlık biz ilgilenmiyoruz diyor. 112 bi tanıdığınız sağlık ocağına gidip alsın diyor.

Eğer corona olduysak, ilaç almadan geçme ihtimali var mi 14 günde?

Soru aşırı salakça bilimsellik paçalardan akıyor

Kiyamam ya , ne denir bilemedim , bol c vitamini alin en azindan bağışıklığinizi guclendirin bir sağlık merkezine ulasana kadar, eve ilac getiren eczaneler var ara getirsinler

Bu arada mart ayinda ben de buyuk ihtimal corona oldum , kendimi odaya kitledim o zaman cok yeniydi ortalik kaostu ve bulunduğum ulkede nasil tedavi edilecegi bilinmiyordu
Bir doktoru aradim turkiyeden ,bana parasetamol, bol c vitamini ve sana bıraktığım antibiyotiigi ic dedi
Atesim 42 dereceye kadar cikti, halüsinasyon goruyordum artık, ama bu sekilde bir haftada atlattim ben , yani testi pozirif cikan ve böyle atlatan da cok var , o yuzden bozma moralini , sen c vitamini al hemen

İlaçları aldırabileceğiniz bir tanıdığınız var mı? Ben pozitif çıktığımda da eve gelen filyasyon ekibi direk çok yoğunuz şu telefonu arayın ama büyük ihtimal ulaşamazsınız kimseye imkanınız varsa kendiniz alın demişlerdi. Kardeşim getirmişti bana da ilacı.

Geçmiş olsun bu arada.

Mrb oncelikle gecmis olsun. 26ekimde korona oldum. Orta siddetli grip gibiydi. 8aylik bebegim var ve emziriyorum ilaclari icersem 5gun emzirmeye ara vermem gerekecekti agirlasirsaniz icin diye tavsiye etti ekipler. Ben ilaclari icmedim dayandim. 5saat ara ile parol icebilirsiniz agrilar icin ben sabah aksam ictim colledan d vitamini 5damla suyuma damlattim supradin ictim birde corasprin ictim. Bunun disinda bol bol meyve suyu siktim nar greyfurt mandalina .gune zencefil zedecal balli sut ile basladim ve gece yatmadanda tekrarladim . 5-6dis sarimsak 1litre suya attim 1gece beklettim gun boyu ictim. Corbami eksik etmedim. 1dis sarimsagida bir kac parcaya bolup limonlu su ile yuttum 2gun gunde 1 kere... ilk 3gun zorlayiciydi ama dayandim 4.5 gun asiri halsizlik olmustu sonrada ufak tefrk sikintilat disinda duzeldim .agzimin tadi daha yeni geldi oda yani hala eskisi gibi degil . Ben sizde bunlari yapin icin demiyorum deneyimim bu sekildeydi . Tekrar gecmis olsun

Çok geçmiş olsun size de. C vitamini aldım. Böyle atlayanları duyunca içim rahatlıyor. Atlamam başkasına bukaştırırırm dşye elham yaptım

Çok teşekkür ederim. Ben de sizin gibi yapacağım zararlı bi şey yok sonuçta :)

Senı cok ıyı anlıyorum. Babam pozitif cıktı once. Evıme donup orda karantına uygulayım dedım burdan ayrılamazsın dediler annemle beni temaslı karantınaya aldılar. Testte yapmadılar belirti yok diye.
Dokuz gun sonra annem de pozitif cıktı. Babam koah hastası, annem iltihaplı romatizma ve tansiyon. Dokuz gun sonra annemin olmasına daha da sasırıp korktum. Bana yine test yapmadılar.
Bugun 13.gunum. Karantınadayım. Hergun allahım nolur belirtim olmasın diye dua ediyorum. Cikar cıkmaz gıdıp test yaptıracağım.
Cok gecmıs olsun ailene ve sana.

babaniz pozitif ciktigi icin siz de karantinada degil misiniz? ben ayni evde bir kisi pozitif cikinca pozitif cikan 10 gun, evdekiler daha dogrusu temaslilar 14 gun karantinada diye biliyorum turkiyede.

benim erkek arkadasim covid oldu ve yurt disinda olmamiza ragmen verilen ilaclari kullanmadi. babam kullanmasini istemedi yani gerek yok dedi. c ve d vitamini, magnezyum, parol, tylol kullandi. babam bunlari soylemisti yani ve bir hafta kadar bir surede de iyilesti. belirtim olmamasina ragmen ben de kullandim hatta vitamin takviyesi. cok gecmis olsun ama supheli sekilde kalabaliga karisip teste gitmektense bu sekilde evde takviye almak daha mantikli. eger ciddi anlamda sorun yasarsaniz zaten 112yi ararsiniz. cok gecmis olsun tekrar.

Merhaba
Maalesef 112 ye ulaşmak sıkıntı
Ulaşıyoruz ama beklemede kalıyordu dakikalarca sonra kuzenimle gitmek zorunda kalmıştım
İlaç konusuna gelince kimde ne yaptığını bilmyr
Babamın ilaçlarını 3 gün snra zar zor uğraşlarla aldık
İlaç almadan atlatabilir misinix bilmyrm mesela benim ilaç kullanmama rağmen ciğerlerime temas ettiği için 2. İlaç almak zorunda kalmıştım.... yine de kendinzi takip edin ilaçlar çok ağır ve insanı süründürüyor

Çok geçmiş olsun size de. C vitamini aldım. Böyle atlayanları duyunca içim rahatlıyor. Atlamam başkasına bukaştırırırm dşye elham yaptım
Disari cikmazsan bulastirmazsin kimseye , kendini izole et , vitaminlerini ic , moralini yuksek tut

Karantinadayız evet. İstesek de çıkamayız zaten :/ yok zaten test için dışarı çıkmayı ben de istemiyorum çünkü kesin bende hastayım.

Teşekkür ederim :)

Disari cikmazsan bulastirmazsin kimseye , kendini izole et , vitaminlerini ic , moralini yuksek tut

14 gün boyunca çıkmam hayatta zaten ama 14 gün sonunda ya hala virüsü taşıyor olursam? Bittiği gibi test yaptırcam

İyi beslenip bol su içerek zaten ilaç almadan da atlatırsıniz hatta ilaç bazı kişilerde yan etki yapıyormuş kalbe. Özellikler sekizli icilenler. Zaten o ilaçlar da kesin bir tedavi içermiyor.

Eğer corona olduysak, ilaç almadan geçme ihtimali var mi 14 günde?
İlaçsız iyileşme var. Bizim katta 'ilac çok ağır, daha kötü yapiyor' söylentisi olustu. Korona olan kimse ilaç içmedi. Hepsi de atlattı, ise döndü.
Hatta yeni korona olan bir arkadaş var, ona iyilesmisler tembihlediler 'sakin ilaçları içme,bol sebze meyve ye' diye

Kızlar şaka gibi bir şey dicem size işyerine vermek için rapor almaya çalışıyorum. Filyasyom ekibi sağlık ocağı verecek demişti uğrala uğraşa ulaştım onlara sağlık ocağının dediği şey şu buraya gelmeniz lazım rapor alabilmeniz için???? Nasıl oluyor ya, benim dışarı çıkmam yasakken başkasına bulaştırma riskim varken nasıl gel derler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…