- 4 Ağustos 2018
- 2.965
- 3.424
- 133
- Konu Sahibi Brcbrcbrc84
-
Ben zaten üst başı hemen kirliye atma dışındakileri yapıyordum.Eve gelince ustumdekileri çıkartır havalandiririm camasirligimda .Benim için çok birşey değişmedi aslında .Merhaba. Covid ülkemize geldiğinden beri baştaki titizliği aynen devam ettiriyor musunuz merak ettim. Mesela marketten aldıklarınızı yıkadıktan sonra dolaba koyuyor, dışarıdan geldiğinizde evde hiç bir yere değmeden ellerinizi yıkıyor ve üstünüzü olduğu gibi makineye atıyor musunuz? Neden soruyorum çünkü bütün bunları yapanlar bir kesim tarafından aşırı abartı olarak değerlendirilirken diğer kesim bunların yapılması gerektiğini düşünüyor. Siz hangi gruptasınız?
Ben bunlari covitten once de yapiyordum. Hayatimdaki tek degisiklik insanlarla temasi kesmek ve maske takmak.Merhaba. Covid ülkemize geldiğinden beri baştaki titizliği aynen devam ettiriyor musunuz merak ettim. Mesela marketten aldıklarınızı yıkadıktan sonra dolaba koyuyor, dışarıdan geldiğinizde evde hiç bir yere değmeden ellerinizi yıkıyor ve üstünüzü olduğu gibi makineye atıyor musunuz? Neden soruyorum çünkü bütün bunları yapanlar bir kesim tarafından aşırı abartı olarak değerlendirilirken diğer kesim bunların yapılması gerektiğini düşünüyor. Siz hangi gruptasınız?
Merhaba. Covid ülkemize geldiğinden beri baştaki titizliği aynen devam ettiriyor musunuz merak ettim. Mesela marketten aldıklarınızı yıkadıktan sonra dolaba koyuyor, dışarıdan geldiğinizde evde hiç bir yere değmeden ellerinizi yıkıyor ve üstünüzü olduğu gibi makineye atıyor musunuz? Neden soruyorum çünkü bütün bunları yapanlar bir kesim tarafından aşırı abartı olarak değerlendirilirken diğer kesim bunların yapılması gerektiğini düşünüyor. Siz hangi gruptasınız?
Markette aldıklarımı mutlaka dış yüzeylerini siliyorum paketli olan gıdaları boşaltıyorum dışardan gelir gelmez kıyafetler hep makineye atıyor ellerimi mutlaka yıkıyorum.Artık alışkanlık haline geldi rutinim yaniiMerhaba. Covid ülkemize geldiğinden beri baştaki titizliği aynen devam ettiriyor musunuz merak ettim. Mesela marketten aldıklarınızı yıkadıktan sonra dolaba koyuyor, dışarıdan geldiğinizde evde hiç bir yere değmeden ellerinizi yıkıyor ve üstünüzü olduğu gibi makineye atıyor musunuz? Neden soruyorum çünkü bütün bunları yapanlar bir kesim tarafından aşırı abartı olarak değerlendirilirken diğer kesim bunların yapılması gerektiğini düşünüyor. Siz hangi gruptasınız?
Ben de kimseyle görüşmüyorum. 13 aylık bebeğim var dayısını bile aylar önce gördü. Aynen kim ne derse desin ama ben böyle rahat ediyorum.Marketten gelir gelmez herseyi yıkayıp oyle kaldırıyorum yerlerine, kıyafetler direk (ceketler hariç, onları havalandiriyorum) makinaya, bizde dusa giriyoruz. Herzaman çantamda kolonyayla dolaştigim için el hijyeni acisindan değişen bisey olmadi. Ve hala pek kimseyle gorusmuyorum. Kim ne derse desin benim icim böyle rahat ediyor
Marketten aldıklarımı hep direk dolaba yerleştirdim hiç yıkama paklama olayına girmedim. Kıyafet olayını da hiç yapmadım. O kadar uğraşamam o işle ama ben zaten dışarda giydiğimi evde giymem, tabiatım öyle. Ayrıca ben fazlaca el yıkayan bi insanım, dışardan geldiğimde uzunca ellerimi yıkardım devam ediyorum, dışarda da her fırsatta dezenfekte ederim ellerimi. Yani ekstra bi olayım yok, daha fazlasını ruhum kaldırmaz zaten
İşte tam da böyleyim ama annem babam biraz saldılar bu konuda ve onlara göre abartıyorum. Mesela Mart ayından beri dışarıda yemek siparişi de vermedim, ekmeği paketli hazır dilimli vakumlulardan alıyordum, daha yeni yeni almaya başldım normal ekmek. Abartmak da istemiyorum ama abartıyor muyum acaba sorun burada. Bu yüzden genel olarak herkes nasıl bu konıda merak ettim ki kendimi değerlendireyim..Marketten gelen herşey siliniyor, yıkanıyor poşetleri varsa onları değiştiriyorum.
Kıyafetleri yıkıyorum mont vs havalandırıyorum bir yere oturmamış isem kıyafetleri de havalandırıyorum.
Aaa bu şey değil mi ya “ben”Marketten gelenler yıkanıyor, siliniyor veya poşeti değişiyor.
Dışardan gelince üst baş hemen değişir bu önceden de böyleydi, eller yıkanır telefonlar silinir.
Toplu taşımada sol el eldivenli sağ elle temas yok.
İş ortamında ortak hiç bir şey kullanmıyorum, kullanmak zorunda kalırsam eller hemen yıkanır.
Kendi ailem ve eşimin ailesi dışında kimseyle görüşmüyoruz.
Evet evet tam olarak böyle
Yalnız olmadığımı bilmek güzelAaa bu şey değil mi ya “ben”
Marketten gelenler yıkanıyor, siliniyor veya poşeti değişiyor.
Dışardan gelince üst baş hemen değişir bu önceden de böyleydi, eller yıkanır telefonlar silinir.
Toplu taşımada sol el eldivenli sağ elle temas yok.
İş ortamında ortak hiç bir şey kullanmıyorum, kullanmak zorunda kalırsam eller hemen yıkanır.
Kendi ailem ve eşimin ailesi dışında kimseyle görüşmüyoruz.
Evet evet tam olarak böyle
+1Aldıklarımı yıkayıp öyle yerleştirmek aşırı manasız geliyor. Zamanım da yok. Önerilen basic kuralları uyguluyorum.Herkes uysa aldığınız kurabiye paketini ciflemeye gerek kalmaz zaten. Gerçi şu an da çok yararlı bi aktivite olarak görmüyorum. Ama zamanınız varsa ve bu konuda hassasanız yıkayın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?