Covid-19-Yapılması gereken??

Brcbrcbrc84

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2018
2.965
3.424
133
Merhaba. Covid ülkemize geldiğinden beri baştaki titizliği aynen devam ettiriyor musunuz merak ettim. Mesela marketten aldıklarınızı yıkadıktan sonra dolaba koyuyor, dışarıdan geldiğinizde evde hiç bir yere değmeden ellerinizi yıkıyor ve üstünüzü olduğu gibi makineye atıyor musunuz? Neden soruyorum çünkü bütün bunları yapanlar bir kesim tarafından aşırı abartı olarak değerlendirilirken diğer kesim bunların yapılması gerektiğini düşünüyor. Siz hangi gruptasınız?

Aldıklarımı yıkayıp öyle yerleştirmek aşırı manasız geliyor. Zamanım da yok. Önerilen basic kuralları uyguluyorum.Herkes uysa aldığınız kurabiye paketini ciflemeye gerek kalmaz zaten. Gerçi şu an da çok yararlı bi aktivite olarak görmüyorum. Ama zamanınız varsa ve bu konuda hassasanız yıkayın

Ben zaten üst başı hemen kirliye atma dışındakileri yapıyordum.Eve gelince ustumdekileri çıkartır havalandiririm camasirligimda .Benim için çok birşey değişmedi aslında .

Ben bunlari covitten once de yapiyordum. Hayatimdaki tek degisiklik insanlarla temasi kesmek ve maske takmak.

Marketten aldıklarımı hep direk dolaba yerleştirdim hiç yıkama paklama olayına girmedim. Kıyafet olayını da hiç yapmadım. O kadar uğraşamam o işle ama ben zaten dışarda giydiğimi evde giymem, tabiatım öyle. Ayrıca ben fazlaca el yıkayan bi insanım, dışardan geldiğimde uzunca ellerimi yıkardım devam ediyorum, dışarda da her fırsatta dezenfekte ederim ellerimi. Yani ekstra bi olayım yok, daha fazlasını ruhum kaldırmaz zaten

El yıkama konusunda önceden de aşırı hassastım. İş arkadaşlarım tuhaf tuhaf bakardı bana ellerimi yıkarken. Dışarda giydiğim kıyafetleri balkonda havalandırırım. Marketten alınanlarıda hemen bozulmayacaksa bir gün bekletirim balkonda yoksa yıkarım ya da silerim. İlk gunlerdeki gibi değilim ama saldım biraz.

Marketten gelir gelmez herseyi yıkayıp oyle kaldırıyorum yerlerine, kıyafetler direk (ceketler hariç, onları havalandiriyorum) makinaya, bizde dusa giriyoruz. Herzaman çantamda kolonyayla dolaştigim için el hijyeni acisindan değişen bisey olmadi. Ve hala pek kimseyle gorusmuyorum. Kim ne derse desin benim icim böyle rahat ediyor

Markette aldıklarımı mutlaka dış yüzeylerini siliyorum paketli olan gıdaları boşaltıyorum dışardan gelir gelmez kıyafetler hep makineye atıyor ellerimi mutlaka yıkıyorum.Artık alışkanlık haline geldi rutinim yanii

Ben de kimseyle görüşmüyorum. 13 aylık bebeğim var dayısını bile aylar önce gördü. Aynen kim ne derse desin ama ben böyle rahat ediyorum.

Dışarıda giydiğimi ben de evde giymem ama covid dönemi dışarıda giyilen kıyafeti koltuğa, oraya buraya vs hiç bir yere temas ettirmeden bir yerde havalandırıyorum. Abartıyorum büyük ihtimalle diyorum hatt kıyafetten bulaşmadığını da duydum bazı kaynaklarsan ama rahat edemiyorum başka türlü

Marketten gelen herşey siliniyor, yıkanıyor poşetleri varsa onları değiştiriyorum.
Kıyafetleri yıkıyorum mont vs havalandırıyorum bir yere oturmamış isem kıyafetleri de havalandırıyorum.
İşte tam da böyleyim ama annem babam biraz saldılar bu konuda ve onlara göre abartıyorum. Mesela Mart ayından beri dışarıda yemek siparişi de vermedim, ekmeği paketli hazır dilimli vakumlulardan alıyordum, daha yeni yeni almaya başldım normal ekmek. Abartmak da istemiyorum ama abartıyor muyum acaba sorun burada. Bu yüzden genel olarak herkes nasıl bu konıda merak ettim ki kendimi değerlendireyim..

Marketten gelenler yıkanıyor, siliniyor veya poşeti değişiyor.
Dışardan gelince üst baş hemen değişir bu önceden de böyleydi, eller yıkanır telefonlar silinir.
Toplu taşımada sol el eldivenli sağ elle temas yok.
İş ortamında ortak hiç bir şey kullanmıyorum, kullanmak zorunda kalırsam eller hemen yıkanır.
Kendi ailem ve eşimin ailesi dışında kimseyle görüşmüyoruz.
Evet evet tam olarak böyle

Aaa bu şey değil mi ya “ben”

Ben pazardan aldıklarımi bir gece balkonda bekletiyordum, poşetlerini değiştirip dolaba kaldırıyordum. Marketten gelenleri bozulmayacak olanları iki gün bekletip sirke ile paketlerini silip ( sirkeli su değil) kaldırıyordum hatta kola şişesini çamaşır suyuyla yıkadığımı bilirim.El yıkama konusunda değişen birşey olmadı zaten koronadan önce de hassastım. Şimdi bende saldım çünkü eşim işe çocukta okula başladı

Diğerleri ok de ailelerle görüşmeye takıldım ben

Yani gayet tedbir alan bir kişi olarak ailelerle nasıl görüşüyorsunuz

Soramadım galiba eskisi gibi evde mi dışarıda mı süre sınırlı mı

Ne bileyim bu süreçte eşim iki kere kv deme gitti alışveriş vs için birinde de babası fenalaşmış diye

İlkinde sadece balkona geçmiş ikincide mecburen eve girmiş 10 gün ya birşey olursa dedi

Benim ailem başka şehirde zaten

Yukarıda da yazdım aldıklarımı yıkamıyorum sadece üst baş değiştiriyoruz vs diye ama bu süreçte iş dışında kimse ile görüşmedim

Zaten çoğunlukla bu eş dost akrabadan bulaşmıyor mu hastalık

Sadece ailelerle görüşüyoruz diyen çok da dışarıda çalışan birisi zaten riski ailelere taşımış olmuyor mu

+1

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…