- 20 Mayıs 2019
- 8.876
- 47.369
- 548
- Konu Sahibi Brcbrcbrc84
-
Diğerleri ok de ailelerle görüşmeye takıldım ben
Yani gayet tedbir alan bir kişi olarak ailelerle nasıl görüşüyorsunuz
Soramadım galiba eskisi gibi evde mi dışarıda mı süre sınırlı mı
Ne bileyim bu süreçte eşim iki kere kv deme gitti alışveriş vs için birinde de babası fenalaşmış diye
İlkinde sadece balkona geçmiş ikincide mecburen eve girmiş 10 gün ya birşey olursa dedi
Benim ailem başka şehirde zaten
Yukarıda da yazdım aldıklarımı yıkamıyorum sadece üst baş değiştiriyoruz vs diye ama bu süreçte iş dışında kimse ile görüşmedim
Zaten çoğunlukla bu eş dost akrabadan bulaşmıyor mu hastalık
Sadece ailelerle görüşüyoruz diyen çok da dışarıda çalışan birisi zaten riski ailelere taşımış olmuyor mu
Şöyle ki; Temmuz ayına kadar ailelerle de görüşmedik arada çok özlediğimizde annemlerin kapıya gidiyorduk içeri girmeden mesafeyi koruyarak 10 dkk görüp geliyorduk. Ailemden kimse dışarı çıkmıyordu bu sürede herkesin işi durmuştu. Sonra kardeşlerim çalışmaya başladı annemlerde özledik deyince gitmeye başladık ama asla aynı sofrada yemek yemiyoruz yine de elimden geldiğince sosyal mesafeye dikkat ediyorum.
Eşimin ailesinde ise durum biraz farklı babası ciğerlerinden hasta olmasına rağmen kıraathaneler açıldıktan sonra işe başladı (kendisi de kahveci) öncesinde de ihtiyaçlarını eşim karşılıyordu balkondan veriyordu vs.
Ama onlar bu konuda biraz daha umursamaz değil de daha rahat davranıyorlar hem de yaşları daha ileri olmasına rağmen.
Ben yine rahat edemediğimden yemeğimi evde yedikten sonra gidiyorum oraya, ve daha az gitmeye çalışıyorum. Bana kalsa inanın hiç gitmem iki tarafa da ama bir yerden sonra baskı dayanılmaz hale geliyor
Çok takıntılı bir insan değilim bu arada sadece anne ve babam artık çok da genç değil keza eşimin de öyle onları korumak amacım.
Evet katılıyorum bende çok sorguluyorum bazen hem kendimi hem çevremi.Bunu sormak istemiştim gayet hak verdim size
Yani çevremde her şeyi çamaşır suyuna basıp cümbür cemaat oraya buraya gidenler çok da
Annem ve babamla görüşüyoruz sadece. Onlarla da yeni yeni görüşüyoruz, köyde bahçeli bir evde zaman geçirdiler uzun zamandır. Daha yeni evlerine geldiler.Eşimin ailesi farklı şehirde, onlarla da 1 kez gittik görüştük, onlar da çok tedbirli iyi önlem alan insanlar.Diğerleri ok de ailelerle görüşmeye takıldım ben
Yani gayet tedbir alan bir kişi olarak ailelerle nasıl görüşüyorsunuz
Soramadım galiba eskisi gibi evde mi dışarıda mı süre sınırlı mı
Ne bileyim bu süreçte eşim iki kere kv deme gitti alışveriş vs için birinde de babası fenalaşmış diye
İlkinde sadece balkona geçmiş ikincide mecburen eve girmiş 10 gün ya birşey olursa dedi
Benim ailem başka şehirde zaten
Yukarıda da yazdım aldıklarımı yıkamıyorum sadece üst baş değiştiriyoruz vs diye ama bu süreçte iş dışında kimse ile görüşmedim
Zaten çoğunlukla bu eş dost akrabadan bulaşmıyor mu hastalık
Sadece ailelerle görüşüyoruz diyen çok da dışarıda çalışan birisi zaten riski ailelere taşımış olmuyor mu
Annem ve babamla görüşüyoruz sadece. Onlarla da yeni yeni görüşüyoruz, köyde bahçeli bir evde zaman geçirdiler uzun zamandır. Daha yeni evlerine geldiler.Eşimin ailesi farklı şehirde, onlarla da 1 kez gittik görüştük, onlar da çok tedbirli iyi önlem alan insanlar.
Dışarıda giydiğimi ben de evde giymem ama covid dönemi dışarıda giyilen kıyafeti koltuğa, oraya buraya vs hiç bir yere temas ettirmeden bir yerde havalandırıyorum. Abartıyorum büyük ihtimalle diyorum hatt kıyafetten bulaşmadığını da duydum bazı kaynaklarsan ama rahat edemiyorum başka türlü
Hala ellerimi cok sık yıkar dezenfektanlarimMerhaba. Covid ülkemize geldiğinden beri baştaki titizliği aynen devam ettiriyor musunuz merak ettim. Mesela marketten aldıklarınızı yıkadıktan sonra dolaba koyuyor, dışarıdan geldiğinizde evde hiç bir yere değmeden ellerinizi yıkıyor ve üstünüzü olduğu gibi makineye atıyor musunuz? Neden soruyorum çünkü bütün bunları yapanlar bir kesim tarafından aşırı abartı olarak değerlendirilirken diğer kesim bunların yapılması gerektiğini düşünüyor. Siz hangi gruptasınız?
hiçbir zaman marketten yada pazardan aldığımı yıkamadım dolaba kaldırırken ama deterjanla yıkayanlar var ve EVET bana göre abartı, ister istemez eliniz bir yere değiyor en basiti kapının koluna değiyor ama her daim eve gelince üstümü değiştirir ve elimi yıkarım covidle alakalı değil bu durum kişisel temizlikle alakalı olması gereken zaten bu.Merhaba. Covid ülkemize geldiğinden beri baştaki titizliği aynen devam ettiriyor musunuz merak ettim. Mesela marketten aldıklarınızı yıkadıktan sonra dolaba koyuyor, dışarıdan geldiğinizde evde hiç bir yere değmeden ellerinizi yıkıyor ve üstünüzü olduğu gibi makineye atıyor musunuz? Neden soruyorum çünkü bütün bunları yapanlar bir kesim tarafından aşırı abartı olarak değerlendirilirken diğer kesim bunların yapılması gerektiğini düşünüyor. Siz hangi gruptasınız?
Cafelere, düğünlere vs hiç birine gitmiyoruz, dediğiniz gibi mesafeyi dikkate almayıp maskeyi tek başına koruyucu kalkan olarak görenler bana çok tuhaf geliyor. Maskemi taktım düğünüme gittim eğlendim diyenler bile var. Zaten aşırı bırakın aşırı hassasiyeti, azıcık bile dikkat etse tüm insanlar bu kadar yatılmazdı emin olun.ben arkadaşa sormuştum da size de sorayım
ailelerden size değil benim sorum sizden ailelere bulaşır korkunuz yok mu
yani eşiniz işe gidiyor değil mi
her şeyi deterjana bularken en büyük bulaş kaynağı olan insan unsurunu göz ardı ediyoruz
derseniz ki anneme gidip kapıdan selamun aleyküm deyip maskemle duruyorum ok
ama bu durumda da dışarı kıyafetleri ile kendi evimizde oturmazken gittiğimiz evde oturmuş oluyoruz
örneğin işten çıktık arabaya bindik
ertesi sabah temiz temiz giyindik yine o arabaya oturuyoruz her gün araba koltuğu silen yoktur herhalde
yani bu paketleri yıkamak vs sadece psikolojik rahatlama sağlıyor ama asıl unsurlardan uzaklaşmaya, ben önlem aldım, o önlem aldı diye kalabalıklar oluşturmaya sebep oluyor
mesela herkeste maske var yalan yanlış takılı ama dip dibe oturuluyor, geçen yine koca bir halay görüntüsü vardı maske var bir şey olmaz diyorlardı vs
ya da kafeler restoranlar insan dolu, maskeler kollarda, daha yemek gelmeden herkes çıkarıyor maskeyi, muhabbet başlıyor, yemek bitti çay içildi hala maskesiz oturuluyor
ya da işte X kişisi vefat etti başka şehre cenazeye gittik konuları var
yorumum şahsınıza değil yanlış anlaşılmasın hani başlığınıza dair genel bir değerlendirme, o nedenle anne babamıza gidiyoruz diyen arkadaşa nasıl gidiyorsunuz diye sormuştum
Hastanede çalışıyorum.
ilk korona çıktığı tarihlerde..
iş yeridne formalı çalışıyorum eve gelirken üstümü değiştiriyordum hatta en sevmediğim kıyafetleri giyiyordum .Çünkü hergün makineye atmaktan yıpranıyor diye. Evde balkonu kirli alan yapmıştım gidince kapıdan direk ayağıma terlik giyip balkona geçiyordum. Üstümü çıkarıp kıyafetleri kirli poşetine atıp hemen banyoya geçiyordum banyoda çamaşırlar tek başına makinaya sonra duş aldıktan sonra banyoyu çamaşır suyuyla yıkıyordum ha bu arada ayağımdaki terlikleride yıkayıp çıkıyordum. Marketten gelen herşey önce balkonun bir köşesinde en az 4 saat bekletilip sonrasında yıkanabilenler yıkanıyor yıkanamayanlar daha uzun süre balkonda bekletiyordum .Amaaaa nolduuu yıldım yıldım yoruldum ya bu ne böyle :) Yavaş yavaş herşeyi gevşettim. Ayrıca vürüs ilk çıktığında çok değişik şeyler gündem olmuştu. nereden nasıl bulaştığı okadar farklı yansıtılıyorduki evde oturduğumuz yerden havadan uçarak bile gelebilirdi. :) bu arada asla evden dışarı çıkmadım iş dışında marketide acil ihtiyaçalr dışında kullanmıyprdum. dışarıdan ekmek dahi almıyordum.
şuanda;
sosyal mesafe+ el hijeni+ maske bunlardan taviz vermeden normal hayatıma döndüm. Tabiki gerekmedikçe alışveriş merkezi vs gitmiyorum eş dost akraba görüşmesi yapmıyorum. Ama sosyal hayatımıda sıfırlamadım tatile bile gittim kontrollü bir şekilde . Yukarıda anlattıklarımın hiç birini yapmıyorumartık eve gidince kıyafetlerimi sepete atıyorum diğer çamaşırlar yıkanıyor. kirli bir alan yok evde. eve gidince direk ellerimi yüzümü yıkıyorum kıyafetlerimi değiştiriyorum . Normal dede bu şekilde yaşıyordum şuanda da böyleyim. Maskemi ve kişisel hijenime özellikle el hijenime çok dikkat ediyorum kimseye yaklaşmıyorum mesafemi hep koruyorum bu kadar . Şükür daha gelmedi bu zıkkım korona bana :)
aynen devam ettiriyorum. Olduğum şehirde harita kıpkırmızı..şubem de dikkat etmeyenlerin hepsi corona oldu. Rehavete kapılmamak lazım, şu an ilk çıktığından daha çok yayılmışken üstelik..Merhaba. Covid ülkemize geldiğinden beri baştaki titizliği aynen devam ettiriyor musunuz merak ettim. Mesela marketten aldıklarınızı yıkadıktan sonra dolaba koyuyor, dışarıdan geldiğinizde evde hiç bir yere değmeden ellerinizi yıkıyor ve üstünüzü olduğu gibi makineye atıyor musunuz? Neden soruyorum çünkü bütün bunları yapanlar bir kesim tarafından aşırı abartı olarak değerlendirilirken diğer kesim bunların yapılması gerektiğini düşünüyor. Siz hangi gruptasınız?
Aynı fikirdeyimaynen devam ettiriyorum. Olduğum şehirde harita kıpkırmızı..şubem de dikkat etmeyenlerin hepsi corona oldu. Rehavete kapılmamak lazım, şu an ilk çıktığından daha çok yayılmışken üstelik..
Valla covid çıkınca her şeyi yıkadıktan sonra yerleştirdik. Sonra bundan bir süre sonra vazgeçtik. Sonra covid olduktan sonra geri başladık. Daha doğrusu eşimMerhaba. Covid ülkemize geldiğinden beri baştaki titizliği aynen devam ettiriyor musunuz merak ettim. Mesela marketten aldıklarınızı yıkadıktan sonra dolaba koyuyor, dışarıdan geldiğinizde evde hiç bir yere değmeden ellerinizi yıkıyor ve üstünüzü olduğu gibi makineye atıyor musunuz? Neden soruyorum çünkü bütün bunları yapanlar bir kesim tarafından aşırı abartı olarak değerlendirilirken diğer kesim bunların yapılması gerektiğini düşünüyor. Siz hangi gruptasınız?
Cogunlukla marketten gelenleri yikarim bazen atladigim olur ustumdekileri cikaririm ama gittigim yere gore kirlilige atarim ellerimizi de mutlaka yikariz.Merhaba. Covid ülkemize geldiğinden beri baştaki titizliği aynen devam ettiriyor musunuz merak ettim. Mesela marketten aldıklarınızı yıkadıktan sonra dolaba koyuyor, dışarıdan geldiğinizde evde hiç bir yere değmeden ellerinizi yıkıyor ve üstünüzü olduğu gibi makineye atıyor musunuz? Neden soruyorum çünkü bütün bunları yapanlar bir kesim tarafından aşırı abartı olarak değerlendirilirken diğer kesim bunların yapılması gerektiğini düşünüyor. Siz hangi gruptasınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?