Covid-19-Yapılması gereken??

Marketten aldıklarımı yıkamayı bıraktım direk yerleştiriyoruz, dışarda giydiğim kıyafetleri en fazla iki gün giyiyorum bu önceden de böyleydi, işten gelince üstündekileri yarın giyeceksem
balkona asıp havalandiriyorum, ellerimi zaten sık sık yıkardim şimdi daha uzun yıkıyorum,maske ve mesafe konusuna dikkat ediyorum

Yakin mesafe bir yere gittigimde, disaridan gelince elimdekileri birakip , ellerimi guzelce yikarim . Uzerimdekileri degistiririm.

Marketten aldiklarimin artik hepsini yikamiyorum. Onceden yikiyordum .

Posetinden cikanlari çıkarıyorum. Mesela helva, peynir yada buzdolabi poseti gibi.

Cocuklarin elleyebilecegi abur cuburlari , ve buzdolabina konulacaklari yikiyorum.

Makarna gibi seyleri bekletiyorum. Diyelim makarna yapicam ,tencereye döktüm elimi yikarim .
Disarida kolonyam var ara ara elime sıkarım. Elimi yuzume goturmem .

Sadece ailemle görüşüyorum .
Elimizden geldikce dikkat ediyoruz.
Bir an once bitsin inşallah

dün Migros'ta bir adam maske çene altında ciğerleri parçalanırcasına öksürüyordu ..her şeye öksürdü ..eşim gitti görevliye söyledi , uyardılar , baktım 2 dk sonra maske yine çene altında yine delicesine öksürüyor..
Ben maskem oldugu halde öksururken koluma oksururum😀
Ay cok üzüldüm simdi ya , bir dr demisti ki. Marketten aldiklarinizi yikamaniza gerek yok . Aldığınız ürüne biri oksurucekte , siz onu hemen alıp , bir de elledikten sonra yuzunuze gozunuze sureceksiniz ki , virus kapasiniz.
Virüsü gectim disaridaki her sey artik cok kirli geliyor.

Markete gittim diye kıyafetlerimi makineye atmıyorum çünkü zaten hiç bir yere değmiyorum, dönüşte kıyafetlerimi çıkarıp kapıya asıyorum. Meyve sebzeleri kendi açtığım poşetiyle dolaba koyuyorum geri kalan her şeyi sabunlayıp duruladıktan sonra dolaba diziyorum. Eğer ambalajı çıkarabileceğim birşeyse yıkamıyorum, mesela orkid, günlük ped, tuvalet kağıdı. Bunların dışını/kutusunu soyup çöpe atıyorum.
Market değil de eğer gezmeye gitmişsem kıyafetlerimi makineye atıp direk duşa giriyorum.
Virüsten geçtim pis geldiği için yapıyorum bunları.

Son düzenleme:
Yakin mesafe bir yere gittigimde, disaridan gelince elimdekileri birakip , ellerimi guzelce yikarim . Uzerimdekileri degistiririm.

Marketten aldiklarimin artik hepsini yikamiyorum. Onceden yikiyordum .

Posetinden cikanlari çıkarıyorum. Mesela helva, peynir yada buzdolabi poseti gibi.

Cocuklarin elleyebilecegi abur cuburlari , ve buzdolabina konulacaklari yikiyorum.

Makarna gibi seyleri bekletiyorum. Diyelim makarna yapicam ,tencereye döktüm elimi yikarim .
Disarida kolonyam var ara ara elime sıkarım. Elimi yuzume goturmem .

Sadece ailemle görüşüyorum .
Elimizden geldikce dikkat ediyoruz.
Bir an once bitsin inşallah
İnşallah ya valla ne değerliymiş salgın öncesi zamanlar

dışarıdan geldiğinizde evde hiç bir yere değmeden ellerinizi yıkıyor
Bu zaten covid den öncede yapılıyordu. En azından ben yapıyordum. Dışarıdan gelir gelmez ellerimi yıkarım hep.
üstünüzü olduğu gibi makineye atıyor musunuz?
Yine bunu da covidden öncede yapıyordum. Direkt kirli sepetine atıyordum çıkardıklarımı. Aynı şeyleri 2.kez giymek hijyenik gelmiyor bana.

Bu zaten covid den öncede yapılıyordu. En azından ben yapıyordum. Dışarıdan gelir gelmez ellerimi yıkarım hep.

Yine bunu da covidden öncede yapıyordum. Direkt kirli sepetine atıyordum çıkardıklarımı. Aynı şeyleri 2.kez giymek hijyenik gelmiyor bana.
Ben de böyleydim, tek fark marketten aldıklarımı yıkamazdım ve giydiklerime ikinci gün giymesem de kimyasal bomba muamelesi yapmazdım😂 Elleri yıkamak derken aklıma geldi, o dönem covid yok ve ben yeni sopum yaptım, bebeğimi görmeye gelenlerden bazıları hatta bir çoğu ellerini yıkamadan oturma odasına geçiyordu. 🤦‍♀️Ben nasıl tedirginim ama öyle böyle değil. Sonra bebeği görmek istediklerinde artık kendimi zorlayarak söylüyordum elleri yıkamak gerektiğini😀 Keşke herkes normal zamanda da sizler gibi olsa

Ben de böyleydim, tek fark marketten aldıklarımı yıkamazdım ve giydiklerime ikinci gün giymesem de kimyasal bomba muamelesi yapmazdım😂 Elleri yıkamak derken aklıma geldi, o dönem covid yok ve ben yeni sopum yaptım, bebeğimi görmeye gelenlerden bazıları hatta bir çoğu ellerini yıkamadan oturma odasına geçiyordu. 🤦‍♀️Ben nasıl tedirginim ama öyle böyle değil. Sonra bebeği görmek istediklerinde artık kendimi zorlayarak söylüyordum elleri yıkamak gerektiğini😀 Keşke herkes normal zamanda da sizler gibi olsa
Marketten alınanları yıkamak çok abartı geliyor bana. Zaten meyve sebzeler kullanılmadan önce iyice yıkanıyor. Diğerlerine gerek olduğunu zannetmiyorum.
Nacizane tavsiyem bu zamanda bebek görmeye gelen umursamaz insanları miniğinizin yanına sokmayın. Yazık günah, hem ortalıkta virüs var hemde dediğiniz gibi elini yıkamayan temizlikten bi haber olan insanlar var.

Ben maskem oldugu halde öksururken koluma oksururum😀
Ay cok üzüldüm simdi ya , bir dr demisti ki. Marketten aldiklarinizi yikamaniza gerek yok . Aldığınız ürüne biri oksurucekte , siz onu hemen alıp , bir de elledikten sonra yuzunuze gozunuze sureceksiniz ki , virus kapasiniz.
Virüsü gectim disaridaki her sey artik cok kirli geliyor.
aynen maskeli ve koluma öksürüyorum.. o adamı görseniz marketten soğurdunuz..kasıtlı gibi ürünlere ciğeri sökülür gibi öksürüyordu..şimdi ben o adamın arkasından öksürdüğü şeyi alıp ona dokunup elimi gözüme falan götürsem oldum işte, anlık bir şey. Bir de dediğiniz gibi virüsü geçtim o adamın öksürdüğü şeyi ben nasıl direkt alıp dolabıma yerleştireyim. Bunlar bir de gördüklerimiz...

marketten aldigim her seyi yıkıyorum yıkayamayacaklarımı en az 1 hafta karantinaya alıyorum her dışarı çıktığımda eve gelince mutlaka banyo yapıyorum.Artık market alışverişlerimi de evden yapıyorum.Mumkun olsa asla evden çıkmam.Sonuç aşırı kaygi bozukluğu ve antidepresan tavkiyesi ve buna engel olamıyorum başkalarının hayatını kendi hayatımı riske atamam herkes gibi günluk gulistan yasayamiyorum

Marketten alınanları yıkamak çok abartı geliyor bana. Zaten meyve sebzeler kullanılmadan önce iyice yıkanıyor. Diğerlerine gerek olduğunu zannetmiyorum.
Nacizane tavsiyem bu zamanda bebek görmeye gelen umursamaz insanları miniğinizin yanına sokmayın. Yazık günah, hem ortalıkta virüs var hemde dediğiniz gibi elini yıkamayan temizlikten bi haber olan insanlar var.
Bahsettiğim olay virüs öncesi dönemdi. Şu an annem babam dışında kimseyle görüşmüyoruz, bebeğim de 13 aylık oldu artık, yeni doğmuş olsaydı da kabul etmezdim zaten kimseyi.
Marketten alınanların yıkanması bana mantıklı geliyor aslında. O kadar kişinin dokunduğunu düşünürsek virüs öncesi dönemde de yıkanması gerekirdi bence. Hatta geçen gün eşimle konuşurken biz virüsten önce de neden yıkamıyorduk ki aslında yıkanması gerekirdi diye konuşmuştuk. Tabi bu kişisel tercihler, herkesin bakış açısı farklıdır olaya. Annem yıkamıyor mesela, ona göre gereksiz.

Bahsettiğim olay virüs öncesi dönemdi. Şu an annem babam dışında kimseyle görüşmüyoruz, bebeğim de 13 aylık oldu artık, yeni doğmuş olsaydı da kabul etmezdim zaten kimseyi.
Marketten alınanların yıkanması bana mantıklı geliyor aslında. O kadar kişinin dokunduğunu düşünürsek virüs öncesi dönemde de yıkanması gerekirdi bence. Hatta geçen gün eşimle konuşurken biz virüsten önce de neden yıkamıyorduk ki aslında yıkanması gerekirdi diye konuşmuştuk. Tabi bu kişisel tercihler, herkesin bakış açısı farklıdır olaya. Annem yıkamıyor mesela, ona göre gereksiz.
Yıkamak çok uzun iş gibi geliyor bana. Islak bir bezle silinmesi daha az zaman alıyor. Annem öyle yapıyor mesela. Annenizde böyle yapabilir bence.

marketten aldigim her seyi yıkıyorum yıkayamayacaklarımı en az 1 hafta karantinaya alıyorum her dışarı çıktığımda eve gelince mutlaka banyo yapıyorum.Artık market alışverişlerimi de evden yapıyorum.Mumkun olsa asla evden çıkmam.Sonuç aşırı kaygi bozukluğu ve antidepresan tavkiyesi ve buna engel olamıyorum başkalarının hayatını kendi hayatımı riske atamam herkes gibi günluk gulistan yasayamiyorum

Kaygı bozukluğu çok normal ama biraz psikolojik olarak gevşemek gerek, sağlık çok önemli. Dikkat edin kendinize, ruhunuza iyi gelecek şeyler yapın..

Yıkamak çok uzun iş gibi geliyor bana. Islak bir bezle silinmesi daha az zaman alıyor. Annem öyle yapıyor mesela. Annenizde böyle yapabilir bence.

Islak bezle tam temizlenmez sadece tozu gider gibi geliyor bana. Annem de başta yıkıyordu ana artık pek umursamıyor market mevzusunu.

En baştan beri marketten aldıklarını yıkama, meyveleri sabunla yıkama gibi şeylere bulaşmadım. Covid bulaşını belirgin düzeyde engelleyecek bir eylem olmadığı gibi obsesyon yarattığını ve psikolojik sağlığı bozduğunu düşünüyorum. Ben maskemden hiç ayrılmadım (maskemi doğru bir şekilde taktım), sık sık değiştirdim, insanlarla mesafeli durmaya gayret ettim ve ellerimi, sık kullandığım telefon, cüzdan, anahtar vb. eşyaları düzenli olarak dezenfekte ettim. Bu kadar. Hala da bu rutinime devam ediyorum.

Ben aylardır yıkamıyorum artık bıraktım o işleri ama ıslak bezle silinmesinin bir anlamı yok ki, ya sabun öldürüyor virüsü ya alkol. Gerisi boşa yapılıyor.

Ay iste kaygi bozuklugu gibi bir sey olmasin diye frenlemeye calisiyorum kendimi. Disarida herkesin yaptigi dikkatimi cekiyor. Disarida maske takiyorlar guya , elini dezenfekte etmeden maskesini elleyip duruyor . Cocuklarina maske takmiyorlar , marketten bir sey alip yemesi icin paketli sekilde eline veriyorlar .
Ama yinede virus harici , temizlik takintisi yapmamaya caliyorum kendime .

Back
X