Covid sonrası ev bark temizliği

kesenmakas

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2014
1.518
1.380
158
Merhaba sevgili kk üyeleri.
Eşim ve oğlumla karantinanın 10.günündeyiz. Allaha çok şükür çok sıkıntılı atlatmadık. Karantinanın bitişinde de yeni bir test VS olmayacağını öğrendik.
Sorum şu ev bark kıyafet vb nasıl temizlenecek. Temizlenecek mi?
Evi baştan ayağa yakasım var. Allaha çok şükür sağlıkla atlattık ama karantina devam ettikçe psikolojik olarak daha kötüye gidiyorum. Sanki virüs saklı kaldığı bir yerden yine çıkıp bize musallat olacakmış gibi.
Hastalığı atlatanlar ne yaptınız?

Ekstra bir şey yapmadım normaldeki gibi sil supur piriz kapı kulplarıni dezenfekte ettim bunları yaparken çok az çamaşır suyu kullandım daha çok doğal ev sirkesi kullandım sizede tavsiye ederim..zaten bağışıklık kazandınız tekrar hemen dusmeniz imkansız

sirkenin bu virüse etkisi yok (kaynaklar gösterebilirim), 1/100 oranında sulandırılmış çamaşır suyu veya etil alkol spreyi kullanabilirsiniz. Anında öldürecektir. Biz sprey şeklinde sıkıyoruz. Özellikle kapı kolları ve elektrik prizlerine püskürtün. Kıyafetlerinizi de bu şekilde dezenfekte edebilirsiniz. Çamaşır suyunu seyreltmeniz şart, boşuna kimyasal solumayın

Acıbadem Hastanesi
Temizlikte kullanmak üzere 1 ölçü çamaşır suyunun 99 ölçü su ile seyreltilmesi yeterlidir. Kullanılan çamaşır suyunun son kullanma tarihinin geçmediğinden emin olunmalıdır. Ev tipi çamaşır suları amonyak veya başka temizleyiciler ile asla karıştırılmamalıdır. Alkol ile temizlik için en az yüzde 70 alkol içeren bir çözelti kullanılmalıdır.

Bu arada bol bol istirahat gerekiyor kendinizi işe güce verip yipratmayin doğal sürece bakın yoksa karantinada psikolojik olarak çok kötü çıkarsınız benden söylemesi
Evin içinde pek mümkün de olmuyor ama dikkat ediyorum. Zaten ilk günler çok sırt ağrım vardı neredeyse kalkamadım. Ama çocuk küçük olunca dinlenmek pek mümkün olmuyor.

İnşallah atlatıyoruz. Haklısınız galiba ama aklımdan çıkmıyor
Anladım sizi siz kötü hissediyorsunuz o sebeple sanırım yani pis gibi mikroplu gibi kışın çok hasta olmuştum yastık kilifi kirlent perde yıkamıştım hepsini sanki onlar mikrop saçıyor gibi gelmişti siz de eldeki imkanlarla yıkarsınız silersiniz virüs zaten kalmaz zamanla ölür gider

O kadar yorgunum ki boya işine giremem ama dip köşe 2 gün yardımcı almayı planlıyorum

O kadar yorgunum ki boya işine giremem ama dip köşe 2 gün yardımcı almayı planlıyorum
duvarlariniz silinebiliyorsa onlarida sildirmeyi düsünün o halde ama duvar olmasada 2 gunde dip kose evi temizleyebilirlermi bilmiyorum
yani bir mutfak dolabi detayli temizlenince nerdeyse 1 gunu goturuyor

Normal temizliğinizi yapın ve evi sürekli havalandırın. Zaten yaz kapı, pencere açık olur hep. Biz Mart’ta bile hep öyle yaptık. Buzdolabı, kapı kolu, ışık düğmesi gibi ortak dokunulan yerleri çamaşır suyuyla 1 hafta daha silin. Kağıt havlu kullanın. Kumaştan ziyade demir yerlere dikkat edin artık evde nasılsa alanlarınız. Misal; dubleks ise ev merdiven korkuluğu vb. yerleri de ekleyin. O halsizlik ve ağrı insanı kolay terketmiyor kendinizi yormayın bu yüzden. Bol bol vitamin alın. Boya badanaya gerek yok. Abartmayın :))

Önce evi profesyonel vir şirkete dezenfektan ile baştan aşağı bi dezenfekte ettirin. Çok maliyetli değil 90-120 tl arası idi ben fiyat aldığımda. Yardımcıları da ondan sonra sokun ki yazık başkasına sebep olmayın.

Belediyeden rica edip evi dezenfekte ettirebilirsiniz, sonra kendiniz rutin temizliğinizi yaparsınız. Sakin olun, mikropların da canı var ölüyorlar emin olun.

Virüs günlerce yaşamıyoki zaten belli bi süre geçince etkisini kaybediyo. İnternetten bakın hangi yüzeylerde ne kadar kalıyo diye belki faydası olur. Çamaşır suyuyla silin heryeri bitsin gitsin. Çocuğunuzun oyuncaklarını yıkayın plastikte biraz daha uzun yaşıyomuş galiba. Olmazsa bi süreliğine kaldırın o tip eşyalarınızı dokunmayın. Evi bol bol havalandırın. Kişisel temizliğe dikkat edin. Hepimiz hastayız diye yakın durmayın yinede mesafeli yaşayın ev içinde. Ayrıca siz h buastalığı biliyorsunuz bizler hiç bilmiyoruz temas ettik mi etmedik mi? Biyere dokundummu çocuklar eve hetirdi mi? Bu virüs insana kafayı yedirtiyor haklısınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…