Covid sonrası ev bark temizliği

Geçen Instagramda bir kadında görmüştüm “Steam Cleaner” diye geçen bir cihazla tüm evini dezenfekte etmişti. Ürün buharla çalışıyor. Fiyatı 200-300 civarında değişiyor

Asla yerleri süpürmeyin... 1 e 100 oranında sulandırılmış çamaşır suyu ile önce yerleri silin.. Sonra odayı mümkün olduğunca silin en son gene yerleri silin.. Covid temizliğinde yerler kesinlikle süpürülmez süpürge yere inmiş covid partiküllerini tüm odaya yayarak hasta olmanızı sağlar. Bu arada odayı maske ile temizleyin.. Şimdiden geçmiş olsun

Inglizceniz var mi bilmiyorum ama burda grip olduktan sonra tavsiyeler var. Dezenfektan nerde kullanilir felan da söylüyor:

Evi öncelikle profesyonel bir ilaçlama şirketiyle anlaşıp dezenfekte ettirin ondan sonra yardımcı tutacaksaniz tutun birde başkasının virüs kapmasina sebep olmayın siz nedekar temizlesenizse her yere çamaşır suyu suremezsiniz sonuçta devenfekte etmek sart hem pahali da değil 100 150₺

Evet en mantıklısı önce evi dezenfekte ettirmek bu hiç aklıma gelmemişti. Teşekkür ederim fikir verenlere

Evin içinde ev süpürmeden de olmuyor ki

7şuan cok şaşkınım . Ben süpürüyorum çünkü benim supurgem hepa filtreli sulu temizlik robotu suyuna da bir damla camasir suyu damlatıp süpürüyorum sorun olmaz umarim

Pandemi hastanesinde görevliyim. Bizdehiçbir şekilde süpürme işlemi uygulanmıyor. Hepa filtre ve Covid partülü arasındaki etkileşimi bilmiyorum maalesef

Biyolog bir arkadaşım virüsün bakteri gibi üremediğini canlı hücre bulamazsa 3-4 saatte öldüğünü söylemişti. Yine de içimiz rahat etmiyor malesef. Madem bir şeyler yapacaksınız, kendinizi çok yormadan, çamaşır suyu kullanarak normal temizliğinizi yapın, mutfak dolapları, camlar, kapı kolları, lavabolar, el değen her yeri çamaşır suyu ile silin. Büyükçe bir sprey şişesine dezenfektan doldurup dolap içlerine, koltuklara vs sıkın, Koltuk yastığı, nevresimler gibi şeyleri yıkayın. Bence yeterli olur. Geçmiş olsun.

Normal temizliginizi yapin, zaten virus belli bir sure sonra etkisini kaybediyor. Bu kadar stres yapip kendinizi yormayin, bagisikliginizi guclu tutmaniz lazim. Evi dezenfekte edecegim diye bolca kimyasala maruz kalmanin anlami yok. Abartmayin lutfen. Gecmis olsun.

O kadar yorgunum ki boya işine giremem ama dip köşe 2 gün yardımcı almayı planlıyorum
Sizin korkunuz virüs evde duruyorsa hala diye. Bu durum da o eve yardımcı alıp onu riske atmak da mantıklı gelmedi.
Geçmiş olsun. Evinizi havalandırıp çamaşır suyuyla silersiniz.

Bence kesinlikle kendinizi yormayın. Ne kadar atlattik bitti deseniz de, gribin bile yorgunlugu kaliyor insanin uzerinde. Hic birsey sizden kıymetli değil.
Evi dezenfekte ettirin en once. Sonra halilari yıkamaya verin. Koltuk ve yatak yikamak icin sirketler var gelip sizin evinizde yikayip gidiyorlar. Sonra da bir yardimci abla cagirip ince temizlik yaptirirsiniz isterseniz.

s sirke yani asit virüsü öldürmez ki ? bazı bakteri ve bazı kimyasalları çözer sadece..o da "bazıları"...

Benim karantinam da bu hafta sonu bitiyor, kendim bir hafta daha uzatacağım. Temizlik için özel birşey yapmayı planlamıyorm açıkçası, düzenli yardımcı alıyordum onun yaptığı temizliği bu sefer kendim yapacağım. Sadece kapı-yer silme sularına biraz domestos katarım o kadar. Bir de halıların yıkamaya verilme zamanı gelmişti onu veririm. Onun dışında düzenli havalandırılan ve temizlenen bir ev zaten problem olacağını sanmıyorum.

O kadar yorgunum ki boya işine giremem ama dip köşe 2 gün yardımcı almayı planlıyorum
Bence bayan almak.risk sizin bulaşıcıgibiz devam ediyor olabilir boyacı içinde aynı şekilde. Bende normal evi sil şupur bitti çamaşırlarids normal yıkayın bitti gitti

Bu sekilde dusunup tedbiri birakmayin pes pese 3 kere olan duydum aman dikkat ayni sıkıntilari tekrar yasamayin

Çamaşır suyu veya dezenfektan ile gün içinde sürekli ellenen yerleri (kapı kolu, kulplar, ışık açma düğmeleri vs) yerleri silip ev tekstillerini yıkayın (perde nevresim koltuk kılıfı vs) yerler ve yüzeyler için de yine dezenfektan veya seyreltilmiş çamaşır suyuyla normal temizlik yapabilirsiniz. sonsuza kadar yüzeylerde varlığını sürdüremiyor zaten. Her yerin üstünden bir defa geçerseniz sıkıntı oluşmaz bence. Hem genel temizlik hem virüsten kurtulmuş olursunuz. Halsizseniz dinlenmek daha önemli tabii ben her gün elimde dezenfektanla sürekli dokunulan yerleri temizliyorum ne olur ne olmaz. Özellikle dış kapı kolu ve el yıkamak için girilen tuvalet/banyo kapı kolu her gün temizlenmeli bence.

Benim teyzemlerdede virüs var 15gün sonra test yapilacak demisler. Testin tekrarlanmaması cok sacma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…