Covid

Bende geçen haftalarda pozitiftim getir ya da yemek sepetinden bir sipariş verdiğimde not olarak “covid pozitifim temassız teslimat istiyorum” diye yazıyordum. Online ödüyordum ya da parayı eldivenle tutup ağzı kilitli küçük poşete koyup eşiğe bırakıyordum onlarda kapıya bırakıp gidiyorlardı…Gerçi kuryenin birini kameradan gördüm adam notuma rağmen maske bile takmamıştı maskesiz asansöre bindi apartmanda 2-3 daire karantinadayken 😪
Cogu restoran calisani notlari okumuyor. Ama siz önden haber vererek üzerinize düşeni yapmissiniz.

Maskeliymişsiniz,temassız ödeme yapmışsınız.Sizden ona geçen bir nesne yok.Yüzlerce kişiyle temas edecek biri full önlemini almış olmalı zaten.Müsterilerin "covitim" demesine göre önlem alacak değil.
Çorba olmaz,ekmek olur,su olur ihtiyaç,mecburen sipariş verilir.

Bence abartılacak bir durum yok.Onun refleks olarak ayyy demesi de normal.

Para daha problem.. Pos cihazından temassız ödeme yaptım diyorum.
Herhangi bir temasımız olmadı!
Online alışverişte temassız teslimatı tercih ediyorım normalde ama şuanda birçok yer online siparişi kapatmış durumda, öyle bir tercih mümkün değilmadem temsaa
Geçen pazartesi toplantımız vardı ve sözde mesafeli oturduk hatta maske taktık tüm toplantı boyunca. Eve geldim hafif bogazımda yanma hissettim ve test yaptım , sonuç pozitif. Şefi aradım ve tüm toplantıdakilerden test istedi. Bir hafta içinde oradakilerin hepsi pozitif çıktı , arkadaş en son bana küfrediyordu herkese bulaştırdım diye 🙈🙈
Aranızda ne kadar mesafe vardı

Aranızda ne kadar mesafe vardı
konferans salonu baya büyük ve yaklaşık 4 masayı ayırdığımızda en az 1,5 -2 m aralıgında mesafe kalıyor. Ama bunlar sadece formel kısmı. Sonuçta bir kaç arkadaşlarımı ben arabayla getirdim ve iş dışında da görüşüyoruz , sonuç olarak bir şekilde bulaşması kaçınılmaz yani.

Covid olmuşsunuz ve olan olmus bunu mu dert ettiniz? Ee olabilir insanlar hastalıktan korkuyor boş bulunup söylemiştir.

Psikolojim iyi çok şükür.
Bana göre de böyle düşünenler çok rahat nihayetinde ucunda ölüm olan bişeyden bahsediyoruz başkalarının ölümüne sebep olmaktan o yüzdendir bu titizliğim ki titizlik değil olması gereken aslında.
Sezonluk influenza ile covidin aynı geçeceğini bilemeyiz bana takip edin diyorsunuz ama siz edin bence. Kıyaslama çok doğru gelmedi. Hala ağır vakalar ve ölenler var haberiniz olsun salgın bitti de benim mi haberim yok hayır içindeyim de oysaki🤷‍♀️
Vala yazılanları anlama özürlü bi kısım insan ya. Koca devlet koyverio durumu, konusahibi gibi dikkatli pozitif insanlar üç saniye kapidan baksa ne olacak. Millet toplu tasimada gezio hasta haliyle.

Vala yazılanları anlama özürlü bi kısım insan ya. Koca devlet koyverio durumu, konusahibi gibi dikkatli pozitif insanlar üç saniye kapidan baksa ne olacak. Millet toplu tasimada gezio hasta haliyle.
Devlet koyverdi diye biz hem kendi hem başkalarının canını mı tehlikeye atalım ☹️
Geziyor demişsiniz bunu savunuyo musunuz anlamadım?
Suç işleyeni mazur mu görelim yani.
Gezen gezer istediğini yapar ben kendi doğru bulduğum şeyden şaşmam

Bence covid+ olduğunuzu tüm işlemler bitikten sonra değil, başlamadan ilk temasta söylemeniz uygun olandı.

Belki size bir çözüm sunulurdu, belki karşınızdaki daha dikkatli/mesafeli davranırdı. Yani tüm işlemler gittikten sonra söylemek olmamış bence

Back
X