çözüm bulamadım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşim borçlu olmamak için elinde oldugu kadar bişeyler yapmaya çalıştı anneme az geldi ama benm için hiç önemi yoktu annem daha takmıcaklardı ben taktırdm diyor herkes kendi davasında haklı sanırım
İşte takmasaydı da şimdi huzurlu olsaydınız daha iyi değil miydi?

benim annemde 2 lohuslığımda hep küslük çıkardı sanki lohusa o. sizinkide benimkinden beter. lohusa kızının evinde sorun çıkaracağına daha ılımlı olabilirdi. eşinizde zaten yaralı belli. hazırmış karşılık vermeye.adam ne yaşadıysa öfkesi içinde belli.

bence siz çok yumuşaksınız annenize babanıza bi hayırdır ne bu tripler diyemediniz mi???? eskidenmiş büyüklere gereksiz saygı.herkes yerini bilmeli büyükse büyüük gibi davransın

benim annemde 2 lohuslığımda hep küslük çıkardı sanki lohusa o. sizinkide benimkinden beter. lohusa kızının evinde sorun çıkaracağına daha ılımlı olabilirdi. eşinizde zaten yaralı belli. hazırmış karşılık vermeye.adam ne yaşadıysa öfkesi içinde belli.

bence siz çok yumuşaksınız annenize babanıza bi hayırdır ne bu tripler diyemediniz mi???? eskidenmiş büyüklere gereksiz saygı.herkes yerini bilmeli büyükse büyüük gibi davransın
Böyle söyleyemedim ama anneme haksız oldugunu söyledim o da kabul etmedi ağladı falan artık anneme annem haklı gibi eşime de eşim haklı gibi davranıyorum

İşte gerçekten tam anlamıyla buyum evet herkes bana dert yandı gitti ama ben buna da razıyım birbirlerine girseydi daha kötü olmaz mıydı evet eşim çok kötü de olsa ailemin sessiz kalmasını isterdim eşimin alkol yok sigara yok namazında evine bakan biri tabi bunlar var diye iyi biri olacak diye bişey de yok ama dediğiniz gibi kötü de olsa sessiz olmalarını isterdim keşke bz kavga etseydik de ailem benm için eşime öyle şeyler deselerdi

Tabikiii , tabikii eşinize demektense size demeleri daha iyi .. ama her şey dozunda işte.

Aileniz de farkına varmalı, artık siz kocanizla bir ailesiniz... Hepiniz bir olup kocanız hakkında konusamazsiniz, gerekirse kocanız ile bir olup onlar hakkında konuşup orta yol bulacaksınız..
Onlar yaşlı idare edelim hayatım, duymayalim görmeyelim şeklinde...

Artık aile olan kocanız siz ve bebeğiniz.

Herkesin sınırları yeniden çizilmeli.

Eşinize de benim ailem artık sensin görüşünü biraz belli ederseniz o da yumuşar.
Eşiniz de kendince bana gelince heyt huyt, ailesine gelince tamam peki .. 😁

Hoşuna gitmez bu durum kimsenin .

Ne güzel işinde gücünde adam işte.. ee seviyorsunuz zaten, eee bebeğiniz de oldu ..
Tamam artık tatsız şeyleri kapatıp üzerine süngeri çekip güzel günler yaşayalim diye eşinize sarılın...

Aileniz sizin mutlu olduğunuzu görünce zaten yumuşar.... Herkes yumuşar...

Tabikiii , tabikii eşinize demektense size demeleri daha iyi .. ama her şey dozunda işte.

Aileniz de farkına varmalı, artık siz kocanizla bir ailesiniz... Hepiniz bir olup kocanız hakkında konusamazsiniz, gerekirse kocanız ile bir olup onlar hakkında konuşup orta yol bulacaksınız..
Onlar yaşlı idare edelim hayatım, duymayalim görmeyelim şeklinde...

Artık aile olan kocanız siz ve bebeğiniz.

Herkesin sınırları yeniden çizilmeli.

Eşinize de benim ailem artık sensin görüşünü biraz belli ederseniz o da yumuşar.
Eşiniz de kendince bana gelince heyt huyt, ailesine gelince tamam peki .. 😁

Hoşuna gitmez bu durum kimsenin .

Ne güzel işinde gücünde adam işte.. ee seviyorsunuz zaten, eee bebeğiniz de oldu ..
Tamam artık tatsız şeyleri kapatıp üzerine süngeri çekip güzel günler yaşayalim diye eşinize sarılın...

Aileniz sizin mutlu olduğunuzu görünce zaten yumuşar.... Herkes yumuşar...
Zaten artık aileme ailem haklı gibi eşime de eşim haklı gibi davranıyorum inşallah Rabbim kimsenin yuvasını bozmasın

Böyle söyleyemedim ama anneme haksız oldugunu söyledim o da kabul etmedi ağladı falan artık anneme annem haklı gibi eşime de eşim haklı gibi davranıyorum
bu yaptığınız o kadar yanlış ki......

annenize senin hataların şu. böyle olmaz o benim eşim çocuğumun babasına böyle diyemezsin vs. gibi

eşinizede onlar benim ailem böyle konuşamazsın vs. gibi konuşmanız gerekirken ikisine de ayrı gaz veriyorsunuz. böyle sakinleşemezler öfke dolarlar

sizin sonunuz kötü olur böyle.

bu yaptığınız o kadar yanlış ki......

annenize senin hataların şu. böyle olmaz o benim eşim çocuğumun babasına böyle diyemezsin vs. gibi

eşinizede onlar benim ailem böyle konuşamazsın vs. gibi konuşmanız gerekirken ikisine de ayrı gaz veriyorsunuz. böyle sakinleşemezler öfke dolarlar

sizin sonunuz kötü olur böyle.
Yok yok asla gazlamıyorum
Ne yapabilirim laf anlamıyorlar anneme dediğim de ağlıyor haksızım öyle mi diyor
Eşime dediğim de ailem ailem mi diyorsun öyle diyorsan git diyor

Zaten artık aileme ailem haklı gibi eşime de eşim haklı gibi davranıyorum inşallah Rabbim kimsenin yuvasını bozmasın

Aminn amin de
Bu doğru bir yaklaşım değil bana kalirsa . O zaman kimse geri adım atmaz ki..
Nasılsa ben haklıyım diye iki tarafta dibine kadar ısrarcı olur..

Herkese gerektiği kadar haklılık payı verecek, ama hayiiiir şu noktada öbürü haklı öyle olmayacaktı diyebilmelisiniz .

Ama zorlanmadan almak var, borç harç stresle almak var. Düğün zamanı aileler gösteriş için daha kurulmamış yuvaları sarsıyorlar. Para vermediğin altına, eşyaya yorum da yapmazsın. Kimisi sessiz çıkar unutur, kimi de konudaki damat gibi unutmaz fırsat kollar.
Benim eşimin ailesi "kim ne yapacak konuşalım" diye benim ailemi evlerine davet ettiler..ailem üstümüze ne düşerse yaparız ..ama bizim şu böyle olsun diye özel bir talebimiz yok..kendi aralarında oturup konuşsunlar dedi.Başka da bir konuşmaya girmedi annem ..hatta eşya alınması sırasında annem gelmedi "kızım ben senin kayınvalidenin herşeye müdahale etme huyunu görüyorum..bana kalırsa onu da götürmeyin ..ama ben de olursam bence gerilim çıkar..ben yatak odanı ,bulaşık makinesini ve ocağını ödeyeceğim kendin seç " dedi.Tabi ki kayınvalidem geldi ve herşeye karıştı 😂 kendi istediği şeyi aldırmayı zafer olarak gören kişiler var ne yazık ki🤷‍♀️

Aminn amin de
Bu doğru bir yaklaşım değil bana kalirsa . O zaman kimse geri adım atmaz ki..
Nasılsa ben haklıyım diye iki tarafta dibine kadar ısrarcı olur..

Herkese gerektiği kadar haklılık payı verecek, ama hayiiiir şu noktada öbürü haklı öyle olmayacaktı diyebilmelisiniz .
Birbirlerine gazlamıyorum zaten ama sesimi de çıkarmıyorum Bi kere dedim annem ağladı nasıl haksızım dedi eşim de ailem ailem diyorsan sen de git dedi 😅

Ben de çalışıyorum canm eşimin ailesi de bişey yapmadı onların taraftaki düğünü yaptı sadece her şey bize kaldı bu arada ben ailem onlar bişey yapmadı diye düşündüğü için benm tarafta yapılan düğünde takıları aileme verdim ben verince eşim de verdi
Kusura bakmayın kalbinizi kıracağım ama siz neden böyle birşey yaptınız ki? O zaman neden düğün yaptırıp eşinizin ailesini hiç yoktan masrafa soktunuz.Güzwl bir Nikah düzenleyip davetiyenize "hediye kabul etmiyoruz" yazsaymışsınız daha iyiymiş.

Benim eşimin ailesi "kim ne yapacak konuşalım" diye benim ailemi evlerine davet ettiler..ailem üstümüze ne düşerse yaparız ..ama bizim şu böyle olsun diye özel bir talebimiz yok..kendi aralarında oturup konuşsunlar dedi.Başka da bir konuşmaya girmedi annem ..hatta eşya alınması sırasında annem gelmedi "kızım ben senin kayınvalidenin herşeye müdahale etme huyunu görüyorum..bana kalırsa onu da götürmeyin ..ama ben de olursam bence gerilim çıkar..ben yatak odanı ,bulaşık makinesini ve ocağını ödeyeceğim kendin seç " dedi.Tabi ki kayınvalidem geldi ve herşeye karıştı 😂 lendi istediği şeyi aldırmayı zafer olarak gören kişiler var ne yazık ki🤷‍♀️
Biz cümbür cemaat gittik🤣 babam durumundan dolayı yatak odası alamadı o yuzden bir sonraki sene istiyordu düğünü eşimin ailesi de 1 kuruş katmayınca bütün büyük eşyaları eşim aldı

Kusura bakmayın kalbinizi kıracağım ama siz neden böyle birşey yaptınız ki? O zaman neden düğün yaptırıp eşinizin ailesini hiç yoktan masrafa soktunuz.Güzwl bir Nikah düzenleyip davetiyenize "hediye kabul etmiyoruz" yazsaymışsınız daha iyiymiş.
Eşimin ailesini masrafa sokmadım 2 düğün oldu bizim tarafta olanı biz ödedik eşimin tarafında olanı eşim gil ödedi

Biz cümbür cemaat gittik🤣 babam durumundan dolayı yatak odası alamadı o yuzden bir sonraki sene istiyordu düğünü eşimin ailesi de 1 kuruş katmayınca bütün büyük eşyaları eşim aldı
Siz neden almadınız siz de çalışıyormuşsunuz.Benim de ailemin bazı şeyleri karşılayamadığı oldu ..hatta akıllarına bile gelmedi çünkü ailemin geleneklerinde olmayan şeyler ama yapılması da gereken masraflar ben çıkarıp koydum "ailem verdi " dedim.Sonuçta benim kendi yuvam..Aslında herşeyi benim ve eşimin karşılaması gerek .Neye destek oluyorlarsa teşekkür etmenin ötesinde birşeye hakkımız yok

Siz neden almadınız siz de çalışıyormuşsunuz.Benim de ailemin bazı şeyleri karşılayamdığı oldu ..hatta akıllarına bile gelmedi çünkü ailemin geleneklerinde olmayan şeyler ama yapılmadı da gereken masraflar ben çıkarıp koydum "ailem verdi " dedim.Sonuçta benim kendi yuvam..Aslında herşeyi benim ve eşimin karşılaması gerek .Neye destek oluyorlarsa teşekkür etmenin ötesinde birşeye hakkımız yok
Küçük eşyaları alıp eksiye düşmekten dolayı artık karşılayamadm yoksa konuştutturmazdm aileme karşı o zmanlar

E sabahtan beri dediğime çıktı konu, aileniz tüm masrafı eşinize yıkmış işte.

Birbirlerine gazlamıyorum zaten ama sesimi de çıkarmıyorum Bi kere dedim annem ağladı nasıl haksızım dedi eşim de ailem ailem diyorsan sen de git dedi 😅

Anneniz 3 yaşında değil de mi? Tamam madem ağlıyorsum tam hadi ağlama sen haklısın. Senin dediğin olsun mu diyeceğiz..

Ben de annesine çok düşkün biriyimdir.. asla üzmem, kırmam. Ben kirilayim o kırılmasın.

Ama anneme de yanlışlari olunca yol gösteririm. Öğrensin isterim, bugün bu olur yarın başka bir şey.. uygun üslup her şeydir 🤗🥰

Güzel yaklaşımla tamam annecim haklı olabilirsin ama ben senden büyüklük göstermeni istiyorum. Eskileri kapatalım, o bunu takmış o bunu yapmamış.. ne yapalım her şey çul çaput mu. Kollarım bilezikle dolup taşsa ne fayda olacaktı. Önemli olan huzur, xxxx bana saygılı sevgili. Evini geçindiriyor, ekmeğimizi kazanıyor. Tamam işte.. varsın iki bilezik az takmış olsun..
Ne yapalım .. hala bunun lafını etme.
Ne adamlar var eşlerinin kolları bilezik dolu ama evine gelmiyor , başka kadın peşinde geziyor..

Falan işte 😁😁

Bir çeşit eşinizi alttan altta güzelleyeceksiniz..
Sen haklısın anne tabi diyerek konuyu kapatırsanız kimse gerçek ile yüzleşmez..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X