çözüm bulamadım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ailen bence bir şeyleri deşeleyip her ağzına geleni söylemekten cekinirse bunlar olmayacaktir.Ayrica şu beklentilerden vazgeçin yaa.Kv,kp geline yapınca nasıl hoş olmuyorsa damat içinde geçerli bu.Bence de böyle olacak, huzursuz olacaksınız gitmeyin gelmesinler.
Konuyu kayinvalide deșmemișki, dugun videosunu izlerken konuyu acip, kayinvalideyi konuşturan damat,
Kendi cocugunun dogumunda yardima gelmis, Evindeki misafire tavir yapan damat.
Yer bilmez, zaman bilmez, üslup bilmez damat,
Ama hatali olan kv

Insanlar bunu hep kaciriyor: Dügün sürecinde bir dolap bir altin daha kopariyorsan karsi tarafdan belki ama bunun izleri de kaliyor böyle ve arada sagukluka neden oluyor. Kadin yeni dogum yapmis, anne ve es de tam kavga edecek zamani bulmuş 🙄
Olayı başlatan anne yeni doğum yapmış kızın geçmişi açmanın huzuru bozmanın ne anlamı var baştan vermeseydin isteklerini karsilayamiyorsa ne kadar çirkin maddi imkanı neye yeterse onu alıyor onu yapıyor insanlar bu kadarda talepkar olmaya gerek yok fazlası aç gözlülüğe girer

Guzel anlaşmışsınız biz iki düğün oldugu için bizim tarafta kini ödedik siz tek düğün oldugu halde salonu tutmuşmusunuz
Ben nişan yapacağım zaman ailem salon tutmak istedi.Eşim "masraf yapmanızı istemem sonuçta amaç sadece Allahın emrini okumak " dedi..Ben de "sen bana böyle bir kolaylık yapıyorsan ben de düğün zamanı sana destek olurum" dedim.Biz eşimizle yol arkadaşıyız ..ister nişan ,ister düğün ,ister eşya bunlar sadece araç..bizim istediğimiz sadece eşimizle yuvamızda ağız tadıyla oturmak değil mi? Sen artık bu düğün ,eşya muhabbetini kapattırmaya bak..yoksa çocuğun evlenirken bile senin düğününü konuşuyor olursunuz🤷‍♀️

Söz günü kv sormuş bizimkiler de siz bilirsiniz dedi sonra eşim 3 bilezik bir de zincir ucunda cumhuriyet taktı annem de az buldu küpe saat falan da almadılar saati babam aldı sonradan 5 i Bi yerde de taktılar düğünden once yani Bi tane de babam bilezik taktı o kadar
Ev eşyalarına da babamın durumu yoktu halı perde aldı eşim de diğer büyük eşyaları aldı
2 düğün oldu ben farklı şehirler zor olur diye kına mı düğüne cevirdim akrabalarım birde erkek tarafından 1 minibüs geldi ailem bizim burda yaptıgımız düğün asıl düğün(eşimin ordaki düğünde kadınlar erkekler ayrı ben ve eşim salon girişi dans falan bizim burdaki düğünde oldu) diye düğün salonu parası istedi eşim vermedi
2.düğn de eşimin köy düğün solununda oldu onun akrabaları ve bizden 1 minibüs
Gelin almada eşim kamera tutmadı davul zurna getirmedi babam tuttu kameraman renkli sisler falan sorunlar bunlar ama bunlar çoktan unutulmuş dile gelmiyordu annemin lafıyla eşim eskiye döndü

Problem aslinda nerde biliyormusunuz? Sizin babanizin durumu yokmus bazi seyleri yapamamis, onlari esiniz yapmis. Bunu bile bile anneniz hala esinizden daha fazla istemis. Yani bizde yok, ama sizin durumunuz neyise ne ama yapmak zorundasiniza cikiyor. Esiniz taa o zamanlar gicik olmustur. Videoyu izlerken de tekrar hepsi aklina gelmistir. Kozlarini paylassinlar ok. Ama zamanlamalari ve sizi göz önünde bulundurmamalari cidden iki tarafin da hatasi.

Problem aslinda nerde biliyormusunuz? Sizin babanizin durumu yokmus bazi seyleri yapamamis, onlari esiniz yapmis. Bunu bile bile anneniz hala esinizden daha fazla istemis. Yani bizde yok, ama sizin durumunuz neyise ne ama yapmak zorundasiniza cikiyor. Esiniz taa o zamanlar gicik olmustur. Videoyu izlerken de tekrar hepsi aklina gelmistir. Kozlarini paylassinlar ok. Ama zamanlamalari ve sizi göz önünde bulundurmamalari cidden iki tarafin da hatasi.
Evet aynen öyle

Söz günü kv sormuş bizimkiler de siz bilirsiniz dedi sonra eşim 3 bilezik bir de zincir ucunda cumhuriyet taktı annem de az buldu küpe saat falan da almadılar saati babam aldı sonradan 5 i Bi yerde de taktılar düğünden once yani Bi tane de babam bilezik taktı o kadar
Ev eşyalarına da babamın durumu yoktu halı perde aldı eşim de diğer büyük eşyaları aldı
2 düğün oldu ben farklı şehirler zor olur diye kına mı düğüne cevirdim akrabalarım birde erkek tarafından 1 minibüs geldi ailem bizim burda yaptıgımız düğün asıl düğün(eşimin ordaki düğünde kadınlar erkekler ayrı ben ve eşim salon girişi dans falan bizim burdaki düğünde oldu) diye düğün salonu parası istedi eşim vermedi
Gelin almada eşim kamera tutmadı davul zurna getirmedi babam tuttu kameraman renkli sisler falan sorunlar bunlar ama bunlar çoktan unutulmuş dile gelmiyordu annemin lafıyla eşim eskiye döndü
3 bilezik, 1 cumhuriyet, 5i bir yerde az mı? Küpe saat zorunlu takılar mı, çok saçma geldi bu kadar detaycı olmaları. Babanız da durumum yok diye hiç bir şey almamış. Olabilir, durumu yoktur almaz tamam da o zaman insan bi geri durur. takıya tukaya bu kadar içerlenmez. Hiç mi düşünmez ben ne yaptım ki diye. Nokta virgül olmadığından pek anlayamadım ama iki düğün olmuş, kınanız sizin yaptığınız yani kız tarafının düğünü yerine geçmiş. Anneniz de uyanıklık yapıp damat tarafından kınada tutulan salonun parasını istemiş sanırım. Bu akıl kârı mı? Ya bedavadan kız almak lafı da hoş değil.
Ama eşiniz de kusura bakmayın tam bir odun. Tamam kızdın ettin de, kayınvalideye küsmek nedir. Hem de evinde kalıyor. Araya yine mesafe koy, arama sorma ama aynı evde surat eğmek konuşmamak ayıp şeyler. Hem de lohusalık günlerini mi buldu küsmek için. İki tarafta düşüncesiz.

Size tavsiyem bir cinnetinize bakar her şey. İki tarafa da güzel bir cinnet geçirip çekilin kenara. Çocuğunuzla ilgilenin.

eş biraz daha fazla olmak üzere iki taraf da hatalı. Babanızın durumu yokmuş seneyi bekleyin demiş, beklememişsiniz. Düğünün parasını bile ödememişken neden mahvedildiğini düşünüp bu kadar içerlenmiş anlamadım.

Aileniz bi garip. Anneniz ne konustugunu bilmiyor. Esiniz de tepkisinde hakli ama evde bu sekilde davranmasi bana gore yanlis. Ben bu tarz tepkiyi aileye karsi sacma ve cocukca buluyorum. Ailedeki sorunlarin konusarak asilmasi tataftariyim. Evdeki misafire yuz cevirmek olmaz bana gore. Illa iletisimi keseceksen evden gittikten sonra arama sorma, gitme. Iki tarafin da oturup konusmasi, meseleyi cozmesi lazim.

3 bilezik, 1 cumhuriyet, 5i bir yerde az mı? Küpe saat zorunlu takılar mı, çok saçma geldi bu kadar detaycı olmaları. Babanız da durumum yok diye hiç bir şey almamış. Olabilir, durumu yoktur almaz tamam da o zaman insan bi geri durur. takıya tukaya bu kadar içerlenmez. Hiç mi düşünmez ben ne yaptım ki diye. Nokta virgül olmadığından pek anlayamadım ama iki düğün olmuş, kınanız sizin yaptığınız yani kız tarafının düğünü yerine geçmiş. Anneniz de uyanıklık yapıp damat tarafından kınada tutulan salonun parasını istemiş sanırım. Bu akıl kârı mı? Ya bedavadan kız almak lafı da hoş değil.
Ama eşiniz de kusura bakmayın tam bir odun. Tamam kızdın ettin de, kayınvalideye küsmek nedir. Hem de evinde kalıyor. Araya yine mesafe koy, arama sorma ama aynı evde surat eğmek konuşmamak ayıp şeyler. Hem de lohusalık günlerini mi buldu küsmek için. İki tarafta düşüncesiz.

Size tavsiyem bir cinnetinize bakar her şey. İki tarafa da güzel bir cinnet geçirip çekilin kenara. Çocuğunuzla ilgilenin.
Evet doğru anlamışsınız
Aslında babam hiç laf etmedi eşim o yuzden babamı çok seviyordu babam il dışında oldugu için masrafları da eşim karşıladığı için annem hep eşimle muhatap oldu temel sorun bu

Zaten eşime dedim eşim haklıydı ta ki annemle aynı evde konuşmama durumuna kadar eşimi bu durum haksız yapmadı ama ailemin gözünde saygısız yaptı

Evet doğru anlamışsınız
Aslında babam hiç laf etmedi eşim o yuzden babamı çok seviyordu babam il dışında oldugu için masrafları da eşim karşıladığı için annem hep eşimle muhatap oldu temel sorun bu

Zaten eşime dedim eşim haklıydı ta ki annemle aynı evde konuşmama durumuna kadar eşimi bu durum haksız yapmadı ama ailemin gözünde saygısız yaptı
biraz önce yorumumu beğenmediniz teşekkür ettiniz geçtiniz en başında anneniz değil siz eşinizle konuşacaktınız düğün konusunu kimse birbiriyle yüz göz olmayacaktı. siz ailenize kabul ettirecektiniz durumları. eşiniz yapması gereken bir çok şeyi yapmış zaten evi eşyası takısı falan. ama anneniz beğenmemiş peki babanıza da bişey yapamadık kıza diye söyleniyor muydu acaba sanmıyorum.
evden çıkarken video kaydı olmasaydı nikahınız kabul olmuyor muydu ya da davul zurna yerine iki ses siteminden müzik yapılsa falan. siz işin show kısmını yapmışsınız o da aileniz yine yazıcam elalem yüzünden yapmış
eşiniz annenize söylenmekte haklı siz kınayı düğün gibi yaptınız diye adam salon parası vermek zorunda değil zaten size salon düğünü yapmış ha onu yapmayacak olsaydı belki bi nebze anneniz haklı derdim ama

aileniz kendi çocuğu evleniyor mutlu olsun diye yapsaymış keşke bir şeyleri önemli olan o çünkü

biraz önce yorumumu beğenmediniz teşekkür ettiniz geçtiniz en başında anneniz değil siz eşinizle konuşacaktınız düğün konusunu kimse birbiriyle yüz göz olmayacaktı. siz ailenize kabul ettirecektiniz durumları. eşiniz yapması gereken bir çok şeyi yapmış zaten evi eşyası takısı falan. ama anneniz beğenmemiş peki babanıza da bişey yapamadık kıza diye söyleniyor muydu acaba sanmıyorum.
evden çıkarken video kaydı olmasaydı nikahınız kabul olmuyor muydu ya da davul zurna yerine iki ses siteminden müzik yapılsa falan. siz işin show kısmını yapmışsınız o da aileniz yine yazıcam elalem yüzünden yapmış
eşiniz annenize söylenmekte haklı siz kınayı düğün gibi yaptınız diye adam salon parası vermek zorunda değil zaten size salon düğünü yapmış ha onu yapmayacak olsaydı belki bi nebze anneniz haklı derdim ama

aileniz kendi çocuğu evleniyor mutlu olsun diye yapsaymış keşke bir şeyleri önemli olan o çünkü
Kusura bakmayın beğenmediğimi farketmedim

Evet doğru anlamışsınız

Eşiniz evlilik sürecinde haklı. Ama haklı olduğu konuda verdiği tepki yanlış.

Aileniz de her şeyi damat tarafına yıktığı gibi bir de yapılanları beğenmemiş. Üstüne ne koparırsak kâr diye salon parasını da istemişler, baktılar ki damat çok istekli.

Eşiniz de tepkilerinde fevri. Haklı ama çocuk gibi işte. Yol yordam bilmiyor.
Anneniz gittikten sonra araya mesafe koyabilirdi. Böyle iyi mi oldu..

Eşiniz evlilik sürecinde haklı. Ama haklı olduğu konuda verdiği tepki yanlış.

Aileniz de her şeyi damat tarafına yıktığı gibi bir de yapılanları beğenmemiş. Üstüne ne koparırsak kâr diye salon parasını da istemişler, baktılar ki damat çok istekli.

Eşiniz de tepkilerinde fevri. Haklı ama çocuk gibi işte. Yol yordam bilmiyor.
Anneniz gittikten sonra araya mesafe koyabilirdi. Böyle iyi mi oldu..
Evet keşke babamın kardeşlerimin yanında annmle konuşmamızlık yapmasaydı

arkadaşlar tamm yazma stilim kötü ya Bi git yazmışsınız konu silinebiliyorsa silinsin Bi art niyetim yoktu Bi yorum istedim diye neden tersliyorsunuz okumazsanız görmezlikten gelseniz olmaz mı kalp kırmak neden fevri cumleler neden
E durup durup aynı konuyu açma sende.
Eski konuna cevap yaz oradan devam edilsin.

Evet keşke babamın kardeşlerimin yanında annmle konuşmamızlık yapmasaydı
Tabi ki öyle. Babanız eşine yapılan saygısızlığa içerlemiştir ki dediğim gibi misafirler o evde. İstediği kadar eşinizin babanızla arası iyi olsun, onun karısına ağız burun eğiyor olacak iş mi.. Çocukça bir hâl.

Bir de eşiniz dışarda hesap ödemekten mi kaçıyormuş? Aileniz Bunu mu anlattılar size eve gelip?

Tabi ki öyle. Babanız eşine yapılan saygısızlığa içerlemiştir ki dediğim gibi misafirler o evde. İstediği kadar eşinizin babanızla arası iyi olsun, onun karısına ağız burun eğiyor olacak iş mi.. Çocukça bir hâl.

Bir de eşiniz dışarda hesap ödemekten mi kaçıyormuş? Aileniz Bunu mu anlattılar size eve gelip?
Evet karıma saygısızlık yapıyor ben onun annesine babasına saygızıslık yaptım mı dedi

Babam eşim işteyken benden gidecekken oyle soyledi kaçıyor hesap odememk için cebinde akrep var falan dedi bide anneme olan bu tavrı....

Kuzum benim düğünümde eşimin anne babası 1 set taktılar..düğünden önce eşimden tek ricam "set için bana kendi belirlediğiniz 3-5 seti gösterseniz de onlar içinden seçsem ..hayatım boyunca gidip bir set alacağımı sanmıyorum ama kullanmak da istiyorum..kendi zevkime göre olsun isterim " dedim .Eşimin bana verdiği yanıt "hediye hediyedir ..hediye seçilemez " oldu..üstelik setin alınacağı kuyumcu dükkanı kaynımındı ve sermayesini eşim vermişti 🤷‍♀️ Eyvallah..tek isteğim bu olmuştu ..o da olmasın ne yapalım dedim ve korktuğum başıma geldi ..benim zevkime uygun olmayan birşey taktılar.. 15 yıldır kutusunda duruyor .Kimse neden takmıyorsun diye ağzını bile açamıyor çünkü kutusuyla ağızlarına sokarım öyle sevmedim yani.Annen gene bedavacılık konusu açarsa beni örnek ver diye anlatıyorum 🤣🤣

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X