çözüm bulamadım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizi lohusa halinizde nasıl üzmüşler,iki taraf da hatalı,çenelerini tutamamışlar.Sizi o kadar iyi anlıyorım ki ben ,hem hamile hem de lohusa halimde yaşadım şu durumu.Ama benim tek hatalı taraf eşimdi.Bir cinnet getirdim bir gün,delirtti beni.Tabii kayınvalidemin de payı büyüktü.Sonra het şey düzeldi,ailem hiç yaşanmamış saydı o günleri.Aradan yıllar geçti ama aklıma geldikçe sinirleniyorum.Zamana bırakın,kendinizi heba etmeyin,bırakın bir müddet görüşmesinler,siz gidin ailenize,bir süre sonra unutulacaktır.

Esin hala hakli ama senin bu kafayla yuvan yikilacak .hala soyle anlatsam ailemi hakli cikrabilir miyim diye ugrasiyosun .

Ayrica hesap ne hesabi, kim yedi icti ben olsam adamin yeni cocugu oldu masrafi var der damada hesap odetmezdim.
Eger kendi yedigi seyse babanin bunun lafini yapmasi bile cok ayip
Bedavaya kiz aldi falan demelerinden belli zaten ne kadar yamyam bi aile olduklari

benim görüşüm değişmedi eşin haklı adam baba olmuş alışmaya çalıştığı bir süreç var kv geliyor bedavaya kız mı alacaktın diyor ki kendisi büyük damat laf etse annenin susup lohusa kızı için ortalığı yumuşatması gerekirken iyice geriyor

baban geliyor yok damat elini cebine sokmadı annene selam vermedi falan madem öyle babanız eşinizle yalnız kalınca usulünce konuşsaydı adam olsun falan hoş değil yani

bir önceki konudan farklı hiçbir şey yok ama siz istiyorsunuz ki aileniz haklı eşiniz adam olsun özür dilesin diyelim ben diyemiyorum

Eşimin ailesini masrafa sokmadım 2 düğün oldu bizim tarafta olanı biz ödedik eşimin tarafında olanı eşim gil ödedi
Anlıyorum farklı şehirlerde olduğu için herkesin kendi tarafındaki düğüne katılmasını istemişsiniz ama samimi olarak söylüyorum bunca huzursuzluğa ,öfkeye değmiyor..zaten düğün telaş demek , masraf demek.İllaha unutulan gözden kaçan oluyor.En temizi düz nikah hediye veren orada da veriyor. Aileler "biz düğün yaptık " diyecek diye girilecek eziyet değil bence.Ha benim eşim istedi düğün.Bizde nasıl oldu anlatayım.Ben mekanı tuttum.Yani yemeksiz bir düğün için ne isteniyorsa onu ödedim.Eşimin ailesi yemek ve alkolü karşıladılar çünkü onlara göre yemekli düğünde meşrubat ikram edilemezmiş.."siz bilirsiniz ..siz tutturuyorsanız siz ödeyeceksiniz" dedim.Yani demek istediğim aileleri bireylerin içine full sokarsan talepleri bitmiyor..madem istiyorsunuz siz ödeyin diyerek sokacaksınız sürece.Olmuş bitmiş artık.Uzatırsanız kimse ile görüşmem diyin siz de

Anneniz 3 yaşında değil de mi? Tamam madem ağlıyorsum tam hadi ağlama sen haklısın. Senin dediğin olsun mu diyeceğiz..

Ben de annesine çok düşkün biriyimdir.. asla üzmem, kırmam. Ben kirilayim o kırılmasın.

Ama anneme de yanlışlari olunca yol gösteririm. Öğrensin isterim, bugün bu olur yarın başka bir şey.. uygun üslup her şeydir 🤗🥰

Güzel yaklaşımla tamam annecim haklı olabilirsin ama ben senden büyüklük göstermeni istiyorum. Eskileri kapatalım, o bunu takmış o bunu yapmamış.. ne yapalım her şey çul çaput mu. Kollarım bilezikle dolup taşsa ne fayda olacaktı. Önemli olan huzur, xxxx bana saygılı sevgili. Evini geçindiriyor, ekmeğimizi kazanıyor. Tamam işte.. varsın iki bilezik az takmış olsun..
Ne yapalım .. hala bunun lafını etme.
Ne adamlar var eşlerinin kolları bilezik dolu ama evine gelmiyor , başka kadın peşinde geziyor..

Falan işte 😁😁

Bir çeşit eşinizi alttan altta güzelleyeceksiniz..
Sen haklısın anne tabi diyerek konuyu kapatırsanız kimse gerçek ile yüzleşmez..
Tamm zaten annem şimdi desem şimdi konuşur ama eşim asla konuşmaz rüyama giriyor bi ortamda dnek geliyorlar eşim yüzüne bakmıyor belki de psikolojik destek almam gerek

Anlıyorum farklı şehirlerde olduğu için herkesin kendi tarafındaki düğüne katılmasını istemişsiniz ama samimi olarak söylüyorum bunca huzursuzluğa ,öfkeye değmiyor..zaten düğün telaş demek , masraf demek.İllaha unutulan gözden kaçan oluyor.En temizi düz nikah hediye veren orada da veriyor. Aileler "biz düğün yaptık " diyecek diye girilecek eziyet değil bence.Ha benim eşim istedi düğün.Bizde nasıl oldu anlatayım.Ben mekanı tuttum.Yani yemeksiz bir düğün için ne isteniyorsa onu ödedim.Eşimin ailesi yemek ve alkolü karşıladılar çünkü onlara göre yemekli düğünde meşrubat ikram edilemezmiş.."siz bilirsiniz ..siz tutturuyorsanız siz ödeyeceksiniz" dedim.Yani demek istediğim aileleri bireylerin içine full sokarsan talepleri bitmiyor..madem istiyorsunuz siz ödeyin diyerek sokacaksınız sürece.Olmuş bitmiş artık.Uzatırsanız kimse ile görüşmem diyin siz de
Guzel anlaşmışsınız biz iki düğün oldugu için bizim tarafta kini ödedik siz tek düğün oldugu halde salonu tutmuşmusunuz

benim görüşüm değişmedi eşin haklı adam baba olmuş alışmaya çalıştığı bir süreç var kv geliyor bedavaya kız mı alacaktın diyor ki kendisi büyük damat laf etse annenin susup lohusa kızı için ortalığı yumuşatması gerekirken iyice geriyor

baban geliyor yok damat elini cebine sokmadı annene selam vermedi falan madem öyle babanız eşinizle yalnız kalınca usulünce konuşsaydı adam olsun falan hoş değil yani

bir önceki konudan farklı hiçbir şey yok ama siz istiyorsunuz ki aileniz haklı eşiniz adam olsun özür dilesin diyelim ben diyemiyorum
Diğer konuda eşim başlattı dememiştim eşim başlattı deyince çoğu kişi kaşınmış başta neden söylemedin vs. Dedi bir de böyle yazmak istedim

arkadaşlar tamm yazma stilim kötü ya Bi git yazmışsınız konu silinebiliyorsa silinsin Bi art niyetim yoktu Bi yorum istedim diye neden tersliyorsunuz okumazsanız görmezlikten gelseniz olmaz mı kalp kırmak neden fevri cumleler neden
Evlenmissiniz üstüne çocuk doğmuş annenizde lüzumsuz lüzumsuz konuşmuş öyle yada böyle insanlar gücünün yettiği kadarıyla yapmış eşin haklı anneniz haksız tekrar tekrar sormanıza gerek yok ailece adamın sırtına bitmişsiniz tekrar yazıyorum EŞİNİZ HAKLI.... ailecek haksızsıniz

Evlenmissiniz üstüne çocuk doğmuş annenizde lüzumsuz lüzumsuz konuşmuş öyle yada böyle insanlar gücünün yettiği kadarıyla yapmış eşin haklı anneniz haksız tekrar tekrar sormanıza gerek yok ailece adamın sırtına bitmişsiniz tekrar yazıyorum EŞİNİZ HAKLI.... ailecek haksızsıniz

Insanlar bunu hep kaciriyor: Dügün sürecinde bir dolap bir altin daha kopariyorsan karsi tarafdan belki ama bunun izleri de kaliyor böyle ve arada sagukluka neden oluyor. Kadin yeni dogum yapmis, anne ve es de tam kavga edecek zamani bulmuş 🙄

BeN herkesle aynı düşünmüyorum .
“Anne beni mahvettiniz “ diyen ilk eşinse o zaman kışkırtmayı eşiniz başlatmış olur . Neden herkes anne başlatmış dedi anlamadım.
Loğusayken size karşı dikkatli davranılması lazımdı . Ne olaylar ne olaylar gerek yok böyle şeylere.
Bence iki tarafta sorunlu davranmış . Kadınlar kaynanadan ne laflar duyuyor huzur gereği çoğu zaman idare ediyorlar işler kontrolden çıkarsa mesafe koyuyorlar.
Eşiniz aynı evin içinde konuşmamak bayramlaşmamak falan . Tepkiler çok fazla . Hele de sizin üzülmemeniz gereken dönem .
Zaten bu aralar böyle . Bak gerçeği söyleyim mi
Bu devir şöyle çocuğu sen doğuracaksın , evin işini sen göreceksin , dışarda da çalışacaksın para da getireceksin . hiçbir beklentin olmayacak
Eğer altın maltın bişey yaptılarsa geri vereceksin adam kendine iş yeri falan açsın ya da araba alsın .
Yoksa sizden kötüsü olmaz . Bir düğün bile istediyseniz bittiniz demektir.

Tamm zaten annem şimdi desem şimdi konuşur ama eşim asla konuşmaz rüyama giriyor bi ortamda dnek geliyorlar eşim yüzüne bakmıyor belki de psikolojik destek almam gerek

Eşinizin dilini biliyorsunuzdur.

Ona da yine güzel şekilde yaklaşın.

Tamam hayatım haklisin, annem büyük haksızlık etti sana. Ben aldığın eşyalardan, taktiğin takılardan razıyım. Aslında annemde senden memnun ama işte bir an demek ki boş bulundu .. ayıp etti . Haklısın.

Keşke sen de ne kadar haklı da olsan evimize gelmis, bize faydası oldu . Bebeğimize baktı, yemeğimizi yaptı, onların hatrına babamlar gelince biraz daha normal davransaydin .
Yaşlı insanlar işte, öyle şeylere dikkat ediyorlar ki ben de hayret ediyorum.

Bizim için basit sıradan şeyler onlar için çok önemli. Yaşlarından kaynaklı işte. Bu saatten sonra onları değiştiremem ki, anam babamdır. Onlar da zaten bir an yükseldikleri için pişman ...

Öyle böyle idare edelim, bak sen de baba oldun. Yarın biz de kim bilir nelerle karşılasacak nasıl bocalayacagiz.

Falan .
Ay yani böyle benim cümlelerim ile olmaz tabi bu iş de.. kendinizce işte uygun cümleleri bularak alttan alta işlemek lazım herkesi 😁

Diğer konuda eşim başlattı dememiştim eşim başlattı deyince çoğu kişi kaşınmış başta neden söylemedin vs. Dedi bir de böyle yazmak istedim
tamam eşiniz başlattıysa eşiniz haksız babanız haklı sizin eşiniz adam değil madem ailenizi bu kadar kayırıyorsunuz bırakın kocanızı haklı olan ailenizle yaşayın

benim eş ailesi de sadece 1tane bilezik yaptı kına da da bir çeyrek işte 2 seneye yaklaştı ağzımızı açıp ne annem ne ben kimseye siz bedavaya kız aldınız falan demedik demeyiz imkanları o kadardı çünkü
hele bir doğum yapılmış ortada artık bir bebekte varken konuyu eşiniz açmış olsa dahi anneniz ya evet işte düğün zamanı oluyor öyle şeyler falan deyip kapatması gerekirdi şimdi iyi mi oldu evinizde sürekli bir gerginlik mutlu musunuz bu durumdan değilsiniz ki aynı konuyu tekrar açtınız ya iki tarafla birden düzgün bir konuşma yapıp konuyu kapatacaksınız ya da en sonunda olay boşanmaya gidecek ben söyleyim size

Eşinizin dilini biliyorsunuzdur.

Ona da yine güzel şekilde yaklaşın.

Tamam hayatım haklisin, annem büyük haksızlık etti sana. Ben aldığın eşyalardan, taktiğin takılardan razıyım. Aslında annemde senden memnun ama işte bir an demek ki boş bulundu .. ayıp etti . Haklısın.

Keşke sen de ne kadar haklı da olsan evimize gelmis, bize faydası oldu . Bebeğimize baktı, yemeğimizi yaptı, onların hatrına babamlar gelince biraz daha normal davransaydin .
Yaşlı insanlar işte, öyle şeylere dikkat ediyorlar ki ben de hayret ediyorum.

Bizim için basit sıradan şeyler onlar için çok önemli. Yaşlarından kaynaklı işte. Bu saatten sonra onları değiştiremem ki, anam babamdır. Onlar da zaten bir an yükseldikleri için pişman ...

Öyle böyle idare edelim, bak sen de baba oldun. Yarın biz de kim bilir nelerle karşılasacak nasıl bocalayacagiz.

Falan .
Ay yani böyle benim cümlelerim ile olmaz tabi bu iş de.. kendinizce işte uygun cümleleri bularak alttan alta işlemek lazım herkesi 😁
Teşekkür ederim elinize sağlık ☺️☺️

tamam eşiniz başlattıysa eşiniz haksız babanız haklı sizin eşiniz adam değil madem ailenizi bu kadar kayırıyorsunuz bırakın kocanızı haklı olan ailenizle yaşayın

benim eş ailesi de sadece 1tane bilezik yaptı kına da da bir çeyrek işte 2 seneye yaklaştı ağzımızı açıp ne annem ne ben kimseye siz bedavaya kız aldınız falan demedik demeyiz imkanları o kadardı çünkü
hele bir doğum yapılmış ortada artık bir bebekte varken konuyu eşiniz açmış olsa dahi anneniz ya evet işte düğün zamanı oluyor öyle şeyler falan deyip kapatması gerekirdi şimdi iyi mi oldu evinizde sürekli bir gerginlik mutlu musunuz bu durumdan değilsiniz ki aynı konuyu tekrar açtınız ya iki tarafla birden düzgün bir konuşma yapıp konuyu kapatacaksınız ya da en sonunda olay boşanmaya gidecek ben söyleyim size
Allah korusun öyle bişey tabiki istemem ama tabi neredeyse gidiyordu eşim ailemin yuvamı yıkmak istediğini düşünüyor..
ailem bana eşine saygılı ol senlik sıkıntı yok dedi ben de benlik sıkıntı yok ama benm evime yansıyor falan dedim

Allah korusun öyle bişey tabiki istemem ama tabi neredeyse gidiyordu eşim ailemin yuvamı yıkmak istediğini düşünüyor..
ailem bana eşine saygılı ol senlik sıkıntı yok dedi ben de benlik sıkıntı yok ama benm evime yansıyor falan dedim
evet bana göre de aileniz sizin yuvanıza çomak sokuyor geçmiş gitmiş bir konu yüzünden herkes birbirinden girmiş siz istiyorsunuz ki eşinizi her şeyi yutsun kabul etsin ailenizden özür dilesin falan

aslında eşiniz hatayı en başında yapmış diğer yorumlarıda okuyunca buna kaanat getirdim eşiniz annenizin istediklerini borç harç alacaktı sizde evliliğinizin 2 3 yılını borçlar falan yaşayacaktınız. annenizde siz borçlarla uğraşırken eşe dosta düğün videonuzu izletip bakın benim kızım ne kadar değerli dünya kadar takı takıldı falan diyecekti bedavaya gitmemiş olacaktınız

kendinizde yazmışsınız bir uzmana görünmeniz iyi olur bu konu sizi depresyona sokacak

evet bana göre de aileniz sizin yuvanıza çomak sokuyor geçmiş gitmiş bir konu yüzünden herkes birbirinden girmiş siz istiyorsunuz ki eşinizi her şeyi yutsun kabul etsin ailenizden özür dilesin falan

aslında eşiniz hatayı en başında yapmış diğer yorumlarıda okuyunca buna kaanat getirdim eşiniz annenizin istediklerini borç harç alacaktı sizde evliliğinizin 2 3 yılını borçlar falan yaşayacaktınız. annenizde siz borçlarla uğraşırken eşe dosta düğün videonuzu izletip bakın benim kızım ne kadar değerli dünya kadar takı takıldı falan diyecekti bedavaya gitmemiş olacaktınız

kendinizde yazmışsınız bir uzmana görünmeniz iyi olur bu konu sizi depresyona sokacak
Haklısınız elinize sağlık teşekür ederim..

Kızlar daha önce açmıştım ayrıntısıyla yazamadığımı farkettim bazı kişiler şunu niye belirtmedin vs. Dedi tekrar yazmak istedim uzun oldugunu belirteyim hepsini okuyup yorum yaparsanız sevinirim yorumlar için teşekkürler

doğuma annem geldi bana her türlü yardımı yaptı eşim de annem gelecek diye odasını hazırladı dolabını boşalttı doğum oldu 2 gun sonra eşimle annem sohbet ederken konu düğün mevzusuna geldi eşim anne beni mahvettiniz gibi cumle kurdu annemde bizim gelenekler öyle vs. Dedi en sonda siz bedavaya kız alacaktınız olmadı deyince eşim efendim dedi ben de anneme kaş göz yaptım annem de tekrar böyle söyledi eşim de öyle niyetim varsa şu cocuk üzerine yuvam yıkılsın dedi sonra odalarına çekildiler Eşim anneme küstü o duymadan bana çok söylendi hiç konuşmadı annemle evdn falan gitti sonradan babamla kardeşlerim de geldi eşim babamla kardeşlerimle gezdi babamın çayını getirdi sohbet etti ama annemle hiç konuşmadı hatta aynı evde bayramını da kutlamadı

Sonra babam anneme bu hareketlerini gördü birde dışarda elini cebine falan atmamış hesap odeyecekken kaçıyor falan dedi(olmadığından değil ama)

neyse once annem gitti kardeşimle de annemle de giderken eşim vedalaşmadı otogara falan bırakmadı annemgili sözde eşim evde telefonla konuşurken eşim kapıları kapatıyormuş babam bunlar üzerine anneme evden Bi s.. Ktrn gidin demediği kaldı demiş ama eşim oyle niyetim yoktu diye yeminler etti bana bu arada eşim le babam onceden tanışıyorlsr ben den once babam seviyordu onu yani şimdi ise benm için bitti diyor

babam da Bi kaç gun sonra gitti ve giderken eşim işteydi bana dedi ki eşin adam olmadan evime gelmesin edepsiz adam değil ben gitmeden gelmesin dedi anneni burda yerin dibine soktu dedi babam da gitti eşim işten geldi babamın da sinirlendiğini anladı çünkü o gelmeden gitti ne dedi dedi ben tabi bu kelimeleri demedim hareketleri duzeltsin dedi dedim oda ben babana hiç saygısızlık yapmadım dedi yeminler etti bir daha evlerine gitmem onlar da gelmesin dedi annen bana sürekli laf sokuyor dedi gidersek söyle olalım vs. Büyük yeminler etti ve kinci malesef yemini bozmaz

Bu olay olalı 4 ay oluyor hala aklımdan çıkmıyor annemin bizim evde ağlayışları babamın siniri evin kasveti onlar gittikten sonra eşimin siniri siz ne düşünüyorsunuz teşekkür ederim yorumlar için şimdiden
Aileniz ne istedi takı olarak? Size ne takıldı? Damat tarafı neleri karşıladı ne kadar masraf oldu bilgi verir misiniz?
Bedava kız almak nedir, kızlar evlenirken kız tarafının gelir elde etme kapısı değildir. Ama merak ediyorum aileniz neler istedi, dürüstçe yazar mısınız

Aileniz ne istedi takı olarak? Size ne takıldı? Damat tarafı neleri karşıladı ne kadar masraf oldu bilgi verir misiniz?
Bedava kız almak nedir, kızlar evlenirken kız tarafının gelir elde etme kapısı değildir. Ama merak ediyorum aileniz neler istedi, dürüstçe yazar mısınız
Söz günü kv sormuş bizimkiler de siz bilirsiniz dedi sonra eşim 3 bilezik bir de zincir ucunda cumhuriyet taktı annem de az buldu küpe saat falan da almadılar saati babam aldı sonradan 5 i Bi yerde de taktılar düğünden once yani Bi tane de babam bilezik taktı o kadar
Ev eşyalarına da babamın durumu yoktu halı perde aldı eşim de diğer büyük eşyaları aldı
2 düğün oldu ben farklı şehirler zor olur diye kına mı düğüne cevirdim akrabalarım birde erkek tarafından 1 minibüs geldi ailem bizim burda yaptıgımız düğün asıl düğün(eşimin ordaki düğünde kadınlar erkekler ayrı ben ve eşim salon girişi dans falan bizim burdaki düğünde oldu) diye düğün salonu parası istedi eşim vermedi
2.düğn de eşimin köy düğün solununda oldu onun akrabaları ve bizden 1 minibüs
Gelin almada eşim kamera tutmadı davul zurna getirmedi babam tuttu kameraman renkli sisler falan sorunlar bunlar ama bunlar çoktan unutulmuş dile gelmiyordu annemin lafıyla eşim eskiye döndü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X