çözüm bulamadım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sözleriyle yaptıkları uyuşmamış ailesinin. Halı ve perde almışlar sadece. Kınayı kız tarafının düğününden sayıp salon parası istemişler erkek tarafından. 3 bilezik, bir cumhuriyet, bir beşibiryeyi az bulup saat küpe yok mu demişler. Çok akılları başında aile gerçekten:)
Yok yok ben Anamnez Anamnez in ailesi için söylemiştim :)

Sözleriyle yaptıkları uyuşmamış ailesinin. Halı ve perde almışlar sadece. Kınayı kız tarafının düğününden sayıp salon parası istemişler erkek tarafından. 3 bilezik, bir cumhuriyet, bir beşibiryeyi az bulup saat küpe yok mu demişler. Çok akılları başında aile gerçekten:)
Upss hatlar karıştı benyeniyimgaliba benyeniyimgaliba alıntıladığım mesajın konu sahibine ithafen değilmiş:)

Bir arkadaş "her şeyi ailesinin önüne seren aileci kocalara benziyor tavırlarınız." yazmış galiba böyleydim
Erkek kardeşiniz de varmış galiba. Bakalım takıları, masrafları beğenmeyen aileniz o evleneceği zaman ne yapacak. Hoş sizden aldıkları altınlar var, kardeşinize kullanırlar artık onları. Bedavadan kız mı verecekler kardeşinize.

Erkek kardeşiniz de varmış galiba. Bakalım takıları, masrafları beğenmeyen aileniz o evleneceği zaman ne yapacak. Hoş sizden aldıkları altınlar var, kardeşinize kullanırlar artık onları. Bedavadan kız mı verecekler kardeşinize.
Onlar gitti borçlarıydı suan aynı eşim gibi konuştun :)

Evet ailem yaptı yani aslında kınaydı düğünüm eşimin ilinde köy düğün salonunda olacaktı orda dans falan yapmayacaktık akrabalarım zor gelecekti

ben de kına olayını kına-düğüne çevirdim takılan takıları da aileme verdim
Ohh ohh takıları da vermiş ailesine kocan bunu da kabul etmiş neyini linçleyelim.. İlk sayfada dediğim gibi ailenin kucağından kalkmamışsın hala yazık adama.. Ona destek olman gerekirken laf yemiş üstüne bizi suç ortağı yapmaya çalışıyo.. Evlilik bu değil

Onlar gitti borçlarıydı suan aynı eşim gibi konuştun :)
Ay ne harcadılar da borç yapıp borcu kapattılar. Aileniz damat tarafını bahane edip altınların üzerine çökmüşler. Kusura bakmayın ama yaptıkları çok çiğ hareket. Eşiniz çok bile dayanmış. Her mesajınızda başka bi ayrıntı çıkıyor ailenizle alakalı. Eşiniz net haklı. Böyle bir aileyle düğünün ertesi günü selamı sabahı keserdim ben. Hoş ben olsam evlenmezdim de..

Kızlar daha önce açmıştım ayrıntısıyla yazamadığımı farkettim bazı kişiler şunu niye belirtmedin vs. Dedi tekrar yazmak istedim uzun oldugunu belirteyim hepsini okuyup yorum yaparsanız sevinirim yorumlar için teşekkürler

doğuma annem geldi bana her türlü yardımı yaptı eşim de annem gelecek diye odasını hazırladı dolabını boşalttı doğum oldu 2 gun sonra eşimle annem sohbet ederken konu düğün mevzusuna geldi eşim anne beni mahvettiniz gibi cumle kurdu annemde bizim gelenekler öyle vs. Dedi en sonda siz bedavaya kız alacaktınız olmadı deyince eşim efendim dedi ben de anneme kaş göz yaptım annem de tekrar böyle söyledi eşim de öyle niyetim varsa şu cocuk üzerine yuvam yıkılsın dedi sonra odalarına çekildiler Eşim anneme küstü o duymadan bana çok söylendi hiç konuşmadı annemle evdn falan gitti sonradan babamla kardeşlerim de geldi eşim babamla kardeşlerimle gezdi babamın çayını getirdi sohbet etti ama annemle hiç konuşmadı hatta aynı evde bayramını da kutlamadı

Sonra babam anneme bu hareketlerini gördü birde dışarda elini cebine falan atmamış hesap odeyecekken kaçıyor falan dedi(olmadığından değil ama)

neyse once annem gitti kardeşimle de annemle de giderken eşim vedalaşmadı otogara falan bırakmadı annemgili sözde eşim evde telefonla konuşurken eşim kapıları kapatıyormuş babam bunlar üzerine anneme evden Bi s.. Ktrn gidin demediği kaldı demiş ama eşim oyle niyetim yoktu diye yeminler etti bana bu arada eşim le babam onceden tanışıyorlsr ben den once babam seviyordu onu yani şimdi ise benm için bitti diyor

babam da Bi kaç gun sonra gitti ve giderken eşim işteydi bana dedi ki eşin adam olmadan evime gelmesin edepsiz adam değil ben gitmeden gelmesin dedi anneni burda yerin dibine soktu dedi babam da gitti eşim işten geldi babamın da sinirlendiğini anladı çünkü o gelmeden gitti ne dedi dedi ben tabi bu kelimeleri demedim hareketleri duzeltsin dedi dedim oda ben babana hiç saygısızlık yapmadım dedi yeminler etti bir daha evlerine gitmem onlar da gelmesin dedi annen bana sürekli laf sokuyor dedi gidersek söyle olalım vs. Büyük yeminler etti ve kinci malesef yemini bozmaz

Bu olay olalı 4 ay oluyor hala aklımdan çıkmıyor annemin bizim evde ağlayışları babamın siniri evin kasveti onlar gittikten sonra eşimin siniri siz ne düşünüyorsunuz teşekkür ederim yorumlar için şimdiden
Konunun başlama noktasında anneniz haksız. Sonrasında ise eşinizin davranışları tam olarak babanızın dediği gibi resmen s..ktr ol git demiş adam.
Benim annem de her fırsatta eşime laf sokuyor maalesef, evlilik öncesi ve evlenirken yapılan şeylerden dolayı. Konu özelinde annem haklı olsa da aradan yıllar geçmiş, çocuğumuz 5 yaşına gelmiş bi sus be annem. Neyse ben her konuda araya girip annemi susuturuyorum ama azarlayarak değil " kinci tombik iş başında yine " gibi şeylerle gecistiriyorum. Eşim de kendini kırıp dökmeden savunuyor bitti gitti.
Aile içerisinde hakaret edilmediği sürece bir çok sözün tolere edilebileceğini düşünüyorum ve en önemlisi eşlerin kendi ailelerini tutmaları gerekir, tutmak derken eşe karşı kötü davranışlarını tutmaktan bahsediyorum. Çünkü ailelerimiz bizim sözlerinize alınmazlar ama eşlerimizin sozlerine alınırlar. Keşke siz biraz daha sesinizi cikartsaydiniz ailenize ve eşiniz de bu kadar tepki vermeseydi. Yok yere olay olmuş maalesef...

Kızlar daha önce açmıştım ayrıntısıyla yazamadığımı farkettim bazı kişiler şunu niye belirtmedin vs. Dedi tekrar yazmak istedim uzun oldugunu belirteyim hepsini okuyup yorum yaparsanız sevinirim yorumlar için teşekkürler

doğuma annem geldi bana her türlü yardımı yaptı eşim de annem gelecek diye odasını hazırladı dolabını boşalttı doğum oldu 2 gun sonra eşimle annem sohbet ederken konu düğün mevzusuna geldi eşim anne beni mahvettiniz gibi cumle kurdu annemde bizim gelenekler öyle vs. Dedi en sonda siz bedavaya kız alacaktınız olmadı deyince eşim efendim dedi ben de anneme kaş göz yaptım annem de tekrar böyle söyledi eşim de öyle niyetim varsa şu cocuk üzerine yuvam yıkılsın dedi sonra odalarına çekildiler Eşim anneme küstü o duymadan bana çok söylendi hiç konuşmadı annemle evdn falan gitti sonradan babamla kardeşlerim de geldi eşim babamla kardeşlerimle gezdi babamın çayını getirdi sohbet etti ama annemle hiç konuşmadı hatta aynı evde bayramını da kutlamadı

Sonra babam anneme bu hareketlerini gördü birde dışarda elini cebine falan atmamış hesap odeyecekken kaçıyor falan dedi(olmadığından değil ama)

neyse once annem gitti kardeşimle de annemle de giderken eşim vedalaşmadı otogara falan bırakmadı annemgili sözde eşim evde telefonla konuşurken eşim kapıları kapatıyormuş babam bunlar üzerine anneme evden Bi s.. Ktrn gidin demediği kaldı demiş ama eşim oyle niyetim yoktu diye yeminler etti bana bu arada eşim le babam onceden tanışıyorlsr ben den once babam seviyordu onu yani şimdi ise benm için bitti diyor

babam da Bi kaç gun sonra gitti ve giderken eşim işteydi bana dedi ki eşin adam olmadan evime gelmesin edepsiz adam değil ben gitmeden gelmesin dedi anneni burda yerin dibine soktu dedi babam da gitti eşim işten geldi babamın da sinirlendiğini anladı çünkü o gelmeden gitti ne dedi dedi ben tabi bu kelimeleri demedim hareketleri duzeltsin dedi dedim oda ben babana hiç saygısızlık yapmadım dedi yeminler etti bir daha evlerine gitmem onlar da gelmesin dedi annen bana sürekli laf sokuyor dedi gidersek söyle olalım vs. Büyük yeminler etti ve kinci malesef yemini bozmaz

Bu olay olalı 4 ay oluyor hala aklımdan çıkmıyor annemin bizim evde ağlayışları babamın siniri evin kasveti onlar gittikten sonra eşimin siniri siz ne düşünüyorsunuz teşekkür ederim yorumlar için şimdiden
Eşiniz haklı

Ay ne harcadılar da borç yapıp borcu kapattılar. Aileniz damat tarafını bahane edip altınların üzerine çökmüşler. Kusura bakmayın ama yaptıkları çok çiğ hareket. Eşiniz çok bile dayanmış. Her mesajınızda başka bi ayrıntı çıkıyor ailenizle alakalı. Eşiniz net haklı. Böyle bir aileyle düğünün ertesi günü selamı sabahı keserdim ben. Hoş ben olsam evlenmezdim de..
O derece diyorsun yani zaten foruma yazmamın sebebi gerçeklerin yuzume vurulması

Konunun başlama noktasında anneniz haksız. Sonrasında ise eşinizin davranışları tam olarak babanızın dediği gibi resmen s..ktr ol git demiş adam.
Benim annem de her fırsatta eşime laf sokuyor maalesef, evlilik öncesi ve evlenirken yapılan şeylerden dolayı. Konu özelinde annem haklı olsa da aradan yıllar geçmiş, çocuğumuz 5 yaşına gelmiş bi sus be annem. Neyse ben her konuda araya girip annemi susuturuyorum ama azarlayarak değil " kinci tombik iş başında yine " gibi şeylerle gecistiriyorum. Eşim de kendini kırıp dökmeden savunuyor bitti gitti.
Aile içerisinde hakaret edilmediği sürece bir çok sözün tolere edilebileceğini düşünüyorum ve en önemlisi eşlerin kendi ailelerini tutmaları gerekir, tutmak derken eşe karşı kötü davranışlarını tutmaktan bahsediyorum. Çünkü ailelerimiz bizim sözlerinize alınmazlar ama eşlerimizin sozlerine alınırlar. Keşke siz biraz daha sesinizi cikartsaydiniz ailenize ve eşiniz de bu kadar tepki vermeseydi. Yok yere olay olmuş maalesef...
Senin eşin sabırlıymış benm eşim sabredemedi malesef

Söz günü kv sormuş bizimkiler de siz bilirsiniz dedi sonra eşim 3 bilezik bir de zincir ucunda cumhuriyet taktı annem de az buldu küpe saat falan da almadılar saati babam aldı sonradan 5 i Bi yerde de taktılar düğünden once yani Bi tane de babam bilezik taktı o kadar
Ev eşyalarına da babamın durumu yoktu halı perde aldı eşim de diğer büyük eşyaları aldı
2 düğün oldu ben farklı şehirler zor olur diye kına mı düğüne cevirdim akrabalarım birde erkek tarafından 1 minibüs geldi ailem bizim burda yaptıgımız düğün asıl düğün(eşimin ordaki düğünde kadınlar erkekler ayrı ben ve eşim salon girişi dans falan bizim burdaki düğünde oldu) diye düğün salonu parası istedi eşim vermedi
2.düğn de eşimin köy düğün solununda oldu onun akrabaları ve bizden 1 minibüs
Gelin almada eşim kamera tutmadı davul zurna getirmedi babam tuttu kameraman renkli sisler falan sorunlar bunlar ama bunlar çoktan unutulmuş dile gelmiyordu annemin lafıyla eşim eskiye döndü
Aileniz de gerçekten ne kadar fena ya . Yapmadalsrdi orda o zaman düğün . Sırf laf etmek için birkaç birşey yapmışlar . Çok büyük masraf değil ailenin yaptığı da . Sende bu bakış acinla çok evli kalamazsin niye bu kadar takıntılısin . Kameraman renkli sismis adam büyük eşya almış sana bilezik almış han ,saray istiyorsa ailen zengin biriyle evlenecektin. Ailenin bu işi bozmaya çalıştığını eşin gibi bende düşünüyorum hatta istersen git demekte de çok haklı ben olsam sana git demez kendim giderdim . Bu kadar her şeyin lafı yapılmaz. Elden gelen kadar düğün oluyor

Evet doğru anlamışsınız
Aslında babam hiç laf etmedi eşim o yuzden babamı çok seviyordu babam il dışında oldugu için masrafları da eşim karşıladığı için annem hep eşimle muhatap oldu temel sorun bu

Zaten eşime dedim eşim haklıydı ta ki annemle aynı evde konuşmama durumuna kadar eşimi bu durum haksız yapmadı ama ailemin gözünde saygısız yaptı
Adam sustu sustu sonunda patladı diye haksız oldu siz keşke ikinci konuyu açarken bunları da ekleseymissiniz üçüncü konu da açın bakalım biz ailecek her şeyi erkek tarafı yapsın biz sadece bakalım istedik yapmadıkları için annem demedigini bırakmıyor da yazın

:( ama bakın burda bile aileme hak veren var
Ailene "illaha şunları takacaksınız " tutumları nedeniyle hak vermiyoruz ki!! Olmuş bitmiş birşeyi o dönem tepki vermeyip bu gün dile getirmesi nedeniyle eşinizi eleştiriyoruz..yoksa başka adam "alın kızınızı zengin koca bulun" der sizinle de tüm iletişimi keserdi çok açık söyleyeyim.Anneni kolunda 3 bilezik ,altın saat, boynunda beşi biryerde ..ucunda tuğra olan zincir kolye takarken gördün mü sen kuzum? Hiç annene düğün aşamasında sormadın mı mesela "canım annem bizde gelenekse senin altınların nerede?" diye!! Sizin de hoşunuza gitmiş eşinizin anneniz tarafından azarlandıkça soluğu kuyumcuda alması..şimdi de dinleyeceksiniz eşinizin çenesini yapacak birşey yok🤷‍♀️

Eşi sanki düşmanmış gibi ailem şunu yaptı ailem bunu yaptı.. Yaptığı az masrafta n fazlasına çökmüşler ne fenaymışsın bu ne kin? Bu kadar kızdığın adamdan çocuk yaptın

Eşi sanki düşmanmış gibi ailem şunu yaptı ailem bunu yaptı.. Yaptığı az masrafta n fazlasına çökmüşler ne fenaymışsın bu ne kin? Bu kadar kızdığın adamdan çocuk yaptın
Kinim asla yok fenalığm da yok eşimi de seviyorum ama konuşma tarzımdan oyle anlaşılmış olabilir

Ailen halkı boşan... kocana kız mı yok😂 3 günde kapıya koyar seni eloğlu bu çingenelikle
Arkadaşım benm yaptığım Bi çingenelik yok ki sen de takmışsın çingenelere🤣🤣ben ailemin yaptıklarını sordular onu anlattım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X