çözüm değilim benim durumumdakilerle dertleşmek istiyorum

hippotalamus

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2016
15.730
66.690
518
Arkadaşlar lütfen yargılamayın.. derdimi paylaşmak istiyorum sadece..

Bundan yaklaşık 8 sene önce görücü usulü evlendim. Eşim amcamın hac arkadaşının oğluydu. O sıralar babamla ilgili problemler yaşıyorduk. Daha önceki konumda bahsetmiştim. Amcam eşimi tanımamasına rağmen çok övdü. Şöyle iyiler namazlı abdestliler.. ailesi çiftçi oğlanında organik tarım ilaçları dükkanı var falan filan.. yani köprüyü geçene kadar bir sürü yalan söylediler.. evlendim tam bir hayal kırıklığı. Namaz zaten kalmıyor, sinirli, beni tek başıma dışarı çıkarmıyor. Bakkala bile. Zaten bilmediğim küçük bir ilçe. Istanbul dan gittim. (Allahım yazdıkça ne salağım diyorum.) Gidecek bir yerim yok. Kendisi de gezdirmiyor. Bide annesigille yan dairedeyiz. Yatmaya eve gidiyorum. 1.5 ay evden çıkmadığım oldu. Gerçi çıkınca da eve gelene kadar suratı asık. Bu özellikleri maalesef hala değişmedi. İnanın yazdıkça çok kötü oluyorum. O yüzden burda kesicem konuyu siz sordukça tekrar yazarım.

Bi kere boşanmak için ailemin yanına geldim. 1.5 yıllık evliyken.. ama boşanma deyince bi keresinde bırakmadıkları için oğlumuda vermez diye. . gezmeye gidiyorum dedim bir daha dönmicektim. İkimizin aile yapısıda boşanmaya çok karşı. Ama ailem(annem babam) şiddet olduğu için kabul etti. Ama ne onun tarafı nede bizim aile büyükleri araya girdi sözler verildi. Neticede şiddet normaldi her ailede oluyordu. Ailemin evinde hiç rahat etmedim. 2.5 ay kaldım. Babam bir yandan destek oluyordu bir yandan başıma kakıyodu. Bir yanda hiç değişmeyen aynı kumarbaz babamdı. Geri döndüm aslında hiç düzelmedi desem yalan olur ama hala sinirli, küfürbaz ve şiddet eğilimli..

Sürekli olarak açığımı kolluyor. Eleştiriyor. Boşanmak istiyorum ama maalesef.. kaç kez eşimle konuştum ayrılmak istediğimi söyledim ama müsade etmiyor. Annemlerin durumu benden daha beter. Oraya gidemem. Bu süreci kaldıracak kadar güçlü değilim. Çok duygusalım.

Eğer boşanırsam bir daha asla evlenmek istemiyorum. Çocuklarımla mutlu olmak istiyorum. Sürekli eşimin ölmesi için dua ediyorum. Bu kadarına olayın yanında eşim biraz iyi olsa herşeyi unutuyorum. Mutlu olmak istiyorum.

Bide son zamanlarda eşim eve geç gelmeye başladı. Haftanın belirli günleri erkek arkadaşlarıyla dini sohbetlere gidiyor. 12 de eve geliyor o günler. Ama ben ondan izinsiz bakkala bile gidemiyorum. Gitmeye kalksam hemen şiddet eğilimi. . Çok doldum ama şimdilik bir çıkış yolum yok. Önce annemlerin babamdan ayrılmasını bekliyorum. Onlar kendine yeni bir hayat kurunca bende ona göre hayatımı şekillendiricem. O sırada çocuklarımda büyür biraz.

Eşiniz nedense iki mesaj atsam hemen atlayacak bir tip gibi geldi.
Kurtulun bu adamdan, pis rezil.

Sevmiyorum arkadaşım böyle insanları ya, bak zaten korkuyordum böyle tiplerden, şimdi dindar deyince iki katı korkuyorum. Boşanmak yok ne demek, işkembei kübradan din uydurmasınlar. Pf yaaa
Yok mu şöyle officem gibi hoşgörülü inanılmaz bir hatun ya

Birde böyle tipler çok iyi kocaymış gibi cinselliğede çok düşkün olurlar. Kadını ev işi çocuk bakımı ve özellikle cinsellik için kullanırlar. Akılları fikirleri o olur pis sapıkların.

Kac çocuğunuz var? Kac yasindasiniz? Mesleginiz var mi? Arkaniza kimseyi almadan da yeni bir hayat kurabilirsiniz.
Dindar insan olmakla iyi insan olmak arasindaki farki anlayamamis babaniz, bundan sonra da anlayacagini sanmiyorum. Size ne esinizden ne ailenizden yarar gelmez, kendi basinizin caresine bakin.

O dini sohbetlerde hic mi bahsetmiyorlar acaba karisina eziyet etmenin kul hakki oldugundan.sinir oluyorum boyle dindar gecinip her turlu pisligi yapanlara.ne demek seni eve hapsetmek kufur siddet.insan kafayi yer evde ya.nasil bir duruma gelmissin ki olmesini bile isteyebiliyorsun.insallah bir kolay yol bulunur.bosaninca kurtulursun.cunku bosansa da kurtulunmuyor ya bazi adamlardan,tam oyle bir tip gibi geldi

Iyi insan taniminin 'abdesli-namazli ' ekseninden cikmasi lazim ,dinini yasamak baskadir iyi insan olmak bambaskadir.

Okurken uzuldum,mesleginiz yok sanirim ,bosanmak icin gerekli sartlari olusturmak icin bi seyler yapiyo musunuz ,bi kursa gidip meslek ogrenseniz ya da ne bileyim acikogretim falan okusaniz?

Çok üzüldüm. Allah yardımcınız olsun. Namazlı abdestli diyip baştan savmışlar. Sanki sadece evlilik beraber namaz kılıp abdest almak, dini sohbet yapmaktan ibaret. Dindarlık da bir kriter olabilir ama tek kriter olunca işte böyle gerisine bakmıyorlar. Dindarlık da fos çıkıyor.
Nişanlılık döneminde hiç tanıyamadınız mı. Biraz hayatınızın iplerini elinize almalısınız. O güçsüzüm duygusalım laflarını bırakın. Ailenizin yani kötü de olsa kendi ayaklarınızın üstünde durana kadar idare edebilirsiniz. Zorla mı gönderecekler. Babanın ağır lafı elin hırtosundan iyidir.

Kaç çocuğun vardı canım ailen biraz destek olsa bosanirdin anlayissiz bi kocan var Allah yardımcın olsun peki onun ailesi ne diyo bu durumda sessiz mi kaliyolar yoksa cekeceksin mi diyolar sende insansın yaa dindar değil esin kusura bakma dinine bağlı insan karısına değer verir Efendimiz hanımlarına ne kadar çok değer vermiş bunları okuyarak öğreniyoruz

Üzüldüm gerçekten..
Bazı konular cidden etkiliyor beni, bu da öyle oldu.
Bir kadının şu durumda olması kanıma dokunuyor.
Ne demek evden çıkamamak?
Yani siz esaret altındasınız, bu anlama geliyor.

Yine de güçlü gördüm sizi.. Bazı şeyleri yoluna koyunca bırakacaksınız bu adamı..
Yine birinin boşanması yönünde yorum yapıyorum, üzülerek..

Bazı erkekleri anlamıyorum gerçekten, hele böyle dindar geçinenleri.
Hangi din bu?
Bizimkinde böyle hanıma eziyet yok da o yüzden soruyorum.
Benim de eşim dindardır. Yani dinini yaşamaya gayret eder diyelim.
Ama Allah biliyor ya beni kırmamak için üzerime titrer. Ve bunu sadece beni sevdiği için yapmıyor, Allahın emaneti olarak gördüğünden de yapıyor...
Bu değil midir yaşanması gereken?
Eşiniz o sohbetlerde bunları da öğrense keşke..
Keşke adam olsa da bu yuva da yıkılmasa..
Cidden anlamıyorum..
Evde huzur sağlayamayan adamları anlamıyorum!

Allah kurtarsın sizi ne diyeyim.
Hayırlısı ne ise, siz nasıl iyi olacaksanız öyle olsun inşallah

Eşin namaz kılmayıp sohbete gidiyosa bunun 2 sebebi olabilir.

1. O çevreden kendine müşteri topluyodur çok var böylesi

2. Dini sohbete diye başka yere gidiyodur

Namazı abdesti olsa neolurrr olmasa nellurrr?

Eş olucak kişide kıstas bu olmamalı enbaşta yanlış burda.

Annenin boşanmasını niçin bekliyosun ? Hiç gidicek yerin maddi durumun yoksa mor çatılar var oraya sığın.

Birtanecik hayatın var onuda buadamla şiddetle horgörülerek geçirme

Yıllarca hep açıköğretim istedim ama benden boşanırsın diye izin vermedi. Bu sene zorla ikna ettim birlikte ygs ye girdik kazandık.ikimizde açık öğretim e kaydolduk. Ama şimdi en ufak bişeyde okula göndermemekle tehtid ediyor. İki taraftan da maddi durumlar iyi aslında. Ama nasıl anlatsam babamda şiddet eğilimli.. bi kere oğlumun başından çaydanlık geçmişti. Etrafa bişeyler fırlatır babam sinir hastası.. çocuklarımın hayatını tehlikeye atmak olur bu.

Eşim her seferinde düzeleceğine söz veriyor ama aslında hatayı hep bende görüyor. Kesinlikle çocuklarım için katkanıyorum modunda değilim ama gözü kapalı birşeyler e atlayamam. Önce annemlerin durumu netleşsin zamanla bişeyler değişecek. Aslında en iyisi onun ölmesi. DüzenimiZ hiç bozulmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…