- 27 Haziran 2010
- 1.825
- 2.059
- 658
- Konu Sahibi hippotalamus
-
Ailesine düskün olmayan aile kavraminada düskün degildir.İşte iyi bir özellik.. ailesine hiç düşkün değil...
Yıllarca hep açıköğretim istedim ama benden boşanırsın diye izin vermedi. Bu sene zorla ikna ettim birlikte ygs ye girdik kazandık.ikimizde açık öğretim e kaydolduk. Ama şimdi en ufak bişeyde okula göndermemekle tehtid ediyor. İki taraftan da maddi durumlar iyi aslında. Ama nasıl anlatsam babamda şiddet eğilimli.. bi kere oğlumun başından çaydanlık geçmişti. Etrafa bişeyler fırlatır babam sinir hastası.. çocuklarımın hayatını tehlikeye atmak olur bu.
Eşim her seferinde düzeleceğine söz veriyor ama aslında hatayı hep bende görüyor. Kesinlikle çocuklarım için katkanıyorum modunda değilim ama gözü kapalı birşeyler e atlayamam. Önce annemlerin durumu netleşsin zamanla bişeyler değişecek. Aslında en iyisi onun ölmesi. DüzenimiZ hiç bozulmaz.
Arkadaşlar lütfen yargılamayın.. derdimi paylaşmak istiyorum sadece..
Bundan yaklaşık 8 sene önce görücü usulü evlendim. Eşim amcamın hac arkadaşının oğluydu. O sıralar babamla ilgili problemler yaşıyorduk. Daha önceki konumda bahsetmiştim. Amcam eşimi tanımamasına rağmen çok övdü. Şöyle iyiler namazlı abdestliler.. ailesi çiftçi oğlanında organik tarım ilaçları dükkanı var falan filan.. yani köprüyü geçene kadar bir sürü yalan söylediler.. evlendim tam bir hayal kırıklığı. Namaz zaten kalmıyor, sinirli, beni tek başıma dışarı çıkarmıyor. Bakkala bile. Zaten bilmediğim küçük bir ilçe. Istanbul dan gittim. (Allahım yazdıkça ne salağım diyorum.) Gidecek bir yerim yok. Kendisi de gezdirmiyor. Bide annesigille yan dairedeyiz. Yatmaya eve gidiyorum. 1.5 ay evden çıkmadığım oldu. Gerçi çıkınca da eve gelene kadar suratı asık. Bu özellikleri maalesef hala değişmedi. İnanın yazdıkça çok kötü oluyorum. O yüzden burda kesicem konuyu siz sordukça tekrar yazarım.
Bi kere boşanmak için ailemin yanına geldim. 1.5 yıllık evliyken.. ama boşanma deyince bi keresinde bırakmadıkları için oğlumuda vermez diye. . gezmeye gidiyorum dedim bir daha dönmicektim. İkimizin aile yapısıda boşanmaya çok karşı. Ama ailem(annem babam) şiddet olduğu için kabul etti. Ama ne onun tarafı nede bizim aile büyükleri araya girdi sözler verildi. Neticede şiddet normaldi her ailede oluyordu. Ailemin evinde hiç rahat etmedim. 2.5 ay kaldım. Babam bir yandan destek oluyordu bir yandan başıma kakıyodu. Bir yanda hiç değişmeyen aynı kumarbaz babamdı. Geri döndüm aslında hiç düzelmedi desem yalan olur ama hala sinirli, küfürbaz ve şiddet eğilimli..
Sürekli olarak açığımı kolluyor. Eleştiriyor. Boşanmak istiyorum ama maalesef.. kaç kez eşimle konuştum ayrılmak istediğimi söyledim ama müsade etmiyor. Annemlerin durumu benden daha beter. Oraya gidemem. Bu süreci kaldıracak kadar güçlü değilim. Çok duygusalım.
Eğer boşanırsam bir daha asla evlenmek istemiyorum. Çocuklarımla mutlu olmak istiyorum. Sürekli eşimin ölmesi için dua ediyorum. Bu kadarına olayın yanında eşim biraz iyi olsa herşeyi unutuyorum. Mutlu olmak istiyorum.
Bide son zamanlarda eşim eve geç gelmeye başladı. Haftanın belirli günleri erkek arkadaşlarıyla dini sohbetlere gidiyor. 12 de eve geliyor o günler. Ama ben ondan izinsiz bakkala bile gidemiyorum. Gitmeye kalksam hemen şiddet eğilimi. . Çok doldum ama şimdilik bir çıkış yolum yok. Önce annemlerin babamdan ayrılmasını bekliyorum. Onlar kendine yeni bir hayat kurunca bende ona göre hayatımı şekillendiricem. O sırada çocuklarımda büyür biraz.
Canım aileme güvenmek değil. Ama biliyosunki bu süreçler çok yıpratıcı. Önce annemler bir düzen kursunlar. Herşey üst üste gelse manevi olarak altından kalkamayız diye düşünüyorum. Annemin babası annem daha doğduğu gün ölmüş . Ananem 6 çocukla dul kalmış. Yani annemin hiç bir zaman destekcisi olmamış. Şimdi kardeşlerim büyüdü. İşe girecekler. Bakalım ne gösterecek. Aslında bu anlattıklarım buzdağının görünen kısmı. O kadar karışık bir durum ki her taraftan. .annenin durumu netleşecek de annen gelmiştir en az 50 yaşına
sen de mi 50 yaşına kadar bekleyeceksin
kimseye güvenme annen dahi olsa
kendine güven ona göre hareket et
yeni bir hayat kurmalısın kendine YGS ye girdi isen lise mezunusun en azından
uzak bir şehirde iş bulup kendine düzen kurmalısın
belki tek kanepen olur ama huzurun olur
Eşim ilk erkek torun o yüzden çoğu zaman babaannesi ile yaşamış. Dedesi sürekli eşini dövermiş. Kayınbabamda sürekli eşini dövermiş. Eşime göre kendisi melek.. beni canımı acıtacak şekilde incitmiyor doğru ama kalbimi yaralıyor.Ailesine düskün olmayan aile kavraminada düskün degildir.
Demekki kendi anne babasindanda bi aile düzeni görmedi, o yüzden size nasil davranacagini bilmiyor. O yastan sonra bir erkegi egitmekte cok zordur.
Hemen ekleyeyim, su asiri anneci tiplerden bahsetmiyorum ailesine düskün derken.
Canım darp raporu alacak şekilde şiddete uğramıyorum. İtiş kakış oluyor aramızda. Bende muhakkak karşılık veriyorum.darp raporu alıp kadınsığınmaya git ççocuğunuda al boşanırsın uzaklştırma alır tazminat nafaka alırsn yaşın genç çlışırsın
Konu seyirinden cikicak biraz ama esinin burcu ne?Eşim ilk erkek torun o yüzden çoğu zaman babaannesi ile yaşamış. Dedesi sürekli eşini dövermiş. Kayınbabamda sürekli eşini dövermiş. Eşime göre kendisi melek.. beni canımı acıtacak şekilde incitmiyor doğru ama kalbimi yaralıyor.
Şöyle sölim sürekli açığımı arıyor sanki. Her hatamı eleştiriyor. Ben yengeç burcuyum eleştiri kaldıramıyorum. Bir çok konuda anlaşamıyoruz, yetiştiriliş tarzımız hayata bakış açımız çok farklı. . Belki başka biri ile evlense daha mutlu olurlardı.
Ewt bunu yaptığını ona söylüyorum. Ben ona biraz baş kaldırsam hemen dini araya katıyor. Yok kadın kocasının rızasını almalı, iznini almalı. . Ya benim rızam.. şu saatte hala sohbette.. bu konuda şüphem yok sohbete gittiği yeri biliyorum ve amcamda aynı sohbetlere katılır.Yine dini kullanan bir erkek müsveddesi
Bunu anladım ama çok geç oldu. İnsan namazlı abdestli diye duyunca Allah korkusu olur kötü davranmaz diye düşünüyor. Asıl amaç bu yoksa kimsenin namazının kimseye faydası yok.Kimsenin namazı orucu aldatmasin bizi. Bunları yapan Allah için yapsın. Eskiden belki bunlar bi isaretse de artık öyle bi durum yok maalesef. Dindar kişi, güvenilir kişi demek değil.
Mevzu din yada dindarlık da değil. Anlayışsız, sevgisiz, merhametsiz bi erkek. Keşke bazı insanlar hiç evlenmese ve çocukları olmasa.
Allah sana sabır versin, yardımcın kardesim.. inş bi çıkış yolu bulur, yakın zamanda kurtulursun.
Burcu Oğlak niye ki? Ben sürekli onu telkin ediyorum inanın birazda olsa düzelme gösterdi. İlk günki adam değil. Bir ara yine boşanmaya karar verdim. Özür diledi söz verdi. Bana araba aldı. o aralar tek başıma dışarı çıkıyordum. Arkadaş falan ediniyodum tam ama 6 ay sürdü. Sonra bazı sebeplerden arabayı sattık ve yine tek çıkamamaya başladım.Konu seyirinden cikicak biraz ama esinin burcu ne?
Birde bak babaannesinin onu yetistirmesini kullanabilirsin. Sen ailede büyümedigin icin cogunlukla ninen baktigi icin asil aile nasil olur bilmiyosun deyip yönetmeye siz calissaniz? Tabi önce kendiniz istemelisiniz bu kisiyle mutlu olmayi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?