- 12 Ekim 2014
- 3.280
- 1.993
- 63
- Konu Sahibi hippotalamus
-
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu¿Arkadaşlar lütfen yargılamayın.. derdimi paylaşmak istiyorum sadece..
Bundan yaklaşık 8 sene önce görücü usulü evlendim. Eşim amcamın hac arkadaşının oğluydu. O sıralar babamla ilgili problemler yaşıyorduk. Daha önceki konumda bahsetmiştim. Amcam eşimi tanımamasına rağmen çok övdü. Şöyle iyiler namazlı abdestliler.. ailesi çiftçi oğlanında organik tarım ilaçları dükkanı var falan filan.. yani köprüyü geçene kadar bir sürü yalan söylediler.. evlendim tam bir hayal kırıklığı. Namaz zaten kalmıyor, sinirli, beni tek başıma dışarı çıkarmıyor. Bakkala bile. Zaten bilmediğim küçük bir ilçe. Istanbul dan gittim. (Allahım yazdıkça ne salağım diyorum.) Gidecek bir yerim yok. Kendisi de gezdirmiyor. Bide annesigille yan dairedeyiz. Yatmaya eve gidiyorum. 1.5 ay evden çıkmadığım oldu. Gerçi çıkınca da eve gelene kadar suratı asık. Bu özellikleri maalesef hala değişmedi. İnanın yazdıkça çok kötü oluyorum. O yüzden burda kesicem konuyu siz sordukça tekrar yazarım.
Bi kere boşanmak için ailemin yanına geldim. 1.5 yıllık evliyken.. ama boşanma deyince bi keresinde bırakmadıkları için oğlumuda vermez diye. . gezmeye gidiyorum dedim bir daha dönmicektim. İkimizin aile yapısıda boşanmaya çok karşı. Ama ailem(annem babam) şiddet olduğu için kabul etti. Ama ne onun tarafı nede bizim aile büyükleri araya girdi sözler verildi. Neticede şiddet normaldi her ailede oluyordu. Ailemin evinde hiç rahat etmedim. 2.5 ay kaldım. Babam bir yandan destek oluyordu bir yandan başıma kakıyodu. Bir yanda hiç değişmeyen aynı kumarbaz babamdı. Geri döndüm aslında hiç düzelmedi desem yalan olur ama hala sinirli, küfürbaz ve şiddet eğilimli..
Sürekli olarak açığımı kolluyor. Eleştiriyor. Boşanmak istiyorum ama maalesef.. kaç kez eşimle konuştum ayrılmak istediğimi söyledim ama müsade etmiyor. Annemlerin durumu benden daha beter. Oraya gidemem. Bu süreci kaldıracak kadar güçlü değilim. Çok duygusalım.
Eğer boşanırsam bir daha asla evlenmek istemiyorum. Çocuklarımla mutlu olmak istiyorum. Sürekli eşimin ölmesi için dua ediyorum. Bu kadarına olayın yanında eşim biraz iyi olsa herşeyi unutuyorum. Mutlu olmak istiyorum.
Bide son zamanlarda eşim eve geç gelmeye başladı. Haftanın belirli günleri erkek arkadaşlarıyla dini sohbetlere gidiyor. 12 de eve geliyor o günler. Ama ben ondan izinsiz bakkala bile gidemiyorum. Gitmeye kalksam hemen şiddet eğilimi. . Çok doldum ama şimdilik bir çıkış yolum yok. Önce annemlerin babamdan ayrılmasını bekliyorum. Onlar kendine yeni bir hayat kurunca bende ona göre hayatımı şekillendiricem. O sırada çocuklarımda büyür biraz.
Aynen.. söyleyince ben uyduruyo muyum diye kızıyor. . Bee adam tamam ben yalnız çıkmıyim razıyım ama senle beraber gezelim o zaman. Dışarı çıkıyoruz surat 5 karış bitse de gitsek diye başımın etini yiyor. Hadi evde mutlu oluyorsun diyelim. Madem bizke iki muhabbet et, güler yüzlü ol. Bir kere de hazırlanın sizi yemeğe götürim de.. bir yerden dengele..Onu da kılıf yapmışlar, yok dinde kadın kocasına itaat etmeli yok bilmem ne izin almalı. Kendi nefislerine, zaaflarina, egolarina dokunuyor dini kılıf ediyorlar. Sen zaten insan gibi insan ol, bana saygı ve anlayış göster, sevgi merhamet göster ben zaten misliyle mukabele ederim. Ama erkek şovenizmi bu, baska bi şey değil.
Esin bana öyle düzelmicek gibi gelmedi acikcasi. Ezbere yasiyor, sadece bilmedigi yerlerde bak dinde böyle diye kendi bile icerigini anlamadan söylüyor gibi geldi. Esinin aklini bulandiran birseyler var sanirim, buda kiskanclik yapiyor onda, oglak burcu öyledir hic süphe olmadan yasamayi severler ama kafalarini birseye taksinlar insanlari bezdirirler. Bir tedavi falan görmeyi kabul etse keske, önce sinirlerine hakim olmayi ögrense. Can yakan siddet olmadiktan sonra o evlilik kurtulur gibi geliyor.Burcu Oğlak niye ki? Ben sürekli onu telkin ediyorum inanın birazda olsa düzelme gösterdi. İlk günki adam değil. Bir ara yine boşanmaya karar verdim. Özür diledi söz verdi. Bana araba aldı. o aralar tek başıma dışarı çıkıyordum. Arkadaş falan ediniyodum tam ama 6 ay sürdü. Sonra bazı sebeplerden arabayı sattık ve yine tek çıkamamaya başladım.
İşte bende düzelsin istiyorum, uğraşıyorum. Psikoloğa gittik, çift terapisine gittik. Orda da sadece birbirimizi suçladık. Çözüme ulaşamadık. Eşimin kafa yapısının değişmesi lazım. Düzelme var ama nasıl desem bir şekilde gezmeye gitsek yada ne bilim başka bir konuda doğru olanı yapsa bile isteksiz. Yani lütuf yapıyor sanki.Esin bana öyle düzelmicek gibi gelmedi acikcasi. Ezbere yasiyor, sadece bilmedigi yerlerde bak dinde böyle diye kendi bile icerigini anlamadan söylüyor gibi geldi. Esinin aklini bulandiran birseyler var sanirim, buda kiskanclik yapiyor onda, oglak burcu öyledir hic süphe olmadan yasamayi severler ama kafalarini birseye taksinlar insanlari bezdirirler. Bir tedavi falan görmeyi kabul etse keske, önce sinirlerine hakim olmayi ögrense. Can yakan siddet olmadiktan sonra o evlilik kurtulur gibi geliyor.
Allah korkusu dine inanci var, ona dogrularini siz anlatin, en basiti müslüman yumusak huyludur güler yüzlüdür deyin mesela.
Acik acik bizle neden disari cikmiyorsun, biz bir aileyiz beraberde disarida güzel vakit gecirelim istiyorum deyince ne diyor mesela?İşte bende düzelsin istiyorum, uğraşıyorum. Psikoloğa gittik, çift terapisine gittik. Orda da sadece birbirimizi suçladık. Çözüme ulaşamadık. Eşimin kafa yapısının değişmesi lazım. Düzelme var ama nasıl desem bir şekilde gezmeye gitsek yada ne bilim başka bir konuda doğru olanı yapsa bile isteksiz. Yani lütuf yapıyor sanki.
Sorma babamdan kaçim diye evlendim. Çünkü babam borç yapınca üste çıkmak için evde terör estiriyodu. Bizde hep beraber kendimizi odaya kitliyoduk. Kapıyı tekmeliyodu açın diye. . Sonra o sakinleşince gizlice evden çıkıyorduk. Ben o odalarda saklanırken kaç kere sinir krizi geçirdim nefesim kesildi. Off hangi birini anlatim..Ah kardeşim, ne aileden guldun ne kocadan demekSenin imtihanin buyuk.. biz de nelerden şikayet ediyoruz ?
Rabbim evlatlarını hayırlı eylesin. İns senin yüzünü onlardan guldursun.
Ya hiç çıkmıyo değiliz, kaç kere söyledim. Çıkınca da burnumuzdan getiriyor. Kıskançlık yapıyor ne bilim cimrilikte yapıyor. Gel pikniğe gidelim o zaman diyorum. Piknik yerlerin de hep saplar olurmuş, sarhoşlar olurmuş. İnanın parası olmasa anlarım ama çok şükür zengin olmakta durumumuz fena değil.Acik acik bizle neden disari cikmiyorsun, biz bir aileyiz beraberde disarida güzel vakit gecirelim istiyorum deyince ne diyor mesela?
Canım ağlama lütfen. . Inan bende bu dertlerimi anneme anlatıyorum ama o benden çok daha kötü durumda..o bana anlatmıyor onların evindeki kavgaları..Saatlerdir ağlıyordum kocamla kavga ettim diye. Inan onu unuttum senin için ağlicam şimdi
Rabbim yardimciniz olsunCanım ağlama lütfen. . Inan bende bu dertlerimi anneme anlatıyorum ama o benden çok daha kötü durumda..o bana anlatmıyor onların evindeki kavgaları..
Canım ağlama lütfen. . Inan bende bu dertlerimi anneme anlatıyorum ama o benden çok daha kötü durumda..o bana anlatmıyor onların evindeki kavgaları..
Ahh keşke öle basit olsa. . Eşim insan gibi boşanamaz maalesef.. güzellikle hallolsun istiyorum herşey. . I Düzelmese bile ben kendi hayatıma bakmanın yollarını bulacam. Onsuz mutlu olucam inşallah, evlatlarımla.. onlarla gezip eğlenicem inş. O da ne yaparsa yapsın.Canim esinden niye izin aliyosun ki bosanmak icio senin kararn o isteyken gizlice git bigun ac davayi gorsun gununu
Siz niye kavga ettiniz? Önemli değil dir inş..Ah ahhh ben de hiçbir olanı söylemiyorum anneme ama yarın gözlerimi görünce anlicak.... anneler bizden fazla üzülüyor bize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?