onu ben de okumustum ama canım bilemezsin belki bir hayır kurumuna veriyor parayı.
zaten vermese bile onun o anlatırken ki uhreviyatı hissettirmesi ve doğru şeyleri anlatması benim için yeterli mesela.
diyorum ya cübbbeli olsun hatipoplu olsun elbette hatasız kul olmaz. onu Allah sorar sorulacak hesapları var ise.
Ben sana kuranı eleştiremezsin demiyorum inanmaığın iki kutsal kitabı karşılaştırıp ve diğerinde yazanı bilimsel olmadığı halde baz alıp diğerinde çelişki bulmanı KOMİK buluyorum
İlimden bilimden geniş ufkundan bahsedip bunu yapınca :))))))))))))
Ben hic burada sayfa sayfa kil tartismadim, tartistigim Kuran'in icindeki celiskilerden biri idi sadece.. Onu da Kuran'i referans gosterdiginiz, ve icindekileri tartismasiz kabul ederek kil tuy konusunda fikir belirttiginiz icin yazdim. Killarinizla mutlu yasayin, ne de olsa inandiginiz Kuran ve hadislerin geregini yapiyorsunuz. Killariniza degil ama inanciniza saygi duyuyorum.
Ayni seyi 500 kere yazdim, hala insan urunu Incil'e bakarak diye cevap yaziyorsunuz. Bu konu sikti. Ne kadar anlatirsan anlat, anlatabildiklerin karsindakinin anlayacagi kadarla sinirlidir diyen ne kadar hakliymis..
Ayrica bilimsel olmadigini sen soyluyorsun. Nasil Islam dini bilimsel olarak ele alinip Islam alimleri yetistirmisse, ayni sekilde Hristiyanlikta da bu konuda yetismis alimler var.
Jet Ski'ye binip jiletle traş olmak haramdır demek garip.Günah mı?
Bu arada peygamberler dahi hatalıdır oldu ki bir hata eee?
Jet Ski'ye binip jiletle traş olmak haramdır demek garip.
Yahu ben bilimsel derken bu açıdan mı ele aldım ki bu açıdan bana düşüncelerini sunuyorsun.
Saraylım bazen gerçekten olmayınca olmuyor.
En azından su kısmı anlasaydınn da sonra senin inancın senin islama karşı hoşgörusuzluğun yine sana kalsaydı.
Ben senin mantığından yola çıkarak bilim dedim.
Bak bu incil (İ) bu da kuran (K)
İslama göre önce bu indi (İ)
ama sonra bozuldu ve birçok incil çıktı insan eli ile yazılan ve (sen daha iyi bilirsin ki incil insan ürünü)
Sonra o bozuldu ve bu indi (K) (bu kısmı islama göre)
Sonra islama göre bgunkü incil insan ürünü
Ve incile göre isaya zaten incil indirilmemiş.
Şimdi bilimsel bakıorum tarihte isa diye biri bile olamayabilir.
Şimdi senin bakış açınla ele alıyorum.
her iki die de inanmıyorum.
ama diyorum ki incilde bu yazıyor ama kuranda böyle o yüzden kuranda bu yönden çelişki var.
Şimdi bu yaptığnı otur ve düşün saraylım sana daha fazla bişey diyemiyorum.
Meryem, bak sana kac defa soyledim. Incil'de senin sandigin gibi bir yazi yok. Yani dayanak olarak gosterdigim bir aciklama, bir yazi yok. Incil'in kendisi baslibasina Allah tarafindan indirilmediginin kanitidir. Incil'de yazim dili icindekilere gore degisir. Yazilanlar yazarinin ismiyle anilir, mesela "Gospel of Mark", "Gospel of Matthew" gibi.. Yazarlarin agzindan o zamanda gecen olaylar anlatilir. Isa'nin hayati anlatilir. Mucizeleri anlatilir. Soyledikleri ve ogretileri anlatilir. Bilgiler Isa'nin yaninda yer almak sureti ile kendi sahitlikleri ve Meryem'in kendilerine anlattiklarindan derlenip toplanmistir. Iste bu Incil'in asli bozulmustur, indirilmis baska bir Incil'in degil.. Of, ne zormus anlamak da anlatmak da yav.. Kendin okusan ancak anlarsin ne demek istedigimi..
Meryem, bak sana kac defa soyledim. Incil'de senin sandigin gibi bir yazi yok. Yani dayanak olarak gosterdigim bir aciklama, bir yazi yok. Incil'in kendisi baslibasina Allah tarafindan indirilmediginin kanitidir. Incil'de yazim dili icindekilere gore degisir. Yazilanlar yazarinin ismiyle anilir, mesela "Gospel of Mark", "Gospel of Matthew" gibi.. Yazarlarin agzindan o zamanda gecen olaylar anlatilir. Isa'nin hayati anlatilir. Mucizeleri anlatilir. Soyledikleri ve ogretileri anlatilir. Bilgiler Isa'nin yaninda yer almak sureti ile kendi sahitlikleri ve Meryem'in kendilerine anlattiklarindan derlenip toplanmistir. Iste bu Incil'in asli bozulmustur, indirilmis baska bir Incil'in degil.. Of, ne zormus anlamak da anlatmak da yav.. Kendin okusan ancak anlarsin ne demek istedigimi..
Saraylım,
durun arada elçilik yapayım:))
meryem'in söylediği Kuran'da İncil ve Tevrat'tan bahsedildiği, Kuran'da ondan önce indirilmiş kitaplardan bahseder, hatta İncil ve Tevrat'tan direkt İncil ve Tevrat diye bahseder, senin söylediğinse 12 havarinin yazdığı İncil'ler.
Onlar matta, markos, luka yuhanna incili diye geçen inciller.
Mune burada tanıdığım en sabırlı en mantıklı en hoşgorulu ve en saygılı kişsin seni bir kez daha beğeniyorum. İyi ki sensin yani ben veya saraylım senin yerini almış olsak böyle olmazdı :):):)
Saraylım,
durun arada elçilik yapayım:))
meryem'in söylediği Kuran'da İncil ve Tevrat'tan bahsedildiği, Kuran'da ondan önce indirilmiş kitaplardan bahseder, hatta İncil ve Tevrat'tan direkt İncil ve Tevrat diye bahseder, senin söylediğinse 12 havarinin yazdığı İncil'ler.
Onlar matta, markos, luka yuhanna incili diye geçen inciller.
Siz iyi misiniz?İslam eğlenmeyi mi yasaklamış?
Herneyse ne kadar garip bulsanız da her insanın hatası vardır.(eğer hataysa günahsa)
Bir kişide hata bulup hayal kırıklığına uğrayan kişi onu ilahlaştırmış demektir.
Evet, baska bir Incil yok ki... Orijinalini de bu havariler yazmisti zaten.. Icinde yazilanlar onlarda da Allah kelami sayilir, cunki bu havariler toplumun sayginligini kazanmis cok degerli insanlardir. Isa'nin soyledigi sozleri ve anlattiklarini birebir Incil'e aktardiklari varsayilir, Isa da bir iki mezhep haric Hristiyanlikta Allah'in bir diger goruntusudur. Yani Allahtir. Benim bildigim Katolikler onun Allah veya Allahin oglu olmadigina ve sadece bir peygamber olduguna inaniyorlardi, diger mezhepler kutsal ucluye inanir (baba, ogul ve kutsal ruh, hepsi de Allah).
Senin anlattıklarında doğru Saraylım, ikiniz farklı şeyleri anlattığınız için anlaşamadınız.
Yalnız şu konu var, bizim kitabımızda peygamberimize ya da kullara hitap ederken senden önce kitap indirilenler, sizden önce kendilerine kitap indirilenler diye başlayan ayetler vardır, bu yüzden İslam camiasında asıl İncil'in bilerek saklandığı, orjinalinin biryerde tutulduğu, havarilerin yazdıklarının bile tahrif edildiği kanısı hakimdir.
Mune burada tanıdığım en sabırlı en mantıklı en hoşgorulu ve en saygılı kişsin seni bir kez daha beğeniyorum. İyi ki sensin yani ben veya saraylım senin yerini almış olsak böyle olmazdı :):):)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?