Cübbeli Ahmet Hoca'dan 'jiletle traş haramdır' açıklaması

Incil'de yazan bir yaziya gore soylemiyorum. Incil'in toptan yazilis bicimine, uslubuna ve tartismasiz kabul edilmis yazarlarina gore soyluyorum. Bu konuda ihtisas yapmis profesorumun dediklerine gore soyluyorum. Kimsenin bana celiski var mi yok mu diye ozellikle sormasina gerek yok, ille de Kuran en dogru kaynak diye tutturursaniz ben de bak burasi dogru degil en azindan derim. Inanc ozgurlugu sadece Kuran'a inanmak degildir. Inanc ozgurlugu istedigine inanip inanmamakta ozgur olmak demektir. Sen Kuran'da yazilanlarin tumune sorgulamadan inanirsin, ama beni mecbur tutamazsin. Senin oldugun kadar benim de inanc ozgurlugum oldugunu hatirlatirim sana..

Ben kimsenin inancı ya da sunduğu hadislerle alay etmedim ki canım ? Ya da yobaz demedim. Hiçbir konuda böyle bir cümlem yok. Benim yobaz dediğim o mesajımda açıkladığım atasözü gibi. Buradaki insanlara bunu demedim. Demem de. Kaseti beni ilgilendirmiyor kanıtlı olsa da olmasa da.

Yahu tamam Hristiyanlık dininin kabulune göre dedim ne değişti amaç herhangi bir yazısında veya tamamında değil ki neden sözlere takılıyorsun amaca genel anlama bak.
Sonuç olarak sen hristyan değilsin ve sana göre zaten araştırmalarına göre zaten bu din elle yazılmış sen elle yazılmış bir kitaba bakarak Kuranda çelişki var diyorsun :) Oldu mu?
Ben sana kuranı eleştiremezsin demiyorum inanmaığın iki kutsal kitabı karşılaştırıp ve diğerinde yazanı bilimsel olmadığı halde baz alıp diğerinde çelişki bulmanı KOMİK buluyorum
Ben sana sorgulama demed,m neden çirkefe vuruyorsun?

bu arada senin özgürlüğün oldugu gibi bizlrin de özgurluğu var bırak da kıllı gezelim

Son düzenleme:
Bu arada sadece kurana bakan ve hadislerle alay edenlere bir sorum var.
Sadece kurana bakarak ebu leheb suresinden ne anlam çıarıyorsunuz?

Ama sadece alay eden ve yobaz bulanlara soruyorum.
Saygılı olmayı yani insan olmayı bilenlere değil.

Ben yazıyı genel yazdım canım ama senin için söylediğim kısım adam yapmış o fantziyi kısmı. Çünkü nu kanıtsız ve böyle olduğu sürece iftira niteliğinde.

ayrıca mantıklı düşünen bilir ki bu hoca hapse bu sudan sebepler yüzünden değil devlet aleyhine konuşma cearetinde bulunduğu ve dinen eleştirebildiği için atıldı.
Bu iftiraları atan insanlar dar bakışlıdır.

Son düzenleme:

Hintli de degilim, ama onlarin okuze taptigindan haberim var... Bir seyin aslinin ne oldugunu ogrenmek icin ille de o dine, o inanisa, o tarikata uye olmak gerekmez. Kitaplar var, kaynaklar var, hatta internet var, arastiriri ogrenirsin. Cirkefe vuran da ben degilim, hic bilgin olmayan konularda iddialarda bulunup sonra da elli tane laf sayan sensin. Bildigin sadece Kuran, onun disina cikamiyorsun.

Istedigin kadar killi gezebilirsin, uzatip ucuna kirmizi kurdela bile baglasan beni ilgilendirmez...

Ben yazıyı genel yazdım canım ama senin için söylediğim kısım adam yapmış o fantziyi kısmı. Çünkü nu kanıtsız ve böyle olduğu sürece iftira niteliğinde.

İlk söyleyen arkadaşa kanıt yok ama iftira olur bu denmedi.
Tesettürlüye laf söylemiş gibi çıkışıldı. Bu da iftira olur . Çünkü kişi tesettürlüye laf söylemedi. "Sözde" fantezi yapana söylendi.

Son düzenleme:
Bence inanç bu kadar tartışılmamalı.......gerçekten çok şahsi birşey.......insanlar inançlarını içlerinde yaşamayı öğrenemedi başkalarının bu işe burnunu sokmasına hep izin verdi hep şekilci düşündü
Inancın sadece seni ve aileni ilgilendirir bir yerde.........arkadaş inancım gereği kıllı geziyorum diyor bu konunun nesi tartışılır ki
Hayır bir de ne bahtsız memleketiz.....elin memleketinte pamela anderson paris hilton kasedi çıkar......bizde Cübbeli Ahmet Hocanın

O yüzden mi kıllar içine dert oldu burda sayfa sayfa tartıştın? Kıllarımızı :))
Yahu ben çok biliyom yaaa nedir?? Çok bilmek inanmayı mı gerektirir?Sen incili ne kadar bilirsen bil ona inanmıyorsun ve inanmadığın insan ürünü dediğin kitapta yazanlara bakarak başka bir kutsal kitaba bunda çelişki var diyorsun. Sonra bu saçmalığını ben çok biliyom yeaaa lar ile örtmeye çalışıyorsun.
Kurandan başka kaynak mı :):) Bunu nereden biliyorsun? Öyle olsa dahi konu ile bir alaksı yok en azından şu incil konumuzla :) Hiç bilgim olamayan falan. Canım az mutevazi ol da gerçekten bilir kişi sanalım ne bu cealal bilim insanımızı kıymetlimiz saraylımız(!) Ben bildiklerimin dışına çıkmam ama sana ilmek de yaramamış çünkü yanlış kullanmışsın

Ya arkadaşlar bırakın kimin ne kaseti çıkmış bilmem ne olmuş
gerçekliği kanıtlanmayan şeyi yazmayın.
ben Cübbeli'yi bir kez bile dinlemiş insan değilim ama ilgilenmiyorum da yaptıysa o onunla Allah arası bir durum.

Ha gönül rahatlığıyla size Nihat Hatipoğlu'ndan dinleyin dini derim ama

Konuya çarşafı karıştırığ o kişi baştan kaybetti. Konu mecbur örtuye gelcek.

Hintli değilsin bilgin var ama inancın yok tamam. Şimdi inancın olamayn bir konuda Kura n yala n söyluyor ökuze tapmamız gerekmiş mi diceksin?
Şu incil olayını bilimsel açıklasan tamamda başka ir kutsal kitaba göre açıklayınca komik oluyor bir de hala ben daha çok biliyorum diyeçırpınıyorsun ya ne diyeyim.
Anlayana sivrisinek...........

Sanirim o sahis ben oluyorum :what: eger önceki yazimi okuduysan, tesettür kismi icin" yanlis anlamis olabilrim" dedim, ki öyleyse kadinlar kulübü huzurunda özür diliyorum. Ama diger yazilarimin arkasindayim :)

Aynen nihat hocanın hayranıyım. Çok olgun bir adam.

Kimseye laf anlatamıcam. Hayatımda daha mühim şeyler var. Ders çalışıyorum. Hadi canlar. Size iyi anlaş(a)ma(ma) lar

Ben sana kuranı eleştiremezsin demiyorum inanmaığın iki kutsal kitabı karşılaştırıp ve diğerinde yazanı bilimsel olmadığı halde baz alıp diğerinde çelişki bulmanı KOMİK buluyorum

İlimden bilimden geniş ufkundan bahsedip bunu yapınca :))))))))))))

Ben hic burada sayfa sayfa kil tartismadim, tartistigim Kuran'in icindeki celiskilerden biri idi sadece.. Onu da Kuran'i referans gosterdiginiz, ve icindekileri tartismasiz kabul ederek kil tuy konusunda fikir belirttiginiz icin yazdim. Killarinizla mutlu yasayin, ne de olsa inandiginiz Kuran ve hadislerin geregini yapiyorsunuz. Killariniza degil ama inanciniza saygi duyuyorum.
Ayni seyi 500 kere yazdim, hala insan urunu Incil'e bakarak diye cevap yaziyorsunuz. Bu konu sikti. Ne kadar anlatirsan anlat, anlatabildiklerin karsindakinin anlayacagi kadarla sinirlidir diyen ne kadar hakliymis..

Ben de hocayı çok severim ama programlarda çok ücret alıyor din hizmeti bence ücretsiz olmalı buna hep karşıyım.

onu ben de okumustum ama canım bilemezsin belki bir hayır kurumuna veriyor parayı.
zaten vermese bile onun o anlatırken ki uhreviyatı hissettirmesi ve doğru şeyleri anlatması benim için yeterli mesela.

diyorum ya cübbbeli olsun hatipoplu olsun elbette hatasız kul olmaz. onu Allah sorar sorulacak hesapları var ise.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…