Dayanakların ne biliyor musun? hristan değilsin tarihten de bir kaynağın yok incili Allah indirmedi kuran yalan söyluyor diyorsun ve bunu insan ürünü olan incilde yazan bir yazıya göre söyluyorsun.Ve asıl komik olan incilin insan ürünü olduğnu kendin söyluyorusun.
Ayrıca kimse sana kuranda çelişki var mı yok mu diye mi sordu?
Bak canım arkadaşım,değerli arkadaşım konu jilet mi? traş mı? evet. Müslümansan Hadise inanmam der konuyu eleştirirsin bunu anlarım müslüman değilsen yine kendince eleştirirsin hepsini anlıyorum.
Ama anlamadığım bir nokta var Neden insanların inançları ile alay ediliyor sonuçta bu hadislere inanan insanlar var. Neden dalga geçiliyor yobaz deniliyior inancımla neden yargılanıyorum ve bu kaset işinin delili yok adam hapisten de çıktı delili olmayan bir konuda neden adamı suçluyooruz oysa bizler KESİN kaynaklara inanan bilimsel bakış açısına sahip lan insanlar değil miyiz? Madem öyle delil olmadıkça bu adama iftira atmış olunuyor. Saygı duymamak başka ama alay ve iftira çok başka.
Incil'de yazan bir yaziya gore soylemiyorum. Incil'in toptan yazilis bicimine, uslubuna ve tartismasiz kabul edilmis yazarlarina gore soyluyorum. Bu konuda ihtisas yapmis profesorumun dediklerine gore soyluyorum. Kimsenin bana celiski var mi yok mu diye ozellikle sormasina gerek yok, ille de Kuran en dogru kaynak diye tutturursaniz ben de bak burasi dogru degil en azindan derim. Inanc ozgurlugu sadece Kuran'a inanmak degildir. Inanc ozgurlugu istedigine inanip inanmamakta ozgur olmak demektir. Sen Kuran'da yazilanlarin tumune sorgulamadan inanirsin, ama beni mecbur tutamazsin. Senin oldugun kadar benim de inanc ozgurlugum oldugunu hatirlatirim sana..
Yahu senin savunduğun adam yapmış o fanteziyi. Kız söyleyince kabahatli mi oluyor ?
Sarıya sarı demek midir suç olan yoksa sarının sarı olması mı ? İyi düşünmek gerek .
Gördüğümüzü söylüyoruz. Bu adamın böyle bir kasedi çıkmadı mı ?
ÇıKTı.
Neydi o söz çok severim; ele verir talkımı, kendi yutar salkımı. Hah genellikle böyleleri yobaz olur.
Yoksa kimsenin çarşaflı, tesettürlülere öyle bir şey söylediği yok. Konuyu saptırmakta mastır yaptınız artık . Öööööööööf !
Cübbeli Jet Ski'ye binmeyi biliyorsun ama hahahahaha
Yahu tamam Hristiyanlık dininin kabulune göre dedim ne değişti amaç herhangi bir yazısında veya tamamında değil ki neden sözlere takılıyorsun amaca genel anlama bak.
Sonuç olarak sen hristyan değilsin ve sana göre zaten araştırmalarına göre zaten bu din elle yazılmış sen elle yazılmış bir kitaba bakarak Kuranda çelişki var diyorsun :) Oldu mu?
Ben sana sorgulama demed,m neden çirkefe vuruyorsun?
bu arada senin özgürlüğün oldugu gibi bizlrin de özgurluğu var bırak da kıllı gezelim
Ben yazıyı genel yazdım canım ama senin için söylediğim kısım adam yapmış o fantziyi kısmı. Çünkü nu kanıtsız ve böyle olduğu sürece iftira niteliğinde.
Hintli de degilim, ama onlarin okuze taptigindan haberim var... Bir seyin aslinin ne oldugunu ogrenmek icin ille de o dine, o inanisa, o tarikata uye olmak gerekmez. Kitaplar var, kaynaklar var, hatta internet var, arastiriri ogrenirsin. Cirkefe vuran da ben degilim, hic bilgin olmayan konularda iddialarda bulunup sonra da elli tane laf sayan sensin. Bildigin sadece Kuran, onun disina cikamiyorsun.
Istedigin kadar killi gezebilirsin, uzatip ucuna kirmizi kurdela bile baglasan beni ilgilendirmez...
İlk söyleyen arkadaşa kanıt yok ama iftira olur bu denmedi.
Tesettürlüye laf söylemiş gibi çıkışıldı. Bu da iftira olur . Çünkü kişi tesettürlüye laf söylemedi. "Sözde" fantezi yapana söylendi.
Hintli de degilim, ama onlarin okuze taptigindan haberim var... Bir seyin aslinin ne oldugunu ogrenmek icin ille de o dine, o inanisa, o tarikata uye olmak gerekmez. Kitaplar var, kaynaklar var, hatta internet var, arastiriri ogrenirsin. Cirkefe vuran da ben degilim, hic bilgin olmayan konularda iddialarda bulunup sonra da elli tane laf sayan sensin. Bildigin sadece Kuran, onun disina cikamiyorsun.
Istedigin kadar killi gezebilirsin, uzatip ucuna kirmizi kurdela bile baglasan beni ilgilendirmez...
İlk söyleyen arkadaşa kanıt yok ama iftira olur bu denmedi.
Tesettürlüye laf söylemiş gibi çıkışıldı. Bu da iftira olur . Çünkü kişi tesettürlüye laf söylemedi. "Sözde" fantezi yapana söylendi.
Ya arkadaşlar bırakın kimin ne kaseti çıkmış bilmem ne olmuş
gerçekliği kanıtlanmayan şeyi yazmayın.
ben Cübbeli'yi bir kez bile dinlemiş insan değilim ama ilgilenmiyorum da yaptıysa o onunla Allah arası bir durum.
Ha gönül rahatlığıyla size Nihat Hatipoğlu'ndan dinleyin dini derim ama
Aynen nihat hocanın hayranıyım. Çok olgun bir adam.
O yüzden mi kıllar içine dert oldu burda sayfa sayfa tartıştın? Kıllarımızı :))
Yahu ben çok biliyom yaaa nedir?? Çok bilmek inanmayı mı gerektirir?Sen incili ne kadar bilirsen bil ona inanmıyorsun ve inanmadığın insan ürünü dediğin kitapta yazanlara bakarak başka bir kutsal kitaba bunda çelişki var diyorsun. Sonra bu saçmalığını ben çok biliyom yeaaa lar ile örtmeye çalışıyorsun.
Kurandan başka kaynak mı :):) Bunu nereden biliyorsun? Öyle olsa dahi konu ile bir alaksı yok en azından şu incil konumuzla :) Hiç bilgim olamayan falan. Canım az mutevazi ol da gerçekten bilir kişi sanalım ne bu cealal bilim insanımızı kıymetlimiz saraylımız(!) Ben bildiklerimin dışına çıkmam ama sana ilmek de yaramamış çünkü yanlış kullanmışsın
Ben de hocayı çok severim ama programlarda çok ücret alıyor din hizmeti bence ücretsiz olmalı buna hep karşıyım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?