Hristiyanlikta inen kitap degil, inen vahiyler... Magarada yanlizken degil, herkesin icinde, havarilerin sahitliginde inen vahiyler.. Isa zaman zaman havarilerin yaninda kendinden gecip kendine ait olmayan bir sesle konusuyormus. Sonra da konusan Allahti, ben degil diyormus. Yani onlarin din dersi kitaplarinda anlatilan bu. Isa'nin olumunden yillar sonra Havariler bunlari derleyip yazmasa idi bugun Incil olmayacakti.
Pat diye girmis gibi olmayim ama , SAraylim biz muslumanlar icin Kur'an Allah kelamidir canim . Tartisilmaz !
...Bizim dinimizde ,dinde zorlamada yoktur , herkes inancinda hurdur .
Sen inancina gore inanirsin , biz inancimiza gore . Daha fazla uzatmaya gerek yok sanirim .
.Allaha emanet ol .
saraylim heralde kuranda biz incili tevradi indirdik derken gokten zembille falan indirdi saniyorsun galiba. kuranin da ayni incil gibi vahiyler halinde 23 yilda indigini(indi derken acik olayim gokten sayfalar yagmiyor peygamberimize ilham, ruya, cebrail yoluyla bildiriliyor.) biliyorsundur yuce her dini bilen bilginle :)
hintliyle evli olmasam inanacam haaaa okuze tapiyorlarnis bak seeen. dunyanin en kulaktan dolma bilgisi.
Yalnız bu konu sayesinde bana vesile oldunuz, Allah sizden razı olsun, epeydir baştan sona okumadığım Kuran'ı indiriliş sırasına göre okumaya başlayacağım, havarilerin yazdığı İncil'leri de okumak istiyorum, insan bilmediklerini öğrenmeli, uzun zamandır merak ederdim ama okumak hiç nasip olmamıştı İncil'i.
ben incili okudum bana hiç mantıklı gelmedi,birazını okuyup kapadım,bidahada açmadım...
Birkaç versiyonu var, bende ne yazılmış öğrenmek için okumayı düşünüyorum.
Bilmeden konuşmamak adına bir tür araştırma
Siz iyi misiniz?
Jet Ski'ye binmek neden haram olsun ya da günah olsun?
Benim eleştirdiğim nokta günümüz eğlencesinden mahrum kalmayan birisinin yine günümüz traş aparatı olan jilete haram demesi. Tutarsız davranışlar bunlar. Zira kendisinin kasedi de var
Ben hepinizi doverdim..
Hz Isa'nin peygamberlik suresi sadece uc yil, ve Incil de sadece onun sozlerinden olusmuyor. Dogmadan onceki hazirliklar, alametlerden baslayip peygamber olana kadar yasadiklari ve oldukten sonraki olaylara kadar anlatiyor. Kuran'in indirilis tarzi ile alakasi bile yok.
kuran neyi anlatiyor peki sadece islam tarihini miyani kuranla incil zaten birebir ayni olsa kuran gelmez incil son kitap olurdu degil mi? yuZlerce versiyonu va incilin, ilk haliyle havarilerin not ettigi bir versiyonu da mevcut oldugunu sanmiyorum haliyle ne okursaniz okuyun incili degil tahrif edilmis yeniden yorumlanmis bir kitap ozetini okumus olacaksiniz.
ki turkceye ceviriler de cok cok vasat.
herneyse okuyup elestirmek icin kitap ariyorsaniz incili kurani degil de son zamanlarda populer olan romanlari tavsiye ederim.
İftira atmak çok kolay ama delilller zor işte
Versiyonlarin hepsi de ozunde ayni, dil ve anlatim tarzi degisik. Sonucta ilk Incil Hebrew dilinde yazilmis, daha sonrakiler eski latince, yeni latince, kelimeler tam tamina ayni degil. Ama tema ayni. Kuran islam tarihini anlatmaz, tam tersine Musevi tarihini anlatir, Hz. Musa'yi, Isa'nin soyagacindaki peygamberleri, onlarin basindan gecenleri, onlara inanmayanlarin akibetini, ibret alinmasi gereken olaylari.. Bir de seriat kurallarini tabii. Ama Incil'deki gibi kendi peygamberinin hayati yoktur, Hz. Muhammedin Islamiyetten onceki inancinin ne oldugunu soylemez. Aile, soy agaci yoktur. Hz. Muhammedle ilgili pek birsey bulamazsiniz icinde Incil'dekinin aksine.. Sadece bir kac surede o gunun sartlarina gore indirilmis, peygamberin aile hayatinla ve evlilikleri ile ilgili ayetler vardir. Hz. Muhammed Islami mujdeler, Hz Isa ise Musevi dogmustur, sadece onlara ve o toplumda yasayan dinsizlere hizmet etmis, en sonunda da kendini onlarin gunahlari icin kurban etmistir. Yani Hristiyanlar buna inanir, boyle kabul eder.
Her din birbirinin ayni kaliplarda olacak diye dusunmek yanlis. Kaldi ki Islamiyet Hristiyanlara gelmemistir ki tahrif edildigi icin Kuran gelsin.
Bakın bir şeyin verdiği sonuçla derdiniz varsa o bir 'şey' le de derdiniz vardırElhamdülillah siz Nasılsıniz
Orada alet değil aletin verdiği sonuç nedeniyle haram demiş yani aparat ile bir derdi yok
Eğlenceden neden mahrum kalsın canim
Bakın bir şeyin verdiği sonuçla derdiniz varsa o bir 'şey' le de derdiniz vardırAvatarınızla düşünceleriniz çok uygun bir combo olmuş
Biz orada jilet üzerine konuşuyorduk, çünkü jilet sadece traş için kullanılır. Bu işe özel bir aparat.Yobazlık öyle bir şey ki "Traş olmak haramdır, jilet satışları durdurulsun" da diyebilirler. Saç da kesmeyin, tırnak da. Robinson Crusoe gibi gezin ne deyim. Millet Mars'a çıkacak be.sakali jiletle degil kör bicakla hatta yontma tasla da sinek kaydi yapabiliyorsan o da haram. hic alakasi olmayan yorumlar yapiyorsunuz bir de mantikliyim havasi atmayin bari
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?