Cübbeli Ahmet Hoca'dan 'jiletle traş haramdır' açıklaması

Hıristiyan açısından ele alınca farklı bizler açısından ele alınca farklı, tabii kalkıpta bir Hıristiyan'a sen yanlış biliyorsun demekte abes olur, bütün hepsini okumak lazım cidden, içinde ne yazdığını bilmeden konuşmak olmayacak

Pat diye girmis gibi olmayim ama , SAraylim biz muslumanlar icin Kur'an Allah kelamidir canim . Tartisilmaz !
...Bizim dinimizde ,dinde zorlamada yoktur , herkes inancinda hurdur .
Sen inancina gore inanirsin , biz inancimiza gore . Daha fazla uzatmaya gerek yok sanirim .
.Allaha emanet ol .

Yav iste siz tartismazsiniz, tartisani da kafir addedersiniz ama ben tartisirim boyle.. Allah sadece dinlerle kalmamis, akil da vermis dusun diye.. Ondandir. Neyse, sen de Allaha emanet ol.

saraylim heralde kuranda biz incili tevradi indirdik derken gokten zembille falan indirdi saniyorsun galiba. kuranin da ayni incil gibi vahiyler halinde 23 yilda indigini(indi derken acik olayim gokten sayfalar yagmiyor peygamberimize ilham, ruya, cebrail yoluyla bildiriliyor.) biliyorsundur yuce her dini bilen bilginle :)
hintliyle evli olmasam inanacam haaaa okuze tapiyorlarnis bak seeen. dunyanin en kulaktan dolma bilgisi.

Hz Isa'nin peygamberlik suresi sadece uc yil, ve Incil de sadece onun sozlerinden olusmuyor. Dogmadan onceki hazirliklar, alametlerden baslayip peygamber olana kadar yasadiklari ve oldukten sonraki olaylara kadar anlatiyor. Kuran'in indirilis tarzi ile alakasi bile yok.

ben incili okudum bana hiç mantıklı gelmedi,birazını okuyup kapadım,bidahada açmadım...

ben incili okudum bana hiç mantıklı gelmedi,birazını okuyup kapadım,bidahada açmadım...

Birkaç versiyonu var, bende ne yazılmış öğrenmek için okumayı düşünüyorum.
Bilmeden konuşmamak adına bir tür araştırma

Birkaç versiyonu var, bende ne yazılmış öğrenmek için okumayı düşünüyorum.
Bilmeden konuşmamak adına bir tür araştırma

bende meraktan okudum zaten,severim araştırmayı ama artık eskisi gibi değilim maalesef
ablamın Romanyalı Hristiyan bi arkadaşı vardı,sonradan Müslüman olmuştu
birbirimize gidip geliriyoruz fakat uzun zamandır görüşemedik,bu arada kendisini çok özledim :)
onun evinde incil vardı,o zaman incili okumamıştım
okumam için incili istemiştim,vermem aklın karışır demişti bana,ısrarlarıma rağmen vermedi :)
ama sonra okudum...

Elhamdülillah siz Nasılsıniz
Orada alet değil aletin verdiği sonuç nedeniyle haram demiş yani aparat ile bir derdi yok
Eğlenceden neden mahrum kalsın canim

kuran neyi anlatiyor peki sadece islam tarihini mi yani kuranla incil zaten birebir ayni olsa kuran gelmez incil son kitap olurdu degil mi? yuZlerce versiyonu va incilin, ilk haliyle havarilerin not ettigi bir versiyonu da mevcut oldugunu sanmiyorum haliyle ne okursaniz okuyun incili degil tahrif edilmis yeniden yorumlanmis bir kitap ozetini okumus olacaksiniz.

ki turkceye ceviriler de cok cok vasat.
herneyse okuyup elestirmek icin kitap ariyorsaniz incili kurani degil de son zamanlarda populer olan romanlari tavsiye ederim.

Versiyonlarin hepsi de ozunde ayni, dil ve anlatim tarzi degisik. Sonucta ilk Incil Hebrew dilinde yazilmis, daha sonrakiler eski latince, yeni latince, kelimeler tam tamina ayni degil. Ama tema ayni. Kuran islam tarihini anlatmaz, tam tersine Musevi tarihini anlatir, Hz. Musa'yi, Isa'nin soyagacindaki peygamberleri, onlarin basindan gecenleri, onlara inanmayanlarin akibetini, ibret alinmasi gereken olaylari.. Bir de seriat kurallarini tabii. Ama Incil'deki gibi kendi peygamberinin hayati yoktur, Hz. Muhammedin Islamiyetten onceki inancinin ne oldugunu soylemez. Aile, soy agaci yoktur. Hz. Muhammedle ilgili pek birsey bulamazsiniz icinde Incil'dekinin aksine.. Sadece bir kac surede o gunun sartlarina gore indirilmis, peygamberin aile hayatinla ve evlilikleri ile ilgili ayetler vardir. Hz. Muhammed Islami mujdeler, Hz Isa ise Musevi dogmustur, sadece onlara ve o toplumda yasayan dinsizlere hizmet etmis, en sonunda da kendini onlarin gunahlari icin kurban etmistir. Yani Hristiyanlar buna inanir, boyle kabul eder.
Her din birbirinin ayni kaliplarda olacak diye dusunmek yanlis. Kaldi ki Islamiyet Hristiyanlara gelmemistir ki tahrif edildigi icin Kuran gelsin.

İftira atmak çok kolay ama delilller zor işte

Evet delil olmadığı için polisler onu evinden alıp götürdü değil mi ?
İmamım emme para bende = kefalet = dışarı = imam
Müslümanlık biraz da mantık işidir ? burdan bakılınca saksı görüyorum.
Müthişsiniz böyle insanlara tapıyorsunuz resmen .
Bak mesela Nihat Hatiboğluna onun benim başımın üstünde yeri var.

aynen öyle, ben de müslümanım böyle inanmıyor ve kabul etmiyorum.
İslamiyet bütün insanlığa gelmiştir, araplara değil.

Elhamdülillah siz Nasılsıniz
Orada alet değil aletin verdiği sonuç nedeniyle haram demiş yani aparat ile bir derdi yok
Eğlenceden neden mahrum kalsın canim
Bakın bir şeyin verdiği sonuçla derdiniz varsa o bir 'şey' le de derdiniz vardır Avatarınızla düşünceleriniz çok uygun bir combo olmuş

Bakın bir şeyin verdiği sonuçla derdiniz varsa o bir 'şey' le de derdiniz vardır Avatarınızla düşünceleriniz çok uygun bir combo olmuş

sakali jiletle degil kör bicakla hatta yontma tasla da sinek kaydi yapabiliyorsan o da haram. hic alakasi olmayan yorumlar yapiyorsunuz bir de mantikliyim havasi atmayin bari

Saralim cancazim , islamiyet hiristiyanlara gelmemistir diyen birine ne desem bos !
Diger tek tanrili dinler topluluklara gelmistir , ama islamiyet tum insanlik alemine gelmistir. Ve son dindir . O yuzden hz. Mevlana ne olursan ol yine gel demistir .
Hiristiyanlik konusunda arastirma yapmis olman burda pekde bilgin olmayan islam dinini elestirme hakki vermez sana !
Gordugum kadariyla burda kimse senin dinini sorgulamiyor ,hos goruyle yaklasiyor . Lutfen sende oyle davran . Bizim dinimiz hos goru ve sevgi dini , bu kapsamda sana ancak dua edebilirim canim . Rabbim kalbini iman nuruyla ve sevgiyle doldursun . Amin

sakali jiletle degil kör bicakla hatta yontma tasla da sinek kaydi yapabiliyorsan o da haram. hic alakasi olmayan yorumlar yapiyorsunuz bir de mantikliyim havasi atmayin bari
Biz orada jilet üzerine konuşuyorduk, çünkü jilet sadece traş için kullanılır. Bu işe özel bir aparat.Yobazlık öyle bir şey ki "Traş olmak haramdır, jilet satışları durdurulsun" da diyebilirler. Saç da kesmeyin, tırnak da. Robinson Crusoe gibi gezin ne deyim. Millet Mars'a çıkacak be.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…