Cuma Zayıflama Yarışması Üyelerinin Paylaşım Alanı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Anka nın kategorize ettiği konular üzerine bir kez de ben yazmak istedim.

1- Kardeş takım uygulaması ne yazık ki hala amacına hizmet etmiyor.
Zaten asıl sorun Cuma günü bildirimlerin hep son ana kalıyor olması. Bu son yılların alışkanlığı oldu. Nasıl oldu, neden bu noktaya gelindi fikrim yok. Bildirim süresinde bu kadar gevşek olunmamalı.
Liste paylaşım alanına gitmeden önce mutlaka kardeş takım kaptanı veya yardımcısına da onaylatılmalı.

Bir takımda bir sorun fark ettiğimizde sadece takım kaptanına uyarı yapmayalım.
Hem yardımcılarına hem de kardeş takım yönetim kadrosuna uyarımızı yapalım.

Birinden biri cevap verebilmeli.

Veremiyorsa hem kardeş takım uygulamasında hem de kaptan yardımcılığı statüsünde sorun var demektir.

Ben bu işlerle uğraşamam diyen kaptan da kardeş takım uygulamasından çıksın lütfen. Bir kişiye mesaj yazıp günlerce cevap alamamak çok mantıksız.

2- Etap raporunda düzeltilmesi gereken sorunlar ve etap birincisi ile sonuncusunun gerekli paylaşımlarda bulunması için son gün Perşembe. Perşembe gün bitimine kadar cevap verilmediğinde kesin olarak ceza alınacaktır.
İzne çıktı, ekstrem bir durum oldu vs gibi mazeretler zamanında paylaşım alanında paylaşılmalıdır.

3- Yeni üye takımınızda haftalarca deneme süreci geçiriyor. Hedefinin minimum ne olacağı ilk geldiği anda belli zaten. Dikkat etmeniz zor değil. Gerek bu konu, gerekse üyenin mezun olabileceği kilo konusundaki kontrolleri kaptan ve yardımcıları olarak yapmanız gerekiyor. Bildirim listenizi düzenlerken bir an durup düşünmeniz yeterli aslında.

4- Eski üyeleri ben sadece bendeki listede kontrol ediyorum. Üye isim değiştirdi ise bunu bendeki excel dosyalarından yakalamam mümkün değil. Bu da aynen 3. maddede yazdığım gibi deneme sürecinde kontrol edilebilecek bir şey. Neden bunu atlıyorsunuz bunu da anlamam mümkün değil.

@Anka sana bir teklifim var:
Bundan sonra yeni üyelerin kontrolünü yapabilir misin? Hatayı takıma iletirsin, muhatap yoksa listede sen düzeltirsin. Kafamda böyle beliriyor sistem. Ne dersin?

Sonuç olarak;
Ben 2007 yılından bu yana 12 senedir buradayım. Maaşım yok, herhangi bir avantajım yok, buradaki tek itkim zayıflamak gibi zor bir yola çıkan insanlara küçücük de olsa bir fayda sağlayabiliyor olmanın verdiği manevi tatmin.

Kaptanların da itkisi bu. Siz yardım edebilmek için el veriyorsunuz.
Çok önemli bir sorumluluğunuz var. Bunun altından kalkamıyorum, diyen yapmamalı. Burada kimsenin de zamanını almamalı. Çok basit bir gerçek bu.
Daha az takım olmamızda sorun yok. Takımların kapanmasında sorun yok.
Ama zaman ayıramayan kaptan hem diğerlerinin zamanını alıyor, hatalar, revizeler vs. Hem de kendini baskı altına alıyor. Buna gerek yok ki.
Hiç kimse kaptan olmak veya daha da önemlisi kaptan kalmak zorunda değil.

Bu gönül işi.

Öncelikle mesajımı dikkate alıp uzun uzun cevap verdiğin için teşekkür ederim

Ben çalışmadığım sürekli evde olduğum için Perşembe günü bütün işlerimi yapıyorum. İki günlük yemek yapıyorum. Cuma günleri sadece burayla ve çocuklarla ilgileniyorum. Ben gerçekten fazlasıyla önemsiyorum burayı. Çünkü senin verdiğin emek çok fazla.
Bak bi Cuma listesi bile kaptanlara zor gelirken sen her hafta 80-100 kişinin kilosunu kaydet, onu ekle-onu çıkar gerçekten verdiğin emek tartışılmaz.karnelere hiç girmeme bile gerek yok. Bizim bu emeğe karşılık daha çok dikkat etmemiz gerektiğini ve senin bir de hatalarla uğraşmaman gerektiğini düşünüyorum.

Bir takım kardeş takımına sormadan eklese bile kardeş takımın o listeyi kontrol etmesi gerektiğini düşüyorum. Ben herkesin listesini kontrol ediyorum. Aşağıya örnek bırakıyorum. Bunu yıllardır yapıyorum zaten

Ben eskiden Çarşamba günleri eksik gördüğüm zaman takımlara not bırakıyordum. Ama sonradan “evet aklımda biliyorum” gibi dönüşler alınca bıraktım. Aslında bu uygulama hakkında genelde sonuncu üyelerin takımlarında “Zaten motivasyonumu kaybettiğim için kilo aldım bir de böyle sonuncu yazılması beni daha kötü yaptı” şeklinde mesajlar okuyorum. Belki bu sonuncu görevinin üzerinde tekrar düşünebiliriz.

Bunu ben de anlamıyorum.

Ben kontrol ediyorum zaten her hafta. Ama bazı kaptanların önceki uyarılarda verdiği tepkiler sonunda yazmaktan çekiniyorum. Diğerlerine özelden bildiriyorum eğer cevap gelmezse ben düzenlerim tabii ki

Eklentiler

• B423F4C5-0E8D-4AE0-AD7F-7C2E39574152.webp
    32,7 KB · Görüntüleme: 50
Kontrolleri yapmıştım oysa kiacele ile yapınca sanırım karıştırdım

Bir de moni kaptanım Usagisan ın farkı ve yüzdesi doğruymuş. Kilosu 77,1 olacak. Genel oratalamalarında hata var.
Takımlarında da kilo bildirimini kontrol ettim, kilo bildirimi: 77
Sağlamasını da yaptık halloldu
Her eve bir Anka lazım

Son düzenleme:
püsküütüm her iki takım için de gerekli düzenlemeleri yaptım.

sevgili arkadaşlar moni kaptanımın yaptığı düzeltmeden sonra bende performansı yeniden düzenledim aşağıdaki linktedir.

Eline sağlık canım

Ellerinize saglik kaptanlarim

Bana kalırsa gerek sonuç listelerinde gerekse etap raporunda olmak üzere toplamda zaten iki kere ilan edilmiş birinci ve sonuncular için 3. bir hatırlatmaya gerek yok.

Sonunculuk konusuna gelince amaç da aslında bu. Yoksa kimse merak etmiyor sonuncu neden kilo aldı diye. İlan edilmenin vereceği sıkıntı aslında motive etmeli. Dolu dizgin kilo almanın önüne geçebilmeli.

Ben kontrol ediyorum zaten her hafta. Ama bazı kaptanların önceki uyarılarda verdiği tepkiler sonunda yazmaktan çekiniyorum. Diğerlerine özelden bildiriyorum eğer cevap gelmezse ben düzenlerim tabii ki ❤❤
Tamam o zaman anlaştık. Yeni üyelerin , eskiden yarışıp yarışmadığı konusu sende. Bu bana da iyi gelecek. Bütün takımların bütün üyelerine birden bakınca benim de hata yapma olasılığım, gözden kaçırma olasılığım daha mümkün olabiliyor. Hele bu haftaki gibi istemeye istemeye yapınca kesin hata!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…