Cumartesi söz için geliyorlar , gelmeyin desem çok mu ayıp olur?

noraashira

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2011
215
16
68
İzmir
Merhabalar..

Nereden başlayacağımı bilemiyorum. Bir gün buraya yazmak aklıma bile gelmezdi. Şöyleki; iki buçuk yıldan fazla süredir görüştüğüm bir insan var. Ailesini her şeyini tanıyorum. Düzgün biri, meslek sahibi, sakin , insanlar içerisinde her zaman sevilen espirili biri. Çok zor süreçler geçirdik her ilişkide olduğu gibi. Şekeri olduğu için bazen ani sinirlenmeleri oldu. Kırdık birbirimizi. En son söylenmesi gereken sözleri en başta söyledik birbirimize. Ama sonunda hep tekrar barıştık.. Benim için bu güne kadar çok fazla fedakarlık yaptı. Hastalığımda sıkıştığım her zamanda ailesi ile hep yanımdaydı. Bu arada ailesini de yakından tanıyorum. Çok fazla zaman geçirdik.

Buraya kadar bir problem yok ama benim aklıma takılan iki tane soru var . Evli olan arakdaşlar belki yardım ederler fikir verirler..

birincisi aile yapılarımız çok fazla uyuşmuyor. Örneğin onun ailesi fazla rahatlar. Din konusunda babası ile hiç uyuşmuyoruz. İbadet kişiseldir inanç kişiseldir ama bir aile kültürü de vardır ya.. benim annem tam tersi ailem biraz daha tutucu ve gelenek göreneklerine daha bağlılar. onun ailesi daha doğrusu babası çok rahat konuşan herşeyi eleştiren ve benim fikirlerimle uzaktan yakından ilgisi olmayan düşüncelere sahip. Sözleneceğim kişi ise her zaman tarafsız kalıyor. Pek konusmayı sevmiyor. ben ne zaman konusmaya kalksam bana: "kendin söyle, ne yapayım, ailemle mi evleneceksin, bana anlatma diyor" Ben evlenirsem ailemden ayrı , onlar ile aynı şehirde yaşayacağım. Bu tarz sorunlar yani yaşayış biçimlerinin farklı olması evlilikte soruna sebep olur mu?

İkincisi ise ilk başlarda ona karşı hissettiğim heyecandan eser kalmadı. elimi tutması bana bakması bunlar artık o kadar rutinleşti ki kalbimin atışlarını duyamıyorum artık. Ona bana karşı romantik olmasını söylüyorum erkek arkadaşınla konuşur gibi konuşma diyorum.. Benimle bazen dalga geçiyor . artık arkadaş gibi olduk. ben ise böyle olsun istemiyorum tutku olsun istiyorum. ama olmuyor .
süreç içerisinde birbirimizi fazla kırmamız ağır sözler söylememiz kavga etmemiz.. (bir defasında çok sinirlenip şekeri düştüğü için bana vurdu ) yani tahammül edemyecek kadar sinir oluyoruz bazen birbirimize. Ama ben bu durumları hep anlayışlı karşıladım. benim için ideal bir insan oldugundan ona onu istedigimi söyledim. etrafımda arkadaşklarım akrabalarım hepsi yavaş yavaş evleniyorlar . bana sıra sana geldi diyorlar.. bu bende evlenmek zorundayım artık hissi oluşturdu. Ben özel sektörde çalışıyorum 25 yaşındayım. O devlet memuru, öğretmen 29 yaşında. çevresi var. Her istedigimi yapıyor. Yani evlendiğimde sorumluluklarını yerine getireceğine inanıyorum .. Ama sorun olan şu ki ona karşı hiç bir his kalmadı içimde.tabiki seviyorum vicdanım sızlıyor bunları yazarken ama heyecanlanmıyorum, aşık değilim ve o da farkında. evlenirsek mantık evliliği yapacağımızın. Evlilik için bunlar yeterli mi .. Ömür nasıl geçer?

Ailesi cumartesi gelcek . Şehir dışındalar şu anda yola çıktılar önce kendi memleketlerine uğrayıp dönüşte gelecekler.. annem farkında isteksizliğimin emin olmadıgımın ama buyur edildi artık birşey demiyor. sen istedin kızım diyor.

benim kafam karışık her an arayıp istemiyorum diyebilirim. Pişman olmaktan korkuyorum

bence artık gelmeyin demen çokk tuhaf kaçar gelsinler tanıssınlar aileler hemen karara bağlanmasın ailen biraz düşünelim falan desin o heyecanın kalmama sebebi belki bu söz stresi falandır kendini rahatlat ve sakin bi kafayla düşün derim..

dedğin gibi inanç kişiseldir belki çok sevecek aileler biribirini onların inancından çok samimiyetine sevecenliğine davranıslarına baglı bence

şuan için hayır demeyin,buyur etmişsiniz nezaket icabı,ileride ne olacağı belli olmadığı ve arada tatsızlıkların olmaması için gelsinler..ama söz işine girişmeyin bir büyüğünüz,düşünülmesi gerektiğini cevabın sonra verileceğini dile getirsin..sonrasındada iyice düşünür,kararınızı verirsiniz..

bence artık gelmeyin demen çokk tuhaf kaçar gelsinler tanıssınlar aileler hemen karara bağlanmasın ailen biraz düşünelim falan desin o heyecanın kalmama sebebi belki bu söz stresi falandır kendini rahatlat ve sakin bi kafayla düşün derim..

dedğin gibi inanç kişiseldir belki çok sevecek aileler biribirini onların inancından çok samimiyetine sevecenliğine davranıslarına baglı bence

evet yüzük falan takılmayacak . Annem" ilk defa geliyorlar nişan yaparken takarız" dedi istemedi. Bilmiyorum belki her şey stresten oluyor . İnşallah geçer .

Söz olmasın gelsinler tanışsınlar madem.. Hem kendine zaman tanırsın hem de ailelerin birbirlerine olan tutumunu görür ona göre karar verirsin..

E gelsinler ama babana acele karaar vermemesini düşünmek istediğini söyle sakın yüzük takma..
bu kafa karışıklığıyla evlenilmezki.

evet yüzük falan takılmayacak . Annem" ilk defa geliyorlar nişan yaparken takarız" dedi istemedi. Bilmiyorum belki her şey stresten oluyor . İnşallah geçer .

Söz olmasın gelsinler tanışsınlar madem.. Hem kendine zaman tanırsın hem de ailelerin birbirlerine olan tutumunu görür ona göre karar verirsin..

benim annem babam ayrı. babam gelmeyecek . Dedem ve babaannem geldi. Herkes bildiği ve olur gözüyle baktıgı için söz için geliyorlar. Başta direk nişan yapıp gidelim dediler. Annem istemedi. muhtemelen zamana bırakılacak..

Peki hiç bir şey hissetmiyorum artık heyecanlanmıyorum. bunlar normal mi. herkeste olur mu böyle şeyler.. İlk başlardaki gibi olmasını bekleyemem tabiki . Ama o zaman bana karşı daha kibardı. Daha ılımlıydı. Şimdi" ben böyleyim değişemem böyle kabul et beni diyor" ben sadece merhamet istiyorum bana şefkatli yaklaşmasını istiyorum benimle askerlik arkadaşı ile konuşur gibi muhabbet edip dalga geçiyor.. hadi arada olur ama artık hep böyle.. sinirlenince ağır konusuyor. bunlar beni hep soğuttu evlenmekten..

ben bu insanla aynı evi paylaşacağım korkuyorum işte..
aslında iyi biri ama..

ne bileyim.

benim annem babam ayrı. babam gelmeyecek . Dedem ve babaannem geldi. Herkes bildiği ve olur gözüyle baktıgı için söz için geliyorlar. Başta direk nişan yapıp gidelim dediler. Annem istemedi. muhtemelen zamana bırakılacak..

Peki hiç bir şey hissetmiyorum artık heyecanlanmıyorum. bunlar normal mi. herkeste olur mu böyle şeyler.. İlk başlardaki gibi olmasını bekleyemem tabiki . Ama o zaman bana karşı daha kibardı. Daha ılımlıydı. Şimdi" ben böyleyim değişemem böyle kabul et beni diyor" ben sadece merhamet istiyorum bana şefkatli yaklaşmasını istiyorum benimle askerlik arkadaşı ile konuşur gibi muhabbet edip dalga geçiyor.. hadi arada olur ama artık hep böyle.. sinirlenince ağır konusuyor. bunlar beni hep soğuttu evlenmekten..

ben bu insanla aynı evi paylaşacağım korkuyorum işte..
aslında iyi biri ama..

ne bileyim.

"Aslında iyi biri ama ne bileyim" diyerek olmaz ki evlilik.. Tamam mantık da önemli ama seni heyecanlandıran, gördüğünde gözlerinin içi parlayacak kişi değilse sonu gelmez gibi sanki..

karmaşık herşey. zevklerimiz aynı bana yardım ediyor sürekli ve ne dersem yapıyor. Ama tutku yok bundan eminim..
şu anda ne giysem ne taksam diye düşünmem gerekiyor. Ama ayıp olmayacağını bilsem öyle bir şeyler giyip çıkıvereceğim. .

benim kocam da şeker hastası şekeri hipoglisemiye girecek denli düşer bazen ama bana hiç vurmadı. sinirli oluyor şekeri düşünce evet, bunu ben de gebelikte yaşadım ama kimseye saldırmadım.
şeker düştü, bahane! kadına el kaldırmayacak yapıda olan o tokadı atmaz, atamaz.
evlilikle ilgili beni en çok bu düşündürürdü. ya da düşündürmezdi, vurmaya cesaret ettiği gün beni görmesi bile hayal olurdu.

benim kocam da şeker hastası şekeri hipoglisemiye girecek denli düşer bazen ama bana hiç vurmadı. sinirli oluyor şekeri düşünce evet, bunu ben de gebelikte yaşadım ama kimseye saldırmadım.
şeker düştü, bahane! kadına el kaldırmayacak yapıda olan o tokadı atmaz, atamaz.
evlilikle ilgili beni en çok bu düşündürürdü. ya da düşündürmezdi, vurmaya cesaret ettiği gün beni görmesi bile hayal olurdu.

yani şekeri çok fazla düşünce hatırlamıyor bazen olanları. o anda ben hatalıydım . ama üzerime saldırdı sinirden.

yani şekeri çok fazla düşünce hatırlamıyor bazen olanları. o anda ben hatalıydım . ama üzerime saldırdı sinirden.

ne demek ben hatalıydım? hatalı da olsan kimin ne haddine sana tokat atmak?
hatırlamıyor değil, gayet de hatırlıyor kendine hakim olamıyor sadece. sarhoşluk gibi düşün.içinde olmasa saldırmazdı.
evlendin. hatalı davrandın bir konuda, adam seni bıçakladı e hatırlamıyordum şekerim düşmüştü dedi???
bir araştır, öğren. yok öyle şekerim düştü de hatırlamıyorum .

bu konuda çok konuştuk ondan öncesinde de çok defa şekeri düştü 50 60 lara ambulans çağırdığımız zaman oldu . yere düşüp baygınlık geçirdiği zaman oldu yolunu kaybettiği zaman oldu. bilinçsiz oldugu zamanları biliyorum gözlerini açamıyor. bu ayrı birşey kendinde olmamak. ama bilinci kapanmadan da bazen düşüyor ben artık anlıyorum tepkilerinden . şeker li birşeyler yiyince geçiyor . sonra tam hatırlamıyorum diyor. Bilmiyorum tip 1 diyabeti var.. bende çabuk sinirlenen biriyim o da. birinin alttan alması gerekiyor bazen. ama olmuyor çoğunlukla

bu konuda çok konuştuk ondan öncesinde de çok defa şekeri düştü 50 60 lara ambulans çağırdığımız zaman oldu . yere düşüp baygınlık geçirdiği zaman oldu yolunu kaybettiği zaman oldu. bilinçsiz oldugu zamanları biliyorum gözlerini açamıyor. bu ayrı birşey kendinde olmamak. ama bilinci kapanmadan da bazen düşüyor ben artık anlıyorum tepkilerinden . şeker li birşeyler yiyince geçiyor . sonra tam hatırlamıyorum diyor. Bilmiyorum tip 1 diyabeti var.. bende çabuk sinirlenen biriyim o da. birinin alttan alması gerekiyor bazen. ama olmuyor çoğunlukla

biliyorum canım, bizim evde de eşim öyle, hamileyken son haftalarımda benim de 60'lara düşüyordu, o hissi biliyorum inan ama benim anlatmak istediğim çok farklı bir şey. karar senin tabii ama öyle ya da böyle bu adam sana vurmuş. içinde olmasa vurmazdı.

aileme bu konu ile ilgili bir şey söylemedim. Annem soruyor sinirli mi değil mi diye. Ben hep hayır diyorum. olan en ufak bir şeyi anlatamadım. Annelerin içine doğuyor işte..

teşekkür ederim yorumlarınız için. Düşüneceğim

Şekeri düşen, çıkan insan hatırlamıyor mu? İlk defa duydum. Oysa bende şeker hastasıyım vay be...
Bende birini tokatlıyım kusura bakma şekerim düştü diyim, olur mu sence?
Bana bahaneler üretiyorsun kendine gibi geldi.
Düşünmeye çok ama çok ihtiyacın var.
Hem kendine hem karşındakine yazık etme, pişmanlıkla bir ömür geçmez..

cnm konunu okudum da biraz kendimede benzettim bu tip korkularım vardı benimde ailelerle ilgili.bizde de tam tersi ben rahat büyüdüm nişanlımın ailesi kapalı kültürel olarak farklıyız başta acabalarım oldu ama tanıştıkça aileler öyle kaynaştı ki 2 hafta önce nişanımız oldu hatta bu akşam onlardaydık şöyle geriye çekilip onları izliyorum da ne kadar farklıda olsak aileler istedi mi çok iyi anlaşabiliyorlar çok şükür herşey çok iyi.tutku olayına gelince bi yerden sonra hep romantiklik olmuyo rahatlıyo insan ilk zamanlardaki gibi incelikler olmuyor arkadaş gibi rahatça konuşuyosun herşeyi ama tabiki tutkuda kaybedilmiyor yerine göre.bence sen onu gerçekten sevip sevmediğini iyice düşün hakkında hayırlısı neyse o olsun tatlım

Back
X