Cyy'nin Diyet Günlüğü

evet kızlar diyetimin 1. günü yediklerimi sayıyorum ve yatıyorum

sabah sadece su içtim :)
öğle yemeğinde 2 tane haşlanmış baharat ilave edilmiş patates yedim.
öğleden sonra kabuk tarçınlı 1 fincan yeşil çay içtim.
akşam üzeri 1 maden suyu içtim
akşam yemeğim de fırına attığım baharata bulanmış patates (kuru kuru ekmeksiz) + 3 kaşık yoğurt yedim
akşam 1 tane daha ballı tarçınlı yeşil çay
yatmadan önce 2 tane kuru kayısı ve 200 ml light yağsız süt
toplamda 2,5 litreye yakın su
sıfır ekmek, sıfır şeker :)
ne dersiniz, sizce ilk gün için nasıl?
başaracağız inşallah :)

Uuuu süpermiş. Çok aklıma yattı ben de mi yarını diyetimin ilk günü ilan etsem ne?? Ben öyle ızgara et, hellim peynirli salata, öğlenleyin 1 kaşık zeytin yağlı fasulye falan yiyemiyorum. O kadar yemeği nasıl pişireyim kendime 3 öğün. Ben minimalist bir diyet listesi isitorum seninki gibi. 2 patates, işte 1 bardak yeşil çay, az yoğurt... Tam benlik bi diyetmiş.

Sen evde misin canım? Çalışıyor musun? Gün içinde hareket miktarın nedir? Ben mesela hareketsizim şu an çalışmıyorum, çok az yesem de kilo alıyorum çünkü 24 saat koltukta oturuyorum. Ama sporu unutmamak lazım, sen de hemen başla. Ben de yarın başlıyorum

çok çok ve çok kötü bir menü.
canım böyle bi menüyle kastan kaybedersin, kilo verdim sanırsın ama azıcık yedin mi hoop geri alırsın.
şimdi yazdıklarımı çok umursamayacaksın muhtemelen bunun için söyleyebileceğim tek şey 5 ayda 20 kilo verdim.
ağustostan bu yana diyet yapmıyorum almadım da vermedim de henüz.
lütfen yediklerini bu kadar kısma. protein muhakkak olmalı. hergün süt iç yumurta ye.

ben öğretmenim :)
5 gün boyunca sabah 8 öğleden sonra 15.05 arası full dersim var :)
anlayacağın ayakta geçirdim bu günü.
ayrıca evimde eliptik bisikletim var henüz başlamadım ama misafirim var şimdi (annemler yatılı bende hafta sonuna kadar) onlar gidince sporumu da yapacağım inşallah.
5 günde 5 kilo diyetini incele. ben onu yapmaya çalışıyorum. ve beğendim.

kız nasıl verdin 20 kiloyu hemen anlat bakıyim

est. ne demek umursamamak
tabi ki fikir alışverişinde bulunacağız ki işe yarasın yaptıklarımız.
o zaman sütümü içmeyi asla ihmal etmeyeceğim.
sende biraz o 20 kiloyu nasıl verdiğini anlatırsan çok sevineceğim.

gunlugun hayirli olsun canim :)) bir gun ben de baslicam gunluk tutmaya ama bakalim simdilik sadece baskalarininkini takip etmekle yetiniyorum, seni de takipteyim ona gore . biraz motivasyonum yukselsin ben de yazicam artik hergun.
bu arada cok az yemek de cok yemek kadar zararlidir ve kilo vermen once asiri hizli 2 hafta sonra da inanilmaz yavas olur sonra da tamamen durur, sonra moralin bozulur motivasyonun sifirlanir. tecrube konusuyor malesef yaptim o hatayi ben de baslangicta.. bence biraz daha cesitlendirmelisin menunu. kolay gelsin canim

Ya of ne güzel işte ayakta olman büyük avantaj. Benim kendi mesleğim de bilgisayar başında bir meslek, yani şu an ara verdim çalışmıyorum ama bir fark yok =) çalışıyor olsaydım da oturacaktım. Zaten çalıştığım zaman da evden freelance çalışıyorum. Popo üstü otura otura uyuşuyor her yanım :/
Benim de bisikletim ve adım atma aletim var ama hiç yapmıyorum hiç yormuyorlar beni. Koşmayı seviyorum, koşu bandı çoook işe yarıyor eskiden kullanıyordum ama şimdiki evimde koskoca şeyi koyacak yerim de yokk 600-700 lira verecek halim de yok özellikle şu ara. O yüzden spora yazılıcam. Spora yazılınca mecbur gidiyorum para verdiğim için =D

Yalnız arkadaş haklı bu diyet 5 günden fazla yapılmaz. Ya da akşamlara eti de dahil etmen gerekir bir süre sonra.
Ama malesef ben vejetaryenim ve et yemiyorum zaten. O yüzden ben patatese sebzeye devam ederim :) hadi bakalım...

kız nasıl verdin 20 kiloyu hemen anlat bakıyim

inan ki yiyerek zayıfladım. tam 1 nisanda başladım. o günden beri net uyguladığım tek şey çaya şeker atmamak. bir de ilk 3 ay hiç abur cubur yemedim. ama canım istediğinde evde felan varsa çikolata felan yedim.
kahvaltıda muhakkak yumurta yerim.
yaza denk geldiği için yenecek daha çok şey vardı mesela domates benm menülerimin baş tacıydı.
ve peynir. en çok da peynir tüketmişimdir. sütten başka hiç birşeyin lightını kullanmadım. yoğurt, peynir vs hep tam yağlıydı.
kahvaltıda 2 dilim ekmek kesin yerdim.
mesela öğlenleri kendine çorba yap iç, ıspanak yap yoğurtla ye. akşamları kuru bakliyat yapabilrsin, tavuk yapabilirsin.
bak ben sık sık fırında mücver yapardım enfes olurdu hem de çok hafif.
akşam yemeğini erken ye sonra yatmadan 2-3 saat önce meyveyle yarım su bardağı süt iç. ben gece acıkırsam sütlü nescafe içerdm tatlandırıcıyla anında tokluk hissi veriyor.
haftada 3 gün felan hızlı tempoda yürüyüş yapardım.
sadece emin olduğum tek birşey var aç kalındığında tartıda hafif çıkarsın ama iki yediğinde geri alırsın.
en çok dikkat ettiğim şey yemekten sonra uyumamak. yediğin yoğurtlu brokoli bile olsa üstüne uyudun mu kilo yapıyor.
canım şimdilik aklıma gelenler bunlar. gene yazarım sana.
ha az önce yazmamışım; patates hem mideni rahatsızlığına yol açar hele reflün gastritin felan varsa kötü yapar. hem de şekeri çabuk yükselltiği için çabuk acıktırır.
inşallah sağlıkla, keyifle başarırsın...

çok çok çok teşekkür ediyorum
irtibatı koparmayalım olur mu :)

canim ben de vejeteryanim arada paslasalim seninle o halde degisik tarifler falan elimize gectikce :)

ben kaçar
daha hafif olduğumuz günlere uyanmak dileğiyle
iyi geceler :)

canim ben de vejeteryanim arada paslasalim seninle o halde degisik tarifler falan elimize gectikce :)

Tabiisiiii paslaşalım tatlım =) Vejeteryan olup da diyet yapmak extra zor. Zaten çok sınırlı şeyleri yiyoruz, bi de diyet yapıp da makarnayı ekmeği kestiğinde geriye yiyecek bi tek ot kök kalıyor :))))) İnek misali. E baklagiller var diyeceksiniz ama her gün her gün de baklagil pişir ye şişir mideyi olmuyor ki.. Protein almayınca da kaslar zayıflıyor, Veje olup da diyet yapmak çok daha zor

kesinlikle katiliyorum canim. ben ozellikle protein konusunda cok sikinti cektim uzun sure. son 3 haftadir toz protein takviyesi kullaniyorum. ben sut de icmiyorum bu arada, baklagil de sevmiyorum o yuzden durumum daha feci.. soya sutu iciyorum proteini cok yuksek degil. kahvaltida soya sutlu kahvaltilik gevrek yiyorum mesela icine bir kasik protein tozu atiyorum 23 gram protein var 2 gram da karbonhidrati. onunla kurtariyorum yani gunu..
onun disinda quorn adinda biseye taktim et yerine yemeklerde kullanabilecegin ayni ete benzeyen birsey. tavuk gibi olani var, kofte gibi olani var. ama soya eti yani 100% bitkisel. onlarla et pisirir gibi kendime yemek pisiriyorum. soya kiymasindan manti bile yaptim :26: tabi bire bir et gibi olmuyor ama en azindan millet yerken ben aval aval bakmamis oluyorum sote falan guzel oluyor. soya etini tavsiye ederim eger sen hala dadanmadiysan ona tofu da guzel diyorlar ben hic denemedim ama o da benzer birsey olsa gerek.
ama su makarna pilavi malesef kesinlikle kesemiyorum. onlar da olmasa cok yavan geliyor sanki geri kalanlar :) iste porsiyonu kucuk tutmaya calisiyorum bakalim...

Selam,
okuldan yazıyorum bu satırları.
Sabah kahvaltımı 1 havuç ve 1 bardak biberiye çayı ile yaptım.
Arada yarım litre su içtim
Öğle yemeğinde bir kocaman tabak salata yedim (içine bir dilim peynir attığım marul, roka, havuç, kırmızı lahanadan oluşan bir kocaman tabak salata :)) + 1 bardak tarçınlı yeşil çay
Nasılım ama bu saate kadar :)

Cyy hayatım haftaya bu diyeti uygulucam bende.
yanlız pek anlamadım aslında.
mesela
sebze derken diyelim salata, salata mı yicez her öğün ?
et gününde ne yiyebiliyoruz?
yumurta her öğünde de yenmez ki ya :26:

hayırlı olsun bende dün başladım umuyorum başarıcağız ben sigarayıda 10 gün önce bıraktığım için kg vermem zorlastı ama önemi yok hedefim sağlıklı bir şekilde yağ kaybetmek ayda 4 ila 5 kg arası ltfen sizde öyle yapın 5 günde 5 kg su kaybettiriyor hiç bir anlamı olmuyor ben cok yaptım bu tarz seyler ilk hafta 4 kg verip ertesi hafta 8 kg alıordum

süpersin tatlım....
eve gelince yemek türü şeylerde ye

1 haftada 4 kg mi?
açlık grevine girmiştin herhalde

aynen delirmişim herhalde o zamanlar çok sıkmıştım kendimi sabah öğlen akşam 1 kase salata yiyordum falan :-D

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…