Seve seve yardımcı olurum. İlham kaynağı olduysam ne mutlu bana. Bana da zamanında başkaları ilham kaynağı olmuştu..
Yapıyorum tabii ki.. Kahve keyfi de yapıyoruuum, dizi de izliyorum, keyfime çoook düşkün biriyimdir ayrıca. Ama zaten anlatmaya çalıştığım da bu. İşleri düzenli ve zamanında planlı bir şekilde yaptığında kendisine daha çok vakti kalıyor insanın. Bu anlattıklarımdan bütüüüüün gün iş yapıyormuşum gibi anlaşılıyor değil mi? Hayır. Sadece zamanında yapıyorum ve sırasını çok iyi biliyorum. Neyi önce neyi sonra yapmam gerektiğini çok iyi oturttum. Ve de kendi adıma konuşayım, ben yazılı notlardan çok faydalanıyorum. Kimisine göre çok gereksiz gelebilir. Annem çok gülüyor mesela banaAma diyorum ya, herkesin kendine göre yöntemleri olmalı. Küçük bir örnek vereyim mesela. Cam silerken neler lazım olacağı liste şeklinde yazılıdır. Dış cephe balkonları olduğu için evimde, epey bir teferruatlı malzeme kullanıyorum
İki saat düşünmem şunu unuttum gidip banyodan alayım bilmem ne diye. Tık tık tık hepsini hazırlar getiririm camın önüne. 5 dakika 5 dakikadır. Bu 5 dakikalar birleşince epey bir zaman kaplıyor valla gün içinde. Bebeğime çanta hazırlıyorum diyelim ki gezmeye giderken, neler almam gerektiği, emzikten oyuncağa, battaniyeden biberona heeepsi yazılıdır. Hiç düşünmem unuttuğum bir şey var mı diye. Hiçbir zaman da unutmam zaten bu şekilde. Böyle ufak ufak detaylar çok zaman kazandırıyor insana. Dolayısıyla, tertipli düzenli olunca aslında çok daha fazla zaman kalıyor insanın kendine. Önceden hem evim berbat durumdaydı, hem de o dağınıklık ve düzensizlikte herhangi bir iş yapmaya çalıştığımda 2-3 kat daha fazla yorulduğum ve zaman kaybettiğim için şimdikinden daha az boş vaktim kalıyordu. Üstüne üstlük bu durum moral bozukluğu da getiriyordu beraberinde. Şimdi hem evim temiz, düzenli, hem kendime zaman ayırabiliyorum, hem de çok mutlu ve neşeliyim, hayat doluyum
![]()
Hee, bir de dolap çoook önemli haklısın. İmkanın olduğu ölçüde dolap edinmeye bakmalısın. Benim en büyük avantajım o. Evimin her yeri dolap. Gerçi daha da çok istiyorumEşim seni dolaba doyuramadım diyo sürekli
Sormak istediğin başka şeyler olursa hiç üşenmeden seve seve cevaplarım![]()
Tam da düşündüğüm kişisin. Kendim temizlik listesi falan hazırlamak istiyordum ama sonra saçma geliyordu hani kimse hazırlamıyor demekki gereksiz diye düşünüyordum. Sana sormak istediğim bişey var hani bebek çantası listesi var diyorsun o standart bir listemi yoksa gideceğin yere göre öncedenmi hazırlıyorsun. Senden ilham aldım evim için bir defter hazırlayacağım. Sen anlat ben okurum faydalı oldu. Teşekkürler.