• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dağınık ve pasaklı olmak.

Başlığı görünce amanın bu benim dedim zemuszemus Temizlik işini sevmiyorum bide başağım moralim bozuluyor temizliğe düşkün oluyorlarmış deyip moralimi bozuyorlar. Yok yahu nerde o günler. Dağınığım annem kızardı hep az bak şu temizliğe diye de nerde o günler.

Zaten sizin gibiler yüzünden biz pasaklıymışız gibi gözüküyoruz. :umursamaz: opuyorumnanaktan

kaydirigubbakcemile3 hahah ayy çok güldüm yaaa doğruy ikizlere hep pasaklı diyolar ama vallaha değil yaaa:1no2:
işime gelince öyle bi yaparımkiiii.. nişanlımda koç erkeği çok titiz annem işin iş diyor aman evlenince zaten yapılıyo şimdi anneme güveniyorumda ondan.

Ben rahatsız olmuyor değilim bu durumdan. Olmasam gelip yazmam :) Kim istemez evinin odasının temiz olmasını. Ama bunu haftada 1 yaptığım için hep dağınığım. Huy edinemedim.

Poff bilmiyorum, şimdi evi ve odayı temizleyecem.

amannn yapanda bir yapmayanda bir.biz deliler gibi yapıyoruzda noluyo madalya mı takan var.yada aferin diyen mi.aksine bide o yorgunluğa elleri ıslak banyodan çıkıp granitleri ıslatan bi kocan olursa kendini nasılda enayi gibi hissediyosun.çalışıyosan parana geçer sözün.haftada 2 gün al bi yardımcı olsun bitsin dert ettiğin şeye bak...

öyle dağınık bir yerde durmak,yemek yemek,yaşamak
hiç bana göre değil...ay çıldırırım toplamazsam

canım büyük temizlik yapmak çok zor 15 de hadi biemedin ayda bi kere yap büyük temizlik ama dağınık olma yoksa temizik yapmak bie o dağınıkıkta çok zor olur, üstünden bişi mi çıkardın hemen silkele katla koy dolabına,yada kiriyse at çamaşıra, ütü yapmaya üşeniyorsan kuruduktan sonra her şeyi yerine yerleştir giymeden önce ütüle,bi yere bişi mi döküldü anında sil, her gün azar azar yap bişiler,böylece toplu temizlik gibi zaman almaz yormaz azar azar her gün biras.1-2 gün aksatsanda 3 gün hemen devam.

hıııııııııı, bu arada bende ikizlerim ama işin sırrını çözdüm dağınıklığa izin vermeyince ev kirlenmiyor

canım büyük temizlik yapmak çok zor 15 de hadi biemedin ayda bi kere yap büyük temizlik ama dağınık olma yoksa temizik yapmak bie o dağınıkıkta çok zor olur, üstünden bişi mi çıkardın hemen silkele katla koy dolabına,yada kiriyse at çamaşıra, ütü yapmaya üşeniyorsan kuruduktan sonra her şeyi yerine yerleştir giymeden önce ütüle,bi yere bişi mi döküldü anında sil, her gün azar azar yap bişiler,böylece toplu temizlik gibi zaman almaz yormaz azar azar her gün biras.1-2 gün aksatsanda 3 gün hemen devam.

Teşekkür ediyorum canım. Şimdi masamı düzenledim ve sildim, sıra evde. Deneyeceğim.

Zaman zaman...
-kuruyan çamaşırlar askıda günlerce bekleyebilir.
-büfenin tozu alınmadan haftalarca durabilir.
- Perdeler yıkanmadan 6 ay- hatta 1 sene kalabilir (büfeyle,perdelerle bir şey yemiyorum, üzerime giymiyorum)
...

Ama...
- Eve girer girmez, kendi evim olsun, başkasını evi olsun ellerimi yıkarım,
- Yazın her gün (1-2 defa) kışın da en az gün aşırı banyo yaparım
- Mutfakta bir şey hazırladıysam, ya işlemi yaparken ya da hemen sonrasında temizlerim tezgahın üstünü,
-lavabonun içinde bulaşık bırakam.
- Evde mutlaka terlik giyerim, yere bastığım çoraplarla kanepeye, koltuğa ayağımı uzatmam, yatağa girmem.
- Dışarıdan gelince üstümü değiştiririm.
- Tv kumandası ya da su-cola şişesi gbi şeyler yere konmaz bizim evde. (birçok arkadaşımın evinde rastladım.)
....

Hehehehe aynı ben, nihayet titiz olmayan birilerini bulabildim. Kendimi bildim bileli böyleyim. Ne kadar yaparsam yapayım arkama dönüp baktığımda her yer gene dağınık. Artık benim herif pes etti. Evi toplu gördüğünde gözlerine inanamıyor ve "bir şeyin mi var" diye soruyor.
Yaşasın dağınıklılık ve pasaklılık. (Özelliklede titizlik manyağı arkadaşım İlknur'a sesleniyorum buradan, senin titizlik hastalığından nefret ediyorum, ama bana oturmaya geldiğinde evimi temizlemeni seviyorum laelaelaelaelae)

Ben dağınık ve gerekliliğine göre titizimdir. Dağınıklık ve temizlik birbirinden çok ayrı şeyler bence. "MAvi Saçlı Kız"diye bir kitap vardı, kanserden 16 yaşında ölen bir kızın (Burça kÇerezcioğlu) günlüğü şeklindeydi. Kitabın bir yerinde babasının yazdığı bir söz vardı,

Karışık bir odada
Yaşanmışlık vardır.
Ben düzeni severdim,
Al işte...

Lisedeydim bunu okuduğumda, şakayla karışık da olsa düzenliliğe karşı olmaya o zaman başladım. :1closedeyes:

hehe bu ıkızler burcunun özellıgı sanırım bende cok dagınıgım ama kısısel olrak cok temızımdır:) arkadaslar hep dalga gecer hem cok temızsın hem dagınıksın dıye ya bıde calsıınca ıyıce dagınık oldum ben askımda basak burcu nasıl derlı toplu anlatamam offoff

Yukarıda da dediğim gibi ikisi birbirinden çok farklı bence. Şahsen düzenli ama şartı-şurut bilmeyen biri olacağıma, dağınık ama titiz biri olmaktan gurur duyuyorum :hooray:

ahhh birazcıkta ben öyle olabilseeem....koltuğun yaslanma yastıklarına bile sırtım değsin hemen elime alıp kabartıyorum..
ablama anneme gideyim henüz kahvaltı bitmemişken masada keyif yapıyorlarken ben masayı toplamaya kalkıyorum...
gözüm sürekli evin içinde geziyor bir çer pöp varmı diye...
nefret ediyorum bu huyumdan yaaa...

banada formülü söyleyin nolur..
inanın eşim bile diken üstünde oturuyor sanki artık nasıl bir bakış atıyorsam adamcağıza...
boşver böyle olmaktansa dağınık ol daha iyi....
benimde yükselenim ikizler ama beni etkilemiyo demekki yükselenleri tutmuyo..
ayy ne varcı acıcık tutsaydı yaaa. :(

Arkadaşımın babasında vardı bu, kızının sözlendiği gün adam halıdaki çöpleri topluyordu, allahın izni... -yorgun kızım şunu çöpe atıversene- :roflol:

Ikizlerim,dağınığım,şikayetçi değilim,olan varsa gelsin toplasııııııııın...(sözüm eşimedir)

kaydirigubbakcemile5 :içelim:

Ben de temiz olmayı çok seviyorum ama yetiştirebiliyor muyum ?Hayır.Ama işin püf noktası şu her gün azar azar devamlı.Böylece birikmez.haftada bir oda seç kendine dip temizliğine gir. Eğer dediğim gibi devamlı azar azar yaparsan dip temizliğin bile 1 saatini almaz..Ben her gün elektrik süpürgesini açmaya çalışıyorum misal böylece koltuk altları fazla birikmiyor tozlanmıyor..

Ah ah ben eskiden nekadar düzenli ve titizdimmafoldumben

KK ile tanisali o eski halimden eser yok simdi:kedi:

bu arada oglak burcuyumfisfisfis

orta yolu bulmak önemli
cok temiz ve derli toplu bir eve gittimi rahat olamiyorum, cok pis de olmasin lütfen:sinifsinif:

kızlar bn yengec burcuyum cok evcıyım evımınde temız oldugunu bılıyorum ama kocam varya kocam ıllallah ettım bnım aksıne okadar pıs okadar dagınıkkı anlatamam yedıgı ortalıkta coraplar cıkarınca bıyerde hep kavga edıyoruz bu yuzden ya bana acımasıda yok valla canım cıkıyor butun gun temızlıkten odagıtıyor bn topluyorum arkasından bıktım artık ya

bende ikizler burcuyum ama evim daima düzenlidir,derli topludur,dağınıklığa tahammülüm yok,aşırı derecede titizlik hastasıda değilim ama
her an misafir gelecek kadarda düzenliyimdir,
bunu etrafımda dile getirir
bu dağınıklığın burçla alakalı olduğunu sanmıyorum,belki bakıldığında ikizler dağınık gibidir ama yükselen etkiliyor olabilir,bir arkadaşımda başak ama çok dağınık temiz olmaya çok temiz ama dağınıklığı çok,üşenir yapmaz yaptımıda dip köşe yapar :)
eltimin biri titizlik hastası(başak burcu),diğer eltimde tam aksi,evine girerken paçalarını sıvayıp girecek derecede pis hemde :D (aslan burcu)
aldığını aldığın yere koyarsan ne dağılır nede yorulursun...

forum sahibi arkadaş,benim kızımda öyleydi ama şimdi üniversitede ev tuttu,okuldan gelince o yorgunluğun üstüne bile evini topluyor,yani sorumluluk alınca değişiyor insan :)

bende ikizler burcuyum çok düzenli ve titizimdir annem sinir olur bu halime azıcık rahat ol diye ama nafilekaydirigubbakcemile3 dağınıklığı hiç sevmem aslında sürekli böyle olmak zaman zaman insanı yoruyo ama duramıyo insan

Şu sözleri beynine kazı bence faydası olur.

Evini temiz tut misafir gelebilir.
Bedenini temiz tut ölüm gelebilir....

biraz karamsar karsılayabilirsin ama üstünde azcık düşün derim ben. Kendini huzursuz et ortada bişiler varsa. Yere bişey düştüyse sonra alırım deme kalk al.

ben de umursamazım aslında temizlik yaparım pırıl pırıl olur amma aslan burcuyum maymun iştahlıyım hemen bıkıyorum neler alıyorum mutfağa kullanıyommu yokk yeni bişey çıkınca onu atıyom onu alıyom huyumu sevmiyom bazen aldığımı unutuyom bile yeniden başka rengini alıyom üşengecimdir bide çamaşır 2-3 gün sepette dursun aklıma sepete ihtiyaç olunca kaldırıyom hiç sevmiyorum bu huyumu nasıl düzeltebilirim acepppp yardım edin

bende başak burcuyum çok titizim dağınık oldumu bir yer gece dahi olsa yapıcam yoksa uyuyamıyorummm
kendinizi nasıl mutlu hissediyorsanız öyle olun bence ama misafirde çat kapı gelebilir bunuda unutmayın

Pis olmak farklıdır, dağınık olmak farklı..
Ben dağınık olup temiz olanlardanım :)

Of bir de annem yıllardır hasta :( Evin işi falan bende ama cidden çok saygısızca davranıyor. Mutfağı topluyorum ertesi gün yerler ekmek kırıntısı, tamamen çocuk gibi sağa sola yiyecek pislik saçıyor, deliriyorum:(

yapıcaksınız tabi sizin büyüten hertürlü pisliğinizi toplayan anneniz o..
kendiniz derli toplu olmayı öğrenin..
evi temizlemek marifet değildir..
marifet temiz tutmaktadır ..
sen temiz tutmaya dikkat et ..

Pis olmak farklıdır, dağınık olmak farklı..
Ben dağınık olup temiz olanlardanım :)

Aynen :lepi:
Toza, pisliğe tahammülüm yok ama feci dağınık olabiliyorum. Dünyaya sürekli ev işi düşünmek için mi geldik canım aaaa?yerimseniben Oturup resim yapmak, kitap okumak ya da ne biliyim kendime herhangi bir şekilde zaman ayırmak varken, ev işleriyle mi kafayı bozayım? Bırakın dağınık kalsın, iyidir =D

Back
X