• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dağınık ve pasaklı olmak.

:roflol::roflol::roflol:
ay tam benlik topikmiş,
bende titiz değilimdir he ama evim düzenli midir düzenlidir ama mesela bulaşık birikir umrum olmaz,rahatsızlık duymam,nasılsa girişince bitiyor diye bir rahatımdır ki sormayın,birde acayip keyfe keder iş yaparım şöyle ki,ortalık komple temizlenecek mi,önce başlarım süpürmeye tüm evi süpürme işi bitmeye yakın çayın altını yakarım,çay kaynar çok yoruldum ya oturur bir çay sigara keyfi yaparım:roflol::roflol:
Sonra gelir yer silmeye silme işlemi sonrası bir keyif daha:roflol::roflol:
yemek işi son dakikaya kadar kalır,ben düşünürüm kırk saat ne pişirsem diye:roflol:
Zaten gençkızlığımda da umursayan biri değildim,kızımda aynı benim gibi bazen bağırırım bazasının altı falan çıfıt çarşısı gibi olur,bakarım pehh umru değil:roflol:
Yine de tekrar edeyimkaydirigubbakcemile3 ne olur ne olmaz,gelmek isteyen olur falanbuyrunnnnnnnnnevim temiz mi temiza.ssadece titizlik derecesinde iş yapmam,iş yapıcam diye kendimi hırpalamam,özellikle bulaşık ıyyyyyyy her yemek sonrası yıkamam,mutlaka birikir:roflol:Gelen biri yıkarsa da felaket mutlu olurumkaydirigubbakcemile3
Eşim çok titiz,onun yüzünden onun ulaşacağı heryerde temiz,biz buna koca görmez işi deriz ayak basacağı heryeri temizle gerisi önemli değil:roflol::roflol:
Ama evi temizlersemde kimse dağıtsın istemem,nerdeyse elimde büyüteçle gezerim:roflol:
birde acayip el yıkama ve çamaşır suyuyla oynama huyum vardır,takıntılıymışım yahu:delphin::delphin:
Taktiğim yok,olsa kendime uygulardım:(((Pasaklı değiliz bence

Son düzenleme:
ben ev işleri karşısında birden bire deliriyorum, krize giriyorum resmen, aynı anda bir sürü işi yapmaya çalışıyorum ev dağılınca mafoldumben ama mutfak konusunda çok titizim mesela, her an her şeyi kullanır kullanmaz yıkıyorum, gün aşırı toz alıyorum, evim temiz ve dağınıktır genelde:çok üzgünüm:, ama dediğim kriz anlarında ortada çöp bırakmam, toplarım sengözlerimebaksanab

Son düzenleme:
allahım keşke seninle aynı kaptan yemek yemek nasip olabilse.....eger evde gün içerisinde yapmayı planlayıpta yapamadıgım bir iş varsa gece yatamıyorum yaa deli oluyorum ya kalkıp yapıyorum yada sabahı zor ediyorum birde eşimde benden beter titiz neyapacaz bilmiyorum ben başam eşim kova ve oglumda ikizler dışarı 5 ddak oynamaya çıkar bir gelir çamur akıyor üstünden başından ..sildigim yeri bin kere silerim yeni yıkadıgım halıya bir şey dökülse silmek yerine baştan yıkarım off ömür törpüsü ya gerçekten boşverr hiç degişmeye çalışma ömrün uzun olsun..

ya acıkcası ben karar veremedım sımdı temız toplu muyum dagınık pasaklı mı
pasaklı olmadıgım kesin kişisel bakıma da ev temizliğine hijyene de önem veririm ordan yırttık da
dagınıklık konusunda sütten cıkma ak kasık değilim galiba..
bekarken okuldan gelirdim cok yorgun olurdum bıraktıgım hersey kalırdı bıyerde..
sonra temızlık delısı kardesım hepsını arkamdan kendınce topladıgından aradıgımı koydugum yerde bulamazdım bir de kızardım ona bırak benim düzenim kendi dagınıklıgım içinde diye..
ama o da öyle hasta titiz ki kitap cıkartıyorum dolaptan dıyelım baska bıseyle mesgulum o an arkamı bı dönerım kıtap yok nıye kaldırmıs cunku ortalık dagınık oluyormus dıye e benım okulun fotokopı ısı coktu dolayısıyla ordan kavga cıkardı hep onun yuzunden ödevlerımı bulamazdım cunku..
cekmecelerım dagınık olurdu aceleden vakıt bulamamktan mı bılmem ama derdm bu benm cekmecem benım özel alanım ıcıne de bakmayın rahatsız oluyorsanız adı üstünde dolap derlemek toplamak için içini kım görüyor diye..
bunların aksine cok da simetri hastasıyımdır yamuk olmayacak bısey mılımetrık düzenler kurallar..yatagıma asla kımseyı oturtmazdım yurtta..hatta benım evlenınce ne yapacagım hakkında dalga gecerdı arkadaslarım o derece takıntılarım vardı sahsıma aıt konularda..dagınıktım evet ama temızdım Allah ıcın..
evlılık milat oldu dagınıklık huyum da gitti kıyafet dolabı da daha orta düzene girdi en azından..hatta bi ara kafayı temizlikle bozmustum can sıkıntısından..gel gör ki bu kez de benim adam çıktı meydana..hersey heryerde bırakır..bardaklar bırıksın umru olmaz..kıtaplıktan kitap alcam dıye komple kıtaplıgı odanın ortasına ındırır bı ay kalsa onlar yerde umru olmaz..sureklı bişeylerı döker sakardır bir de..onun dagınıklıgını toplamaktan bıktım usandım artık ne kadar temızlık yapsam derlesem toplasam da adam hic temızlık yapılmamıs hale sokuyor ıkı dakıkada..cocugum yok ama on cocuga bedel..gectıgı yerde kendınden ız bırakıyor bezdirdi beni bu konuda..artık ben de eskısı kadar ugrasmıyorm haftada bır derın temızlık yapıyorum ara ara süpürge acıyorum..klasik düzende abartmıyorum artık..emeğime yazık oluyor ne diye yoracam boş yere kendimi..
işin komiği adamım çok memnunmuş eski halimden eser kalmadı diye..sınav dönemimde evle ilgilenemeyince ben bayram ediyordu oh be bı hafta olsun kuralsız rahat ettik dagınık diye:)))
taktik vermeye gelirsek cok dagınıklık kadına yakısmıyor bence..kadın her zaman temiz olmalı o ayrı konu ama el verdıgı ölcude bıraz olsun derli toplu da olmalı bence..

bende hasta derecesinde titizim her gün sil süpür canım çıkıyor ama arkama dönüp baktığımda kahvemi yapıp kk başına oturduğumda içim huzurlu oluyor çok fazlası tabi ki iyi değil evlenmeden önce annemde bana iş yaptırmaya çalışırdı banane derdim canıma okurdu valla dışarı bile çıkacaksam en azından tozu almadan çıkamazdım sorumluluk sahibi olacakmışım:olmaz:eee oldum işte hemde tam anlamıyla bence arkadaşım sen kafana pek takma tadını çıkar hayatının evlendiğin zaman arkanda bırakıp toplamayan bireyler olduğunda mecbur yapıcaksın ha cok fazla yaparsın veya canının istediği kadar ama emin ol evin için zaman ayıracaksın şimdi ise yapabileceğin içtiğin bardağı veya çıkardığın kıyafeti o an yerine koy en azından gözüne batmamış olur alıştıkça ilerisi gelir zaten yerimseniben

Valla ben de bazen son derece pasaklı oluyorum....olsun...napayım yaniii sürekli harika olamam kiii:kedi:
takma kafana bence...zemuszemus

ya oneri istemis herkes kendini anlatiyor kaydirigubbakcemile5 bak simdi temizlik yapmicaksin bi 10 gun 15 gun boyyle kivama gelcek ev sonra basina renkli bir kurdele altina tayt gecirceksin (moda girmek icin) sonra en son wc kalacak sekilde once daginikligi toplucaksin bu 1 gununu alir ertesi gun de sandalyeleri koltuk yastigi varsa onlari masanin ustune yig nekadar incik cincik varsa :D sonra once supurge sonra toz sonra yer silceksin en son wc once lavabo (cif veya mrs muscle) sonra ayni sungerle duskabin sonra baska sungerle wc( duck yoksa klorak+cif )...ertesi gun de yatmadan once nekadar daginiklik varsa toplayip yaticaksin aksam temizligi en guzelidir. bir bardak mi aldin hemen mutfaga bulasik makinesine hersey fit olmali diyerek telkin edeceksin bi 15 gun bu sekilde sifir daginiklik moduna gir sonra yapmadan duramazsin hadi bakayim goreyim seni zemuszemus

ay bayıldım yaa....du ben bi döneyim türkiyey ben de denicemmopuyorumnanaktankaydirigubbakcemile5

ay aynııı benn:D:D
bende ikizlerm burçan kaynaklanıo heralde bnm bi suçum yok ! kaydirigubbakcemile2 kaydirigubbakcemile3

tam bana göre başlık dedimgörünce:)) bende pis olmayan dağınıklardaım.biri annem yada abla odamı izinsiz toplasa aradığımı bulamam. benim karmaşamda dağınıklığımda bir düzen var.hiçliğin ötesindeki varlık gibi:)) hatta annem kapıma süs çakmış evde yokken ben... saçaklı kızımın pasaklı odası gibi bişey:)

ay yerim seni ben Şeniz valla yurtdisindasin sende benim gibi yanlizken temizlik yapmak cok koyuyor bana eskiden annemler ablamlar hepberaber kavga dovus birebirimizin yaptigini begenmeden yapardik annemin zoruyla..simdi tadi cikmiyor :dilcikar:

ayy canım benim yaaa:gitme:

İlk evlendiğimde anlattığın gibiydim aynı çok dağınıktım
Ama ben Ev işi yapmayı bilmiyordum....
Daha önce annem hiç yaptırmamıştı sevmemde zaten
Okul bitti evlendim bütün işler bende Allahımmmm nasıl çıldırmamamm
Yemek temizlik vs. vs. vs.
Bir kere evim inanılmaz toz alıyor ben beceremiyorum zannederdim ve sonunda manyak oldum şimdi...
Evim küçük seviyrum tabi ki ama içerisinde eşya çok fazla gereksiz eşyalar çok kafamçokkarıştıkafamçokkarıştı

Zamanla öğrendim herşeyi zamanında yapıyorum ama toz olayı çok sıkıcı
Misafir gelecekse son dakika bile toz alıyorum ne yazık ki
Çok titiz temzi birisi değilim seviyorum rahatlığı ama Dağılmasına çok sinirleniyorum bende
Yavaş yavaş alıştım artık çok dağılmadan toparlıyorum hafta da bir kez büyük temizlik yapıp elimden geldiğince o temizliği korumaya çalışıyorum:lepi:
Ve dağıtmamaya çalışıyoruz eşimle beraberŞeniz

Benim kizimda ikizler burcu.. inanmiyorum insallah daginik olmaz..
Cunku ben cok titiz vede cok duzenli biriyim..
Aman Allahim insallah duzenli,tertipli olur..

Gerci daha kucucuk olmasina ragmen bulasik yikamaya hevesli,is yapmayi seviyor dur bakalim :))))

Titiz Temiz olsam ne faydasenağlama

Essek sipalari iki dakika rahat durmyorki! :mymeka:

Arkami döndügüm an ortaligi mahf ediyorlar......eskiden cok düzenli temiz bir insandim ama artik cocuklardan dolayi kendimi hicte yipratmiyorum.....yap yap bitmiyor!:bbo:

Temizlik icinmi dünyaya geldim ayol:1closedeyes:

bekarken inanılmaz dağınık ve pasaklıydım ev konusunda ,ama kendi bakımıma saatler ayırırdım ,üstelik yalnız yaşıyordum ve evde çatışma çıkmış gibi olurdu ,annem geleceğini haber verdiğinde deli gibi temizlik yapardım ama görüntüde :))annem dolap kapaklarını açınca giysiler üstüne dökülürdü :)) hep bana ah seni alıcak adam iki günde geri getirir derdi..
evlendim yerde bir tane saç ,orda burda bir toz göremessiniz ,acayip temiz oldum ,iş yapmadığımda kendimi işe yaramaz hissediyorum ,bazen bu benmiyim diyorum ,kedime bile inanamıyorum yani..merak etmez yaşın olgunlaştıkça düzelir ..

Malesef tam tersıyım keske bende bu anlattıgınızın bırazı olabılsem ben ev pırıl pırılsa bıle busefer dolabın ıcındekı carsaf bluz lere takar onlar duzenlım ı dıye dusunurum yatagımı duzeltmeden cıktıysam evden gun boyunca ev dagınık kaldı dıye huzursuz olurum evdekı esyalar bıle bana kalabalık gelır sureklı koktukları perdelerı duzeltrım

bekarken inanılmaz dağınık ve pasaklıydım ev konusunda ,ama kendi bakımıma saatler ayırırdım ,üstelik yalnız yaşıyordum ve evde çatışma çıkmış gibi olurdu ,annem geleceğini haber verdiğinde deli gibi temizlik yapardım ama görüntüde :))annem dolap kapaklarını açınca giysiler üstüne dökülürdü :)) hep bana ah seni alıcak adam iki günde geri getirir derdi..
Evlendim yerde bir tane saç ,orda burda bir toz göremessiniz ,acayip temiz oldum ,iş yapmadığımda kendimi işe yaramaz hissediyorum ,bazen bu benmiyim diyorum ,kedime bile inanamıyorum yani..merak etmez yaşın olgunlaştıkça düzelir ..

kızlar bekarker dagınık olanlar eger annelerı duzenlı ve temızsse evlendıkten sonra annelerıne benzemeye baslıyor cocuk yetıstırme eşe davranıs yonunden her yonden bır bakıyosunuz zamanında annenızı kınadıgınız konularda annenız gıbı oluvermıssınız

benım dagınık ınsanlara tavsıyem, kafasında sıralama yapmalarıdır.en önemlısını seçerek yapmamalılari, en azından bırını bıtırmış olurlar. ben azıcık dagınık olmak ısterdım ama olmuyor bence herşeyın tam ortası en guzel olanı. eşimi ve arkadaşlarımı boguyorum toplama huyum yuzunden, üzülüyorum ama degışemıyorum.

EVLENıNCE GEÇER TATLIM...
Bende bekarken çok pis dağınık üşengeç biriydim ohh yaslardım arkamı anneme
anne su getir ,açıktım, odamdaki çöpüm dolmuş ellerinden öper , geçen ütülediğin gömleklerin arasında bişeyimi araken hepsi birbirine girdi onların üzreinden bi daha geçsene..
Annişkoma neler yapardım canım yaa anne gibi varnı el oğlu neler yaptırıyo şimdi ooooo tuvaleti bile ellerinle yıkıyosun düşünsene kafamçokkarıştı
KOCAN SENı HıZAYA SOKAR MERAKETME TEK FORMULU BU EVLENMEK..

Back
X