Dağlıca'da terörist saldırı: Şehitler ve yaralılar var!

Haber alabildinizmi peki.

Başımız sağolsun.
Konuyu şöyle bir okudum, dilimdeki lanetler yazılmış, sorularım sorulmuş; bana söyleyecek pek bir şey kalmamış. Eskişehir ve Balıkesir'de HDP binalarına grupların saldırdığını okudum az önce.
Bütün illerde şehitler için ayaktayız. Gidenleri geri getirmeyecek ama tepkisiz kalmak istemiyorum ve elimden başka bir şey gelmiyor.

Varsa yaz,olmadı 3 gün sonra umurunda olursa yaz,tutan yok nasılsa, bekleriz
2 Eylül 2015
Burhan Gatfar:
2 çocuk babasıydı, eşi gibi kendisi de polisti. Babasının tek oğluydu, 2 kız kardeşinin biricik abisiydi.

3 Eylül 2015
İbrahim Halil Aksoy:
2 çocuk babasıydı, 45 yaşındaydı.
Akif Hatunoğlu: 1 çocuk babasıydı.
Mehmet Hüseyin Balta: 2 çocuk babasıydı, 31 yaşındaydı.
Ahmet Akalın: 22 yaşındaydı, bekardı, sadece 1 yıldır polisti. Evlatlarını babasız bırakmak mı daha kötü yoksa hiç evlat sahibi olamadan, o duyguyu tadamadan ölüp gitmek mi bilmem.

4 Eylül 2015
Murat Savaş Kale:
30 yaşındaydı. 1 ay önce almıştı evladını kucağına.
Lokman Bayar: 30 Haziran'da tezkeresini alarak askerden dönmüştü. 4 Eylül'de Şırnak'ta da bir uzman çavuşun bindiği araca ateş açıldı. Saldırıda sürücü Lokman Bayar hayatını kaybetti. Bi eşi, çocuğu var mıydı bilmem. Haber kaynakları "Atatürk Mahallesi muhtarı Kadri Bayar’ın kardeşi" sıfatını uygun bulmuşlar.

Alın size 3 gün.
Alın size 7 babasız çocuk. 7 tane hayattan koparılmış adam. 5 gözü yaşlı eş. Onlarca gözü yaşlı anne, baba, kardeş, abla, abi.

Daha Dağlıca'da yitip gidenlere gelemedik bakın.

Ben unutmuyorum hanımefendi, benim gibi düşünen hiçkimse umursamayı bırakmıyo emin olun. Aradan ister 3 gün geçsin ister 3 yıl ister 30 yıl.

Ha isimler siliniyo bi süre sonra akıldan her gün üstüne bi yenisi eklenince. Bu 16 isim sayılırken benim yazdığım isimler unutulacak mesela. Ama acısı unutulmuyor, sorumlusu unutulmuyor. Silah kim, silahı elinde tutan kim, tetiği çek emrini veren kim unutulmuyor.

Kim unutuyor ama biliyor musunuz? Sizin yazdıklarınızı yazanlar, sizinle aynı düşünceleri paylaşanlar unutuyorlar. Daha dün akşam herkes bi haber alma, şehit sayısını öğrenme, olanları anlayabilme ümidiyle televizyon telefon başında beklerken onlar unuttular mesela. Hatırlayacak daha önemli bi şey var onlar için çünkü. Cumhurbaşkanlarını her hal ve şartta, sorgusuz sualsiz tam bi biatla korumak.

Şehitler için sıcak yataklarından çıkmazlardı ama sopalarla, tekbirlerle, "sandık sonucu umurumuzda değil onu başkan yapacağız" nidalarıyla gazete basmak için çıktılar, cumhurbaşkanlarını korumanın verdiği dayanılmaz rahatlıkla da mışıl mışıl uyudular. Kim neden öldü diye hiç sormadılar, kendilerine parmakla gösterilen hedeflere lanet yağdırdılar, yağmaladılar, rahatladılar.

Allah belalarını versin tüm pkk lıların. Yeter artık. Daha kaç ana baba gözyaşı dökecek, daha kaç çocuk yetim kalacak?

Tebrik ederim çok güzel yazmışsınız
i

çok güzel yazmışsınız unutmamak unutturmamak gerek ...

sanırım son durum 16 şehit 6 yaralı tamda emin olamıyorum gerçi inşallah daha fazla değildir ve hatta hiç şehit olmasaydı ne denir ki diyecek birşeyim bile yok allah ailelerine sabır versin biz unuturuz kimse unutmayız diyemez hayatımıza devam ederiz ama o anneler babalar evlatlar ne yapsın

HDP binasına saldırmak da bir çözüm değil ve bence doğru da değil.

Asıl suçluları hedef almak lazım.

Türkiye'de ölüm cezası, 1984'ten beri fiilen ve 2004'ten beri hukuken bulunmamaktadır. Ölüm cezası önce 2001'de savaş tehdidi ve terör suçları halleri dışındaki suçlar için kaldırılmış, 3 Ağustos 2002'de "Savaş ve çok yakın savaş tehdidi hâllerinde işlenmiş suçlar hariç" şartı ile kaldırılmıştır. 7.5.2004 tarihli 5170 sayılı kanun ile anayasadan ölüm cezaları ile ilgili maddeler çıkarılmış, 14.7.2004 tarihli 5218 sayılı kanunla Türk Ceza Kanunu'ndan ölüm cezaları ile ilgili maddeler çıkarılmış, böylece ölüm cezası Türk Hukuku'ndan tamamen kaldırılmıştır.

Kaynak: https://tr.wikipedia.org/wiki/Türkiye'de_ölüm_cezası

Çözüm süreci ya da barış süreci, Türkiye'de uzun yıllardan beri devam eden Kürt sorununu çözmeye yönelik Ak Parti hükümeti tarafından başlatılan ve halen devam eden sürecin adıdır. 1984 yılında başlayan ve 30 yıldan fazla süren çatışmalar neticesinde 40.000 ile 100.000 arasında can kaybı ve ekonomik zarar meydana geldi. 1999 ile 2004 yılları arasında tek taraflı ateşkes olsa da, daha sonrasında çatışmalar şiddetlenerek arttı.

Sürecin koordinatörlerinden Beşir Atalay, çözüm sürecinin Recep Tayyip Erdoğan'ın 2005'deki Diyarbakır konuşmasıyla işareti verilen paradigma değişikliğinin ve 2009'da başlatılan Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi ve demokratik açılımın devamı niteliğinde olduğunu belirtmiştir.[1]

Süreç 16 Temmuz 2014'te Resmi Gazete'de Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun adıyla yayınlanarak kanunlaşmıştır.[2]

kaynak:https://tr.wikipedia.org/wiki/Çözüm_süreci

Kuzu, "Çözüm süreci konusunda son bir iki yıllık gelinen nokta EŞKİYA DAĞDAN ŞEHRE İNDİ. Ve çözüm süreci adına da HÜKÜMET OLARAK AMAN DİYE ALTTAN ALINDI. Benim kanaatim bu. Ve buradan da zılgıt yedi hükümet." sözleriyle seçim öncesi dile getiren eleştirileri teyit etmiş oldu.

kaynak: http://www.aktifhaber.com/akpli-bur...dan-sehre-indi-hukumet-goz-yumdu-1210709h.htm

Allahım hepsini sana havale ediyorum.
Bende sizin oyunuzla milletvekili seçilen adamın sizin tabirinizle " dağdaki onun bunun çocuğunun" başı olan pislik hakkındaki tweetlerini görünce ısrarla söylüyorum" sizlerin samimiyetine de, vatan sevdasına da zerre kadar inanmıyorum." @grill .
Yarın Erdoğan tekrar çözüm süreci der, sizlerde Bu beddualar ettiğiniz adamlarla görüşülmesini yine makul karşılarsınız.
Not: Egem ablam diğer konundaki mesajını buraya kopyaladım ki görülsün.

Yav şu bdv ya yazan biçarelere çok pis dalasım var yeminle ...ya ne gamsız bu millet ,biz varya başımıza ne gelse hakediyoruz..yok eltim yok kv ,yok eşim şoyle dedi kaynım bilmem ne etti ..çıldırmak üzereyim bu kadarmı habersiz bu kadarmı vicdansız millet olduk biz yahu ,nasıl bbu kadar gamsız olabiliyor bizim hanımlarımız ...

Çözüm süreci palavrasına inandı millet bir süre once ,neyin çozumu arkadaş ..bu adamlar ozerklik istiyor ..toprak istiyor ..istıyorda istiyor ,peki bizim devlet adamlarımız cozum süreci için bu adamlarla ne konuştu ,masaya nasıl oturdular ..çözüm süreci aslında ne ...ah ahhh ..teror bitirilmek istenseydi bitirilirdi ,ama demekki istenmiyor demekki bu teror belası birilerinin ekmeğine yağ sürüyor

şehitlerimizin kimlikleri açıklandı.

3 tane şehiti var konyanın ve biri bizim tanıdık babamın öğrencisinin oglu ailecek görüşürüz.

ne acı allahım ailelerine sabırların en yücesini ver

ve onları koru rabbim

sinan ogan gayet güzel konuşuyo şuan tarafsız bölgede terör konusunda adamı partiden attılar ama, rıza saka da erdoğanın eleştirilmesine takmış, he söylediğine haklısın paşam demeliyiz herhalde

sinan ogan gayet güzel konuşuyo şuan tarafsız bölgede terör konusunda adamı partiden attılar ama, rıza saka da erdoğanın eleştirilmesine takmış, he söylediğine haklısın paşam demeliyiz herhalde

Aynen bende izliyrm programi

Ben bunun nedenini merak ediyorum.Belirli bir sebebi mi var devlet yetkililerinin gidip almamasinin? Oyle olmasini umuyorum cunku bu utanc verici bisey.

inan anlamadım, ordakı tum askeriyeyi mi katlettiler de gidip alamıyorlar cenazeleri bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…