Daha az calisip daha az kazanmak

Sismaniye

Guru
Pro Üye
4 Aralık 2015
9.882
23.463
348
Guncelleme: Cuma gunleri calismayacagim artik :)

Selam kizlar.

Hafta ici 9.00 - 5.30 calisma saatlerim. Evden calisiyorum. Sabah 7de kalkip cocuklari hazirliyorum. Cocuklari okula birakiyorum ise kosuyorum. Ogle aramda kostur kostur yemek yapiyorum. Haftasonlarim temizlik, camasir vs geciyor. Isten cikinca da cocuklarla biraz oyalaniyoruz yemek yatirma fasli derken gun bitiyor. Sonrasinda da benim bi ise elimi suresim gelmiyor tv netflix telefon falan takiliyorum.
Calisma saatlerimi 12-5 arasina dusurmeyi dusunuyorum haliyle maasim da %33 oraninda dusecek ama hayat kosturmasi biraz daha yavaslar hafta sonlarim daha verimli olur diye dusunuyorum.
Isi azaltmayip yardimci tutmam da mumkun degil zira saatlik ucretim yardimcinin saatlik ucretini karsilamiyor(bkz avrupa)
Siz olsaniz param biraz daha az olsun kafam rahat olsun deyip bu karari alir miydiniz?
Maddi olarak bu para kenara koyabilecegimiz turden bir para. Yani benim aldigim karar ilerisi icin yatirim haric bizi anlik bir finansal zorluga sokmayacak.

Not: Es kisisini simdilik etkisiz eleman olarak kabul etmenizi rica edecegim zira o bambaska bir basligin konusu.

Son düzenleme:
Bu çok spesifik, sizin açınızdan bakarsak nefes almaya ihtiyacınız var gibi, devamlı bir koşturma hâlindesiniz anladığım kadarıyla. Sonuçta bir geliriniz hâlâ olacak, bir süre daha az çalışmak sizin adınıza iyi olabilir destekliyorum.

Eş kişisine ne olmuş, o işsiz mi?

Sabahı kısmak benim için mantıksız olurdu çünkü o saati verimli olmaya değil kahve falan içmeye harcıyorum. Yine olsun yine öyle yapardım
bana çalışma koşullarınız iyi bile geldi. daha da azalatmak isterseniz siz bilirsiniz. bir de sabah saatini ilerletmek pek bir işe yaramıyor, işe yarayan kısaltma akşamdan kısaltma olur.

Calisma arkadaslarimla olan saat farkimdan dolayi illa ki ogleden sonra calismam lazim. Yoksa ben de oyle tercih ederdim.

Yok o disarida calisiyor da evdeki yukumu yeterince hafifletmiyor

Yani eşiniz eve ne kadar yardim ediyor onu bilmiyoruz eve, cocuklara temizlige. Eger yardim etmiyorsa düşürün bencede ne yorucaksiniz kendinizi.

Bende evden calişiyorum calişma saatlerimiz ayni cocukta yok ama hicbişeye yetişemiyorum gibi geliyor bazen o yüzden bencillik yapabilirsiniz her yük sizin üzerinizdeyse.

Eşiniz evdeki sorumlulukları paylaşmıyorsa siz de kendinize zaman ayırmak için maddi yönden kısıntı yapabilirsin bence..

Çalışma saatleriniz oldukça iyi aslında. Yorgunluğunuz yetişememeniz kilonuzdan kaynaklanıyor olabilir.

Ama yok benim canım daha az çalışmak istiyor, paranın çok önemi yok diyorsanız değiştirin saatlerinizi. Ekstra 3 saat işinize yarayacak mı onu düşünün.

Ise girdigimde 65 kiloydum o zaman da pek farkli degildi durum.

bende evden çalışıyorum ama çocuğum yok o yüzden biraz farklı olabilir tabi cevabım ama çalışma koşullarınız rahat gibi geldi.

Ben mesela öğle arasında ki o 1 saati yemek yemek yerine başka şekillerde değerlendirmeyi seviyorum. Spor yapıyorum , evde yapılması gereken bir iş varsa yapıyorum . Sizde o arada bir şeyler yapabilirsiniz belki. Yemek olayını atıştırma tarzı hallettiğim için hem çalışıp hem yemeğimi yemiş oluyorum. Sizin bir de 5 te bitiyormuş benim paydos 18.30 oluyor

Ben sizin yerinizde olsam azaltmazdım saatlerimi . Zira sabah bir iki saat çokta verimli olmayacaktır sanki. Kahvaltı kahve hopp bitti :)

Olabilir bence, neden olmasin...bknz Avrupa tarafı tamamen doğru:) yani genç, bekar, çocuksuz junior iş arkadaşım part-timea geçmek istemişti önce benden onay alması gerekiyordu neden sordum merak ettim. O da dedi ki hayata bir kere geliyoruz, tüm saatlerimi işe adamak istemiyorum, sevdiğim şeyleri de yapmak istiyorum demişti ben de tamam dedim. Bir de yönetici amca tanıyorum böyle bedenen çok yoruluyorum diyip her gün 2 saat indirmişti sanırım saatlerini. Tabi ki olabilir, önemli olan bunu doğru sebeplerden yapmak. madem istiyorsunuz gayet olur, nedne olmasın hayat çalışmaktan ibaretdeğil ya

Yemek yemeyle degil yapmakla geciriyorum cocuklar icin illa yemek yapmak gerekiyor. Sabah 12ye kadar evimi temizler yemegimi yaparim 12den sonra sakin sakin calisirim dedim ama o da mi yetmez bilmiyorum ki

Yemek yemeyle degil yapmakla geciriyorum cocuklar icin illa yemek yapmak gerekiyor. Sabah 12ye kadar evimi temizler yemegimi yaparim 12den sonra sakin sakin calisirim dedim ama o da mi yetmez bilmiyorum ki
yaşam kalitenizin artacağını daha mutlu hissedeceğini düşünüyorsanız yapın o zaman . Anladığım kadarıyla şuan ki durumdan da çok mutsuzsunuz . Mutlu olup iyi hissetmek hakkınız :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…