Daha az calisip daha az kazanmak

Hafta sonu calisiyor bi hafta izinli bi hafta degil. Cumartesi bi de cocuklarin kurslari var onlara goturuyorum, onlar kurstayken alisveris vs yapiyorum.. Herif calismiyorsa bi zahmet goturuyor.
Hafta ici izin oldugunda ben ofise gitmissem cesit cesit yemek yapar elinden gelir yani, gitmediysem manda gibi uyur.
Simdi isi azaltmayi dusunuyorum dedigimde biraz afalladi.

Okulda 12de yiyorlar. Evde 4 30 da ve 730 da tekrar yiyorlar
16.30 a yemek yap ama 19.30 da ekmege birseyler koyup yedir. Yani 2 ogunluk yemek yapmak yorucu cok. Yaptigindan cok yapsan ayni gun 2 defa ayni seyi yemek skici olabilir.

Buarada yukardaki arkadasa bende yazacqktim sen yazdin. Kurutma vs olsa bile sen katlayacaksin kaldiracaksin sonucta camasirlari.. isi kolaylastirsa bile basina gecmeden olmuyor

Son düzenleme:
Yani maddi olarak neyin eksik olacak? Nelerdn vazgecmek zorunda kalacaksin o yuzde 33 kisimla?

Okulda 12de yiyorlar. Evde 4 30 da ve 730 da tekrar yiyorlar

Ben katılıyorum, ben de 12.00 gibi yemek yerim 5 gibi ara öğün yaparım. Meyve koyarım, bazen humus yanında snack sebze, taze havuç yanında ufak bir sos yaparım. Ara öğünleri genelde sağlıklı yerim, çoğunlukla meyve yerim. Bir de tavsiyem var , sebzeler için airfryerı çok tavsiye ederim çok güzel ve hızlı kızartıyor. Sebze yapmak istersem de fırında tatlı patates, havuç, brokoli vb fırınlık sebzeleri soslar koyarım yanına sos koyarım taş gibi olur

Çocuksa bir dilim börek/kek veya tost da olabilir pekala. 14.30da yetişkinler için full yemeğe gerek yok snack daha uygun . Çocuk beslenmesi bilmiyorum atıp tutmayayım şimdi, 4. bir öğüne ihtiyaç varsa da dediğim gibi daha pratik bir şeyler olabilir, köfte patates mesela veya fishfinger.

Son düzenleme:
Maddi olarak sıkıntı yaşamayacaksam ben olsam azaltırdım tabiki insanın kendini bu kadar yormaması gerek diye düşünüyorum madem eşin yükünü azaltmıyor

O dediklerini ben seviyorum da evdeki diger canli turleri sevmiyor. Actifryim bozuldu almadim sonra yer kapliyor diye, airfryer dusunuyorum ucuzlari is gorur mu acaba

benzer durumdayiz,
ben bir gunumu bosalttim, carsambalari calismiyorum
o gunumde islere yonelmektense daha cok keyfime yoneliyorum,
sporumu yapiyorum, cocuklarla aktivite planliyorum, onlar da o gun etude gitmiyorlar, erken eve geliyorlar.
oyle haftaici bos bir gun cok keyifli oluyor.

gunlukdense bu sekilde bana daha cazip geliyor.
tavsiye ederim.

Kurutma ve robot var. Pazar kuruttuklarim duruyor daha icinde robotu salonda ancak aciyorum cunku oncesinde toplamak gerekiyor her tarafi
Dağınıklığın sebebi genelde doğru saklamayı bilmediğimizden ya da herşeyin bir yeri olmadığından oluyor.
Düzen ve minimal yaşam hakkında biraz video izleyin, ben bu sayede evimden bir ev daha çıkarttım diyebilirim. Gereksiz olan herşeyi evden göndermek ve sadelesmek dağınıklığın en kolay çözümü ve depolama alanı tabii ki.
Ben evimin heryerine dolap yaptırdım, şuanda dağınıklığı toplamak 15-20dk ancak sürüyor. Her küçük ayrıntının yerini hesaplayarak dolap yaptırın mesela ev içi kurutmaligi, çamaşır sepetiniz, vileda kovaniz, elektrikli süpürgeniz için dolap içerisinde bölüm vs. Bunlar aklıma gelenler genelde bu küçük eşyalar evlerde oraya buraya serpiştirilmiş olarak duruyor ve aslında hepsi dağınıklık yapıyor.
çocukların oyuncaklarıni kategorize ederek küçük saklama kutularına koyun. Çocuklarınız birisi ile oynayıp bitirmeden diğer kutulara gecemesin.
Bardaklar ve tabaklar tek model ve mümkünse kırıldığında hemen bir paket alarak tek tük olmaktan kurtarabileceginiz her yerde bulunan şekilde olmali böylece dolap içinde yerleri üst üste olacağından makinayı da kısa sürede bosaltirsiniz yoksa aaa bu bardak nereye yeşil kaseler neredeydi derken her gün +15dk oluyor.
Kıyafet işini de yazlık kışlık kaldırın mutlaka hepsi dolapta durmasın, eskiyen ve kuculenleri acilen uzaklaştırın sonra yaparım demeyin.
Evi ilk başta elden geçirmek uzun sürüyor ama düzen oturunca o kadar kolaylaşıyor ki işler.

Bence böyle idare edin evden çalışmak güzel sonuçta

Ev yemek falan nasil hallediyorsun?

Ev yemek falan nasil hallediyorsun?

2 haftada bir yardimci geliyor, bir duzenliyor.

tabi ki ben de yapiyorum ama, bu bana ilac gibi geliyor. En azindan cam kapi silmeler falan gibi seyleri dusunmuyorum. Klasik normal temizlik dusunuyorum,

Yemek isini de kolay tek tencere yemekleri veya firin yemekleri seklinde yapiyorum. oyle 3 cesitli sofra kurmuyorum. Bir de dogranmis sebze/salata falan da aliyorum, oyle her seyi ben yapayim en organigi en susu olsun demiyorum.
Bir de yemekleri fazla yapip, buzlugu kullaniyorum. Bazen bir cesit ben pisiriyorum, bir cesit de buzluktan geliyor.

ben kendim 2 ogun yiyorum, oglen kahvalti usulu.

esim 3 ogun yiyor,
cocuklar 3 ogun, 2 ara ogun yiyor. Sabah yumurtali bir kahvalti, oglen ekmekli bir ogun (veya pizza, pogaca gibi okula goturulecek seyler), aksam hep birlikte sicak yemek yiyoruz.
ara ogunleri de meyve.

Yemek yemeyle degil yapmakla geciriyorum cocuklar icin illa yemek yapmak gerekiyor. Sabah 12ye kadar evimi temizler yemegimi yaparim 12den sonra sakin sakin calisirim dedim ama o da mi yetmez bilmiyorum ki
Güne kaçta başlayacaksınız? Ben çalışmıyorum ama sabah 6 ve öğlen 12 arası hem evin işini hem öğlen akşam yemeklerini yapıp hazırlamış oluyorum.
Öğleden sonra da çocukları ayrı ayrı okuldan alma(yürüyerek) gelince onlara atıştırmalık koyuyorum, ödevlerine bakıyorum. Kitabımı okuyorum, okumalarımı yapıyorum.
Yani öğlen 12 ye kadar bir dünya iş yapılır,denemelisiniz.

Öncelikle çocuklar kaç yaşında onu merak ettim.

Daha sonra ise, siz her yükü üstlendikçe, ne kadar boş zamanınız olsa da gene yetemezsiniz. Bakınız burda bir sürü ev hanımı var, hiçbir şeye yetişememekten, çok yorulduklarından bahsediyor.

Yarı zamanlı çalışmaya geçmek, geçici süre sizi rahatlatır ancak o düzene de alışacaksınız ve bu sefer o yeterli gelmeyecek.

Bana göre önemli olan planlı olmak, aile arasında (çocuklar dahil) iş bölümü yapmak, bazı işler için dışarıdan yardımcı almak ve herşeyin dört dörtlük olmasını beklememek.

Eğer o paraya çok aşırı ihtiyacınız yoksa saati kısabilirsiniz

O dediklerini ben seviyorum da evdeki diger canli turleri sevmiyor. Actifryim bozuldu almadim sonra yer kapliyor diye, airfryer dusunuyorum ucuzlari is gorur mu acaba
Bu da yorucu yemek seçilmesi. Zaten yemeği düşünüp yapmak yıpratıcı üstüne bu. Bu konuda katıyım ben,menü bu isterseniz yiyin isterseniz aç kalın siz bilirsiniz diyorum. İki üç çeşit olunca mecbur birini yiyorlar.

Ayrica evden calismak sadece yol saati olmamasi acisindan iyi.. giyinmek gerekmiyor vs o guzel.. ama mola gelsede su isimi yapsam diye arap ati gibi kosturuyor insan.. o bile yorucu oluyor
Aynen öyle evdesin diye her iş senden bekleniyor bazen kahve yapmaya vakti zor buluyorum gelde anlat bazende hic iş olmuyor tüm gün takiliyorum ama kocam beye cok yorucuydu mutfak sende diyorum

Sabah 7de basliyoruz calismadigimda da boyle. Cocuklar okula gidiyor malum. Saat 9 da eve gelmis olacagim. 9-12 arasi ev isi yemek vs halletmem gerekecek

Cocuklar 6 ve 8 yasinda, felaket daginiklar ve hareketliler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…