Iste biz juniorluga orta yasa yaklasmis evli ve cocuklu baslayinca boyle oldu :) coluk cocuk ev sorumlulugu olmasa calismayi seviyorum aslinda.Olabilir bence, neden olmasin...bknz Avrupa tarafı tamamen doğru:) yani genç, bekar, çocuksuz junior işa rkadaşım part-timea geçmek istemişti önce benden onay alması gerekiyordu neden sordum merak ettim. O da dedi ki hayata bir kere geliyoruz, tüm saatlerimi işe adamak istemiyorum, sevdiğim şeyleri de yapmak istiyorum demişti ben de tamam dedim. Bir de yönetici amca tanıyorum böyle bedenen çok yoruluyorum diyip her gün 2 saat indirmişti sanırım saatlerini. Tabi ki olabilir, önemli olan bunu doğru sebeplerden yapmak. madem istiyorsunuz gayet olur, nedne olmasın hayat çalışmaktan ibaretdeğil ya
Yemeğinizi akşamdan pisirseniz ,öğle arasında bir kahve içer dinlenirsiniz. Aslında çalışma şartlarınız iyi , yol da geçen zamanınız yok.Yemek yemeyle degil yapmakla geciriyorumcocuklar icin illa yemek yapmak gerekiyor. Sabah 12ye kadar evimi temizler yemegimi yaparim 12den sonra sakin sakin calisirim dedim ama o da mi yetmez bilmiyorum ki
Aslinda haftada 1 gun ofise gitmem lazim gidis gelis 4 saat suruyor. Bi kac aydir gitmiyorim, Pandemi bitti dediler ama duymazdan geliyorum. Bi de onun stresi var. Yemegi aksamdan yaptigim da oluyor da yetmiyor cocuklar gunde 2 ogun yiyor. Seciyorlar bi de.Yemeğinizi akşamdan pisirseniz ,öğle arasında bir kahve içer dinlenirsiniz. Aslında çalışma şartlarınız iyi , yol da geçen zamanınız yok.
Okulda yeme durumları yok mu?Aslinda haftada 1 gun ofise gitmem lazim gidis gelis 4 saat suruyor. Bi kac aydir gitmiyorim, Pandemi bitti dediler ama duymazdan geliyorum. Bi de onun stresi var. Yemegi aksamdan yaptigim da oluyor da yetmiyor cocuklar gunde 2 ogun yiyor. Seciyorlar bi de.
Onu da dusundum de dedigim gibi pazar gununden bugune evin alti ustune geldi. Hergun az az olmasi daha mantikli geldiSaat olarak azaltma yap, zaten ben anneler icin 5-6 tam gun calismayi hic dogru bulmadim. Hele esin yardim etmiyorsa…
12-5 ten ziyade mesela 4 ya da 3 gune dusurebilirsen daha iyi olmaz mi? Mesela carsamba gunu.. hem haftanin ortasi olur.. hem yemek yaparsin ertesi gune.. hem temizlik yaparsin ki haftasonuna birikmez. Hemde tum gun kendine ayirabilirsin..
Evet dogru.. eger deneme sansin varsa dene..yarim gun calismakta mantikli.. ama ben olsam sabah calisir oglen calismazdimOnu da dusundum de dedigim gibi pazar gununden bugune evin alti ustune geldi. Hergun az az olmasi daha mantikli geldi
Buna katılıyorum. Geçen sene online eğitimdeyken hiç hayallerimdeki gibi olmadı.Ayrica evden calismak sadece yol saati olmamasi acisindan iyi.. giyinmek gerekmiyor vs o guzel.. ama mola gelsede su isimi yapsam diye arap ati gibi kosturuyor insan.. o bile yorucu oluyor
Iste biz juniorluga orta yasa yaklasmis evli ve cocuklu baslayinca boyle oldu :) coluk cocuk ev sorumlulugu olmasa calismayi seviyorum aslinda.
Evet aynenOkulda yeme durumları yok mu?
Şuan iş stresinden çok yemek stresiyle geriliyor gibisiniz
Birde evden çalışma değilde part time dışarıda çalışma nasıl olur imkanlarınıza göre?
Evde çalışma olsa bile özellikle çalışan kadınsa bütün ev işleri ondan bekleniyor.
Evden 9-17 calistigim oldu benimde..ve gercekten bi yarim saat mola vardi.. yemek yiyemiyordum bile..Buna katılıyorum. Geçen sene online eğitimdeyken hiç hayallerimdeki gibi olmadı.
Öğle arasında koştur koştur makinaya çamaşır at, kahvaltıdan kalma bulaşığı yıka, evi toparlayla geçti.
Ara verilmişken bir kahve yapayım kendime geleyim bile olmadı.
Bence robot süpürge edinin, kurutma makinesi alın ve bolca dolap yaptırın. Herşeyin bir yeri olursa sabah 30dk erken kalksanız dağınıklığı toplarsıniz. Çocuklar kahvaltı yaparken siz akşam yemeği için küçük hazırlıkları yaparsınız. Okula götürurken ise robotu çalıştırıp bir de toz aldirirsiniz. Eve gelince ara ara 10dk kalkıp yemeği pişirmeye başlarsınız öğle arası size kalır akşam da işin başından kalktığınızda yemek yanına salata pilav vs. tamamdır. Çocukları ve eş kişisini de biraz toplama işine dahil ederseniz bütün işler biter. Mesela yemeğini bitiren tabağını makineye dizsin ve oyuncak vs gibi daginiklarini toplasinlar. Haftada bir gün de çamaşırlara ayririn. Mesela kalkar kalkmaz yıkamaya başlayın çocukları bırakıp dönünce kurutmaya atın sonra öğle arası katlayın bir posta da öğle arası yıkayıp akşam katlayın.Selam kizlar.
Hafta ici 9.00 - 5.30 calisma saatlerim. Evden calisiyorum. Sabah 7de kalkip cocuklari hazirliyorum. Cocuklari okula birakiyorum ise kosuyorum. Ogle aramda kostur kostur yemek yapiyorum. Haftasonlarim temizlik, camasir vs geciyor. Isten cikinca da cocuklarla biraz oyalaniyoruz yemek yatirma fasli derken gun bitiyor. Sonrasinda da benim bi ise elimi suresim gelmiyor tv netflix telefon falan takiliyorum.
Calisma saatlerimi 12-5 arasina dusurmeyi dusunuyorum haliyle maasim da %33 oraninda dusecek ama hayat kosturmasi biraz daha yavaslar hafta sonlarim daha verimli olur diye dusunuyorum.
Isi azaltmayip yardimci tutmam da mumkun degil zira saatlik ucretim yardimcinin saatlik ucretini karsilamiyor(bkz avrupa)
Siz olsaniz param biraz daha az olsun kafam rahat olsun deyip bu karari alir miydiniz?
Maddi olarak bu para kenara koyabilecegimiz turden bir para. Yani benim aldigim karar ilerisi icin yatirim haric bizi anlik bir finansal zorluga sokmayacak.
Not: Es kisisini simdilik etkisiz eleman olarak kabul etmenizi rica edecegim zira o bambaska bir basligin konusu.
Aynen oyle. Beni gerek ev isleri yemek. Yoksa calismayi seviyorumOkulda yeme durumları yok mu?
Birde evden çalışma değilde part time dışarıda çalışma nasıl olur imkanlarınıza göre?
Evde çalışma olsa bile özellikle çalışan kadınsa bütün ev işleri ondan bekleniyor.
Kurutma ve robot var. Pazar kuruttuklarim duruyor daha icindeBence robot süpürge edinin, kurutma makinesi alın ve bolca dolap yaptırın. Herşeyin bir yeri olursa sabah 30dk erken kalksanız dağınıklığı toplarsıniz. Çocuklar kahvaltı yaparken siz akşam yemeği için küçük hazırlıkları yaparsınız. Okula götürurken ise robotu çalıştırıp bir de toz aldirirsiniz. Eve gelince ara ara 10dk kalkıp yemeği pişirmeye başlarsınız öğle arası size kalır akşam da işin başından kalktığınızda yemek yanına salata pilav vs. tamamdır. Çocukları ve eş kişisini de biraz toplama işine dahil ederseniz bütün işler biter. Mesela yemeğini bitiren tabağını makineye dizsin ve oyuncak vs gibi daginiklarini toplasinlar. Haftada bir gün de çamaşırlara ayririn. Mesela kalkar kalkmaz yıkamaya başlayın çocukları bırakıp dönünce kurutmaya atın sonra öğle arası katlayın bir posta da öğle arası yıkayıp akşam katlayın.
Ben açıkçası çalışma saatlerimi azaltmak yerine izinlerimi daha çok gezip dinlenmeye harcardim haftasonlari da rezervasyon falan yapar bolca gezerdim.
Sonuçta gezmek ve rahat etmek için de para gerek o yüzden saatlerimi düşürmezdim.
Bir de böyle deneyin yine olmazsa saatleri düşüşünüz bence...
Okulda 12de yiyorlar. Evde 4 30 da ve 730 da tekrar yiyorlarOkulda yeme durumları yok mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?