Daha az calisip daha az kazanmak

Iste biz juniorluga orta yasa yaklasmis evli ve cocuklu baslayinca boyle oldu :) coluk cocuk ev sorumlulugu olmasa calismayi seviyorum aslinda.

Yemek yemeyle degil yapmakla geciriyorum cocuklar icin illa yemek yapmak gerekiyor. Sabah 12ye kadar evimi temizler yemegimi yaparim 12den sonra sakin sakin calisirim dedim ama o da mi yetmez bilmiyorum ki
Yemeğinizi akşamdan pisirseniz ,öğle arasında bir kahve içer dinlenirsiniz. Aslında çalışma şartlarınız iyi , yol da geçen zamanınız yok.

Yemeğinizi akşamdan pisirseniz ,öğle arasında bir kahve içer dinlenirsiniz. Aslında çalışma şartlarınız iyi , yol da geçen zamanınız yok.
Aslinda haftada 1 gun ofise gitmem lazim gidis gelis 4 saat suruyor. Bi kac aydir gitmiyorim, Pandemi bitti dediler ama duymazdan geliyorum. Bi de onun stresi var. Yemegi aksamdan yaptigim da oluyor da yetmiyor cocuklar gunde 2 ogun yiyor. Seciyorlar bi de.

Calisma saatinizi azaltacaksiniz 09.00 ile 14.00 arası çalışmanız daha mantıklı..

Şu an tüm iş yükü sizde gibi görünüyor, çocukları okula götürüp getirmek, yemek yapmak, ev işleriyle ilgilenmek üstüne bir de çalışmak hiç yardım edeniniz yoksa gerçekten çok yorucu. Bu işe sadece iş saatleri açısından bakamıyorum ben, çünkü evle ve çocuklarla ilgilenmekte ciddi bir efor gerektiriyor başlı başına. Bir süre dinlenebilirsiniz bence.

Saat olarak azaltma yap, zaten ben anneler icin 5-6 tam gun calismayi hic dogru bulmadim. Hele esin yardim etmiyorsa…

12-5 ten ziyade mesela 4 ya da 3 gune dusurebilirsen daha iyi olmaz mi? Mesela carsamba gunu.. hem haftanin ortasi olur.. hem yemek yaparsin ertesi gune.. hem temizlik yaparsin ki haftasonuna birikmez. Hemde tum gun kendine ayirabilirsin..

Çalışma saatiniz azaldıktan sonra istediğinizde tekrar tam zamanlıya geçebilir misiniz? Böyle bir imkanınız varsa 1 ay denersiniz.

Şahsen ben sabah boşluğunu pek sevmem. Her türlü 7 de kalkacaksınız uykudan avantajınız olmayacak ve o aradaki 3 saatte de koştur koştur temizlik yemek yapıp işin başına çok daha yorgun oturacaksınız.

Maaşınızın %33ünden azına denk gelecekse tutun bi yardımcı ve bu saatlerde çalışmaya devam edin.

Ayrica evden calismak sadece yol saati olmamasi acisindan iyi.. giyinmek gerekmiyor vs o guzel.. ama mola gelsede su isimi yapsam diye arap ati gibi kosturuyor insan.. o bile yorucu oluyor

Okulda yeme durumları yok mu?
Şuan iş stresinden çok yemek stresiyle geriliyor gibisiniz
Birde evden çalışma değilde part time dışarıda çalışma nasıl olur imkanlarınıza göre?
Evde çalışma olsa bile özellikle çalışan kadınsa bütün ev işleri ondan bekleniyor.

Onu da dusundum de dedigim gibi pazar gununden bugune evin alti ustune geldi. Hergun az az olmasi daha mantikli geldi

Onu da dusundum de dedigim gibi pazar gununden bugune evin alti ustune geldi. Hergun az az olmasi daha mantikli geldi
Evet dogru.. eger deneme sansin varsa dene..yarim gun calismakta mantikli.. ama ben olsam sabah calisir oglen calismazdim

Ayrica evden calismak sadece yol saati olmamasi acisindan iyi.. giyinmek gerekmiyor vs o guzel.. ama mola gelsede su isimi yapsam diye arap ati gibi kosturuyor insan.. o bile yorucu oluyor
Buna katılıyorum. Geçen sene online eğitimdeyken hiç hayallerimdeki gibi olmadı.
Öğle arasında koştur koştur makinaya çamaşır at, kahvaltıdan kalma bulaşığı yıka, evi toparlayla geçti.
Ara verilmişken bir kahve yapayım kendime geleyim bile olmadı.

Iste biz juniorluga orta yasa yaklasmis evli ve cocuklu baslayinca boyle oldu :) coluk cocuk ev sorumlulugu olmasa calismayi seviyorum aslinda.

Çalışmaktan gerçekten bıktıysan o zaman tamam derdim ama çalışmak istiyorum yazmışsın konu sahibesi bence yanlış sebepler yüzünden saat azaltmak durumundasın şu an. Bizim yönetici amca misal kariyerden hevesini almış, alacağını almış bu kadarı yeter dedi. Diğer junior çocuk zaten gençti spor yapıyordu bolca spordui hobiydi seyahatti onlar için parttimea geçti zaten çalışmanın fazlasında gözü yoktu. Ama sen diyorsun ki çalışmak istiyorum amma ev işi üstüme yıkıldı. Ev işinin hepsi üstüne yıkıldı diye kariyerini hele ki başında bu şekilde ihmal etmek asla doğru değil. Kocanla otur konuş, onunki kariyer de neden seninki değil...biraz ev işi yapsın, haftasonu da çalışmıyor ya o zaman yemeği temizliği o yapsın mesela. Haftaiçi yemeğe koyduğun saatleri indir öğlende biraz pratik şeyler yap, biraz Yemeksepeti yap öğle yemeği hazırlama saatini kazan. Temizliği de biraz robot al, biraz temizlikçi çağır, biraz kocana yık. Çocuklar kaç yaşında bilmiyorum ama kreşe gönder. Bence yanlış sebeplerle bu yoldasın, sonunda mutsuz olabilirsin. Hayatının saatlerini çamaşır yıkamaya adadın diye kimse madalya takmayacak emin ol. Bol şans dilerim

Son düzenleme:
Evet aynen evdesin ya ..

Evden 9-17 calistigim oldu benimde..ve gercekten bi yarim saat mola vardi.. yemek yiyemiyordum bile..

Bence robot süpürge edinin, kurutma makinesi alın ve bolca dolap yaptırın. Herşeyin bir yeri olursa sabah 30dk erken kalksanız dağınıklığı toplarsıniz. Çocuklar kahvaltı yaparken siz akşam yemeği için küçük hazırlıkları yaparsınız. Okula götürurken ise robotu çalıştırıp bir de toz aldirirsiniz. Eve gelince ara ara 10dk kalkıp yemeği pişirmeye başlarsınız öğle arası size kalır akşam da işin başından kalktığınızda yemek yanına salata pilav vs. tamamdır. Çocukları ve eş kişisini de biraz toplama işine dahil ederseniz bütün işler biter. Mesela yemeğini bitiren tabağını makineye dizsin ve oyuncak vs gibi daginiklarini toplasinlar. Haftada bir gün de çamaşırlara ayririn. Mesela kalkar kalkmaz yıkamaya başlayın çocukları bırakıp dönünce kurutmaya atın sonra öğle arası katlayın bir posta da öğle arası yıkayıp akşam katlayın.
Ben açıkçası çalışma saatlerimi azaltmak yerine izinlerimi daha çok gezip dinlenmeye harcardim haftasonlari da rezervasyon falan yapar bolca gezerdim.
Sonuçta gezmek ve rahat etmek için de para gerek o yüzden saatlerimi düşürmezdim.
Bir de böyle deneyin yine olmazsa saatleri düşüşünüz bence...

Aynen oyle. Beni gerek ev isleri yemek. Yoksa calismayi seviyorum

Kurutma ve robot var. Pazar kuruttuklarim duruyor daha icinde robotu salonda ancak aciyorum cunku oncesinde toplamak gerekiyor her tarafi

Evden de olsa çalışıyorsunuz yani pc başındasınız. Ev temizliği mükemmel olmak zorunda değil bence takılmayın. Eşiniz sizden tertemiz bir ev mi bekliyor?

Okulda 12de yiyorlar. Evde 4 30 da ve 730 da tekrar yiyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…