Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Devir değişiyor herşeyi tv lerden toz pembe öğreniyorlar aileler sağlıklı olsa çocuklar bu halde olmaz diye düşünüyorum. Ya da her şey bu kadar tabu olmasa artıkBende öğretmenim 16 yaşında bir kız çocuğunu evlendirdiler. Öğrencim değildi ama duydum.bu tarafta öyle.kizlar 16 15 yaşında evlenir.hemende çocukları olur.ama sana bişey diyim mı? Kızlar da rahat durmuyor.simdi tepki alcam belki ama.burda bir kız servisci ile kaçtı.sonra ne mi oldu.servosci evli cıktı. ne cahillik.kizlar okuma peşinde değil.direk koca bulayın evleneyim peşindeler.anneleri de öyleydi çünkü.onlerinde rol model alacakları bir anneleri var.! Yazık hem kızlara çok üzülüyorum hemde annelerine. Ama şöyle de dusuñuyorum bizde cahil olduk.bizde 15 yaşında olduk.o zamanlar benim aklıma dersten başka bişey gelmezdi.
Hocam siz demezseniz, orda burda öğretmenler odasında vah vahlanmaktan öte gitmezseniz kimse dur demeyecek. 183 arasanız bile yeter.iç dökmemin nedenide bu olmasa başkaları ne zaman buna dur denilecek neden bu kadar çok ülkemizde bunun için aktif dernekler var mı gerçekten bilmiyorum bilen varsa yazabilir mi?
Hocam siz demezseniz, orda burda öğretmenler odasında vah vahlanmaktan öte gitmezseniz kimse dur demeyecek. 183 arasanız bile yeter.[/QUOTE
Tabiki diyeceğim. Arayacağım da. Ama sorduğum şey başka sosyal sorumluluk gibi projeler var mı acaba bunu azaltmak adına bilen var mı?
sizin yazıyı okuyunca aklıma geldi, bundan belki 8 sene önce falan, bizim karşı komşumuzda mahallemizdeki okulda öğretmen, gelmiş bizim yan binada davul zurna nişan yapıyolar, geline bi baksa ki onun öğrencisi aynen 8.sınıf ya o kadar üzülmüştü ki adam, daha yeni mezun olacak, liseye başlayacak ne evliliği diye, kız bi sene geçmeden bi çocuk, 2 3 yaşındayken 2. çocuk şimdi, kocaman kadın gibi olmuş, ve daha 23 24 yaşında yoktur.kahroldum.
Mesela şöyle bişey var.benim arkadaşım yurtta nöbetçi öğretmenlik yapıyor.lise yurdunda.size anlatamam neler görüyor.hamile olduğundan şüphelenen mı dersin.ya da erkek arkadaşıyla kaçan mı.aileler ne yapıyor.perisan hâlde çocuğu okuyor sanıyor ama çocukları ne pislik peşinde.seni beni ceplerinden çıkarırlar.bie gün yolda yürüyorum lise grubu geçiyor yanımdan konuştukları konu cinsellik.o ona adamı nasıl boşalttığını anlatiyor(afedersin)Devir değişiyor herşeyi tv lerden toz pembe öğreniyorlar aileler sağlıklı olsa çocuklar bu halde olmaz diye düşünüyorum. Ya da her şey bu kadar tabu olmasa artık
Sosyal medyada görmüşsünüz bir şekilde etiket filan yok muydu kişilerin üstünde? Kızın veya erkeğin annesi, babası, teyzesi, halası bir şekilde etiketlidir. Sizin öğrenciniz olsun olmasın böyle bir duruma şahit olduysanız direkt polise şikayet edin. O etiketlerden bir şekilde çıkarır onlar. Düğünlerde nişanlarda yapılan makyaja rağmen yaşının küçük olduğu anlaşılır o yaşlarda çocukların. Bir dakika daha beklemeyin.Devir değişiyor herşeyi tv lerden toz pembe öğreniyorlar aileler sağlıklı olsa çocuklar bu halde olmaz diye düşünüyorum. Ya da her şey bu kadar tabu olmasa artık
KADEM variç dökmemin nedenide bu olmasa başkaları ne zaman buna dur denilecek neden bu kadar çok ülkemizde bunun için aktif dernekler var mı gerçekten bilmiyorum bilen varsa yazabilir mi?
TeşekkürlerKADEM var
Hemen polise bildirmelisiniz eğer yapmaktan korkuyosanız bilgilerini verin ben bildiririm ne demek 8. sınıf öğrencisi bir çocuğun evlendirilmesi lütfen göz yummayın içinizi falan da dökmeyin harekete geçin eğer polise bildirmezseniz açtığınız başlığı ihbar edicem.
18 yaşından önce evlendirilemez ki suç bu, çocuk gelinlere hayır diye boşa mı yapıldı o kadar şey. Ağlayıp dövünmeyin, sosyal medya elinizin altında, haber merkezlerinin whatsapp ihbar hattı var. Uçan Süpürge Derneği'yle direkt temasa geçebilirsiniz. Siz geçemiyorsanız verin çocuğun ve ailesinin bilgilerini ben geçeyim, buna izin verilemez yani ağlayıp sızlanarak olmaz.
Evlendirilince mesele tamam öyleyse.Mesela şöyle bişey var.benim arkadaşım yurtta nöbetçi öğretmenlik yapıyor.lise yurdunda.size anlatamam neler görüyor.hamile olduğundan şüphelenen mı dersin.ya da erkek arkadaşıyla kaçan mı.aileler ne yapıyor.perisan hâlde çocuğu okuyor sanıyor ama çocukları ne pislik peşinde.seni beni ceplerinden çıkarırlar.bie gün yolda yürüyorum lise grubu geçiyor yanımdan konuştukları konu cinsellik.o ona adamı nasıl boşalttığını anlatiyor(afedersin)
Pislik reziller.ve ailelerin bundan ne yazık ki haberi olmuyor.hepso böyle demiyorum.yablis anlaşılmasın.ama belli kesim böyle maalesef.isin içind e olanlar daha iyi bilir.benim annem babam lise de öğretmen.yasadiklari o kadar şey var ki.bu kızlar akıllarını peynir ekmekle yemiş dersin.
Hayır neden öyle yapayım. Şikayet edince ne olacak başıma iş mi gelecek taşlarım mı dökülecek öyle şeylerden tırsmam ben. Zaten görür görmez içimi dökmek için yazdım kimsenin etiketi yok düşünebiliyorum o kadar anlatamadım derdimi galiba başka ablası varmıydı onu bilmiyorum.Sosyal medyada görmüşsünüz bir şekilde etiket filan yok muydu kişilerin üstünde? Kızın veya erkeğin annesi, babası, teyzesi, halası bir şekilde etiketlidir. Sizin öğrenciniz olsun olmasın böyle bir duruma şahit olduysanız direkt polise şikayet edin. O etiketlerden bir şekilde çıkarır onlar. Düğünlerde nişanlarda yapılan makyaja rağmen yaşının küçük olduğu anlaşılır o yaşlarda çocukların. Bir dakika daha beklemeyin.
Gerçi konuya iç döker gibi başlayıp, polise git tavsiyesi alınca pek emin olamadım diyerek geri adım atmışsınız gibi duruyor...
Hayır neden çekineyim anlamadım ki ?
Burda bu arkadaslar basta olmak uzere bi kac cengaver arkadas cikinca, konu sahibi neden baktigin fotograftan emin olamadin?
Madem sen sikayet etmek istemiyorsun, cekiniyorsun, birak biz edelim. Senin cekinmen yuzunden bir kiz cocugunun hayati sonecek.
Hayır neden öyle yapayım. Şikayet edince ne olacak başıma iş mi gelecek taşlarım mı dökülecek öyle şeylerden tırsmam ben. Zaten görür görmez içimi dökmek için yazdım kimsenin etiketi yok düşünebiliyorum o kadar anlatamadım derdimi galiba başka ablası varmıydı onu bilmiyorum.
evet işte aradım erken olduğu için ulaşamadım hala arıyorum en kısa zamanda ulaşırımo zaman hemen o kizcagizin, sinif arkadaslarindan birilerine ulasin. Sorun bakalim gercek mi?? Bunu gayet rahat yaparsiniz
Öncelikle diğer sorunuzun cevabı olarak tabi birçok kurum var ama Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çok katı artık bu konularda. Başta devlet karşı durduktan sonra ötesi yok zaten. O kız çocuğunu evlendirmeye kalkan anne baba, onu gelin almaya çalışan karşı taraf dahil olmak üzere 8seneye kadar hapis yatıyorlar.Hayır neden öyle yapayım. Şikayet edince ne olacak başıma iş mi gelecek taşlarım mı dökülecek öyle şeylerden tırsmam ben. Zaten görür görmez içimi dökmek için yazdım kimsenin etiketi yok düşünebiliyorum o kadar anlatamadım derdimi galiba başka ablası varmıydı onu bilmiyorum.