Merhaba herkese.Siz tecrübeli evlilerden yorum bekliyorum..Yaklaşık 2 yıldır evliyim ve bu süreç içerisinde beni sinir eden durumdan bahsetmek istiyorum.Eşimin erkek kardesinin sevgilisi var henüz yüzük falan yok.Daha yeni evli olduğum zamanlar giderdim kayınvalidemin yanına elti adayım arardı saatlerce konuşmalar.. Neyse kendisi il olarak uzakta oturuyor bizden bir kere geldi ve kayınvalidem beni kesinlikle aramadı bende gitmedim.Evlerimiz kayınvalidemle cok yakın ve birlikte yemek yiyoruz.Bu kız bizim düğünümüze geldi benimle hiçbir şekilde konuşmadı tebrik de etmedi neyse dedim belki kalabalıktan fırsat bulamamıştır.Kendisi benimle konuşup tanışmak istiyormuş bende aldım numarasını mesaj attım bir iki defa konuştuk.Sonra baktım ki numaramı silmiş..Bende sildim ve hiçbir sekilde muhabbetimiz yok kendisi kayınvalidemi arar konuşur benim yanında oldugumu bildiği halde bir kere selam soylemedi kac defa yakınlık gosterdiğim halde.. Asla yakın olmak gibi bir çabam da yok ama şimdi anlatıcağıma anlam veremediğim için sizlerle paylaşmak istedim.
Bu kız dün yine gelmiş ve kayınvalidem bize soylemedi bir gun oncesinde bana sarma saralım dedi o kız geliceği içindi kesin.Eşim annesiyle telefonda konuşunca oğrendik o kızın geldiğini ve bizim dugun videomuzu izlemek istiyormuş.Eşim de kendisinden hoşlanmıyor gerçekten cok değişik bir kız sevgilinin annesiyle saatlerce ne konuşabilir bir insan anlamıyorum kayınvalidem kapatmak istiyor bazen kapatmıyor o derece..Kayınvalidem beni hiçbir sekilde arayıp o kızın geldiğini soyleyip gelin demedi kahvaltılar yapmışlar birlikte.İnanın hiç umrumda değil ama bugün gördüğüm surat malasef ki...Akşam hiç gitmeyi düşünmüyordum eşimin ısrarıyla gittik kayınvalideme yemek ısıtıyordu napıyorsun anne dedim cevap bile vermedi.Sonra geldi yine mutfağa iki yabancı gibiyiz bende bulaşık makinesini boşaltıyorum bir yandan.Anne moralin mi bozuk dedim biraz dedi neden diye sordum cevap vermedi.Yemeği goturdu içeriye gelmiyor musun dedi yemicem tokum dedim evime geldim.Sinirimden ağlıyorum ben kırgınım ama o bana trip yapıyor.Neyin tribini yapıyor anlamış değilim.Çağrılmadığım yere neden gidiyim ki şu an sözlü veya evli olsalar inanın bir sey demicem..Eşime söyledim ben artık orda yemek yemem ve gitmem dedim.Sizce haklı değil miyim yorumlarınıza çok ihtiyacım var siz olsanız tavrınız nasıl olurdu??
Merhaba, yazdıklarınızı okudum. Haklısınız. Tavrınız çok normal.
Kayınvalidenizin size yaptığı trip yüzünden dolmuşsunuz.
Sadece tek hatanız var. Kayınvalidenizi aşırı düşünüyorsunuz ve çok yüz göz olmuşsunuz.
Araya kesinlikle mesafe koymanız lazım.
Sonuçta siz ve eşiniz bir ailesiniz. Bağımsız olmalısınız.
Her yemekte kayınvalidenize gitmenize gerek yok ki. Bu olaydan sonra zaten tavrınızı belli etmişsiniz.
Zamanla düzene girer.
Yakın olduğunuzdan dolayı yine de az da olsa iyi geçinmeye bakın...
Eltin olmayan kıza gelirsek tam bir yapmacık. Böyle tipleri iyi bilirim aileye girmeden önce melek rolünü oynarlar.
Kuzenimin eşinden biliyorum. Kayınvalidesinin (yani yengemin :) ) evinde temizlik yapmıştı o derece

İlk iyi geçinirler. Evlendikten sonra şeytana dönüşürler.
İlerde kayınvalidenin suratına bile bakmaz.
Eşiniz de o kızdan rahatsız oluyorsa düzgün bir şekilde kardeşine düşüncesini iletebilir. Çamur at izi kalsın derler ya ...
Size karşı da terbiyesizlik yapmış. Eğer karşılaşırsanız ona buz gibi olun. Sonuçta evlenmemiş. Daha eltiniz bile olmamış.
Hatta ben olsam kızı gördüğüm yerde laf sokuştururdum.
Umurunuzda olmasın. Hatta bir gün telefonla sizi ararsa, cevap vermeyin.
Karşılaştığınız yer de neden cevap vermedin derse de bahane uydurursun.