- 6 Ocak 2016
- 932
- 397
- 53
- Konu Sahibi AdventureTime
-
Eh yani,kopya konusunda evet kimseyle papaz olmak istemem mecbur kalmadıkça.Ailemin de beni ciddiye alacağını sanmıyorum bu konuda.Sen de çekseydin ama çekemezsin sende o cesaret yok der geçiştirirler.Ailene anlat, okulla irtibata geçsinler.
Gizli kalman koşuluyla.
Hoş onlarla da iletişimin pek iyi değil ama.
Kendi başına yapacağın bir şey yok.
Gruplaşır üstüne gelirler, iyice bunalırsın.
Sen bir anlat bakalım onlara. Rica et, gidip okula görüşsünler sınıf hocanla, müdürle.Eh yani,kopya konusunda evet kimseyle papaz olmak istemem mecbur kalmadıkça.Ailemin de beni ciddiye alacağını sanmıyorum bu konuda.Sen de çekseydin ama çekemezsin sende o cesaret yok der geçiştirirler.
Kopya olayına karşıma zaten o tipler sınavda çakacak bırak bari lise mezunu olsun aptallar hocaya sınıftan ayrı kitabı sor istersen aklına düşür yaniMerhaba iyi akşamlar :)
Kısa süre önce sınava girdik.Matematik dersinden.Bizim sınavlar kelebek sistemle yapılıyor.Ve bu sınavın cevaplarını optik kağıda işaretliyorduk.Onu teslim ediyorduk.Kağıtlarımız da bizde kalıyordu.Son zamanlarda böyle yapmaya başladılar bazı sınavları.
Her neyse,ben girdim sınava,çalıştım ve alnımın akıyla notumu aldım.Yalan yok sallayıp da tutturduğum sorular da oldu ama hiç kopya çekmedim.Çok yüksek bir not almadım ama belki burada da bahsetmişimdir matematiğim çok kötüydü.Çalışa çalışa şimdi düzelttim sayılır çok şükür.
Ama öğrendim ki bu sınavdan çok kişi kopya çekmiş.Sınıfımdan da kopya çeken 2 kişi var benim bildiğim.Sınıfın en yüksek notunu matematiği pek iyi olmayan bir kız aldı kopyayla.Çok iyi matematiği olan başka bir kız ise 65 aldı.
Sınıfta matematiği en berbat olan biri de 90 aldı.
Şimdi bu haksızlık değil mi sizce ?
Hiç çalışmadan 90 95 aldılar.Kimseye söylemeyin diye de tembihlediler sınıfı.
Lise ortamlarını da bilirsiniz,söylersem sınıfta dışlanabilirim ve sınav senemde sınıfımla papaz olmak istemem.
2.bir konu daha var.
Biz bir dersten ygs test kitabı aldık taa okulun başlarında.Benim yakın bir arkadaşım da kitap paralarını topluyordu.Biz ona verdik o da hocaya verecekti.
Yıl sonu geldi hala o paralar hocanın eline ulaşmadı.O kadar uzun zaman oldu ki kitapçı da unutmuş.Kız hocaya herkes versin vericem paraları size dedi.
Listeyi düzenli tutmamış bu arkadaşım sanırım.3 kişi parayı vermedi dedi.2 kişi bu para toplayan arkadaşım ve onun kendi sıra arkadaşı.ve 1 kişi daha varmış vermeyen.Onun dışında hepimiz vermişiz.Sonra o 1 kişi de verdi tek o ikisi kaldı.
Bu arada bu arkadaşım o paraların bir kısmını sinemada avmde vs. harcamış.
Ben sesimi çıkarmadım bahsettiğinde çünkü tamamlayıp hocaya verir yıl sonunda diye düşündüm.Hoca da unuttu sanırım paraları hiç sormuyor.
Ama kız bir sınıfın parasını cebe atacak gibi görünüyor.Hadi hocaya vermiyorsa (ki normalde o paranın kitapçıya gitmesi lazım) en azından herkese parasını iade etmesi gerekmez mi ?
Kul hakkı sonuçta ayıp günah o kadar kişinin parasını cebe attı avmde harcadı.Paramın gitmesi değil derdim ama bir lise öğrencisinin 2 günlük yemek parasını verdik sonuçta her birimiz.Kitapçıya da hocaya da ayıp.
Böyle yapacağını düşünemedim yoksa valla uyarırdım söylerdim.Hatta birkaç kez üsteledim hocaya ver artık o paraları diye ama geçiştirdi.
Sizce konusunu yeniden açsam mı ?
Çok uzun oldu ve belki verilecek tavsiye yok biliyorum,ama içimden yazmak geldi ve yazmak istedim.Okumak ve yazmak bana iyi geliyor.Okuduğunuz için teşekkürler.
Ben lisedeyken böyle durumlarda sosyal medya aracılığı ile veya whatsappdan hocalarıma anlatıyordum. Bu kesinlikle ispiyonculuk değil ortada ciddi bir sorun var. Böyle duyarlı biri olduğun için ve etrafında olup biten şeyleri mantık süzgecinden geçirdiğin için seni tebrik ederimMerhaba iyi akşamlar :)
Kısa süre önce sınava girdik.Matematik dersinden.Bizim sınavlar kelebek sistemle yapılıyor.Ve bu sınavın cevaplarını optik kağıda işaretliyorduk.Onu teslim ediyorduk.Kağıtlarımız da bizde kalıyordu.Son zamanlarda böyle yapmaya başladılar bazı sınavları.
Her neyse,ben girdim sınava,çalıştım ve alnımın akıyla notumu aldım.Yalan yok sallayıp da tutturduğum sorular da oldu ama hiç kopya çekmedim.Çok yüksek bir not almadım ama belki burada da bahsetmişimdir matematiğim çok kötüydü.Çalışa çalışa şimdi düzelttim sayılır çok şükür.
Ama öğrendim ki bu sınavdan çok kişi kopya çekmiş.Sınıfımdan da kopya çeken 2 kişi var benim bildiğim.Sınıfın en yüksek notunu matematiği pek iyi olmayan bir kız aldı kopyayla.Çok iyi matematiği olan başka bir kız ise 65 aldı.
Sınıfta matematiği en berbat olan biri de 90 aldı.
Şimdi bu haksızlık değil mi sizce ?
Hiç çalışmadan 90 95 aldılar.Kimseye söylemeyin diye de tembihlediler sınıfı.
Lise ortamlarını da bilirsiniz,söylersem sınıfta dışlanabilirim ve sınav senemde sınıfımla papaz olmak istemem.
2.bir konu daha var.
Biz bir dersten ygs test kitabı aldık taa okulun başlarında.Benim yakın bir arkadaşım da kitap paralarını topluyordu.Biz ona verdik o da hocaya verecekti.
Yıl sonu geldi hala o paralar hocanın eline ulaşmadı.O kadar uzun zaman oldu ki kitapçı da unutmuş.Kız hocaya herkes versin vericem paraları size dedi.
Listeyi düzenli tutmamış bu arkadaşım sanırım.3 kişi parayı vermedi dedi.2 kişi bu para toplayan arkadaşım ve onun kendi sıra arkadaşı.ve 1 kişi daha varmış vermeyen.Onun dışında hepimiz vermişiz.Sonra o 1 kişi de verdi tek o ikisi kaldı.
Bu arada bu arkadaşım o paraların bir kısmını sinemada avmde vs. harcamış.
Ben sesimi çıkarmadım bahsettiğinde çünkü tamamlayıp hocaya verir yıl sonunda diye düşündüm.Hoca da unuttu sanırım paraları hiç sormuyor.
Ama kız bir sınıfın parasını cebe atacak gibi görünüyor.Hadi hocaya vermiyorsa (ki normalde o paranın kitapçıya gitmesi lazım) en azından herkese parasını iade etmesi gerekmez mi ?
Kul hakkı sonuçta ayıp günah o kadar kişinin parasını cebe attı avmde harcadı.Paramın gitmesi değil derdim ama bir lise öğrencisinin 2 günlük yemek parasını verdik sonuçta her birimiz.Kitapçıya da hocaya da ayıp.
Böyle yapacağını düşünemedim yoksa valla uyarırdım söylerdim.Hatta birkaç kez üsteledim hocaya ver artık o paraları diye ama geçiştirdi.
Sizce konusunu yeniden açsam mı ?
Çok uzun oldu ve belki verilecek tavsiye yok biliyorum,ama içimden yazmak geldi ve yazmak istedim.Okumak ve yazmak bana iyi geliyor.Okuduğunuz için teşekkürler.
İspiyonlamayacağım merak etmeyin o kadar sinsi değilim sadece biraz üzüldüm.Kitap konusunu öğretmene hatırlat.
Sınava gelince biz de test falan olurduk çoğunu sallardim ve iyi de not alırdım. Bundan kime ne ki?
Kopya çekenleri de yakalayamadıklarina göre sorun yok. Gidip ispiyonlamayacaginiza göre.!!
Teşekkür ederim.Ama kopya çekildiğini kanıtlayamam.Sanırım ilk konuda yapacak bir şey.Ben lisedeyken böyle durumlarda sosyal medya aracılığı ile veya whatsappdan hocalarıma anlatıyordum. Bu kesinlikle ispiyonculuk değil ortada ciddi bir sorun var. Böyle duyarlı biri olduğun için ve etrafında olup biten şeyleri mantık süzgecinden geçirdiğin için seni tebrik ederim
Zaten kopya o kadar mühim değil bana kalırsa hiç bahsetme o konuyu sonuçta her koyun kendi bacağından asılır. Arkadaşının vermeye niyeti olsa çoktan verirdi. Sen arkadaşına söyledin diyelim o yine vermedi sen sonrasında hocaya söylediğinde senin söylediğini anlayacak. En iyisi hocayla konuşmakTeşekkür ederim.Ama kopya çekildiğini kanıtlayamam.Sanırım ilk konuda yapacak bir şey.
Ama para konusunda arkadaşımla konuşsam mı acaba ? Sınıfa parasını vermen lazım kul hakkı bak oruç da tutuyorsun insanların parası sende falan diye kanına girsem mi ?
Yoksa hocaya hatırlatmaya mı çalışsam ?
Yazımın hangi kısmında onları ispiyonlayacağımı söylemişim ? En yüksek notlu öğrenci olmak gibi bir hırsım yok.para Konusunda haklısın göz göre göre hakkını yedirme. Ama kopya konusunda niye bu kadar dertleniyorsun ki. Kpss iş ataması filan olsa neyse de burada sana dokunan ne niye arkadaşlarını ispiyonlamak için böyle köpürüyorsun. Kopya çektilerse çektiler üniversite sınavında onlar matematik sorularını yapamaz sen yaparsın işte. İspiyonlayacaksın da eline ne geçecek sınıfın en yüksek notlu öğrencisi olup öğretmenlerin gözüne mi girmek istiyorsun cidden anlamıyorum ama sen bu mütecavizlikle hayatının sosyal kısmında çok sıkıntı çekersin
Yani hocaya söylemenin bi yolunu bulurum ama ya takmazsa ?Kopya senin problemin değil artık, yakalanmadıktan sonra kopya çekildiğini iddia edemezsin. Yapacak bir şey yok, kopyanın çekilmediği sınıf da neredeyse yok yani. İkincisini hocana çıtlatabilirsin, "Hocam kitap paraları elinize ulaştı mı merak ettim; bir X'e sorun isterseniz o toplayacaktı size vermedi mi hala?" falan diye.
Yazının yarısı buna söylenmekle geçmiş ve gider söylersem dışlanırım demişsin demek ki başına birşey gelmeyeceğinden emin olsan gidip ispiyonlamak istiyorsan ona binaen yazdımYazımın hangi kısmında onları ispiyonlayacağımı söylemişim ? En yüksek notlu öğrenci olmak gibi bir hırsım yok.
Para konusunda da ne yapacağımı bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?