daha fazla yaşamak istemiyorum

Peki, başlığınla uğraşmayı bitirdikten sonra müsait olduğunda bana özelden yaz, iş konusunu bi konuşalım.

keşke kardeşim engelli olmasaydı, maddiyat haricinde manevi olarak beni yıkan şey bu maaşı olmasa yine bakardık, hatta 3 yil oldu bağlanali. canimizdan can. Cok tesekkurler yorumun için

Affınıza sığınarak soruyorum, gerçekten bilmediğim için. Kardeşinizin aldığı engelli maaşında hakkınız olduğunu yazmışsınız, aile bireyleri arasında bir dağılım mı oluyor?
Ayy hakikaten bende orda takılı kaldim.
Normalde alınan o maaşın engelli olan kişinin masrafları için kullanılıyor başka amaçla kullanılıyorsa kimse kusura bakmasını ben ona kul hakki derim.

Bu kadar isyan etmene gerek yok. Ailenin maddi durumu olmayabilir. Varsa da sana vermiyor olabilirler. Şikayet edip yakınmak yerine biraz çabala. Yaşamak istemiyorum ne demek ?? Her gün binlerce insan çeşitli hastalıklardan ölüyor. Yaşamak için yalvarıyorlar. Sen aldığın nefes için şükretmeliyken şikayet ediyorsun. 4 dil mi biliyorsun çevirmenlik yap ?? İster kitap çevirmenliği olsun ister bürolarda belge çevir istersen de özellikle Türkiye - Suriye arasındaki etkileşimler ya da Türkiyenin arap ülkelerle yaptığı ihracattan dolayı Arapça çevirmenlere ihtiyaç duyuyorlar. Geçen gün annem e arkadaşı söylemiş kadın öğretmen ama kpss ile atanamayınca kendi kendine geliştirdiği arapçasıyla bir çevirmenlik şirketinde işe başlamış aylık 3 bin tl maaş alıyor. Ha bunların hiçbirisi olmuyorsa eğer bir avm ye git mağazalar da ya da fast food katında falan normal eleman olarak başla.Oralar da torpil olmuyor. En kötüsü yine asgari ücret alırsın. İsyan etmek kolay önemli olan çabalayıp kendi tırnaklarınla bir yere gelmek. Çalıştığın zaman da kendine ne istersen alırsın. Sızlanmak yerine biraz çaba harca.

Sen arabesk bir çocuksun
temeline egilmen lazım sorunun
yaşının çocuğu değilsin

Bir de kendini ne şekilde geliştirdin?
Hangi konuda uzmanligin var

keşke kardeşim engelli olmasaydı, maddiyat haricinde manevi olarak beni yıkan şey bu maaşı olmasa yine bakardık, hatta 3 yil oldu bağlanali. canimizdan can. Cok tesekkurler yorumun için
Rica ederim tatlım hayatta herkesin bi sınavı var kimse o cicili elbiseler altında laylaylom değil

Ayy hakikaten bende orda takılı kaldim.
Normalde alınan o maaşın engelli olan kişinin masrafları için kullanılıyor başka amaçla kullanılıyorsa kimse kusura bakmasını ben ona kul hakki derim.
Bu maaşı her engelliye bağlamıyorlar. Aile araştırılıyor, engellinin raporunda en az % 90 yazması gerekiyor vs vs. Bu anne bakım maaşı, yani anneye verilen ücret engelliye değil. Anne baktığı için maaş aliyor. O maasi almasak yine bakicaz tabiki. Onum haricinde özel eğitime ve yüzmeye gidiyor bunlari da devlet karsiliyor

Sadece iş konusunda yazacağım ailen konusunda birsürü insan farklı zamanlarda birsürü şey yazdı zaten

O 4 dilden 2si zaten bir işine yaramaz iş konusunda. Ingilizce ve Arapça'da be seviyede olduğun önemli. Özellikle konuşma dilinde ne seviyede olduğun önemli. Evet Türkiye'de kariyerli mesleklerde rekabet çoktur torpil döner ancak sen harçlığını çıkaracak part-time iş arıyorsun. Buralarda torpil dönmüyor ki.

İnternetten başvuru yapıp geri dönüş mü bekliyorsun acaba sadece?Bir de ne tarz bir iş arıyorsun tam olarak?

Ben bu suriye ilişkisine ihtiyac oldugunu bilmiyordum. Bana özelden ulaşir misiniz arkadasiniz nasil buldu

Ben birebir basvuru yapiyorum. Dershanelere yani yeni adiyla özel liselere tarih ve cografya stajyerligi icin basvuru yaptım dönen olmadi

Ben bu suriye ilişkisine ihtiyac oldugunu bilmiyordum. Bana özelden ulaşir misiniz arkadasiniz nasil buldu
Annemin arkadaşı bulmuş benim değil. Kadın tarih öğretmeni 3 yıldır atama bekliyormuş ama gelmiyormuş bir türlü. O da bir yandan kendini geliştirmiş. Arapçasını ilerletmiş. Bir çevirmenlik şirketine yerleşmiş - torpilsiz - gayet güzel de bir geliri var. Yurt dışında arap misafirler falan gelince şirketlere onlara çevirmenlik yapıyormuş vb. vb.

Maaşa da takılmayın part time ya da full time olsun farkk etmez. Yaşadığınız şehri bilmiyorum ama avm lerde her zaman iş vardır. Evet çalışma saatleri bir memur saatleri gibi değil ama sonuçta ekmek parası bileğinizin hakkıyla kazanırsınız. Ha yok ben ona gelemem rahat istiyorum işimin saatleri belli olsun diyorsanız. Lise mezunu iseniz seneye lise kpss si olacak önünüzde kocaman bi 1 sene var. Gecenizi gündüzünüze katın.Oturun adam gibi çalışın alın 90-95 atanan. Sabah 8 akşam 5 çalışın hafta sonunuz olsun düzgünde bir maaşınız olsun. Gerçi herkesin memurluk basit iş dediğini biliyorum ama ben öyle görmüyorum ya neyse.

Herkesin hayatında acısı yada eksikliği farklı farklı inan kimsenin hayatı 4-4'lük değil. Çalışırsın belki iş bulur satış elemanı olabilirsin mağazada mesela. Sonra ihtiyaç duyduğun eşyaları satın alınca isyanın biter ve görürsün bu kadar isyan etmeye değmeyen dünya malı işte.. Kaç yaşındasın?

Anladım tatlım bunları bilmiyordum allah YARDIMCINIZ olsun gerçekten bakana da zor bakilanada..
Tatlimmmm hayat bu küçük seylere takilmayacakk kadar kısa hem de çok kısa çok gencsin hayatın baharindasin..
Bunu senin imtihanını olarak kabul et ve sağlığın için her gün sukret Allah sabredenlerle birliktedir hicc üzülme düşünsene kardeşini annen baban isterse trilyonluk olsun ama kardeşine hic bi faydası yok bunu goz önünde bulundur ve sağlığına duacı ol.. Herşey geçerr bi ömür böyle devam edecek değil ya..

bu kadar isyankar olmayın, bende küçükken abimin eskilerini giyerdim yani durumumuz çok kötü değildi ama çok iyi de sayılmazdı.. ailen böyle bi hayat yaşamayı ister mi sanıyorsun? anladığım kadarıyla yaşın küçük.. böyle bi hayatı anne baban seçmedi, kim istemez lüks villalarda oturmayı bi giydiğini bi daha giymemeyi ? senin yerinde olsam annem babam kardeşim hayatta ,yanımda diye şükreder gider onlara sarılırdım.. para mal mülk bunların hiç biri önemli değil..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…