daha fazla yaşamak istemiyorum

4 dili 19 yaşında nasıl tam olarak öğrendin.tam derken ne kadar tam..

türkiyeli misiniz ve türkiyede mi yaşıyorsunuz.

değil 4 dil sadece ingilizceyle bile sayısız iş bulunur.

bunları merakımdan sordum.

ayrıca ben okula giderken ayakkabımı giyinmeden önce bir poşet geçirirdim ayaklarıma çünkü yanları yırtıktı.

yırtık çoraplarımı dikmeyi beceremediğim için yırtık yerleri büzer sıkıca bağlardım.
hiç bayramlık alınmadı.

okul harçlığı ne demektir bilmedim büyüyene kadar.

okulda cam kırılmıştı para topladılardı bunu bile babamdan isteyememiştim.

kantinden bir şey almak o kadar uzak ve lükstü ki benim için anlatamam.

dayım bir ayakkabı almıştı,o ayakkabıyı giyindiğim dönemler kendimi çok güzel ve güvende hissetmiştim.
 
Ama siz kendi insiyatifinizle bu şekilde yaşıyorsunuz. Konu sahibiyse isteği dışında yokluk çekiyor o bakımdan sormuştum.
Yoksa para kazanan herkes savurmalı demiyorum zaten. Ha ben savuruyorum ama
 
Benim sınavım sizce de ağır değil mi?
Sumoshh, sumoshh. Çoğu konuna cevap yazmamayı tercih ediyorum normalde, ama bu kez bir istisna yapalım.
Sana, lise ikide burs bulana kadar, kötü kalpli insanların özellikle rencide ettiği paçaları yırtık tek bir pantolonu olan, aynı botları tam 12 sene giymiş ve üstü başı hep ikinci el olan bi çocuğun büyümüş hali olarak yazıyorum.
Lisede burs bulup, üniversitede de çalışarak kendimi toparlamıştım. Senin yaşındayken, sen üç dil biliyormuşsun, ben tek yabancı dille bir sürü iş bulup çalışıyordum. Torpille falan da karşılaşmamıştım hiç, sen yanlış yerde yanlış işler arıyorsun bence, önce bi bunu çözmek lazım.
İngilizcen ve arapcan ne seviyede? Sana iş bulma konusunda yardım edeceğim, bu bir.
İkincisi, insanlar, haline şükret derken bahsettiğin yeni kıyafetleri giyecek bir kolun olmayabilirdi, veya kafede oturup çay içmeye gidecek ayakların olmayabilirdi demek istiyor. Üstelik gözünün önünde bi örnek var. Benim kardeşimin durumunu da biliyorsun, ben şu an kazandığım tüm parayı onun eline tutuştursam, ne gidip kendine kıyafet alabilir, ne de olmayan arkadaşlarıyla kafeye gidebilir. Örneğine bak, o yüzden şükret.
O zor günler birkaç seneye geçiyor, geride kalıyor. Ve o günlerden geri kalan tek "iz" ne biliyo musun? İkinci el kıyafet almaktan gocunmama alışkanlığı. Şu an benimle aynı parayı kazanan cicişlerin tenezzül etmeyeceği şeyleri alıp gayet giyiyorum, hatta burada, bit pazarı forumunda sık sık alışveriş yapıyorum, sen de oraya bakabilirsin.
Ek olarak, kardeşine verilen maaş onun masrafları için. Kardeşine 'baktığın' için o parada hakkın olduğunu düşünme, paradan bağımsız olarak kardeşin olduğu için bakıyorsun neticede.
 
Ay nekadar sacmasin. Olmek istiyosun, aileni cezalandiracagini dusundugun icin demekki ailenin sana deger verdigini biliyosun. Kac yasindasin bilmiyorum ama paranin hesabini yapamazsin bana gore git calis ayaklarinin ustunde dur

Yoksullugu dert bilen cocuk seni
 

herkesin sorunları var. elbette rahat hayat yaşayanlar da var ama çok zor hayatı olanlar da var. çok şükür sağlığın yerinde. çalışarak üniversiteni bitirerek bugünlerini geride bırakabilirsin. ailenle bu konuyu konuş. isteklerini, yaşadığın duygularını anlat. eğer anlamazlarsa kendin iş bulmaya bak. iş de bulamazsan dişini sıkıp bu şekilde okumaya devam etmekten başka çaren yok. geleceğine odaklanmaya çalış. yaşın genç zorlandığın için böyle düşüncelere giriyorsun ama inan sabredersen ancak başarılı, mutlu olabilirsin. önüne bak, dua et.

ayrıca 4 dile şaşıranlara anlam veremedim. sonuçta ingilizce, fransızca, almanca, italyanca biliyorum dememiş ki. azerice zaten Türkçe nin benzeri.

ayrıca iş çok diyen de nerede yaşıyor cidden. diyelim kız temizlikçi olayım dedi. 19 yaşında üniversite öğrencisi kız yerine ev işlerinde deneyimli birini tercih ederler. maalesef insanların özelliklerine uygun iş bulması hiç de o kadar kolay değil.
 

beğendim ama beğenmek yetmez alkışlamak gerek
 
Herkes rahat içinde buyumuyor. Babamdan harçlık istemeye gittiğimizde müşteri varsa dükkanda Yeğenim derdi bize. Çocuğum yavrum kızım lafını duymadık hiç. Hic kışlık kabanım okul cantam olmadı. Yırtık ayakkabıyla yırtık kazakla çok gezdim. Kışın ince çorap giyer arkadaşlarıma üşümedigimi söylerdim. Ama bugunlerim çok güzel çok şükür. Bazen sabretmek gerek. Geçer bu günlerde. Sabret.
 
Türkiye vatandaşıyım. Babannem çerkes ve sayesinde akraba içinde kala kala öğredim
Arapçayı lisede öğrendim (imamhatip mezunuyum)
Ingilizceye de halk kursuna gittim, lisedeki bilgilerimi geliştirdim
Azerice kendi çabamla kitaplarını okuyarak tv lerini izleyerek tamamen öğrendim

Sıra özbekçe de inşallah :)
 
Reactions: s u
Maddi durumu kötü bir ailenin klasik ergen kızı tripleri...
Aile borç içinde, zor geçiniyor, kızımız kıyafeti eski diye içerde ağlıyor, ölmek için dua ediyor. Ailen sana para vermeyip de tatillere gecelere mi gidiyor arkadaşım? Fakirlik evin içindeki herkesi etkiler. Seni de bu şekilde etkileyecek. Ailelerin bakamayacakları, ihtiyaçlarını karşılamayacakları çocukları dünyaya getirmemesi taraftarıyım en başta. Ama bu saatten sonra yapılacak bir şey yok. Şansına bu aileye doğmuşsun. O zaman beklentilerin ona göre olacak.
Sen geçenlerde evlenmeyi düşünmüyor muydun? Evlenecek kadar büyümüş biri, çalışmak için de büyümüştür. Sen evin küçük bebesi değilsin. Her şeyin farkında olup çözüm getirecek kapasitede olman lazım şu yaşında. Yani odada bebek gibi ağlayacağına bu evin durumunu nasıl düzeltebilirim, bana ne düşer diye düşünmen lazım. Senin yaşında ev geçindirenler var mesela. Arkadaşlarınla cafeye gitmek, yeni kıyafet almak istiyorsan gir bir işe çalış. Ailenin durumı belli. Kaldı ki durumları kötü olmasa bile ben bir yaştan sonra insanların isteklerini kendileri karşılaması gerektiğine inanırım.
 

Biraz once ileti paylastim varlik icinde yokluk cekmek kadar rezil bi duygu yok su hayatta diye.. tam da beni yazmissin..

Babamim 15bin geliri var aylik ve ben her ay sonunu nasil getircem diye yana yana dusunuyorum.. ogrenim kredisiyle gecinebildigim kadar iste.. abim askerde aylik 100 tl para yollaniyor onu da ben yollamaya calisiyorum.. sigara iciyoruz bide gerisini sen dusun..

Bende hep derim ki keske elde avucta olmasa da zaten yok diyip gocunmasam.. ama bu oylesine zoruma gidiyorki.. cok sukur kurtulmussun sen..
Sabirla bekliyorum seneye okulum bitecek ins darisi basima..
 
Ben iş bulamiyorum acikcasi..hep dönces diyorlar dönmuyorlar. Bildiğim dillerden zoru Arapça ve Çerkesce. Ama ise yaramiyor. Hele cerkesce hiç işe yaramiyor
 
Kardeş konusunda çok haklısın, kardeşimin önüne trilyonlar döksem dönüp bakmaz ki..
Ingilizcem iyi seviyede, arapçam da idare eder. Kuranı tercüme edebiliyorum mesela. En iyi bildiğim Adigece yani çerkesce
 

çok dili yarım yarım bileceğine bir dili tam bil daha iyi...

ingilizceni geliştir tamamdır canım...
 
Tesekkurler
 
canım, sana naçizane tavsiyem diğer arkadaşların da dediği gibi az maaşla da olsa çalışmaya başlaman. Hiç yoktan iyidir diye boşuna dememişler. Bir yerde çalışmaya başlarsan başka işler bulman da kolaylaşır. Ayrıca nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama tezgahtarlık ilanlarına bakabilirsin. Bu günlerin geçici olduğunu unutma. Çocuklukta ve gençlikte gördüğümüz yokluklar ailemizin eserleri (bunun için onları suçlamak ne kadar doğru bilmiyorum) ama sonrasını kendimiz belirleyebiliriz. Umudunu yitirmek için gerçekten çok gençsin ve bu düşüncelerin biraz da yaşından kaynaklanıyor. Bunları, fakirlikten değil babasının başka bir kadın için evi terk etmesi sebebiyle yokluk içinde yıllar geçiren, şimdi ise kendi parasını kazanıp geleceğe güvenle bakabilen birisinden abla tavsiyesi olarak almanı isterim.
 
benimde gençliğim o şeklde geçti fıstığım..geçen gün evlikızkardeşimle mağazaye gitmişler 1000 tllik kıyafet almış kendine kızkardeşimede 1 gömlek almış
 
Her şeye inat hayatla barışık ol aksi halde hiçbir zaman başarılı olamazsın canım inşallah ilerde maddi durumun iyi olduğunda nerden nereye geldiğini unutmazsın keşke kardeşin engelli olmasaydı da bu sebeple eve 5 kuruş para girmeseydi , emin ol kardeşin de senin gibi sağlıklı olabilmek adına can atardı ve yine emin ol ki sağlıklı bir hayata paha biçilemez sen ise ölmeyi vurguluyorsun
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…