Ama siz kendi insiyatifinizle bu şekilde yaşıyorsunuz. Konu sahibiyse isteği dışında yokluk çekiyor o bakımdan sormuştum.cok ama cok sevdigim icin
eskilerden sevdiklerimi tutarim atmam,ilerde kizim olursa giymesi icin,hani olur ya yeniden moda olur
arada sirada sandiktan cikarir giyer denerim eskilerimi,ki hala kullandigim pantolonlarimda var ki beni gorseniz doktor esi,esimi gorseniz de doktor demezsinizikimizde olabildigince spor giyiniriz,ilk ve son topuklu ayakkabi deneyimim dugunumde olmustur,esiminde son takim elbise deneyimiydi..
hem ister doktor olsun insan ister memur,cok savurmak iyi bisey degil ki.o kadar insanin hakki var o kazanilan paradasimdi uretilen kiyafetlerde onlarca endonezyalinin,malezyalinin buram buram alin teri var,gunahtir cok tuketmenin alemi yok ki..
Sumoshh, sumoshh. Çoğu konuna cevap yazmamayı tercih ediyorum normalde, ama bu kez bir istisna yapalım.Benim sınavım sizce de ağır değil mi?
O kadar mutsuz o kadar mutsuzum ki... Tarif edilemeyecek derecede daha hiç olmadığı kadar.
Ben hep elalemin eskisini giymek zorunda mıyım, eski olduğu o kadar belli o kadar zoruma gidiyo ki. Yaşamayan bilmez anlamaz çok zoruma gidiyo çok utanıyorum boğazım tıkanıyo. Gözlerim doluyodu önceden şimdi hüngür hüngür ağlıyorum hemde bağıra bağıra. Yemin ediyorum yarına çıkmayım ki, ortasonda 13 yaşındayken aldığım gömleği hâlâ giyiyorum. Ayağımda yıllar önce aldığım converse yanları yırtıldı hâlâ giyiyorum. Önceden bu kadar takmazdım, zaman geçtikce yaşım büyüdükçe içerliyorum.
Bütün bunlardan ailemi sorumlu tutuyorum. Keşke hiç doğmasaydım, ya da çocukken ölseydim. Kardeşimin engelli maaşı var, onda benim de hakkım var bana 1 kuruş koklatmıyolar. Hayatımda kızlarla bi cafeye oturup kahve bile icmedim. Çok zoruma gidiyo kızlar. Işlere başvuruyorum, zamanında çok genelkulturumu geliştirdim Türkçe haricinde 4 dil biliyorum(ingilizce arapca azerice adigece) ama buna bakmıyorlar. Torpil her yerde torpil.
Bu dünya zenginler içinmiş, benim için değil. Ailemden nefret ediyorum artık, artık ben yaşamak istemiyorum. Neden benim Başıma bunlar geldi. Neden ben? G.erçekten çok zoruma gidiyor. Ben ölmek istiyorum. Insallah ölürüm, paraları da onların olsun borç ödesinler anca. elalemin verdiği kıyafetlere yırtık ayakkabıma sarılır sumosh diye ağlarlar artık.......
Sumoshh, sumoshh. Çoğu konuna cevap yazmamayı tercih ediyorum normalde, ama bu kez bir istisna yapalım.
Sana, lise ikide burs bulana kadar, kötü kalpli insanların özellikle rencide ettiği paçaları yırtık tek bir pantolonu olan, aynı botları tam 12 sene giymiş ve üstü başı hep ikinci el olan bi çocuğun büyümüş hali olarak yazıyorum.
Lisede burs bulup, üniversitede de çalışarak kendimi toparlamıştım. Senin yaşındayken, sen üç dil biliyormuşsun, ben tek yabancı dille bir sürü iş bulup çalışıyordum. Torpille falan da karşılaşmamıştım hiç, sen yanlış yerde yanlış işler arıyorsun bence, önce bi bunu çözmek lazım.
İngilizcen ve arapcan ne seviyede? Sana iş bulma konusunda yardım edeceğim, bu bir.
İkincisi, insanlar, haline şükret derken bahsettiğin yeni kıyafetleri giyecek bir kolun olmayabilirdi, veya kafede oturup çay içmeye gidecek ayakların olmayabilirdi demek istiyor. Üstelik gözünün önünde bi örnek var. Benim kardeşimin durumunu da biliyorsun, ben şu an kazandığım tüm parayı onun eline tutuştursam, ne gidip kendine kıyafet alabilir, ne de olmayan arkadaşlarıyla kafeye gidebilir. Örneğine bak, o yüzden şükret.
O zor günler birkaç seneye geçiyor, geride kalıyor. Ve o günlerden geri kalan tek "iz" ne biliyo musun? İkinci el kıyafet almaktan gocunmama alışkanlığı. Şu an benimle aynı parayı kazanan cicişlerin tenezzül etmeyeceği şeyleri alıp gayet giyiyorum, hatta burada, bit pazarı forumunda sık sık alışveriş yapıyorum, sen de oraya bakabilirsin.
Ek olarak, kardeşine verilen maaş onun masrafları için. Kardeşine 'baktığın' için o parada hakkın olduğunu düşünme, paradan bağımsız olarak kardeşin olduğu için bakıyorsun neticede.
Türkiye vatandaşıyım. Babannem çerkes ve sayesinde akraba içinde kala kala öğredim4 dili 19 yaşında nasıl tam olarak öğrendin.tam derken ne kadar tam..
türkiyeli misiniz ve türkiyede mi yaşıyorsunuz.
değil 4 dil sadece ingilizceyle bile sayısız iş bulunur.
bunları merakımdan sordum.
ayrıca ben okula giderken ayakkabımı giyinmeden önce bir poşet geçirirdim ayaklarıma çünkü yanları yırtıktı.
yırtık çoraplarımı dikmeyi beceremediğim için yırtık yerleri büzer sıkıca bağlardım.
hiç bayramlık alınmadı.
okul harçlığı ne demektir bilmedim büyüyene kadar.
okulda cam kırılmıştı para topladılardı bunu bile babamdan isteyememiştim.
kantinden bir şey almak o kadar uzak ve lükstü ki benim için anlatamam.
dayım bir ayakkabı almıştı,o ayakkabıyı giyindiğim dönemler kendimi çok güzel ve güvende hissetmiştim.
Öyle bi geçiyo ki bugünler. Bazen o sabahlara kadar ağlayan gözleri şişmiş okula bile gitmeye uyanan kız ben değil miyim diyorum :) hayali bir karakterdi sanki o :)
Maddi sıkıntımız yoktu. Ama bana hiç para verilmezdi. Ne telefonuma kontör alabilirdim ne okulda kızlarla kafeye gidebildim. Anca yemekhanede karnımı doyuruyodum. Niye zorluğa alışcakmışım.
Hep diyodum ki keşke gerçekten çok fakir bi ailenin çocuğu olsaydım. O zaman anlayışla karşılardım yok veremiyo derdim. Böyle kendimi değersiz aşağılık hissettim hep. Babam lüks arabalarla gezerken ben arkadaşlarımla gezmeye gidemiyodum.
Benim annem süslü püslü altında arabası olan bi kadındı. Annemi gören arkadaşlarm şaşardı. Daha çok utanırdım.
Çok şükür geçti hepsi, kimseye muhtaç değilim. Paramı kazanıyorum. İşimi seviyorum. Eşimi seviyorum. Minnak bi evim var. Çocuğum olursa o hiç ağlamasn istiyorum sadece :)
Ben iş bulamiyorum acikcasi..hep dönces diyorlar dönmuyorlar. Bildiğim dillerden zoru Arapça ve Çerkesce. Ama ise yaramiyor. Hele cerkesce hiç işe yaramiyorherkesin sorunları var. elbette rahat hayat yaşayanlar da var ama çok zor hayatı olanlar da var. çok şükür sağlığın yerinde. çalışarak üniversiteni bitirerek bugünlerini geride bırakabilirsin. ailenle bu konuyu konuş. isteklerini, yaşadığın duygularını anlat. eğer anlamazlarsa kendin iş bulmaya bak. iş de bulamazsan dişini sıkıp bu şekilde okumaya devam etmekten başka çaren yok. geleceğine odaklanmaya çalış. yaşın genç zorlandığın için böyle düşüncelere giriyorsun ama inan sabredersen ancak başarılı, mutlu olabilirsin. önüne bak, dua et.
ayrıca 4 dile şaşıranlara anlam veremedim. sonuçta ingilizce, fransızca, almanca, italyanca biliyorum dememiş ki. azerice zaten Türkçe nin benzeri.
ayrıca iş çok diyen de nerede yaşıyor cidden. diyelim kız temizlikçi olayım dedi. 19 yaşında üniversite öğrencisi kız yerine ev işlerinde deneyimli birini tercih ederler. maalesef insanların özelliklerine uygun iş bulması hiç de o kadar kolay değil.
Kardeş konusunda çok haklısın, kardeşimin önüne trilyonlar döksem dönüp bakmaz ki..Sumoshh, sumoshh. Çoğu konuna cevap yazmamayı tercih ediyorum normalde, ama bu kez bir istisna yapalım.
Sana, lise ikide burs bulana kadar, kötü kalpli insanların özellikle rencide ettiği paçaları yırtık tek bir pantolonu olan, aynı botları tam 12 sene giymiş ve üstü başı hep ikinci el olan bi çocuğun büyümüş hali olarak yazıyorum.
Lisede burs bulup, üniversitede de çalışarak kendimi toparlamıştım. Senin yaşındayken, sen üç dil biliyormuşsun, ben tek yabancı dille bir sürü iş bulup çalışıyordum. Torpille falan da karşılaşmamıştım hiç, sen yanlış yerde yanlış işler arıyorsun bence, önce bi bunu çözmek lazım.
İngilizcen ve arapcan ne seviyede? Sana iş bulma konusunda yardım edeceğim, bu bir.
İkincisi, insanlar, haline şükret derken bahsettiğin yeni kıyafetleri giyecek bir kolun olmayabilirdi, veya kafede oturup çay içmeye gidecek ayakların olmayabilirdi demek istiyor. Üstelik gözünün önünde bi örnek var. Benim kardeşimin durumunu da biliyorsun, ben şu an kazandığım tüm parayı onun eline tutuştursam, ne gidip kendine kıyafet alabilir, ne de olmayan arkadaşlarıyla kafeye gidebilir. Örneğine bak, o yüzden şükret.
O zor günler birkaç seneye geçiyor, geride kalıyor. Ve o günlerden geri kalan tek "iz" ne biliyo musun? İkinci el kıyafet almaktan gocunmama alışkanlığı. Şu an benimle aynı parayı kazanan cicişlerin tenezzül etmeyeceği şeyleri alıp gayet giyiyorum, hatta burada, bit pazarı forumunda sık sık alışveriş yapıyorum, sen de oraya bakabilirsin.
Ek olarak, kardeşine verilen maaş onun masrafları için. Kardeşine 'baktığın' için o parada hakkın olduğunu düşünme, paradan bağımsız olarak kardeşin olduğu için bakıyorsun neticede.
Ingilizce için kursa gittim sadece4 dili kurs sayesindemi ogrendin...
Türkiye vatandaşıyım. Babannem çerkes ve sayesinde akraba içinde kala kala öğredim
Arapçayı lisede öğrendim (imamhatip mezunuyum)
Ingilizceye de halk kursuna gittim, lisedeki bilgilerimi geliştirdim
Azerice kendi çabamla kitaplarını okuyarak tv lerini izleyerek tamamen öğrendim
Sıra özbekçe de inşallah :)
Işe yararmi sizceçok dili yarım yarım bileceğine bir dili tam bil daha iyi...
ingilizceni geliştir tamamdır canım...
TesekkurlerBen size hak verdim. Kim guzel giyinmek şık olmak istemez. Surekli degisik ortamlara giriyoruz. Dogru bi yaklasim degil ama herkes birbirini giyimiyle kusamiyla degerlendiriyor. Umarim bir an once okulunuz biter kendi paranizi kazanir bu dertten kurtulursunuz.
benimde gençliğim o şeklde geçti fıstığım..Biraz once ileti paylastim varlik icinde yokluk cekmek kadar rezil bi duygu yok su hayatta diye.. tam da beni yazmissin..
Babamim 15bin geliri var aylik ve ben her ay sonunu nasil getircem diye yana yana dusunuyorum.. ogrenim kredisiyle gecinebildigim kadar iste.. abim askerde aylik 100 tl para yollaniyor onu da ben yollamaya calisiyorum.. sigara iciyoruz bide gerisini sen dusun..
Bende hep derim ki keske elde avucta olmasa da zaten yok diyip gocunmasam.. ama bu oylesine zoruma gidiyorki.. cok sukur kurtulmussun sen..
Sabirla bekliyorum seneye okulum bitecek ins darisi basima..
Her şeye inat hayatla barışık ol aksi halde hiçbir zaman başarılı olamazsın canım inşallah ilerde maddi durumun iyi olduğunda nerden nereye geldiğini unutmazsınO kadar mutsuz o kadar mutsuzum ki... Tarif edilemeyecek derecede daha hiç olmadığı kadar.
Ben hep elalemin eskisini giymek zorunda mıyım, eski olduğu o kadar belli o kadar zoruma gidiyo ki. Yaşamayan bilmez anlamaz çok zoruma gidiyo çok utanıyorum boğazım tıkanıyo. Gözlerim doluyodu önceden şimdi hüngür hüngür ağlıyorum hemde bağıra bağıra. Yemin ediyorum yarına çıkmayım ki, ortasonda 13 yaşındayken aldığım gömleği hâlâ giyiyorum. Ayağımda yıllar önce aldığım converse yanları yırtıldı hâlâ giyiyorum. Önceden bu kadar takmazdım, zaman geçtikce yaşım büyüdükçe içerliyorum.
Bütün bunlardan ailemi sorumlu tutuyorum. Keşke hiç doğmasaydım, ya da çocukken ölseydim. Kardeşimin engelli maaşı var, onda benim de hakkım var bana 1 kuruş koklatmıyolar. Hayatımda kızlarla bi cafeye oturup kahve bile icmedim. Çok zoruma gidiyo kızlar. Işlere başvuruyorum, zamanında çok genelkulturumu geliştirdim Türkçe haricinde 4 dil biliyorum(ingilizce arapca azerice adigece) ama buna bakmıyorlar. Torpil her yerde torpil.
Bu dünya zenginler içinmiş, benim için değil. Ailemden nefret ediyorum artık, artık ben yaşamak istemiyorum. Neden benim Başıma bunlar geldi. Neden ben? G.erçekten çok zoruma gidiyor. Ben ölmek istiyorum. Insallah ölürüm, paraları da onların olsun borç ödesinler anca. elalemin verdiği kıyafetlere yırtık ayakkabıma sarılır sumosh diye ağlarlar artık.......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?